cicik3 09.07.07, 15:23 Jechałem wczoraj około godziny 18 w okolicy Kostomłotów i policja kierowała ruchem na Środę lub Kąty Wr. Na autostradzie w kierunku Wrocka stały dwa radiowozy w poprzek, kolejka straszna. Wie ktoś co się stało? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cac Re: Zablokowana autostrada w kierunku Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 15:27 Nic się nie stało. Normalka. Wywróciła się cysterna. Zrobił się korek. Jakiś debil wpakował się w koniec korka. Po prostu dzień jak co dzień na A4 pod Wrocławiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno Samo sie nic nie robi. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.07.07, 17:13 Cysterna sama sie nie wywraca. Prawdopodobnie paru idiotow jechalo jak zwykle zbyt gesto zderzak w zderzak, ktos nie wyrobil, kierowca cysterny musial ostro hamowac skrecajac w bok, aby nie zabic ktoregos idioty, no i wywrocil cysterne. Kretyni musza sie jeszcze wiele nauczyc, aby jezdzic po autostradach. Rowniez Ci z tablicami DWxxxxx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Samo sie nic nie robi. IP: *.icm.edu.pl 09.07.07, 17:34 Jeśli jeździsz często tą autostradą, to wiesz, że zderzak w zderzak lubią jeździć samochody na niemieckich tablicach, co mnie o tyle dziwi, że w Niemczech za taki numer jest 150€ i do 3 miesięcy Fahrverbot. A coś, co jest w Niemczech bezlitośnie tępione, tzw. Drängeln, czyli wjeżdżanie poprzednikowi w zderzak i miganie długimi, zdarza się z 10 razy na 100 km. Polskie tablice DW, SK, OP czy W* są w średniej szaleństw na A4. Najspokojniej jeżdżą Ukraińcy czy Białorusini. Prawdopodobnie z tego powodu, że ich wehikuły nie pojadą więcej lub oszczędzają paliwo. A policja spożywa kawę w McDonaldzie lub stawia radar na jakimś ograniczeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno W Niemczech bardzo sie to uspokoilo. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.07.07, 18:02 Kary sa od maja 2006 o wiele wyzsze, przyklad ponizej: www.abendblatt.de/daten/2006/01/04/519574.html Ale tez w ekstremalnych przypadkach: forum.gute-fahrt.de/showthread.php?t=10399 Ci od jazdy zderzak w zderzak, to wielu Polakow, ktorzy po przekroczeniu granicy D/PL i znalezieniu sie w PL, zaczynaja robic to, co inni. I tyle. Autentycznych kierowcow niemieckich jest na polskich drogach bardzo niewielu. Jezdze bardzo duzo na trasie Olszyna Gliwice, wiec mozesz mi wierzyc. Sam jezdze pasywnie i zgodnie z przepisami. Do bialej goraczki doprowadza mnie ten taniec wariatow na tej trasie. A jest na co popatrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RaF Re: Samo sie nic nie robi. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.07.07, 18:56 Tylko, ze kierowcy w DE wiedza, ze sie jezdzi prawym pasem na autostradzie. Nasi niestety twarda posuwaja lewym, nawet jesli prawy jest pusty, a sami blokuja ruch jadac twardo 100km/h. Wyprzedzisz z prawej? Juz chyba lepiej puscic takiemu dlugimi, moze zaskoczy, ze powinien zjechac na prawy pas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno To prawda, jechalem niedawno przez Olszyne IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.07.07, 18:27 do Gliwic i na calej trasie obserwowalem przyglupow "pedzacych" 100-120km/h na LEWYM pasie bez opamietania, choc prawy byl wolny az po horyzont, bo godzina byla bardzo wczesna i ruch byl niewielki. Droga jest nowa, wiec o dziurach na prawym pasie nie ma mowy. Jazda lewym pasem wynika tylko z glupoty. Taki wzorcowy przyglup nie patrzy w ogole w lusterko wsteczne, a wiec na zblizajacy sie z tylu pojazd, nie reaguje. Poniewaz ja nigdy nie podjezdzam do poprzednika na odleglosc mniejsza niz 40-50 metrow przy tej predkosci, wiec najpierw wlaczam kierunkowskaz, niestety przyglup nie patrzy w lusterko, stad tylko krotkie migniecie drogowymi jest w stanie wyprowadzic takiego osla z letargu, jezeli w ogole sie obudzi. I to jest plaga na A4. Do tego dochodza zawodowi kierowcy TIRow, ktorzy maja zwyczaj wyprzedzac sie dla rozrywki na przestrzeni jakichs 10 kilometrow, bo i taki mi sie tam zdarzyl. I co tu o tym myslec? Tepakowi sie nie wytlumaczy. Pozostanie tepakiem na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiu_lubicz policja miala dylematy kompetencyjne 09.07.07, 18:43 nie ustalili jeszcze do czyjej jurysdykcji, nalezy ten odcinek tzw. autostrady, Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Cysterna się zapaliła 09.07.07, 18:55 Około 8:30 na pasie w kierunku Wrocławia, tuż za zjazdem na Środę Śląską i Strzegom, zapaliła się cysterna z jakąś palną zawartością ( sądząc po treści ostrzegawczego niemieckiego napisu na niej ). Nie wiem, czy palił się ładunek, czy cysterna jako taka. W każdym razie widok był niesamowity i z lekka surrealistyczny, bo chyba wysiadły w niej hamulce i choć się paliła, nadal sunęła przed siebie stopniowo zwalniając. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Cysterna się zapaliła 09.07.07, 19:06 w tv mówili że zapaliła się opona, potem następna i kierowca specjalnie jechał dalej żeby je zedrzeć i nie dopuścić do zapalenia cysterny z olejem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno Jezdziec Apokalipsy na A4, dobre. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.07.07, 18:15 I jeszcze wielu palantow go pewnie wyprzedzalo. Odpowiedz Link Zgłoś