Dodaj do ulubionych

Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdrojewski?

17.06.07, 11:56
Przeglądam sobie dzisiaj na gazeta.pl serwis o powodzi 1997 i gdzie nie
kliknę tam Zdrojewski. Albo na zdjęciach, albo w tekstach. Kim jest ten
zdrojewski że tyle o nim piszą?

... idę do lodówki po coś do jedzenia może z niej nie wyskoczy Zdrojewski

... do lektury o powodzi już nie wrócę bo myślałem że będzie tam
o wrocławianach i powodzi a tam jest tylko o Zdrojewskim i powodzi ... nudy
Obserwuj wątek
    • Gość: NRR bo to zdrojewski uratował wrocław przed powodzią IP: 89.174.34.* 17.06.07, 12:02
      co z tego, że pół miasta zostało zalane, że jego jedyną zasługą jest latanie po
      mieście nieogolonym i w brudnej koszuli, oraz owocna w skutki decyzja o
      niewysadzaniu wałów w łanach kiedy trzeba było (w związku z czym fala poszła na
      miasto i zalała centrum a nie ogródki z marchewką) - to zdrojewski uratował
      Wrocław przed powodzią... Jak on walczył... och i ach... O_o

• Gość: NRR w skrócie - wtedy to był nasz prezio miasta IP: 89.174.34.* 17.06.07, 12:04
        och i ach...
      • kolejar Re: bo to zdrojewski uratował wrocław przed powod 17.06.07, 12:43
        Gość portalu: NRR napisał(a):
        ...oraz owocna w skutki decyzja o
        > niewysadzaniu wałów w łanach...

To zmyślenie, nieprawda, bzdura. Zdroja generalnie nie bronię, ale wypisywanie
        zmyślonych faktów, to głupia forma krytyki. Zdrój nie podejmował żadnej decyzji
        ws. Łanów. Wał w Łanach był pod całkowitą i wyłączną władzą Wojewody
        Dolnośląskiego w osobie p. prof. Zaleskiego, który w owym czasie przebywał w USA
        i powrócił jak już i tak było za późno na jakiekolwiek decyzje. Wcześniej
        zastępował go wicewojewoda Kalisz - zero decyzji. Gdyby Prezydent Wrocławia
        wysadził wały w Łanach, to miałby za to sprawę karną.
        • Gość: NRR Re: bo to zdrojewski uratował wrocław przed powod IP: 89.174.34.* 17.06.07, 16:10
          Fakt, nie była to decyzja, bo nie mogła byc, ale on coś takiego sypnął w
          mediach, że się z tym nie zgadza, no i wtedy ludzie wyszli na wały i zaczęli
          protestować...
        • brody Re: bo to zdrojewski uratował wrocław przed powod 18.06.07, 12:31
          "Wał w Łanach był pod całkowitą i wyłączną władzą Wojewody Dolnośląskiego w
          osobie p. prof. Zaleskiego, który w owym czasie przebywał w USA"

kolejar, tak żeby było zgodne z faktami to powinieneś napisać: Wojewody
          WROCŁAWSKIEGO. W 1997 nie było Województwa Dolnośląskiego
        • Gość: ramoon Re: bo to zdrojewski uratował wrocław przed powod IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.07, 19:55
          primo: faktów nie można zmyślać! secundo: zdrojewski to papierowy lew,miał nie
          tylko brudną koszulę ale i kleks na tyłku! tertio: zaleski ma alibi i to
          śmieszny,mendowaty człowieczek, o powodzi uczył się z książki,jego zastępca
          kalisz to ZERO a nie zero decyzji!
          • Gość: ramoon Re: bo to zdrojewski uratował wrocław przed powod IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.07, 20:02
            quatro:właśnie taką decyzję o otwarciu wałów w łanach trzeba było podjąć-to
            dopiero pokazaliby "jaja",rozsądek i odwagę- w stanie wyjątkowym,a takim jest
            powódż sprawa karna jest czymś śmiesznym!
            • 1410_tenrok Po co piszesz, skoro nie wiesz? 17.07.07, 16:09
              Już po powodzi zrobiono symulację komputerową całej sytuacji powodziowej.
              Okazało się, że poziom rzeki obniżyłby sie po wysadzeniu wału w Łanach
              nieznacznie i niewiele pomogłoby to Wrockowi. Natomiast zalałoby kilkanaści
              wsi, do dachu. Ludzie straciliby majątek po nic.
              Ps. Nie jestem z Łanów i nikogo tam nie mam. Dobrze, że niczego nie wysadzono.

