Dodaj do ulubionych

Dobry pediatra - Wrocław Krzyki

15.05.07, 14:38
Czy znacie może pediatrę godnego polecenia na Krzykach? Bardzo prosze tez o
informacje gdzie przyjmuje. Błądze juz od jakiegos czasu i rejestrując sie do
przypadkowych lekarzy trudno jest dobrze trafic.
Obserwuj wątek
    • ciapek7 Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 15.05.07, 19:54
      dr Joanna Koralewska , tel 071 368 19 19
      • kotek766 Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 16.05.07, 16:20
        Z tego co wiem to ona przyjmuje tylko prywatnie
        Czy ktoś zna może jeszcze kogoś?
        • lenajanek Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 16.05.07, 17:37
          a może dr struś? albo dr korczak?
          oboje przyjmują w przychodni na róży wiatrów, ja z dr struś jestem bardzo
          zadowolona i to jest nfz'towska przychodnia
    • 5kasia Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 17.05.07, 18:27
      dr Gąsiorek z RONDO-MEDu ja jestem z niej póki co bardzo zadowolona, ma super
      podejscie do dzieciaczków, jest konkretna i rzeczowa a przy tym bardzo miła,
      polecam
      • kotek766 Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 18.05.07, 12:50
        Dziekuję za odpowiedzi - do Rondo-Medu mam blisko wiec moze tam?
        • bm78 Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 22.05.07, 17:43
          zgadzam się, dr Gąsiorek jest rewelacyjna (przepisaliśmy się ostatnio na Borowską przy Akademi Medycznej, bo bliżej i żałujemy okropnie!)
          • yenna_m Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 23.05.07, 12:10
            jest mila, ale:
            1. raz mi u dzieciaka zdiagnozowala zapalenie oskrzeli, ktorego po prostu nie
            bylo (wieczorem przyszedl bardzo dobry lekarz prywatnie i zbadal dzieciaka -
            naprawde nie bylo koniecznosci przyjmowania antybiotyku, kolejnego w owym roku)
            2. raz z kolei nie zauwazyla u dzieciaka zapalenia ucha, zdiagnozowala
            przeziebienie przy ostrym i niezwykle bolesnym stanie zapalnym w uchu -
            niestety, skutek tego mamy do dzis i dzieciak choruje czesto na uszy
      • yenna_m Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 23.05.07, 12:07
        nie polecam zdecydowanie

zdecydowanie za chętnie w tej przychodni wklada sie dzieci do
        szuflady "alergia", "astma"

moje dzieci byly tam leczone wlasnie inhalacjami ze sterydow (w zwiazku ze
        stwierdzonymi przez lekarza pyłkownicą i astmą - na oko stwierdzonymi, bez
        testow)
        jakie to dziwne, ze po leczeniu u do brego laryngologa astma minela jak reka
        odjal ;)
        no i testy alergiczne (skorne) wykazaly zupelny brak alergii ;)

_zdecydowanie_ nie polecam - zaszczepic w Rondomedzie mozna, ale leczyc to juz
        niekoniecznie

korzystamy w tej chwili z porad dra Pejcza (b. dobry specjalista) - niestety,
        przyjmuje prywatnie i jest dosc drogi
        • 5kasia do yenna_m 27.05.07, 11:38
          czy wadliwą diagnozę postawiłą Gąsiorek czy inna lekarka? I jeszcze pytanie ile
          dr Pejcza bierze za wizyte i czy jest mozliwość zeby wezwać go do domu, a w
          nagłym wypadku nawet w weekend? czy nie bardzo? szukam pediatry (nawet
          prywatnie) który nie tylko prowadziłby dziecko ale też przyjechał w razie
          choroby
      • pchliczek Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 28.05.07, 14:03
        My też chodzimy do Gąsiorek i kiedyś bym ją poleciła ale teraz na pewno nie.
        Lekarka bardzo miła owszem, bez problemu wypisuje skierowania fakt ale gdyby
        moje dziecko było naprawdę poważnie chore na pewno udalibyśmy się gdzie indziej.
        Nie wiem czemu jeszcze chodzimy do dr Gąsiorek, chyba dlatego, ze nic poważnego
        sie nie dzeje a nam się nie chce przepisywać nigdzie bo tu blisko.

Dla mnie dr Gąsiorek nie mieści się w kategorii dobrych pediatrów ponieważ
        wielu rzeczy nie zauważa i nie bada dokładnie. Wizyta jest bardzo krótka,
        standardowa, pyta co się dzieje i tylko pod tym kątem patrzy.
        Jeśli rodzice sami nie zauważą jakiegoś problemu to zaczynają się schody.
        Naprawdę właściwie każdą rzecz sami musieliśmy jej pokazywać i podopowiadać,
        sama z siebie nie widziała.
        Aż strach pomyśleć jak trafiają do niej bierni rodzice, którzy po prostu
        przyjmują co mówi lekarz i na własną rękę nie szukają informacji i nie są
        dociekliwi.
        Naprawdę nie zauważyła u syna klasycznej asymetrii, nie zobaczyła gdy zaczynała
        się przepuklina itp.

Dla mnie ona jest autorytetem tylko jako pulmonolog - jak mały jest
        przeziębiony a ona mówi, że oskrzela czyste i wystarczą takie a takie leki to
        mam zaufanie, że wie co mówi.

Mówiąc jednak o dobrym pediatrze podałabym takiego, który patrzy całościowo,
        rodzice mogą przyjść z jakimś problemem ale lekarz dokładnie bada i jeśli są
        jakieś niepokojące symptomy (których rodzice być może jeszcze nie dostrzegają
        bo np nie mają dostatecznej wiedzy) to zwraca na to uwagę. Oczywiście do tego
        stawia trafne diagnozy i sugeruje konsultacje u specjalistów jeśli coś jest
        niepokojącego.

Nie tak powinno być, że rodzic za każdym razem wyłapuje problem a lekarz w
        trakcie wizyty sam nie dostrzega.

p
        • kotek766 Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 28.05.07, 14:38
          NIestety takich lekarzy, którzy szukają, analizują i lecza przyczyny nie skutki
          jest mało. A ja takiego własnie szukam...
          Masz rację pchliczek ostanio przychodzi sie z dzieckiem do lekarza i mówi co
          dolega i własciie to rodzic szuka informacji np. w necie. Bo lekarz sam nie
          wpadnie aby dac skierowanie lub sprawdzić rózne przyczyny zachorowań.
          Ech...i co robic
    • ola_225 Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 24.05.07, 15:03
      Ja jestem bardzo zadowolona z dr Kuśmierka, który przyjmuje w przychodni na ul.
      Ulanowskiego. Jest bardzo fajny i rzeczowy. Zawsze swoim pacjhętom poświęca
      odpoiednią ilośc czasu i zachowuje się tak jakby doskonale znał swoich
      podopiecznych. Naprawdę chodzimy do niego z przyjemnością.
      • ewkr Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 28.05.07, 08:50
        Hej,
        Ja również poleca dr Korczaka od urodzenia do niego chodzimy i jestem
        zadowolona. Ostatnio nawet mieliśy kaszel i lekki katar przez 2 tyg i w Lim-ie
        pediatra dała nam eurespal po tyg nic więc laryngolog dała nam acifed. Mimo że
        nie było poprawy a co gorsza osłuchowo nic nie mogły znaleźć, to i tak
        zapisywały to samo. Poszłam więc do dr Korczaka odstawił wszystko dał claritinę
        i wapno i po 3 dniach wszystko jak ręką odjął. I tak już kilka razy z nim
        mieliśmy, inni na zwykły katarek leki na zapas a on tylko wtedy gdy coś
        faktycznie się dzieje ale to chyba kwestia kompetencji i doświadczenia.
        Pozdrawiam
        Ewa
        • joanon Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 30.05.07, 20:21
          Czy mogę prosić na maila joanna.sekita@interia.pl o namiary na dr Korczaka, czy
          przyjmuje prywatnie, czy jest wyjazdowy i jaką ma cenę za wizytę? Dziękuję i
          pozdrawiam
          • lenajanek Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 31.05.07, 11:03
            ja jeżdżę z moim synem do przychodni na róży wiatrów
            nie wiem niestety, czy przyjmuje prywatnie, ale może spróbuj zadzwonić, to na
            pewno udzielą Ci informacji
            nr tel do przychodni to 71/ 793 6778/79
    • siewicki Re: Dobry pediatra - Wrocław Krzyki 11.04.13, 10:10
      Szczerze polecam Panią Elę Strońską

www.znanylekarz.pl/elzbieta-stronska2/pediatra/wroclaw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka