cuffed 19.03.07, 17:33 Obecna polityka prowadzi do podzialu opieki zdrowotnej na prywatna i panstwowa. Niszczyc jest latwo , a budowac jest trudno. Prosze o zapoznanie sie z wywiadem profesora Dziadkowiaka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NRR ochrona zdrowia to taka sama usługa jak każda inna IP: 89.174.34.* 19.03.07, 18:08 i podlega takim samym prawom rynkowym. Tylko skończony, skompromitowany lewak i komunista może twierdzić inaczej. Tylko idiota może zechcieć utrzymywać status quo - czyli nie dopuszczać rynkowego sektora do usług zdrowotnych, twierdząc bezpodstawnie, że państwowa służba zdrowia jest tańsza i skuteczniejsza. Mam nadzieję, że dożyję czasów, gdy służba zdrowia będzie zapewniana tylko i wyłącznie przez profesjonalne prywatne instytucje, a państwo nie będzie dyktowało mi jak mam wydawać swoje pieniądze i na co. Odpowiedz Link Zgłoś
cuffed Re: ochrona zdrowia to taka sama usługa jak każda 19.03.07, 18:44 Pierdoly pan piszesz. Ludzie oddaja krew ,oddaja organy swoich zmarlych bliskich ,aby inni mogli zyc(nerka,watroba serce,pluco itd). Ochrona zdrowia to dobro narodowe. To instytut radowy ,to szczepienia ochronne i postep naukowy w medycynie. Ochrona zdrowia to jest to co nas spoleczenstwo powinno laczyc ,bo wszyscy mamy z tego porzytek. Obecna polityka w tej dziedzinie jest skandaliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRR Re: ochrona zdrowia to taka sama usługa jak każda IP: 89.174.34.* 19.03.07, 23:22 Sam piszesz bzdury i do tego demagogiczne. Ja też oddaję krew - i co z tego?? W ten sposób ze wszytskiego mozna zrobic dobro narodowe. Służba zdrowia wcale takim nie jest. Nikt mi nie robi łaski, że mnie leczy, bo płace za to pieniądze. Jak każdy zresztą. A te swoje komunistyczne brednie wciskaj swoim kolegom w gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cena watroby ? Re: ochrona zdrowia to taka sama usługa jak każda IP: 139.48.155.* 20.03.07, 15:51 Obywatele zachodnich demokracji sa dumni z publicznej opieki zdrowotnej. Nie przeszkadza im to w korzystaniu z prywatnych gabinetow lekarzy ,chirurgow i dentystow. Znam mlodego czlowieka ,ktoremu przeszczepiono watrobe dwa razy , a teraz konczy studia medyczne. Watroby nie mozna kupic na wolnym rynku. Pozyskanie watroby wymaga sprawnego publicznego systemu opieki zdrowotnej. Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz Re: ochrona zdrowia to taka sama usługa jak każda 20.03.07, 16:19 > Pozyskanie watroby wymaga sprawnego publicznego systemu opieki zdrowotnej. nie prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRR Re: ochrona zdrowia to taka sama usługa jak każda IP: 89.174.34.* 20.03.07, 17:36 Gość portalu: cena watroby ? napisał(a): > Obywatele zachodnich demokracji sa dumni z publicznej opieki zdrowotnej. nie prawda > Nie przeszkadza im to w korzystaniu z prywatnych gabinetow lekarzy ,chirurgow > i dentystow. Tylko ze za to i za to musza płacić - i to im się przede wszystkim nie podoba. Tak sam o jak u nas nam. >Znam mlodego czlowieka ,ktoremu przeszczepiono watrobe dwa razy , a > teraz konczy studia medyczne. A ja znam Piaska PS Czemu az dwa razy?? >Watroby nie mozna kupic na wolnym rynku. > Pozyskanie watroby wymaga sprawnego publicznego systemu opieki zdrowotnej. Nie prawda. Istnieją banki organów gdzie się takie rzeczy załatwia. Odpowiedz Link Zgłoś