Dodaj do ulubionych

Ochrona zdrowia dobrem narodowym

19.03.07, 17:33
Obecna polityka prowadzi do podzialu opieki zdrowotnej na prywatna i
panstwowa. Niszczyc jest latwo , a budowac jest trudno.
Prosze o zapoznanie sie z wywiadem profesora Dziadkowiaka.
Obserwuj wątek
    • Gość: NRR ochrona zdrowia to taka sama usługa jak każda inna IP: 89.174.34.* 19.03.07, 18:08
      i podlega takim samym prawom rynkowym. Tylko skończony, skompromitowany lewak i
      komunista może twierdzić inaczej. Tylko idiota może zechcieć utrzymywać status
      quo - czyli nie dopuszczać rynkowego sektora do usług zdrowotnych, twierdząc
      bezpodstawnie, że państwowa służba zdrowia jest tańsza i skuteczniejsza. Mam
      nadzieję, że dożyję czasów, gdy służba zdrowia będzie zapewniana tylko i
      wyłącznie przez profesjonalne prywatne instytucje, a państwo nie będzie
      dyktowało mi jak mam wydawać swoje pieniądze i na co.
      • cuffed Re: ochrona zdrowia to taka sama usługa jak każda 19.03.07, 18:44
        Pierdoly pan piszesz. Ludzie oddaja krew ,oddaja organy swoich zmarlych
        bliskich ,aby inni mogli zyc(nerka,watroba serce,pluco itd). Ochrona zdrowia to
        dobro narodowe. To instytut radowy ,to szczepienia ochronne i postep naukowy w
        medycynie. Ochrona zdrowia to jest to co nas spoleczenstwo powinno laczyc ,bo
        wszyscy mamy z tego porzytek. Obecna polityka w tej dziedzinie jest
        skandaliczna.
        • Gość: NRR Re: ochrona zdrowia to taka sama usługa jak każda IP: 89.174.34.* 19.03.07, 23:22
          Sam piszesz bzdury i do tego demagogiczne. Ja też oddaję krew - i co z tego?? W
          ten sposób ze wszytskiego mozna zrobic dobro narodowe. Służba zdrowia wcale
          takim nie jest. Nikt mi nie robi łaski, że mnie leczy, bo płace za to pieniądze.
          Jak każdy zresztą. A te swoje komunistyczne brednie wciskaj swoim kolegom w
          gimnazjum.
          • Gość: cena watroby ? Re: ochrona zdrowia to taka sama usługa jak każda IP: 139.48.155.* 20.03.07, 15:51
            Obywatele zachodnich demokracji sa dumni z publicznej opieki zdrowotnej.
            Nie przeszkadza im to w korzystaniu z prywatnych gabinetow lekarzy ,chirurgow i
            dentystow. Znam mlodego czlowieka ,ktoremu przeszczepiono watrobe dwa razy , a
            teraz konczy studia medyczne. Watroby nie mozna kupic na wolnym rynku.
            Pozyskanie watroby wymaga sprawnego publicznego systemu opieki zdrowotnej.
            • llukiz Re: ochrona zdrowia to taka sama usługa jak każda 20.03.07, 16:19
              > Pozyskanie watroby wymaga sprawnego publicznego systemu opieki zdrowotnej.

nie prawda
            • Gość: NRR Re: ochrona zdrowia to taka sama usługa jak każda IP: 89.174.34.* 20.03.07, 17:36
              Gość portalu: cena watroby ? napisał(a):

> Obywatele zachodnich demokracji sa dumni z publicznej opieki zdrowotnej.

nie prawda

> Nie przeszkadza im to w korzystaniu z prywatnych gabinetow lekarzy ,chirurgow
              > i dentystow.

Tylko ze za to i za to musza płacić - i to im się przede wszystkim nie podoba.
              Tak sam o jak u nas nam.

>Znam mlodego czlowieka ,ktoremu przeszczepiono watrobe dwa razy , a
              > teraz konczy studia medyczne.

A ja znam Piaska
              PS Czemu az dwa razy??

>Watroby nie mozna kupic na wolnym rynku.
              > Pozyskanie watroby wymaga sprawnego publicznego systemu opieki zdrowotnej.

Nie prawda. Istnieją banki organów gdzie się takie rzeczy załatwia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka