Forum   cu

cu

(15 wyników)
  • pytam czy któraś z was też tak ma, ja dostałam pierwszą po porodzie miesiączkę po 12 miesiącach, ale od tego czasu mam 2 razy w m-cu okres - normalnie czyli u mnie co 33 dnic i w czsie jajeczkowania mam 2 dni kiedy kolejny raz muszę się z tym męczyć. Ginekolog mówił mi że tak mogę teraz mieć już zawsze- to będzie moja uroda - jak to nazwał. Pytam ws moje kochane czy dotyczy coś takiego tkże innych kobiet. Tak będzie mi chyba lepiej - wiedzieć, że nie tylko ja muszę się 2 razy w ...
  • Wyniki z listopada: TSH 2,78 uIU/ml n: 0,27-4,2, 64% normy fT3 3,27 pg/ml n: 1,8-4,6, 52,5% normy fT4 1,01 ng/dl n: 0,93-1,7 10% normy Wyniki z dziś: TSH 4,59 uIU/ml n: 0,27-4,2, 110% normy fT3 4,9 pmol/l n: 2,8-7,1, 49% normy fT4 15,9 pmol/l n: 11,8 -24,6 32% normy nie rozumiem, skąd taki skok tsh? teraz te wyniki chyba gorzej wyglądają niż wtedy? :(
  • leczę się od tygodnia...na Śniadeckich lekarz rozpoznał boreliozę na podstawie rumienia i przepisał mi standardowo 2x100mg doxy przez 20 dni...już wiem że za mało i za krótko...nadal szukam lekarza w Krakowie...próbuję nawiązać kontakt z maggiemaggie w tej sprawie...czy po pierwszym m-cu leczenia powinnam zrobić test i jaki?...chciałam mieć jakiś obraz choroby i punkt odniesienia do wyników po dlaszym leczeniu...i jeszcze jedno...chociaż od optymizmu jestem na codzień odległa, zakładając entu...
  • Prawie m-c temu uderzyłam się mocno w głowę/z góry/o rusztowanie. Lekarz I-go kontaktu nie widzi powodu,żeby kierować mnie do specjalisty. Twierdzi,że objawy już by były. Ja sie jednak boję,czy nie będzie jakiś skutków w przyszłości. Prosze Was o radę,co zrobilibyscie w takim przypadku.
  • dziewczyny, pomozcie od okolo 6 m-cy biore tabletki jednoskladnikowe Femulen (Anglia) do grudnia wszystko bylo ok, m-czki regularne w polowie opakowania w grudniu jednak dostalam miesiaczke zarowno w polowie opakowania jak i na koniec(czyli co 2 tyg) pomyslalam iz organizm sie przestosowuje i dazy do tego abym miala okres po wybraniu calego opakowania niestety jednak dzis - skonczylam opakowanie i ponownie mam m-czke,czyli ponownie po 2 tyg obecnie jestem u rodzicow w polsce wiec nie ...
  • witajcie.może ktoś miał podobnie? zapalenie jelita cienkiego+kątnicy.. byłam na usg i to mi znaleźli. chcieli mi robić kolonoskopie,ale przecież tak bada się jelito grube!nie dałam się! pan dr przepisał espumisan...tjja na pewno pomoże!
  • Zmieniłam tabletki z Cilestu na Novynette, a więc na słabsze. Zgodnie z zaleceniem pani ginekolog zrobilam normalną 7-dniową przerwę. W poniedziałek zaczynam listek nowych pigułek. Czy jestem w tym miesiącu zabezpieczona?
  • mam pytanie na poczatku w 2-3 tyg ciazy wzielam tabletke poronna dopochwiwa jednak szybka ja usunelam stamtad i jestem w 7 mies ciazy. badania wychodza b dobrze dziecko wierci sie niesamowicie. czy moze miec jakies problemy? moze byc w jakis sposob chore?
  • Prosze o rade. Jestem w trzecim tygodniu ciazy. Od mniej wiecej tygodnia mam chore gardlo. Bylam u laryngologa i dostalam mnostwo roznych "domowych" zalecen i fure specyfikow ziolowych do plukania gardla, ale to nie pomaga. Dzisiaj ide ponownie do pani laryngolog, ktora twierdzi, ze bede musiala w ostatecznosci dostac penicyline domiesniowo, bo ta ma najmniejsze skutki uboczne ze wszystkich antybiotykow. Bardzo sie denerwuje, bo czuje, ze nie mam wyjscia z tym antybiotykiem, ...
  • Jestem na początku 6 miesiąca. Ostatnio nasiliły mi się objawy alergii (pyłki), kicham, mam zatkany nos, łzawią mi oczy itp. Czy mogę wziąć jakieś lekarstwa przecialergiczne? Czy są takie krople do nosa, które nie zaszkodzą dziecku, a mi ułatwią oddychanie? Inhalacje olejkami eterycznymi przynoszą krótkotrwałą ulgę, dawno nie przespałam spokojnie nocy. Poza tym mam niski poziom hemoglobiny, więc suma sumarum jestem cały czas zmęczona i rozdrażniona. Proszę o radę.Pozdrawiam. Agnie...
  • do wszystkich ktorzy trzymjaa za mnie kciuki, do radleny i wszystkich ktore czekaja na wyniki, mi sie ni e udalo wynik negatywny, trzymam za was kciuki a ja czekam na okres i kolejna iui

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się