Dodaj do ulubionych

Derby Turów - Śląsk pod napięciem

IP: *.man.czest.pl 24.04.07, 20:04
W Orbicie nie ma tunelu dla gości, bo jest bezpiecznie, nie przypominam sobie
aby jakiekolwiek przykrości spotykały przyjezdnych koszykarzy ze strony kibiców.
To samo się tyczy przyjezdnych fanów, o ile sami się zachowują fair tak samo
są witani we Wrocławiu.
Szacunek i pozdrowienia dla wszystkich normalnych kibiców.

Obserwuj wątek
    • Gość: ff Re: Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.as.kn.pl 24.04.07, 20:21
      No ale juz w Hali Ludowej swego czasu krzesla polecialy na wloclawek... a dzis
      pzreciez kibicuja ci sami ludzie
      • Gość: Roody Re: Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.chello.pl 24.04.07, 20:35
        Krzesla lataly, ale o ile pamietam to po meczu z Pruszkowem w finale. To byl chyba jedyny taki incydent, tak poza tym wiadomo nie od dzisiaj ze we Wroclawiu jest najbardziej kulturalna publicznosc w Polsce. Jakie miasto tacy kibice, my po prostu nie mamy takich kompleksow i stad nie ma w nas tyle nienawisci.
      • Gość: Jerzy Re: Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.pearson.com 24.04.07, 23:12
        Nie z Włocławkiem, lecz z Pruszkowem. I nie są to ci sami ludzie, bo po tamtym
        pożałowania godnym występie kilkunastu debili, klub zrobił wszystko, żeby
        sytuacja się nie powtórzyła. I nie powtórzyła się.
    • Gość: cwok Re: Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.07, 20:51
      czy gazeta probuje zrobic tania sensacje
      i wzbudzic negatywne odczucia wsrod kibicow obu druzyn?
      czy na prawde warto dla (wg autora) zwiekszenia dramaturgi
      i zainteresowania meczem szczuc na siebie kibicow
      zaprzyjaznionych ze soba druzyn????
      opanujcie sie, malo wam burd na pilkarskich meczach
      zeby jeszcze w taki glupi sposob prowokowac ludzi?
      przeciez wielu kretynow kiedy przeczyta taki artykul na prawde
      pomysli, ze dzialo sie tam nie wiadomo co i trzeba isc
      na mecz ratowac honor miasta/klubu/czegokolwiek...
      • Gość: statom Re: Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.07, 23:16
        Tu akurat nie ma problemu bo oporowska na szczescie odcina sie od koszykarzy i
        nie chodzi na ich mecze. Przynajmniej tak sie przechwalaja.
        bo slask to oni a nie zespol koszykarski czy jaki kolwiek inny

i bardzo dobrze bo nikt ich na hali nie potrezbuje
      • Gość: asd Re: Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.amsnet.pl 25.04.07, 00:04
        te cwok, chyba nie byles w zgorzelcu dawno na meczu. tzw. zgoda pomiedzy klubami
        kibica Śląska Wrocław i Turowa to przeszłość. Zaczęło się od tego jak cały ich
        klub jechał na Urlepa podczas meczu w pierwszej rundzie usprawiedliwiając się że
        dla nich Urlep pochodzi z włocławka (debilizm) oraz że na meczu zgoda nie
        obowiązuje, bo jest walka (jeszcze większy debilizm). A z meczu na mec zjest
        gorzej. Wczoraj rzucali w nas butelkami, ochroniarze buractwo totalne,
        zachowywali się ja jakieś komando do poniewierania Bogu ducha winnych kibiców
        głównie z Wrocławia. Myślę że na kolejnym meczu poleci CPJŚ i tym samym turów
        dołączy do całej rzeszy zakompleksionych klubików nielubiacych Śląska bo Śląsk
        jest zły kupuje sedziów i w ogóle jest z Wrocławia.

Nie pisz więc że jest jakaś zgoda bo nie ma, ale chyba nie dlatego że w zgolu
        nie ma nam przychylnych ludzi tylko ichni klib kibica jest trochę 'inny' :) Że
        tak powiem biesiada z koszykówką w tle z akcentem alkoholowym
    • Gość: kajet bzdura o "bezpieczeństwie", panie Krygier IP: *.chello.pl 24.04.07, 21:15
      Grając na Polonii w hali na Kole koszykarze Śląska wchodzili do szatni prosto z
      tunelu, którym wchodzi się na trybuny. Więc nie jest prawdą, że tylko w Orbicie
      jest takie rozwiązanie. Jak jest w innych halach niż wrocławska i warszawska,
      nie mam pojęcia.

Kibice na Kole siedzieli jeden, może dwa metry od ławki gości, bez żadnych
      barier ani tabunów ochroniarzy. I nikomu jakoś nie przyszło do głowy robić dymu.
      Jeżeli kilku debilom w Zgorzelcu przyszło to do głowy, ochrona powinna była
      wyprowadzić ich za frak na zewnątrz, i to bez żadnych interwencji pana Siemińskiego.
    • Gość: dres beznadzieja IP: *.as.kn.pl 24.04.07, 22:25
      Ojj widze ze trzeba bedzie temu rumunowi zrobic jazde we Wroclawiu.Wogole ten
      Krygier cały kim on jest ze tak cwaniaczkuje?
      • Gość: cwok Re: beznadzieja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.07, 08:27
        > Ojj widze ze trzeba bedzie temu rumunowi zrobic jazde we Wroclawiu.Wogole ten
        > Krygier cały kim on jest ze tak cwaniaczkuje?

@asd
        widzisz o to mi wlasnie chodzilo. do tego prowadza tak napisane artykuly.
        i to nie jest jedyna osoba, ktora wyciagnela takie wnioski po przeczytaniu.
        ten i inni debile przyjda na mecz tylko w jednym celu.
        jesli cokolwiek sie wydarzy w Orbicie to panowie Dariusz Kopeć i Szczepan Radzki
        czyli autorzy beda mogli byc z siebie dumni.
        a to, ze kibice roznie sie zachowuja to chyba normalne kiedy
        emocje siegaja zenitu. kiedy moja druzyna przegrywa jestem wsciekly
        i czesto tez w mysli wymyslam sedziom i kibicom przeciwnej druzyny.
        jednak kiedy emocje opadna patrzy sie na te sprawy inaczej.
        a miedzy kibicami Slaska i Turowa kontakty zaczely sie psuc wlasnie po
        tego typu artykulach w prasie.
        • Gość: asd Re: beznadzieja IP: *.amsnet.pl 25.04.07, 09:49
          no ja nie popieram żadnych burd na meczach, ale to co się działo w Zgorzelcu
          raczej nie wynikało z podkręcania napięca poprzez prasę tylko z buractwa. Nie
          przypominam sobie żeby ktoś u nas rzucał butelkami na meczu ! I to jeszcze z
          klubem zaprzyjaźnionym, lub przynajmniej neutralnym. A z tym wyzywaniem od
          Rumunów, to nie wiem skąd to kryger słyszał bo z naszego sektora nie leciało.
          Może miejscowi go nie lubią ?

To co się teraz działo wyglądało tak samo jak na wyjazdach we włocławku i
          ostrowie - kto był tam kiedyś ten wie że to po prostu dzicz totalna.

Ja myślę że trzeba im zrobić jazdę, Po prostu zróbmy taki hałas żeby im sie
          odechciało grać. Najlepsza nagroda dla nas będą ich miny po dwóch przegranych
          meczach :)
          • Gość: jest nagroda Re: beznadzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 08:12
            Jest nagroda Turów wygrał 4 : 1 i jest w finale ! Emocje opadły , a między wieloma "wyjazdowiczami" ze Zgorzelca i Wrocławia nawiazały się zupełnie nowe znajomośći , kibice powymieniali się mailami i nr tel. Będzie dobrze powoli wszystko wraca do normy !
      • Gość: Tur Re: beznadzieja IP: 195.117.179.* 26.04.07, 11:06
        Tobie by sie przydala powazna jazda !!!
    • Gość: maciek Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 22:26
      Siedziałem ok.2metrów od pana masażysty i widziałem koło niego tylko
      fotoreporterów,więc tylko oni mogliby przeszkadzać nikt z kibiców do niego nie
      podchodził.Jeśli chodzi o zaczepki słowne to nie wykluczam ,iż takowe mogły
      być.Zresztą ten pan także nie szczędził ostrych słów w stronę kibiców
      Turowa.Dokładnie było widać jego pracę przy obolałym Oliverze i napewno wtedy
      nikt do niego nie podchodził.
    • Gość: jeery Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 22:50
      zaściankowe ćwoki co to turów? to my kibice Śląska zna nas cała Polska za Ślask
      za WKS pójdziemy az po życia kres
      • Gość: o jest następny Re: Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 08:14
        Jest następny , szkoda słów ...
    • komentujacy chyba się zniechęciłem do Śląska, 24.04.07, 22:58
      jak są takie problemy. z wcześniejszym właścicielem przynajmniej nie było takich
      dziwnych problemów.
      w sumie dobrze, że miasto przejęło klub piłkarski.
      • Gość: wroc kryger rasista IP: *.range81-154.btcentralplus.com 24.04.07, 23:30
        jezeli kolezka kryger mowi, ze nazywanie go rumunem ma podtekst rasistowski i ze
        sie czuje obrazony czy urazony ,to moze oznaczac dwie sprawy.
        pierwsza ,ze rzeczywiscie jest rumunem i sie tego wstydzi, co dopiero jest
        wstydem ,ze wstydzi sie swojej narodowosci. druga,ze uwaza rumunow za ludzi
        drugiej kategorii,co stawia go na pozycji wlasnie rasisty. a poza tym panie
        kryger wydoroslej pan;skarzy sie pan jak dziecko.
      • Gość: Kamilchen Re: chyba się zniechęciłem do Śląska, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.07, 23:32
        Mistrzu nie wiem czy naprawdę jesteś taki tępy czy sobie robisz jaja, ale na
        wszelki wypadek wyjaśnię Ci, że piłka nożna nie ma tutaj nic wspólnego...
        A co do kibiców Śląska to nie wierze w negatywne zachowania naszych fanów. Od
        wielu lat chodzę na Śląsk i trzeba przyznać, że atmosfera na meczach jest
        przyjazna i przede wszystkim kulturalna dla gospodarzy jak i gości. Nie wierzę
        w żadne słowo managera Turowa. Ktoś tu chyba nie potrafi pogodzić się z
        porażką...czekam na mecze we Wrocku, zgotujemy wspaniałą atmosferę. VIVA! VIVA!
        VIVA WKS !!!
    • tom.kew Re: Derby Turów - Śląsk pod napięciem 25.04.07, 00:38
      a "wyborcza" dalej swoje-czyli kontynuacja profilu brukowca. Z obrzydzeniem
      śledzę ten wątek i widzę,że jednak wsadziliście swojego pismaka pod stół na
      konferencji prasowej i już wiecie "wszystko"-co kto komu szeptał na ucho.Nakład
      spada, bo głupki nie czytają pism z normalnymi artykułmi, więc trzeba się
      sprzedać - znaczy dostosować i po psiemu węszyć sensację dla panów - żądnych
      debilizmu - nabywców.
    • Gość: Becks "Kibic z Wąsem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 08:08
      Właśnie ten "kibic" z wąsem na zdjęciu na górze, wyzywał naszego masażystę i
      właściciela WKS..., a w przerwie meczu krzyczał do Nas żebyśmy spier.... do
      Wrocławia, nawyzywał i co najlepsze chciał Nas bić. Trochę to żałosne... Powiem,
      że więcej było takich..., ale byli też prawdziwi kibice w Zgorzelcu. Hej Śląsk!
    • Gość: saigon Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 08:09
      wiecie co,to prawda hala turowa to przeżytek..z tymi zawodnikami ,którzy
      wychodzą i nie ma oddzielenia od kibiców to przesada.. gdzie oni chcą grać w
      pucharach?? bot z miastem muszą postawić halę!!podobnie było po meczu z polonią
      kiedy kibice wyskoczyli do Reynoldsa.. a ochrona to kpina - ponoć chcieli kiedyś
      piłki podprowadzić..
    • Gość: dres Wieczny bojkot IP: *.as.kn.pl 25.04.07, 09:32
      Jestem zbulwersowany wypowiedziami Krygira.Chodze na mecze Slaska od paru
      ładnych lat i nigdy nie zauwazyłem negatywnego zachowania kibicow do druzyny
      przeciwnej.Ta nieprzemyslaną wypowiedzią Krygier sprowokował mnie i kilkunastu
      moich kolegow to tego ze rzeczywiscie druzyna Turowa i kibice ze Zgorzelca moga
      sie poczuc zagrozone we Wrocławiu.Pierwszą ofiarą koszykarskiego meczu w
      Orbicie moze zostac sam Krygier ,ktory zostanie zmuszony do odszczekania tych
      słow ktore wypowiedział pod adresem kibicow i druzyny Slaska.Krygier persona
      non grata.. Myslałem ze w Zgorzelcu pracuja i mieszkaja normalni ludzie ale to
      była pomyłka i zapachniało tu rzeczywiscie wsią.
      • Gość: asd Re: Wieczny bojkot IP: *.amsnet.pl 25.04.07, 09:53
        dres, ja mysle ze lepiej nie prowokować burd bo poźniej znów poleci artykulik w
        świat że Wrocław to i tamto, że biedni grzeczni kibice z turowa przyjechali i
        dostali wpier6ol. Zostawić ich w spokoju i kij im w zad
    • Gość: carl cox Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.as.kn.pl 25.04.07, 10:39
      Byłem na meczu w hali siedząc w sąsiedztwie trybuny Śląska i obiektywnie
      stwierdzę , że wina za te numery w czasie meczu leży po obu stronach !!! Tak
      kibice Śląska, święci nie jesteście, podobnie jak niektóre buraki z mojego
      Turowa!!! Nie ukrywajmy, że to kibice obu drużyn są sfrustrowani a zarazem
      zdeterminowani..to nasze zespoły w ostatnich sezonach grały poniżej oczekiwań.
      To w naszych zespołach przed sezonem były problemy ze sponsorami i
      skompletowaniem budżetu!! teraz, gdy obie drużyny znalazły się wysoko w tabeli,
      ich 'kibice' powariowali!!!!!!!!! Przykro mi się robi jak czytam te wasze posty,
      z których bije nienawiść, pogarda i brak szacunku..bo musicie też pamiętać o
      jednym, że kibice Turowa to nie tylko ta garstka ludzi zebranych wtedy w hali,
      ale również, a może i przede wszystkim, ludzi mieszkających od jakiegoś czasu
      poza zgorzelcem, we wrocławiu również. Ci ludzie, podobnie jak i wasi kibice
      przyjdą na mecz w piątek i po 'ludzku' będą kibicować ;)Kochać się nie musimy,
      wystarczy, że będziemy się zwyczajnie szanować :)
      • Gość: asd Re: Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.amsnet.pl 25.04.07, 11:53
        no wszyscy zdajemy sobie sprawę że cała masa kibiców turowa jest normalna! ale
        tak to właśnie jest że zawsze działania tych najbardziej radykalnych są zauważane
        • Gość: carl cox Re: Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.as.kn.pl 25.04.07, 12:52
          ...kibicuje obu drużynom, chyba że grają razem to jestem oczywiście za
          Turowem..ale jak się okaże,że to wy wejdziecie do finału, to z przyjemnością
          pójdę na meczyk dopingować Śląskowi ;) i zachowania baranów z obu stron tego nie
          zmienią :) CAłA POLSKA W CIENIU DOLNEGOśLąSKA !!!
          • Gość: szacunek Re: Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 08:21
            Zgadzam się z Tobą w 100 % i tez kibicuję Turowowi i Śląskowi i to od wielu , wielu lat ...
    • Gość: olo OBORA IP: *.as.kn.pl 25.04.07, 13:10
      Mam pytanie do decydentow z władz koszykowki kto odpowiada za dopuszczenie do
      meczow pierwszoligowych w takiej oborze jak ma Turow?? Innym zagrozeniem jest
      juz nawet nie obora a stajnia jaka dysponuje Wałbrzych ktory dzis bije sie o
      wejscie do ligi.Mam nadzieje ze Inowroclaw dzis wygra i nie bedzie
      problemu.Pozostaje jeszcze jedna obora w Ostrowie Wlkp,ale tu władze miasta
      czynia kroki w celu budowy nowoczesnej hali i chwała im za to.
      • Gość: carl cox Re: OBORA IP: *.as.kn.pl 25.04.07, 13:55
        ..i co z tego panie olo, że np. Śląsk ma piękną Halę Ludową, jak w niej nie gra
        :D co z tego że gra w nowej Orbicie na 3000 miejsc, jak i tego nie możecie jej
        szczelnie wypełnić (patrz mecz z Polpakiem :D )..ciekaw jestem jak będzie w
        piątek czy w niedziele z Turowem ?!:) a w tych oborach co wymieniłeś frekwencja
        zawsze przewyższa możliwości hali :) lepsza obora tętniąca życiem niż piękna
        hala świecąca pustkami ;) pozdro dla ciebie..olo :)
        • Gość: olo Re: OBORA IP: *.as.kn.pl 25.04.07, 15:54
          gosciu chciałem zauwazyc ze Wrocław nie jest wsią jak Zgorzelec i tu naprawde
          dzieje sie wiele w weekend.Jest gdzie pojsc i milo spedzic czas.W odroznieniu
          od waszej wsi gdzie jedyna rozrywką jest mecz Turowa w tej oborze.Mogę cie
          zapewnic ze na mecz z Turowem przyjdzie wielu kibicow ,chocby z tej przyczyny
          zeby wasz rumun stał sie pierwsza ofiara meczu koszykarskiego w Orbicie.
          • Gość: carl cox Re: OBORA IP: *.as.kn.pl 25.04.07, 18:11
            ..o czym ty mówisz, człowieku??!! rozmawiamy o koszykówce ?? poziomie gry??
            zmień forum jak chcesz sobie pogadać, gdzie lepiej się zabawić, heheh. Może
            jakiś czat z małolatami? z nimi podyskutujesz na swoim poziomie :):):) dla
            Twojej wiadomości..mieszkam i pracuje we wrocławiu od wielu lat, ale w
            przeciwieństwie do ciebie baranie nie traktuję ludzi z pogardą! bo świat na
            wrocławiu, z całym szacunkiem dla normalnych mieszkańców tego miasta, się nie
            kończy :) wyjechałbyś czasem poza granice, to byś się przekonał:) a co do
            wolnych miejsc w hali to się chyba niemiło zdziwisz :)
    • Gość: SPARTAKUS JEL.G Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 19:27
      ZAWSZE TAK BYłO Z TYMI DRAGAMI ZE ZGORZELCA ILE RAZY PRZYJECHALI DO JELENIEJ
      GóRY NA MECZ ZAWSZE PRóBOWALI COś UDOWODNIć A PO MECZU W KOBIECYM STYLU UCIEKALI
      DO AUTOKARóW HAHAHAA-
      • Gość: śp. JKS Spartakus Re: Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 08:27
        śp. JKS Spartakus i niech odpoczywa w pokoju wiecznym , nie wywlekajcie już tego i uszanujcie pamięć o tych , których nie ma .
    • Gość: nie lubie gazty Derby Turów - Śląsk pod napięciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 21:49
      wiecie co czytac sie tego nie chce zaluje ze tu wszedlem we wroclawiu nie ma sie czego obawiac bo kibice zawsze sa kulturalni i druzyna przeciwna ktora przyjezdza nie ma sie czego obawiac w tym sezonie zadnego incydentu napewno nie bylo!!!!
      • Gość: do carla OBORA IP: *.as.kn.pl 26.04.07, 09:23
        Nic sie nie mart ze wsi jestes na wies wrocisz.A,tak ponadto proponuje ci
        zmienic leki lub lekarza..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka