Gość: mily IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.03, 18:16 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yourewelcome Re: na saunie nago czy w ręczniku? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.03, 18:20 najlepiej w saunie na reczniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZYKA Re: na saunie nago czy w ręczniku? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 18:31 isis na pewno w duzym reczniku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koles nago, ale w przescieradle IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.03, 16:12 Jak bylem w Czechach, to w saunie obowiazywala taka zasada, ze przy wejsciu dawali duze przescieradla. Byl zakaz wchodzenia w kapielowkach/strojachkapielowych, tylko trzebabylo wejsc owinietym w przescieralo. Dopiero jak ktos chcial sie schlodzic pod prysznicem czy tez w basenie, wtedy byl nagiusienki... wg mnie tak wlasne powinna wygladac saune, a nie tak jak u nas- wstydliwie, purytansko :-( POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mick O'why Nago i czesc IP: *.pp.htv.fi 03.07.03, 19:07 Gość portalu: Koles napisał(a): > Jak bylem w Czechach, to w saunie obowiazywala taka zasada, ze przy wejsciu > dawali duze przescieradla. Byl zakaz wchodzenia w > kapielowkach/strojachkapielowych, tylko trzebabylo wejsc owinietym w > przescieralo. Dopiero jak ktos chcial sie schlodzic pod prysznicem czy tez w > basenie, wtedy byl nagiusienki... > wg mnie tak wlasne powinna wygladac saune, a nie tak jak u nas- wstydliwie, > purytansko :-( POzdrawiam Od trzech lat chodze do sauny i raz mi sie zdarzylo siedziec w saunie z ludzmi w recznikach , z czego byli to jacys poludniowcy w tym dwie dziewczyny. Nawet jak sie idzie do sauny mieszanej to wszyscy sa nago i nikt nie robi z tego zadnego halo. Prawda jest taka ze w warunkach porzadnej finskiej sauny (100%wilgotnosci , 80-90 stopni)nikt raczej nie oddaje sie erotycznym fantazjom bo fizjologia zawodzi. Nie wiem jak w Polsce ... Jak raz zwiedzilem saune na basenie w Jelczu bodajze to byl zakaz rzucania wody na kamienie (a sauna mienila sie finska) To absurd! siedzenie w suchej saunie jest nudne jak szkolka niedzielna! Kwestia ma tez nature obyczajowa, bo nagosc jest bardziej naturalna w Skandynawii. Na basenach nikt nie bierze prysznica w kapielowkach - logiczne - w domu tez nikt nie bierze prysznica w kapielowkach, choc znam takich asow, ktorzy sie bez gabki brzydza podmyc.... Odpowiedz Link Zgłoś