wiwany 06.08.07, 16:51 Szanowny Pan autor "pomylił" jednego z "bohaterów" tekstu.Takiego przedsiębiorstwa we Wrocławiu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JotKa MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 16:58 Nie wiem, czy mi się to podoba - oba przedsiębiorstwa to spółki utworzone przez miasto i nie wiem, czy wyłożonych przez nie pieniędzy (jakby nie było pochodzących z biletów i opłat wnoszonych przez mieszkańców Wrocławia) nie można by lepiej zainwestować. Wydawało mi się, że przynajmniej do niedawna MPK było dotowane przez miasto, bo nie było w stanie samo się utrzymać, a teraz stać je na sponsoring? Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska 06.08.07, 17:10 "Obie spółki komunalne postanowiły promować się przez piłkę, bo to bardzo skuteczny sposób reklamy" Obie spółki bardz potrzebują reklamy. Dzięki reklamie więcej osób pojedzie tramwajem linii 6 obsługiwanym przez MPK, niż innej firmy. Natomiast MPWiK z pewnością sprzeda więcej wody i odbierze więcej ścieków, niż bez reklamy. Konkurencja obu firm na pewno z przerażeniem patrzy w przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plan Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.crowley.pl 04.09.07, 15:48 > "Obie spółki komunalne postanowiły promować się przez piłkę, bo to bardzo skute > czny sposób reklamy" > Obie spółki bardz potrzebują reklamy. Dzięki reklamie więcej osób > pojedzie tramwajem linii 6 obsługiwanym przez MPK, niż innej firmy. no napewno...przynajmkniej kiboli slaska, ktory przy okazji beda mieli co demolowac...szkoda ze pieniadze z biletow, ktory wkoncu musze kupic sa tak marnotrawione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzimu Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 16:59 Popularyzacja sportu. Jak nic podrożeją: woda, ścieki i bilety autobusowe. Ludziska w ramach oszczędności zaczną trenować biegi i chodziarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Total Okradanie podatnika do kwadratu IP: *.name 06.08.07, 17:01 1. W jaki sposob deficytowe MPK moze kogokolwiek sponsorowac?? 2. Teraz rozumiem, czemu ceny wody drozeja: Dutkiewicz lubi sobie zdobyc glosy poprzez oplacanie pilki z mojej kieszeni. Podsumowujac: zlodziejstwo, zlodziejstwo, zlodziejstwo. Czy rzady tej mafii kiedykolwiek sie skoncza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Nie wyrażam zgody na wyrzucanie kasiory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 17:12 Łaskawie proszę za moje podatki nikogo nie sponsorować. Niech urzędujący i zarządzającymiastem uzbierają prywatnie kasę i sponsorują nawet trakt do piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Skandalllllllllllllllllllllllllll lll L!!!! IP: *.as.kn.pl 06.08.07, 17:15 Jestem kibicem Slaska, to z emiasto zainwestowalo w klub juz bylo nieco naciagane. Ale zrozumialem intencje. Skandalem za to jest topienie kasy w stadion - kto bywa na oporowskiej wie o czym mowie. Plot i lamy za kilkanasci mln zl, i niedzialajaca tablice swietlna. Za to megaskandalem jest wywalanie kasy MPK i MPWiK - to sa firmy dotowane z kasy miejskiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Skandalllllllllllllllllllllllllll lll L!!!! IP: *.fabiankeil.de 07.08.07, 00:33 > Za to megaskandalem jest wywalanie kasy MPK i MPWiK - to sa firmy dotowane z > kasy miejskiej!! to chyba raczej MPWiK dotuje kase miejska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: Nie wyrażam zgody na wyrzucanie kasiory IP: *.as.kn.pl 06.08.07, 19:58 Napisz debilu to rządu. KGHM, Orlen itp, nie sponsorują? Lecz sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomrutko Re: Nie wyrażam zgody na wyrzucanie kasiory IP: *.brig.cable.ntl.com 06.08.07, 23:19 KGHM i Orlen są prywatne baranie! Tylko w ludzkiej mentalności zostało ze to Państwowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOś Re: Nie wyrażam zgody na wyrzucanie kasiory IP: *.wro.vectranet.pl 07.08.07, 00:56 BUAHHHHAAAAHHHAA! spółki orlen i kghm z większościowym udziałem skarbu państwa prywatnymi!!! A to coś nowego!!! Nie dość że nie wiesz o czym mówisz to jeszcze przedmówce od baranów wyzwałeś!!! Tylko w ludzkiej mentalności zostały państwowe BUAHHHHAHAHA! Niech zgadnę jesteś z lubina :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Re: Nie wyrażam zgody na wyrzucanie kasiory IP: *.as.kn.pl 07.08.07, 13:53 Baran to cie robil. Zobacz ile procent udziałów ma skarb Paśtwa i kto rzeczywiscie rządzi tymi spółkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złodziej Re: Okradanie podatnika do kwadratu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 19:31 > Czy rzady tej mafii kiedykolwiek sie skoncza? NIE!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YOKA Re: Okradanie podatnika do kwadratu IP: *.telsat.wroc.pl 06.08.07, 21:00 DMUCHANY SUKCES WROCLAWIA. PIERWSZY BALON PĘKŁ DZISIAJ - OGŁOSZONO OFICJALNIE (MINISTER SPORTU), ŻE WE WROCLAWIU NIE DA SIE ZBUDOWAC STADIONU W WYMAGANYM PRZEZ FIFA TERMINIE NA EURO 2012! KOLEJNE BALONY ZACZNĄ PĘKAĆ WKRÓTCE. TYLKO PATRZEC, JAK EKIPKA P.DUTKIEWICZA CZMYCHNIE... DO WARSIAWY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cocu Re: Okradanie podatnika do kwadratu IP: *.wro.vectranet.pl 07.08.07, 00:59 YOKA: GDZIE TY SłYSZAłEś WROCłAW W WYPOWIEDZI MINISTER? CAłA KONFERENCJA DOTYCZYłA STADIONU NARODOWEGO W WARSZAWIE! NIECH ZGADNę - JESTEś Z LUBINA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoka Re: Okradanie podatnika do kwadratu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 08:30 Wczoraj w TVP - jako miasta, które na pewno nie są w stanie zbudować stadionów na czas, wymienione zostały: Wrocłw, Gdańska i Warszawa. A jestem z Wrocławia. I będę tu na pewno dłużej niż obecna ekipa. Słucham, patrzę i ... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cocu Re: Okradanie podatnika do kwadratu IP: 212.160.104.* 07.08.07, 09:58 A to ciekawe, widocznie ja niedokładnie słuchałem. W każdym bądź razie w przeciwieństwie do stolicy we Wrocławiu przetarg na projekt już jest dawno rozpisany, a jego zakończenie będzie miało miejsce we wrześniu. Po wyłonieniu zwycięscy zostanie rozpisany przetarg na wykonawce. Jeżeli wszystko pójdzie ok to roboty powinny ruszyć jeszcze w tym roku (wersja mało prawdopodobna). Znając życie to budowy pewnie ruszą na początku przyszłego roku. Stadion przeciętnie buduje się 2,5 - 3,5 roku to zależy od projektu. Stadion na 40tyś powinni spokojnie w 2,5 roku postawić więc rok 2010 jest realny, maksymalnie 2011. JA BYM JESZCZE NIE PRZEBIJAł TYCH BANIEK MYDLANYCH BO PUKI CO MAJą SIę CAłKIEM NIE źLE Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoka Re: Okradanie podatnika do kwadratu IP: *.telsat.wroc.pl 09.08.07, 20:39 minister sportu dla dziennika 2007-08-08 23:10 Jakubiak: Spokojnie, nie dojdzie do kompromitacji Polski (...) Najwięcej obaw budzi budowa stadionów, bez których impreza odbyć się nie może... Poznań buduje, Gdańsk, Wrocław i Warszawa nie mają nawet projektów. Gdyby zachować dzisiejsze procedury, byłby problem. Trzeba więc te procedury zmienić. I pytanie, czy pojawi się przyzwolenie, aby to zrobić." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.ig.pwr.wroc.pl 06.08.07, 17:19 "- Ale jest to też wynik zmiany wizerunku klubu, który stał się bardziej wiarygodny. Obie spółki komunalne postanowiły promować się przez piłkę, bo to bardzo skuteczny sposób reklamy - mówi Michał Janicki, dyrektor departamentu spraw społecznych w urzędzie miejskim." Reklamy czego? Monopolistycznych usług? Czy można we Wrocławiu podpisać umowę na dostawę wody z wodociągami krakowskimi albo poznańskimi? Rozumiem, że władze mają nas za durniów (przynajmniej od ostatnich wyborów) ale dyrektor Janicki mógłby tego tak wyraźnie okazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jesionka teściowej Prawdziwi kibice...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 17:53 Prawdziwi kibice wspomagają MPWiK i nie sikają do kanalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valana Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.20.54.194.generacja.pl 06.08.07, 18:19 Święte słowa. Nie wiem, jak można by te pieniądze wydać głupiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanWKS Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.wierzbno.ronus.pl 06.08.07, 18:29 hahah durnie zal wam d... sciska? Bardzo dobrze popieram jak najbardziej, że firmy Wrocławskie wspierają klub. Tym co tak tutaj się buczą ani nie przybędzie ani nie ubędzie. Lepiej sprowadzać moze Carerasa za grube pieniądze czy koncerty w filharmonii dla drewniaków?Na mecze chodzą nie tylko zadymiarze ale coraz częściej rodziny. Na zachodzie takie kluby jak Newcastle czy Borussia Dortmund są dotowane przez miasto i jednocześnie wizytówką. Zrozumcie gamonie ze przez sport łatwiej promować miasto. Moze narazie drugoligowy ale od czegoś trzeba zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plan Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.crowley.pl 04.09.07, 16:01 > hahah durnie zal wam d... sciska? > Bardzo dobrze popieram jak najbardziej, że firmy Wrocławskie wspierają klub. mam glebokoi w d u p i e slask wroclaw i woilalbym zeby np. nowy autobus za ta kase zakupic a nie finansowac jakis popaprancow Odpowiedz Link Zgłoś
maro_wks MPK i MPWiK sponsorami Śląska 06.08.07, 18:45 Niestety internet ma to do siebie,że każdy idiota może pisać bzdury o "marnowaniu swoich podatków" itd.Nie chcesz płacić podatków w Polsce,wyprowadź się do Niemiec,ale nie,pewnie też idiota nie będzie zadowolony,bo mieszkając w Gelsenkirchen czy Dortmundzie dowie się ,że jego pieniądze idą na Smolarka,czy Błaszczykowskiego. Żenujące komentarze i tyle,musicie się pogodzić,że Wrocław to też Śląsk i jego kibice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.wroclaw.mm.pl 06.08.07, 19:44 Do Pana Światowca: jeśli Wrocław to też Śląsk i kibice, to niech ci kibice robią zbiórki na swój Śląsk. Ciekawe ile zbiorą...No chyba, że najpierw zrobią zbiórkę sami. pod hasłem kup Pan cegłę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomyślcie ludzie Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.171.23.190.crowley.pl 06.08.07, 19:53 a czy wiecie, że samorządy dotują też kulturę np. Teatry? a wielu ludzi w tym ja sobie tego nie życzy, ale wielu sobie tego życzy, są takie koszty które trzeba ponieść, a zwrócą się w przyszłości niekoniecznie materialnie, miasto chce dać ci możliwość rozrywki abyś mógł pójść z wnukiem na mecz albo z narzeczoną do teatru, gdyby nie to to stalibysmy sie prowincją, to właśnie jest dbanie o mieszkańców i musi to kosztować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.wroclaw.mm.pl 06.08.07, 20:05 Jasne i te teatry to trzeba, dodatkowym kosztem obstawiać policją, bo "te ludzie z teatru jak som niezadowolone ze sztuki to demolujom miasto!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cocu Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.wro.vectranet.pl 06.08.07, 20:17 Krzysztofie kiedy kibice ostatni raz "zdemolowali miasto"? Zanim sie wypowiesz zapraszam cię w niedziele na ulicę Oporowską na mecz. Przyjdź i zobacz jak ludzie się dobrze bawią. Czasy zadym na Oporowskiej to przeszłość. Może też ci się spodoba kto wie. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: 82.160.135.* 06.08.07, 21:02 Nie dalej jak dwa miechy temu widzialem zdemolowany tramwaj przez kibicow slaska. Takie jaja to we Wroclawiu tylko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo-precz z buraka Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.chello.pl 06.08.07, 20:30 ty buraku nic madrego nie napiszesz,masz tylko durne argumenty,pod kinem czy inna opera tez mozesz w pusta glowe dostac,ale to nie powod zeby kin , oper itp. niebylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.chello.pl 06.08.07, 20:26 ale ty burak jestes ,wszedzie kluby pilkarskie sa wspierane przez miasta czy tez spolki od miasta zalezne bo to poprostu sie miastu oplaca ale buractwo tego nie kuma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.telsat.wroc.pl 06.08.07, 22:50 Na pewno kibice zebraliby wiecej na Slask niz kierowcy na naprawy drog w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.brig.cable.ntl.com 06.08.07, 23:35 Żenujący gość z Ciebie. Nie widzisz o co w tym wszystkim chodzi? Pieniądze powinny być na sponsorowanie Śląska(co popieram) wydzielone z budżetu miasta i w tym budżecie oficjalnie zapisane! Wtedy dokładnie wiadomo ile miasto dokłada i można dokładnie rozliczyć tą kasę i efekty. I jeszcze ulgi podatkowe są za to dla miasta! Jeśli kasę wykłada Spółka, która jest w 100% własnością Miasta to wbrew pozorom nie wykłada tego miasto! Tylko Ty przez swoje opłaty za wodę! Przy czym miasto dotuje i MPK i MPWiK co jest po prostu jedną wielką machlojką - zauważ, że zasłaniając się tajemnicą(bo MPK jest spółką) nawet nie chcą powiedzieć ile wydadzą!! Choć to Miejskie pieniądze! Następne miejsce do korupcji próbują przygotować. Głosowałem na Pana panie Dutkiewicz ale od kilku miesięcy poważnie zaczyna Pan mylić gwiazdy z odbiciem na powierzchni stawu! Niech Pan nie wpuszcza Wrocławia w następne przekręt tylko wreszcie zbuduje jakąś obwodnice, wyjazd na Poznań, wyjazd na wschód, most na Biskupin, lotnisko, no i Pułaskiego - kiedy wyburzono budynki? 8 lat temu? i tylko syf tam został. A szumne plany tramwaju po torach PKP? A te Skody to 3 lata Pan kupował i oczywiście do Czechów tramwaje bo w Polsce (w Bydgoszczy) to nie produkują niskopodłogowych tramwajów? Nic co Pan obiecał w ostatniej kampanii to Pan nie zbudował - nawet aquaparku nie potraficie dokończyć! pzd i tak WroLove Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska 07.08.07, 09:24 Ojj coś mi tu nacjonalizmem zaleciało ! - co się czepiasz ,że Skody czeskie ?? - Skody bardzo ładne tramwaje i lepsze od polskich składów więc mi tu nie narzekaj. ładnie się prezentują rzesze ludzi je poliubiło a ty nosem kręcisz , czep się Tramwaja:P Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska 04.09.07, 16:08 > Skody bardzo ładne tramwaje i lepsze od polskich > składów więc mi tu nie narzekaj. ladne? stlistyka sprzed 10 lat, lepsze - niby w czym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Bogate MPK i MPWiK IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.08.07, 19:13 To ze nasze podaki sie na cos wydaje, to jeszcze nie powinno nikogo martwic. Wazne jest NA CO SIE WYDAJE!!! O to w wiekszosci sie ludzie buntuja. Moim zdaniem wazniejsze od sponsorowania klubow sportowych jest zainwestowanie tej kasy w nasza wcale niejlepsza komunikacje, np w PODWOJNE PRZYSTANKI co by drugi, dodatkowy slupek wszedzie postawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Bogate MPK i MPWiK IP: *.telsat.wroc.pl 06.08.07, 22:52 Tak! Zabrac ludziom kase, zeby nie bylo ich stac na jezdzenie samochodem i wpompowac ja w komunikacje miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Bogate MPK i MPWiK IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.08.07, 01:45 "Zabrac ludziom kase, zeby nie bylo ich stac na jezdzenie samochodem i wpompowac ja w komunikacje miejska" Czlowieku, co zabrac? Nikt nic nie musi zabierac!! Na komunikacje sami placimy, np za bilety. To ja mam czytac artykuly ze ZDiK czy MPK nie maja piniedzy by wystawic po dwa slupki na przystankach, a za to wywalaja kase na sponsoring klubu sportowego?? Niech MPK i MPWiK sie zajma sprawami bardziej przyziemnymi, a sponsorami sportowymi niech sobie zostana KGHA, Orange, Era itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Bogate MPK i MPWiK IP: *.telsat.wroc.pl 07.08.07, 10:25 Mylisz sie. MPK jest firma przynoszaca straty. Moze w przeliczeniu na mieszkanca nie sa to wielkie kwoty, ale takich firm sa tysiace. A na Slask nie zostana przeznaczone pieniadze zarobione na biletach, tylko pewnie z dodatkowego dofinansowania od Miasta. Caly system jest zly, a udowadniajac, ze jakas jedna firma nie powinna robic tego czy tamtego, popelniasz petitio principii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Bogate MPK i MPWiK IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.08.07, 11:32 Zapewne pieniadze pochodza od miasta. Jest w tym sens, bo zostaly przekazane na sponsoring Slaska. To moze zaowocowac rozwojem klubu a takze dobra reklama miasta. Dzieki temu miasto bedzie coraz bogatsze i wkoncu zainwestuje pieniadze w porzadna komunikacje. Jest to sposob, ale zanim to nastapi, to minie z 10 lat. A ja jako prosty czlowiek, nie chce cudow na kiju. Wpierw wole by zainwestowano w komunikacje, a potem w kluby sportowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianin Re: Bogate MPK i MPWiK IP: *.chello.pl 07.08.07, 13:51 polowa tu piszacych,nosa z przed komputera nigdzie nie rusza ,ale za to jak tu blyszcza zapamietajcie sobie jedno buraki sport jest najlepsza reklama ,w widowiskach sportowych uczestnicza miliony ludzia dobry klub pilkarski jest lepsza wizytowka miasta niz najwspanialszy rynek zfontanna lub bez Odpowiedz Link Zgłoś
maro_wks MPK i MPWiK sponsorami Śląska 06.08.07, 19:30 Tyle,że trzeba sobie zdać sprawę,że każde przedsiębiorstwo jak i miasto ma zaksięgowane pieniądze na różne cele,także na marketing,reklamy itd. Napewno nie będzie tak,że przez to,że poszła jakaś kwota na Śląsk,przedsiębiorstwo zbankrutuje,bo nikt by nie dopuścił do takiej sytuacji.Jest to normalna sytuacja,dlatego nie rozumiem tego oburzenia,czy tylko prywatne firmy mogą sponsorować kluby piłkarskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.wroclaw.mm.pl 06.08.07, 19:48 Człowieku co Ty nawijasz?! Jaki kurde marketing? Od kogo niby można jeszcze "kupować" wodę, jak ktoś słusznie zauważył, albo czyim tramwajem jeszcze jeździć? Nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz!!! ; )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sponsor Jadzi amatorów na Pole Marsowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 19:58 Śląsk to klub, który należy zlikwidować. Marności nad marnościami. Lepiej, by chłopcy w klipę pod mostem pogrywali.... A tak, dlaczego moje pieniądze mają być wydawane na marnej jakości pseudopiłkarzy. Do pracy, a popołudniami na Polu Marsowym niech sobie biegają za piłeczką.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanWKS Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.wierzbno.ronus.pl 06.08.07, 20:24 Panie Krzysztofie widać jak bardzo Pan sie orientuje w tych sprawach bo na hasło kasa z MPWiK szczerzy Pan zęby. Proszę spojrzeć na kluby z zagranicy gdzie każdy liczący się klub ma wsparcie miasta i sponsorów miejskich. Widać ze jest Pan pewnie oburzonym emerytem który nigdy nie był na meczu lub oglądał go w Wiadomościach a tam pokazują tylko zadymy. A odnośnie marketingu to widac Janusz jak jestes niedouczony bo niezależnie od przedsiębiorstwa własnie są tzw cele marketingowe do wykorzystania i nie ucierpi napewno na tym podatnik bo jak nie Slask to te pieniądze by przeznaczyli np na swoje imprezki.Takl ze zanim się wypowiesz poczytaj troszkę.. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska 07.08.07, 08:18 Po pierwsze, można w ogóle nie mieć wody od wodociągów. Po drugie, nikt nie powiedział, że monopol MPWiK będzie trwał wiecznie. Po trzecie, możesz w ogóle nie korzystać z komunikacji miejskiej. Po czwarte, MPK to nie tylko tramwaje, ale także autobusy. Po piąte, nikt nie powiedział, że monopol MPK będzie trwał wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.ig.pwr.wroc.pl 07.08.07, 11:37 mr_pope napisał: > Po pierwsze, można w ogóle nie mieć wody od wodociągów. A od kogo? Masz jakąś inną propozycję? > Po drugie, nikt nie powiedział, że monopol MPWiK będzie trwał > wiecznie. Są na horyzoncie inwestycje innej firmy w sieć wodociagową? > Po trzecie, możesz w ogóle nie korzystać z komunikacji miejskiej. Nie można nie korzystać. Każdy mieszkaniec miasta z niej korzysta choćby w ten sposób, że gdy inni jadą tramwajem to dla jego samochodu jest więcej miejsca na ulicy, tramwaj nie truje go spalinami, itd. Przed 30 laty na Oporowskiej były np. tzw. "reklamy" Żeglugi na Odrze, Fadromy (wiadomo jaka zażarta była wtedy konkurencja wśród dostawców ładowarek budowlnych!) i innych wrocławskich firm, "sponsorujących" WKS po telefonie od sekretarza KW PZPR. Teraz rolę sekretarza PZPR przejął Dutkiewicz, zmuszając podległe Ratuszowi przedsiębiorstwa usługowe do wywalania publicznej kasy na piłkarzy. Pogratulować wzorców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.brig.cable.ntl.com 06.08.07, 23:45 maro_wks napisał: > Tyle,że trzeba sobie zdać sprawę,że każde przedsiębiorstwo jak i miasto ma > zaksięgowane pieniądze na różne cele, człowieku co Ty pleciesz? "Ma zaksięgowane" bo ktoś zaksięgował. TO nie jest przymus prawny by każde przedsiębiorstwo wydawało na reklamę czy promocję. To jest tylko "dobra" wola dyr. marketingu czy właściciela. Dotować Śląsk ale prosto z Budżetu tak aby było dokładnie wiadomo ile, gdzie kto i komu! Tu nie chodzi o kasę i o to czy dotować - tylko o to, że sposób jest pokręcony a to zawsze wróży korupcją, rozdawnictwem i mnożeniem stanowisk. Ja jako Wrocławianin, chcę wiedzieć, że miasto wydało np. 100mln$ na Morientesa i dzięki temu Śląsk gra w pucharach a nie się zastanawiać na co MPK wydało np. 30mln(8 nowych autobusów) i Śląsk przegrywa np. z Tur Turek! Jawność wydatków i jeszcze raz jawność. MPK ma wozić ludzi a MPWiK odprowadzać ścieki - niech każdy robi swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cocu MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.wro.vectranet.pl 06.08.07, 20:11 Żadne MPK ani MPWiK nie sponsorują klubu tylko miasto. Czy tak trudno zrozumieć, że ratusz musi jakoś obejść dotowanie klubu. Nie może oficjalnie to MPK przeleje kasę na Śląsk a miasto przeleje dla MPK. I wszystko jasne. Poza tym miasto Wrocław ma tak wysoki budżet, że te 2 miliony to jest nic. Ponadto "znawcy piłki nożnej" nawet nie zdają sobie sprawy jaką reklamą miasta jest klub piłkarski który gra w pucharach. Jak dojdzie do takiego stanu żeby Śląsk grał pucharach (a to jest celem Dutkiewicza), to "wyrzucanie pieniędzy w błoto okaże się świetną inwestycją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dardos Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 20:19 A nie mógł by Abramowicz kupić tego Ślaska skoro on taki dobry i obiecujący na przyszłość? : ) Teraz już wiem dlaczego ostatnio za wywóz szamba 14,4m3 zapłaciłem 46o zł. z 50% dopłata za płukanie. Już moja kasa płynie w żyłach KLUBU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cocu Zapraszam wszystkich w niedzielę na Oporowską IP: *.wro.vectranet.pl 06.08.07, 20:22 Każdy kto twierdzi, że pieniądze na Śląsk idą w błoto zapraszam w niedziele na mecz. Proszę was przyjdźcie oceńcie i zaufajcie mi że nikt nie będzie się bił ani niczym rzucał. Zobaczcie jak wygląda football we Wrocławiu, jaka jest fajna atmosfera na stadionie! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.range86-140.btcentralplus.com 06.08.07, 20:42 MPK niech raczej zasponsoruje pasazerom klimatyzacje w autobusach miejskich, potem bierze sie za futbol. Odpowiedz Link Zgłoś
maro_wks MPK i MPWiK sponsorami Śląska 06.08.07, 20:50 Cocu---Ci maruderzy,którzy się wpisują,zapewne pójdą na mecze Wielkiego klubu z pewnego Wielkiego miasta,bo oni nie czują żadnych więzi ze Śląskiem,więc nie ma po co zapraszać takich ludzi.Do czego to doszło,jakiś burak wypisuje cennik za wywóz szamba-chłopie siedź sobie na tej wiosce,jak nie chcesz płacić za szambo to za każdą potrzebą przebiegnij się za krzaczki 100 metrów od domu i po kłopocie,nie mieszaj w to,że jesteś wieśniakiem Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dardos Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:00 Kulturalny człowieku jeśli jest na tych wspaniałych meczach tak jak w Twojej głowie to znaczy, że nic tam sie od lat nie zmieniło i widać, że naprawdę szkoda tych pieniędzy. A mieszkam nie na wsi tylko mieście niedaleko Parku Szczytnickiego wiec rzeczywiscie do krzaków mam blisko co nie znaczy, że z nich korzystam, w przeciwieństwie to twoich kolegów kiboli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawian Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.chello.pl 06.08.07, 21:33 Mam IQ 219, doktorat, rodzine.Jestem zagorzałym fanem Śląska Wrocław.Popieram sponsorowanie klubu przez miasto.A Panu życzę więcej rozumu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mature Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.name 06.08.07, 21:37 IQ 219 macie licząc całą publiczność i piłkarzy razem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawian Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.chello.pl 06.08.07, 23:41 Debilu zwróc uwagę na syntaksę . Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska 04.09.07, 16:16 odpowiedz godna inteligencji typowego kibola > Cocu---Ci maruderzy,którzy się wpisują,zapewne pójdą na mecze Wielkiego klubu z > pewnego Wielkiego miasta,bo oni nie czują żadnych więzi ze Śląskiem,więc nie ma > po co zapraszać takich ludzi.Do czego to doszło,jakiś burak wypisuje cennik za > wywóz szamba-chłopie siedź sobie na tej wiosce,jak nie chcesz płacić za szambo > to za każdą potrzebą przebiegnij się za krzaczki 100 metrów od domu i po > kłopocie,nie mieszaj w to,że jesteś wieśniakiem Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
maro_wks MPK i MPWiK sponsorami Śląska 06.08.07, 21:09 No faktycznie,widać co szanownego pana dardosa boli.Oczywiście,najgorsze to jest to,że dzięki MPK i MPWiK zabawę będzie miała garstka zdegenerowanych bandytów,terrorystów,meneli czyż nie tak panie dardos?? Oj nie pasują panu kibice,oj nie,tylko pamiętaj,że ta garstka ludzi jest tak samo częścią Wrocławia jak szanowny pan zamieszkujący domek koło parku szczytnickiego. A nawet jeśli te pieniądze nie poszły by na Śląsk to musi sznowny pan wiedzieć,że i tak by ich nie zobaczył,a ceny za wywóz pańskich kupek i siuśków wcale by nie zmalała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms to koniec IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 06.08.07, 21:31 tak jak wykończyli IKS Ślęże tak padnie i Śląsk,a na Oporowskiej będzie Biedronka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roz Re: to koniec IP: 212.127.94.* 07.08.07, 12:08 Cocu pewnych ludzi nie przekonasz lepiej siedzieć przy kompie i płakać jak zabiearją im pieniążki i jeszcze pretensje że nikt nie pytał mieszkańców , Dutkiewicz zdobył przeszło 90 % poparcia i ma władzę a jak się nie podoba jeden z drugim to w następnych wyborach głosujcie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Nie MPK i MPWiK sponsorami tylko Gmina Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 06.08.07, 21:32 ...de facto to nie obie spółki sponsorują Śląsk tylko Gmina Wrocław. Bo to spółki miejskie, których zyski trafiają do Gminy. A teraz nie będzie trafiał do Gminy tylko Śląska Wrocław. Ciekawe posunięcie Dutkiewicza. Tylko dlaczego bał się powiedzieć otwarcie że Gmina Wrocław da te 2 miliony złotych. Bo to kiepska inwestycja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wukaes Szambo ŚLĄSK Wrocław! IP: *.name 06.08.07, 21:35 Zmienić nazwę klubu na SZAMBO ŚLĄSK WROCŁAW i zgadzam się na kradzież tej kasy z mojej kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "szczęśliwy" MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:47 Czy ktoś zapytał 650 tysiecy mieszkańców Wrocławia czy chcą aby podwyżki opłat za wodę i bilety szły na kopanie, zakupy zawodników zarabiających krocie i ustawianie meczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper_33 Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 22:30 Czegoś nie kumam od dawnych czasów ludzie w Europie rozumieją że najlepszą formą reklamy miasta jest sport. Tylko że tam mieszkają inni ludzie, a nie jakieś dziwadła którzy za 1,50 będą krzyczeć na cały świat jak to ich okradają. Dlatego owe miasta o których byście nawet nie słyszeli inwestują w sport pozyskują potem inwestorów strategicznych i żyją normalnie. A co jest w naszym kraju banda malkontentów którym nigdy nic się nie podoba którzy jak tylko by mogli to zjedli by sąsiada za to że ma lepszy samochód że mu sie powodzi. Do roboty się zabierzcie albo wracajcie tam skąd przyjechaliście, teraz wielce udając Wrocławiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taj-fun Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.wro.vectranet.pl 06.08.07, 23:17 A wyobraź sobie człowieku że gdyby bilety tramwajowe były nie po 2 zyla a po 1,50 a miesięczne nie po 90 złotych tylko po 75 to o wiele wiecej osób korzystałoby z komunikacji miejskiej co spowodowałoby częściowe odkorkowanie tego zasyfionego przez samochody miasta. Wolę jeździć nowymi, tanimi tramwajami, płacić mniej za wodę i odprowadzanie ścieków a klubowi pozostawić pieniądze w kasie kiedy bedę chciał pójść na mecz. Niech klub pozyska sponsorów-proszę bardzo inne kluby mają AEG, Philips, Sony, TUI, etc - gdzie tu miejskie pieniądze? A że w Śląsku od czasów generałów banda nieudaczników niewiele może zrobić - to zrobiła skok na kasę miasta - bo to najłatwiejsze. I nie p*** mi że jestem malkontentem nie znającym się na sporcie i nie rozumiejącym go - bo przez wiele lat byłem zawodnikiem WKS Śląsk (w innych dyscyplinach niż "szmacianka") i zawsze to kopacze mieli lepiej. No ale to były lata chwały a potem upadku piłkarskiego Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.telsat.wroc.pl 06.08.07, 22:59 Tak. Padlo takie pytanie: czy jestescie za demokracja? Reszta jest juz tylko naturalna konsekwencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: kibice sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 23:09 Ponieważ miłość kibiców nie ma bezPOśredniego przełożenia finansowego, to możecie kibice sPOnsorować klub pośrednio: podróżując wyłącznie MPK, spacery, rower i blaszanka zabronione oraz myjąc sie dwa razy dziennie i spuszczając wodę w klopie tylko z dużego zasobnika:), klubowi to POmoże w bohaterskich meczach z Tłokami Gorzyce i innymi gwiazadami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: kibice sponsorami Śląska IP: *.telsat.wroc.pl 07.08.07, 10:29 Wymien jeszcze kilka nazw klubow, ktore gdzies tam uslyszales, moga grac nie tylko 3 ligi nizej od Slaska, ale nawet w B-klasie. Posmiejemy sie razem. Z Twojej glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: kibice sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 21:32 Tłoki Gorzyce i Tor Dobrzeń Wielki niedawno spuszczały łomot dzisiejszemu pretendentowi do PUcharów. A jak się zwie druzyna z kresów, która tydzień temu wbiła Pretendentowi 3 gole? Real Łańcut :)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WT Obniżcie ceny biletów i wody! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 22:57 Zamiast sponsorować Śląsk obniżcie ceny biletów i wody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper_33 MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 23:16 Tak i obniżyć ceny miedzi, a bezpośrednio obniżyć ceny kabli i wszystkiego co jest w domach a wykonane jest z miedzi, paranoja maxymalna. Malkontenci z Lubina to nie jest forum waszej wiochy która okrada Polkowice wy już macie muzeum nie kopalnie. Od Wrocławia trzymajcie się z daleka, żal wam nowego stadionu Śląska oraz tego że klub wstaje z kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.wro.vectranet.pl 06.08.07, 23:20 Z kolan? - Panie kacper - ten klub zanim podniesie głowę najpierw na powierzchnię szmba musiałby wypłynąć i wyczołgać się na brzeg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawian Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.chello.pl 06.08.07, 23:43 Utop sie w lubińskim szambie piewco koruptora z lubina.To jest forum wroclaw a nie lubin. Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska 04.09.07, 16:22 > Utop sie w lubińskim szambie piewco koruptora z lubina.To jest forum > wroclaw a nie lubin. widac kibolom slaska az stolec cisnie sie z zazdrosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper_33 MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 23:33 Czy nie można porozmawiać na argumenty a tylko obrażać i porównywać Śląsk do szamba. Tak było tu wielu ludzi którzy nie zasługiwali na to aby działać w sporcie. Ale w przeciwieństwie do Lubina klub nie jest zamieszany w aferę korupcyjną. A gdyby nie układy i Pis Lubin zakończyłby jak Polkowice, To jest dopiero szambo zwane mistrzem Polski. Mam nadzieję że nareszcie w Śląsku zapanowała normalność, i życzę aby ten klub mający tradycję znalazł się w Ekstraklasie bo tam jest jego miejsce. A jeśli tylko masz odrobinę dobrej woli przypomnij sobie mecze Śląska np. Realem Saragossa albo finał Pucharu Polski w Opolu. Porównaj nawet oprawę tamtych meczy do tego co jest teraz w wiosce zwanej Lubin. I przestańcie gadać że to jest szambo bo szambo to jest ale w Lubinie gdyby nie układy 3 liga by już była w tym sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 23:57 Brawo dla MPK i MPWiK te firmy wiedzą w kogo inwestować!100%poparcia!na Dolnym Śląsku zawsze liczył sie będzie tylko WKS ŚLĄSK WROCŁAW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms gmina ma jeszcze dużo firm które mogą IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 07.08.07, 07:23 sponsorować WKS np; Zarząd Cmentarzy Komunalnych, Ogród Zoologiczny, Jahrhunderthalle usw. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Najdroższe w kraju MPK i MPWiK jeszcze podrożeją? 07.08.07, 07:45 Już teraz mamy najdroższą (i najgorzej funkcjonującą) komunikację publiczną wśród wielkich miast, wodę też mamy drogą a na dodatek nie robi się inwestycji w nową sieć - co będzie gdy oba te fantastyczne przedsiębiorstwa (czy raczej "folwarki kolesi z PO") zaczną jeszcze tracić kasę na bandytów z Oporowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu MPK i MPWiK sponsorami Śląska 07.08.07, 08:03 Czy ktoś na spokojnie, bez inwektyw może mi wytłumaczyć po co monopolistom taka forma reklamy? Rozumiem kampania wizerunkowa, ale coś takiego i to w chwili kiedy mówi się o podwyżkach bo MPWiK ma zdezelowaną infrastrukturę? O MPK nawet się nie wypowiem, bo nie chcę z rana przeklinać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cocu Re: MPK i MPWiK sponsorami Śląska IP: 212.160.104.* 07.08.07, 08:46 Jeszcze raz tłumaczę! Ta kasa nie jest od MPK tylko od miasta! Miasto nie mogło przekazać 2 mln bezpośrednio, więc kasa przejdzie przez MPK i przy okazji te dwa przedsiębiorstwa będą mogły poprawić swój wizerunek w oczach mieszkańców. A tak na marginesie zapraszam wszystkich w niedziele na Oporowską na mecz! Każdy entuzjasta piłki kopanej jest mile widziany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Uznanie dla MPK i MPWiK IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.08.07, 11:40 "więc kasa przejdzie przez MPK i przy okazji te dwa przedsiębiorstwa będą mogły poprawić swój wizerunek w oczach mieszkańców" Buhahaha... Ale sie usmialem ;) Rzeczywiscie, gest godny szacunku. Niech jeszcze MPK wyda 10mln zl na Atlas Wroclaw i w ogole beda mieli u mnie uznanie. A tak serio, to co ma piernik do wiatraka?? Miasto dalo kase na WKS, no i ok. Ale to jakos nie budzi we mnie wyrazow uznania dla MPK czy MPWiK. Widzisz ze nie wszyscy na tym forum zrozumieli ze pieniadze pochodza od miasta. I jakos ta mysl wcale im nie dawala uznania dla tych instytucji. Szacunek i uznanie bedzie mialo w moich oczach MPK jak komunikacja we Wrocku bedzie lepsza od tej w Poznaniu i to w przeciagu max 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blablabla czyżby zmiana zdania IP: *.uwoj.wroc.pl 07.08.07, 08:39 widzę ze opinia "publiczna" zmienia zdanie co do udziału Gminy Wrocław w Śląsku...najpierw wielke oburzenie na wojewodę a teraz....moge się tylko z was śmiac Odpowiedz Link Zgłoś