A na Zdroja nie ma co pluc. Zachowała sie jak prezydent miasta. Dodawał otuchy
              i było go wszedzie pełno (w pozytywnym tego słowa znaczeniu). Lepiej plujcie na
              to durne panstwo, ktore sie w tym czasie wzieło i załamało. Polskie panhstwo
              okazało sie być takim, jak ten kretyn premier C., oby zdechł szybko za swoje
              chamskie teksty. Ludzie sami wzieli sprawe w swoje rece. Wydziałem na Ostrowiu
              Tumskim ważnych panów, którzy robili w gacie ze strachu. Widziałem policje,
              ktora w nocy wyłączała numery alarmowe (probowałem sie tam dodzwonic).
              Widziałem bezradnych urzedasów. Widziałem jednostke saperską z Zagania, ktorej
              kazano przyjechac do Wrocka, nie dając jednak map. Dowodca nie miał pojecia, co
              ma we Wrocku robic. Jednostke napotkałem przy ZREMBie, tego dnia, kiedy do fosy
              wlewała sie Niagara Odry. Widziałem chaos wrzesnia 1939.
              Jednak najlepsza ze wszystkiego była ta telewizyjna wariatka, nazwiska nie
              wymienie. Ktory dla wiekszego dramatyzmu kazała ciezarówom jeżdzic po wodzie,
              nie zwracając uwagi na to, że powstające fale wlewają sie prze okna ludziom do
              domów.
              • Gość: corgan Re: Po co piszesz, skoro nie wiesz? IP: *.chello.pl 17.07.07, 17:04
                > Jednak najlepsza ze wszystkiego była ta telewizyjna wariatka, nazwiska nie
                > wymienie. Ktory dla wiekszego dramatyzmu kazała ciezarówom jeżdzic po wodzie,
                > nie zwracając uwagi na to, że powstające fale wlewają sie prze okna ludziom
                > do domów.

To była Maria Wiernikowska. Po prostu zamiast jechac do Afryki i pokazywac
                biedne napęczniałe z głodu dzieci otoczone rojami much postanowiła kopsnąć sie
                do Wrocławia i pokazać wielką wode. Kariera jest karieria... No a że musiała
                jakoś dojechać i pokazać zalanych nieszczęśników, zrozum kobite.
              • Gość: assur Re: Po co piszesz, skoro nie wiesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:23
                Nie przejmuj sie tenrok.Zadufani w sobie Amerykanie mają takze durne państwo,
                ktore dopuscilo do kataklizmu w Nowym Orleanie.Jak zawsze ratowano zycie
                znajomych wladzy, niezaleznie od barwy politycznej. Jak zawsze byla prywata i
                nepotyzm.Spleczenstwo masz biedne,katolickie,pelne milosierdzia, ktore dalo
                troche na powodzian z Wroclawia.
                Katolicy umieja sie modlic , ale nie radza sobie z pogodą.Trudno, trzeba sie
                pogodzić z ulomnoscią czlowieka.
      • oels Re: bo to zdrojewski uratował wrocław przed powod 13.07.07, 23:31
        Jeśli chodzi o wały, to pretensje miejcie do rządu centralnego, bo to w ich
        geście leżało
        • Gość: assur Re: bo to zdrojewski uratował wrocław przed powod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:13
          Wroclawianie to tez sa wały.
    • Gość: Jacek Pomysł był dobry a wyszło jak zwykle. IP: *.e-wro.net.pl 17.06.07, 12:25
      W Wyborczej mieli dobry pomysł aby zrobić na gazeta.pl dział o powodzi.
      Pomysł był dobry a wyszło jak zwykle czyli promocja zdroja.
    • Gość: wiem Prawdziwa opowieść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 13:35
      Powiem wam coś o tym całym sztabie przeciwpowodziowym. Kiedy się zebrał i zaczął
      radzić to jeden z obecnych tam oficerów wybuchnął śmiechem słysząc te mądrości
      które wymyślali politycy i urzędnicy.
      Później nie był już w sztabie tylko ratował ludzi na ulicach.
    • Gość: josip Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 14:37
      No coz.. ze Zdrojem to zapewne jest tak: gdyby nic nie zrobil - bylby w oczach waszych lotrem i zerem. Gdy cos zrobil - znaczy to, ze robil sobie promocje. To co on mial zrobic, zeby wam nie podpasc?
      • pan.demonium Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje 17.06.07, 15:49
        Mial decydowac a nie latac z łopatą a tego nie robił. Teraz za to byłoby lepiej
        gdyby latał z łopatą :)))
        • Gość: josip Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 18:37
          Nie jestem fanem Pana Zdrojewskiego. Ale wydaje mi sie, ze zbyt lekko przychodza nam takie podsumowania. Jak to zwykle bywa, kazdy z nas wie lepiej co Zroj powinien robic. A moze decydowal? A moze wlasnie po to jest Prezydent miasta, aby miedzy podejmowanie decyzji pokazac, ze jest wsrod ludzi i nie uciekl. Dac im troche otuchy.
          Powtorze - nie znamy od kuchni owczesnego systemu zarzadzania kryzysowego miastem, dlatego przed wydaniem opini powinnismy sie jeszcze pare razy zastanowic.
          • kolejar Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje 18.06.07, 03:23
            Gość portalu: josip napisał(a):
            A moze wlasnie po to jest Prezydent miasta, aby
            > miedzy podejmowanie decyzji pokazac, ze jest wsrod ludzi i nie uciekl. Dac im
            > troche otuchy.

W nocy przed kataklizmem Zdrój łaził po wale koło mnie i wzywał ludków do oporu
            (widziałem, słyszałem), a nam nie dawali szans. Może też troszkę przez to
            przetrwaliśmy (tylko troszkę). Teraz jestem znienawidzony przez resztę miasta za
            to, że jestem stąd - z Wyspy - "elitarnego" obszaru, który miał być zalany, a że
            nie został, to jest winny wszystkim pozostałym klęskom.
            • Gość: hehe Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: 89.174.34.* 18.06.07, 12:59
              nie..
              Jesteś nienawidzony za to że nie chcecie obwodnicy :P
      • Gość: ZS Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: 89.174.34.* 17.06.07, 16:12
        Gość portalu: josip napisał(a):
        >To co on mial zrobic, zeby wam nie podpasc?

Nie przeszkadzać ;]
    • Gość: Olo Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.wro.vectranet.pl 17.06.07, 17:30
      Kto to jest Zdrojewski? Taki cwaniaczek z PO.
    • narcyzdroj Nie chodzi mi o to czy BZ był dobry czy zły 17.06.07, 20:35
      Nie chodzi mi o to czy Zdrojewski był dobry czy zły, bo to każdy ocenia po
      swojemu. Chodzi mi o to że Gazeta z historii wrocławskiej powodzi zrobiła
      broszurkę o Bogdanie Zdrojewskim.
      • Gość: babczyk Re: za to odpowiada Michnik IP: *.core.lanet.net.pl 18.06.07, 05:39
        Za broszurkę odpowiada Michnik, Adam Michnik to jego macki robiły kasę na
        nieszczęściu ludzkim.
        Przez jednego postkomucha, który nie chciał spuścić wody ze zbiorników
        retencyjnych, bo miały się na nich odbyć regaty pół Polski zostało zalane. To
        była katastrofa, wielka katastrofa.

Żaden tu z piszących nic by nie zrobił - jeden by nie przeszkadzał - a
        straty ... mogłyby, być o wiele większe.

• tomek854 Re: za to odpowiada Michnik 14.07.07, 23:19
          Mogę zapytać który to zbiornik retencyjny w Polsce ma taką kubaturę, że
          wystarczy w nim wody na to, żeby zalać pół Polski?
      • Gość: Martix Re: Nie chodzi mi o to czy BZ był dobry czy zły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.07, 07:47
        Zły chyba nie był,skoro w czasie powodzi nie uciekł z miasta lecz pozostał z
        mieszkańcami pokazując się i pomagając wielu mieszkańcom miasta.Sam widziałem
        Ówczesnego prezydenta Zdrojewskiego jadącego amfibią przez zalany rejon
        Kościuszki w stronę Krakowskiej,wyglądał wtedy nie jak prezydent ale zaniedbany
        nieogolony gość.Był tak zapracowany,że nie miał kiedy się ogolić.
        • Gość: ROTFL Re: Nie chodzi mi o to czy BZ był dobry czy zły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.07, 11:22
          A robił on coś poza jeżdżeniem amfibiami?
          • Gość: eye Re: Nie chodzi mi o to czy BZ był dobry czy zły IP: *.westnet.ie 18.06.07, 13:15
            i niegoleniem sie?
            • Gość: Martix Re: Nie chodzi mi o to czy BZ był dobry czy zły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.07, 18:25
              Na pewno organizował pomoc to tu to tam i nie czekał z założonymi rękami.
    • Gość: buuuueeeeeee.....! Będę wymiotował! Wszędzie Zdrojewski! IP: *.e-wro.net.pl 13.07.07, 20:17
      Będę wymiotował! Wszędzie Zdrojewski!

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,81348,4311963.html
      miasta.gazeta.pl/wroclaw/5,81348,4152822.html
    • Gość: Giertych Roman kto to jest ten Zdrojewski ? IP: *.tpca-cz.com 13.07.07, 20:42
      To gošč, ktory zdal mature bez mundurka.
    • Gość: Panda Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.wro.vectranet.pl 13.07.07, 22:58
      Kto to jest Zdrojewski? Taki cwaniaczek z PO. Jako absolwent socjologii wie jak
      ważny jest wizerunek medialny i umie tą wiedzę wykorzystać.
      • Gość: ww Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.07, 23:37
        Gość portalu: Panda napisał(a):

> Kto to jest Zdrojewski? Taki cwaniaczek z PO. Jako absolwent socjologii wie
        jak
        > ważny jest wizerunek medialny i umie tą wiedzę wykorzystać.

Panda, a ty jesteś kur*ą dworcową, podobnie jak twoja matka.
        • Gość: EEEE Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 00:40
          W czwartek przed powodzia Zdrojewski w radiu ostrzegal mieszkancow Wielkiej
          Wyspy, ze sa na terenach gdzie powodz jest bardzo prawdopodobna. Wiec wynioslam
          z piwnicy i z garazu co sie dalo w ten sposob niczego nie stracilam, bo
          posluchalam Zdrojewskiego. Inni w tym czasie latali po mostach na
          Kochanowskiego, piekli kielbaski i niczym sie nie przejmowali.Mozecie sobie
          mowic co chcecie, ale ja Zdrojewskiego i lubie i cenie, nie tylko dlatego ze
          mowil w radiu, ale dlatego ze caly czas zachowywal sie tak jak powinien.
    • Gość: znajomy Zdroja Odpowiadam kto to jest : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 00:41
      Zdrojewski to po pierwsze nie absolwent socjologii, a kulturoznastwa i
      filozofii, ale socjotechnikę ma w jednym palcu.
      To inteligentny gość, bo potrafił przekuć swoją klęskę (tydzień przed zalaniem
      Wrocławia głosił wszędzie że miastu powódź nie grozi, toteż nikt nic nie
      przygotowywał !) w sukces, dzięki temu został ponownie prezydentem nie wydając
      grosza na kampanię, głupia gawiedź go wybrała sama. A tak naprawdę to przy
      powodzi nic nie pomagał, nawet przeszkadzał tworząc trzeci niezależny komitet
      ppowodziowy, tak jakby mało już było wówczas burdelu z istniejącymi i nie
      mogącymi się dogadać dwoma. Ale o tym gawiedź nie chce wiedzieć, jej potrzebny
      jest BOHATER, choćby w istocie wyimaginowany. I inteligentny Zdroj wiedział jak
      się zachowywać. Przed kamera worek z piachem na plecy - kamera stop - worek
      natychmiast sru na ziemię... tak niestety było. A później w helikopter i dawaj
      robić zdjęcia.

Zdrojewski to niezwykle sprytny lawirant polityczny i na dalekosiężny cel -
      FOTEL PREZYDENTA RP, Wrocław już go nie interesuje.
      Ale i tak rządzi nadal we Wrocławiu zza pleców rękami swojej żoneczki.

Czy odpowiedź jest wystarczająca ???
      • Gość: corgan Re: Odpowiadam kto to jest : IP: *.chello.pl 14.07.07, 02:49
        > Zdrojewski to niezwykle sprytny lawirant polityczny i na dalekosiężny cel -
        > FOTEL PREZYDENTA RP, Wrocław już go nie interesuje.
        > Ale i tak rządzi nadal we Wrocławiu zza pleców rękami swojej żoneczki.

Znaczy się - jak wygra to postawi nową fontannę przed pałacem na Krakowskim
        Przedmiesciu? I jego żona zostanie First Lady?
        • Gość: Łoś_bimbacz Re: kuźna Sterników : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 03:01
          > FOTEL PREZYDENTA RP, Wrocław już go nie interesuje.

Nasze Dynamiczne Miasto to prawdziwa kuźnia pretendentów, ups.. prezydentów,
          jeszcze niedawno ogłoszono,ża Aktualny Sternik rozprzestrzeni Dynamizm w całej
          krainie, a tu już nowy Predendent przebiera kopytkami:)))
          co na to kółko talentów ich koleżka Pułtusk?

>I jego żona zostanie First Lady?
          raczej Fat Lady
          • Gość: corgan Re: kuźna Sterników : IP: *.chello.pl 14.07.07, 20:59
            > Nasze Dynamiczne Miasto to prawdziwa kuźnia pretendentów, ups.. prezydentów,

To nie tyle kuźnia co chęć zwiania na lepsiejszą placówkę.

Powód jest banalny - w 2009 r. minie XX rocznica ustanowienia dynastii
            Sterników we Wrocławiu. Lwia część ich programu politycznego, inwestycyjnego i
            ogólnie naprawczego to "naprawianie wieloletnich PRLowskich zaniedbań" i
            tchnięciu dynamicznego ducha w Miasto 100 Mostów z hasłem "Teraz jest źle i
            trzeba się wycierpieć, ale za 2-3 lata będzie lepiej" a wszystko
            przez "wieloletnie zaniedbania z PRLu". Tyle że PRL trwał 44 lata a panowanie
            Sterników bedzie wkrótce obchodzić 20lecie czyli połowę tego co PRL, tak?

To nęcąca okazja dla wszelkich wrednych malkątentów którzy mogliby dokonać
            POrównania tego 44-letniego okresu PRL w ktorym "zaniedbywano" i "wysysano" z
            tym co zrobiono w trakcie 20-lecia wspaniałego dynamizmu. Tu 44 lata a tu 20
            lat. Jaki mógłby być bilans dokonań? Tylko jak wykreślić z takich badań takie
            przyziemne parametry jak "ilość miejsc w przedszkolach", "ilość wybudowanych
            mieszkań", wybudowanych dróg, rozwój komunikacji miejskiej itp.?

> jeszcze niedawno ogłoszono, że Aktualny Sternik rozprzestrzeni Dynamizm w
            > całej krainie, a tu już nowy Predendent przebiera kopytkami :)))

Czy Tarnobrzeska i Wałbrzyska Strefa Ekonomiczna zostaną uchwałą Obersternika
            rozszerzone na cały kraj? Wałbrzych jak chińskie Shenzen - kusząca perspektywa
            >:)

> co na to kółko talentów ich koleżka Pułtusk?

No sam nie wiem. O ile kojarze to Hania Bufetowa też jakieś ma plany, aby w
            2010 no ew. 2015 zostać Obersternikiem, wiec nie wiem czy w tej kolejce do
            tronu jest miejsce dla tylu Sterników i czy zostanie coś na stole czy tylko
            okruszki >:)

Hani taka fucha by pasowała. Lubi wyjazdy a tak musi się zajmować przyziemnymi
            rzeczami. Ostatnio wyskoczyła do Berlina aby obwąhać tamtejszą spalarnię
            usytuowaną w środku miasta i sprawdzić czy śmierdzi. Dokonała tego osobiście
            organoleptycznie swoim własnym nosem. No i stwierdziła że ta berlińska nie
            śmierdzi, więc takową zafundowała Białołęce w której sama nie mieszka hahahaha
            no bo po co miałaby tam mieszkać? >?:)

Hania ma tę przewagę że już kiedyś startowała, jest natchniona Duchem Świętym
            więc ma doświadczenie. A POnieważ ilość Sterników jest spora, fotel jest jeden
            a kolejnej kadencji w oPOzycji sternicy nie przeżyją (sPOnsorzy w końcu upomną
            się o wywiązanie się z zobowiązań, 8 lat czekania to za długo) więc walka
            między sternikami bedzie bardzo ostra. Ja wiem? może przeprowadzą zapasy w
            kisielu...?????? :))))) w tej konkurencji Bufetowa vs Zdrój raczej nie
            postawiłbym na Zdroja bo cos chudy i mizerny ostatnio, ale gdyby wystawił panią
            Zdrojewską to kto wie... na pewno Dudi miałby spore szanse, bo w konkurencji
            dokonań i realizacji programu to mógłby polec a przecież szkoła chłopa, bo
            nieprzyzwyczajony do POrażek. Więc zostaje tylko ten kisiel... >:)))
            • Gość: Łoś_bimbacz Re: kuźna Sterników : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 00:59
              >Powód jest banalny - w 2009 r. minie XX rocznica ustanowienia dynastii
              > Sterników we Wrocławiu.

dorasta POtomstwo Sterników, a jest ono najlepiej predestynowane do dalszego
              naprawiania wieloletnich zaniednań i prlowskiego wysysania.
              PO ustanowieniu Sternika Młodszego czas wysysania zrówna się z czasem
              dynamizmu, a wzmożone oddziaływanie bilbordów oraz urzędu komunikacji wypleni
              malkątętów i przybliży miasto do obwodnicy już w trzecim POkoleniu Sterników.

> No sam nie wiem. O ile kojarze to Hania Bufetowa też jakieś ma plany,

trzeba przyłączyć iine krainy lub zgłosić takie kadry do agencji
              hedhanterskiej:), nasze talenty: Hania BUfetowa, Wielki Maszynista, Rafaello
              oraz Pułtusk ( nie zaPOminajmy o nim!) POwinni kreować Dynamizm I POmpatyzm
              wzdłuż i wszerz dla dobra maluczkich, POrywać zapyziałe krainy z marazmu w
              bystry nurt Dynamizmu. Nie możemy takich skarbów kadrowych egoistycznie schować
              przed światem:))) bo zabraknie życia, aby wszycy oni mieli kadencję
              OberSternika przed emeryturą.
        • Gość: znajomy Zdroja Re: Odpowiadam kto to jest : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 09:41
          On ma większą wyobraźnię, jak mu się uda to na Krakowskim Przedmieściu postawi
          coś bardziej znacznego.
          Ale ja go bynajmniej nie zachwalam, choć ma wiele cech pozytywnych to jednak
          klasyfikuję go jako cynicznego karierowicza realizującego konsekwentnie swoje
          plany. Nawet swoją "fat lady" (doskonałe określenie, gratuluję !!) postanowił
          do tego przystosować (no, musiał się nieźle nad tym napracować :-)

A Rafał Dutkiewicz jest zdecydowanie najlepszym z dotychczasowych włodarzy
          miasta, bo ma po prostu znacznie lepsze wykształcenie (w tym kierunku), ma
          wizję i nie jest karierowiczem, niestety medialnie nie radzi sobie tak jak
          Zdrojewski. I jest zbyt uległy wobec pewnych wpływów, ale nie ma ludzi
          idealnych.
          • Gość: corgan Re: Odpowiadam kto to jest : IP: *.chello.pl 14.07.07, 20:50
            > On ma większą wyobraźnię, jak mu się uda to na Krakowskim Przedmieściu
            > postawi coś bardziej znacznego.

Nic nie postawi nawet gdyby został wybrany. Warszawa to wredne i zgryźliwe
            miasto które nie dopieszcza swoich sterników że o cudzych nie wspomnę. Więc
            gdyby Zdrój postawił kolejny koniopój raczej nie spotkałoby się to ze
            zrozumiałym zrozumieniem. Nie wiem czy Zdrój byłby w stanie to znieść. Do tej
            pory Sternicy byli przyzwyczajeni do cieplarnianych warunków i sympatii jaką
            okazywały im usłużne media np. nie zadając malkątneckich i defetystycznych
            pytań. Po wyborach na Obersternika krwiożerczy i okrutny dwugłowy reżim nie
            pozwoli im na spokojne panowanie i bedzie ich stale podgryzać >:) Będzie
            cięzko...
    • Gość: Uzo Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 20:13
      gadacie, jak typowa szaraki z poziomu własnej nory...
      i to jeszcze wyłażą z Was najgorsze cechy...

wolelibyście Kaczyńskiego?
      • Gość: oh karol Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:08
        > wolelibyście Kaczyńskiego?

Owszem.
        • Gość: mamar Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 02:10
          no to powodzenia życzę,
          cholera, a myślałem,
          że mieszkam z mądrzejszymi ludźmi!!!
          • Gość: Łoś_bimbacz Re: leksykon POmpatyka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:47
            wiadomosci.onet.pl/1,15,11,32436873,88093469,3958981,0,forum.html
    • Gość: loko Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.madcomputers.pl 14.07.07, 22:05
      Właśnie !!!! Zdrojewski w TV opowiadał, że Wrocławiowi nic nie grozi. Czy nikt
      już tego nie pamięta ???? Cwaniaczek, który wypłynął na powodzi (nomen omen).
      Podziwiam go tylko za to jak potrafił zmanipulować wrocławian. za to : pełen
      szacunek
    • Gość: anja Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:16
      Ale się tu PisKomuna zleciała i ujada! To na nic i tak PO górą we Wrocku:)
      • Gość: bezpartyjny PO górą, bo ma Kociębę- Ż, Ignora, Jakubczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:54
        i wielu im podobnych typków.
        • butthead Re: PO górą, bo ma Kociębę- Ż, Ignora, Jakubczaka 15.07.07, 00:21
          PO przede wszystkim ma generalissimusa czyli Skretyne:))) A po nim łosia i
          dutka:)Niezła kompania:))).........No i był jeszcze taki przymuł o wyglądzie
          strażaka z wąsami-Huskowiak czy jakos tak.
          • Gość: corgan Re: PO górą, bo ma Kociębę- Ż, Ignora, Jakubczaka IP: *.chello.pl 15.07.07, 01:08
            > Huskowiak czy jakos tak.
            może Huskowski?
            • Gość: q mac Re: PO górą, bo ma Kociębę- Ż, Ignora, Jakubczaka IP: *.westnet.ie 15.07.07, 01:25
              a wyglada zupełnie jak hu(j)kowski z wąsem:)
              • Gość: robol Re: PO górą, bo ma Kociębę- Ż, Ignora, Jakubczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 09:17
                Hóskowski tera jezd senatorem, czy jakuś tam, ni ma czasu na Wrocław bo se
                chałupe buduje.
    • Gość: kik Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 12:05
      PISKOMUNA szaleje! dajce sobie spokój, wasze autorytety moralne to hochsztaplerzy,
      wyluzujcie:)
    • Gość: Puzon Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.core.lanet.net.pl 15.07.07, 14:11

To prawda.Dziwię się,że media nie wspomniały ani słowem o tych którzy oprócz
      Zdroja,lepiej,czy gorzej,ale pracowali w sztabie.Jestem jednym z nich.Przez
      tydzien nie opuszczałem budynku Zespołu Szkół przy Powstańców Śl.Tysiące
      telefonów, tysiące zgłoszeń,tysiące inerwencji.Konflikty mieszkańców Szczepina
      i Popowic, Dolina Słońca,ratowanie ZOO.Dzisiaj tylko Zdrojewski.Jest mi i
      przykro, i wstyd!
    • Gość: Puzon Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.core.lanet.net.pl 15.07.07, 14:17
      Dlaczego media nie wspominają o cichych bohaterach tamtego czasu.Czy nie
      pamietają o funkcjonariuszach Straży Miejskiej z Gdańska ratujących
      m.in.Siechnice i Radwanice, o żołnierzach -chemikach z Brodnicy odkażających
      szpitale,szkoły,przedszkola.Ciekawe,czy napisza o tym,co działo się po
      powodzi.Likwidacja plagi komarów, odszczurzanie,ect.Ale to też ZDROJEWSKI!!!
      Szkoda,że na cześć droja nie oddano salw honorowych.
      • hack_and_fuck Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje 15.07.07, 14:20
        salwa powinna byc oddana ale w strone Z
    • squat_kromera Miasto chciało nas wy..bać z Kromera policją. 16.07.07, 00:02
      Ale wznosząc się ponad złość za ten pożałowania godny zamach na nasze wolności,
      szanujemy Zdrojewskiego za to co robił dla Wrocławia przed powodzią, w trakcie
      powodzi, i po powodzi. W życiu tak jest że nawet ch.. bywa znakomitym gospodarzem.
    • Gość: zorro Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 22:57
      zamknąć mordy PISKomuchy! Wasze frustracje nadają się do leczenia a nie do
      zabierania głosu na forum!
      • Gość: PISkomuch Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 23:39
        Tak, tak - demokracja wg PO jest wtedy kiedy wszyscy ich chwalą, a jak nie to
        zamknąć mordę i won z forum (tak jaby ono należało do PO, ale może to i racja
        bo należy do gazwyborczej). I jeszcze śmią myślących inaczej wyzywać od
        komuchów. Jakoś tak dziwnie się składa, że na tym forum nie zauważyłem żeby
        jakiś PISkomuch (jak ty zorro piszesz) kazał zamknąć mordę PO-fanowi. Wobec
        tego ja już wolę być tym komuchem (choć z tym walczyłem na pewno więcej niż ty
        zorro).
      • Gość: Obserwator Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:21
        Jak widac szeregi Premiera Pultuska i oberkapo Schetyny robia sie newrowe.
        Todobrze.
    • Gość: anja Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 00:27
      wyluzujcie! demokracja polega też na zrozumieniu,tolerancji a tu ani jedna ani
      druga strona nie stara się zrozumieć różnych racji tylko walą się po mordach,
      choć w waleniu są lepsi i z przewagą przeciwnicy Zdroja. Na pewno gościu
      popełniał błędy ale może też zrobił coś dobrego, można też porównywać go z
      innymi Prezydentami Wrocka i wyciągać wnioski. pozdrawiam:)
    • Gość: zorro Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 00:29
      PiSkomuchu, co ty k.. wiesz o walce...
    • Gość: assur Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:11
      Zdrojewski - byl taki minister łacznosci za AWSUW.Byl i sie zmył.Nie warto ich
      wspominać.
      Ogolnie to mieli was gdzieś, całe SDRP,AWSUW.
    • Gość: nop Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:31
      A gdzie byl wtedy bohater ślaski W.Frasyniuk?
      Juz wtedy źle sie dzialo z jego glową.
      W koncu upadl do szamba SLD.Dzisiaj wodzi rej posrod towarzyszy SB-kow.
      • Gość: oszast Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: 203.150.131.* 17.07.07, 18:25
        Zdaje sie, ze calej POjechanej szajce najblizej do SLD czy LiD czy jak sie ta
        k... teraz nazywa.
    • Gość: leon Re: Historia powodzi 1997 -kto to jest ten Zdroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 00:39
      widzę,że PISuarom grunt ucieka, co wy tak szalejecie na tym forum, dajcie
      spokój, upał, wakacje.... życzę więcej dystansu i przemyśleń własnych:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka