Dodaj do ulubionych

pomóżmy weronice

12.04.07, 19:21
jeśli są wśród nas tu czytające osoby ,które chciałyby pomóc małej weronice
bardzo prosze o pomoc w imieniu malutkiej weroniki
www.allegro.pl/show_item.php?item=185059343
tu można kupić cegiełke za jedyne 3 zł
dziewczynka ma zrośnięte paluszki obu dłoni
www.weronika.e-debica.pl/
tutaj jest strona tej pięknej istotki
pomoc dla malutkiej weroniki,musi nadejść jak najszybciej bo wiadomo że
dzieciaczki bardzo szybko rosną i operacje powinno sie przeprowadzac jak sa
malutkie.operacja kosztuje ok 3000-3500euro---wiec sporo,ale grosz do grosza
i napewno dzieki dobrym ludziom sie uda uzbierac
Obserwuj wątek
    • monipolka Re: pomóżmy weronice 12.04.07, 19:29
      ja już zakupiłam 5 cegiełek!!! wysłałam link swoim znajomym, do Was apeluję-
      POMÓŻCIE!!!! 3 zł to mniej niż np. paczka papierosów!!!! a jeśli każdy znas
      wpłaci to uzbiera się potrzebna suma na operację!!!
      • Gość: anna3050 Re: pomóżmy weronice IP: *.chello.pl 12.04.07, 19:32
        fajnie że są pomocni ludzie,
      • koloko.sdk Re: pomóżmy weronice 12.04.07, 20:43
        A od czego jest państwo? Każdy z nas płaci podatki. Dlaczego rządzący nie mogą
        zagwarantować tak potrzebnej operacji? Może dlatego, że za każdym razem wybrani
        okazują się bądą patałachów?

P.S. Jak bym miał pomagać każdemu nie miał bym na jedzenie. Chodze na każde
        wybory.
        • Gość: anna3050 Re: pomóżmy weronice IP: *.chello.pl 12.04.07, 20:54
          mój drogi wcale nikogo nie zmuszam,polska jest krajem jakim jest,mam nadzieje
          że nigdy nie spotka ciebie ani twoich bliskich żadna choroba,bo naprawde nie ma
          pomocy z tego kraju,własnie dzieki pomocy ludziom takim zwykłym czasem udaje
          sie pomóc takim małym istotkom.ale jesli nie możesz pomóc rozumiem
          • Gość: niekompetentny Re: pomóżmy weronice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 22:26
            Dziecku naprawdę trzeba pomóc !
            Ale zastanawiam się czy ta pomoc nie znalazłaby się taniej właśnie we
            Wrocławiu, w Klinice Chirurgii Ręki (może nazwa niedokładna)przy ul.
            Puławskiego róg Traugutta. Tam rok temu moja kuzynka miała 2 operacje dłoni,
            gdzie potrzebna była wirtuozeria zegarmistrzowska - rozdzielanie nerwów i
            naczyń, troszkę coś tak jak trzeba biednej Weronice. Nie znam nazwisk lekarzy,
            ale kuzynka płakała ze szczęścia - naprawdę zrobiono jej cudownie operacje
            której nikt w Polsce nie chciał sie podjąć, a zagranicą koszuje kilka tysięcy €
            i robi się w jakiś tylko 2 ośrodkach. I nikt nie wyciągał ręki po łapówkę.
            • Gość: anna3050 Re: pomóżmy weronice IP: *.chello.pl 13.04.07, 10:18
              dziekuje za jakąkolwiek informacje,przekaże ja mamie weroniki
          • koloko.sdk Re: pomóżmy weronice 13.04.07, 16:47
            Serdecznie pozdrawiam Weronike i dziękuje za ciepłe słowo.
        • veev Re: pomóżmy weronice 13.04.07, 11:03
          nie chcesz pomagać, nie musisz. ale nie mieszaj swoich malo odkrywczych
          refleksji politycznych z tragedia dziecka i jego rodzicow.

zycze Ci, zebys nigdy nie musial prosic obcych o pomoc.

v.
    • Gość: jolanta dobrze rozumiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 10:55
      czy dobrze wyczytałam na stronie Weroniki, ze operację możnaby zrobić za darmo
      w Polsce, ale rodzi com nie odpowiada termin i sposób przeprowadzenia operacji?
      • veev Re: dobrze rozumiem? 13.04.07, 11:09
        nawet jesli, to cos w tym zlego? kazda operacja jest pewnym zagrozeniem,
        zwlaszcza w przypadku malych dzieci z wadami serca. dziwisz sie rodzicom, ze
        chca dla swojego dziecka jak najlepiej i szukaja najlepszych lekarzy i
        najlepszych metod? tez bym szukala. za pomoca wszystkich dostepnych srodkow i
        sposobow.

mala ma subkonto w Fundacji Dzieciom - to dla mnie wystarczajacy argument, ze
        pomoc jest mu faktycznie potrzebna i ze rodzice nie wyciagaja reki po pieniadze
        dla wlasnych fanaberii (fundacja naprawde wnikliwie rozpatruje wnioski o
        wsparcie i dokumentacje medyczna dzieci). napisalam to juz wyzej i powtorze
        jeszcze raz - nie ma obowiazku pomocy. ale moze warto przynajmniej powstrzymac
        sie od oceniania.

v.
        • Gość: anna3050 prawda IP: *.chello.pl 13.04.07, 11:44
          rzeczywiście jesli dziecko ma wade serca to są zagrożenia,
          wierze że jednak znajda sie dobrzy ludzie którzy pomoga
          • Gość: gosc Re: prawda IP: *.chello.pl 16.04.07, 20:16
            biedna dziewczynka,trzeba szybko zrobić operacje,ludzie pomóżmy jej --
            najmniejsza złotówka sie liczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka