noemio 25.09.07, 10:00 Czy ktoś z was słyszał o tej investycji? Czy wiecie coś na temat developera? informacje o projekcie są niezłe, ale brak szczegółów o umowie itp. będę wdzięczna za informacje na ten temat. www.riverview.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: REKLAMA Re: Riverview Apartamenty IP: *.e-wro.net.pl 25.09.07, 10:41 REKLAMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssebekk Re: Riverview Apartamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:31 news.webwweb.pl/2,14166,0,Odkryj,Nowy,Styl,zycia,.html tu masz jakieś informacje ale nie wiem czy Ci się do czegoś przydadzą - bardzo ogólnikowe Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Nigdy bym tam nie zamieszkał 25.09.07, 11:48 Sama nazwa powoduje, że nigdy bym tam nie zamieszkał. Riverview... Co to ma być za nazwa? Buraczane wieśniactwo i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~gfd Re: Nigdy bym tam nie zamieszkał IP: *.media4.pl 25.09.07, 13:37 nazwa jak nazwa, ale za to jakie ceny...przykład apartament 150m - cena ok. 2 mln. PLN - ceny lepsze niż w Dublinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssebekk rv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 16:18 no to pokaż mi taką lokalizację w dublinie w tak śmiesznych pieniądzach, jakieś slumsy za tę kasę tam kupisz a nie apartamenty. www.riverview.pl zerknij i zobacz jak wygląda ten budynek, jak bardzo inaczej od szarej rzeczywiwstości któa nas otacza w wydaniu rodzimych developerów. za jakość niestety trzeba zapłacić, jak nie chesz to wal ś miało do dublina i zapieprzaj tam po 14 godzin na dobę. po co ten komentarz i wtrącenie dublina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~gfd Re: rv IP: *.media4.pl 25.09.07, 23:02 Rv, architektura owszem ciekawa, ale popatrz na realia! Tak się składa, że mieszkałem przez jakiś czas w Dublinie i stąd te porównania. Zauważ, że średnie wynagrodzenie netto w stolicy Irlandii, za byle jaką pracę biurową, to ok. 1800 euro miesięcznie... A co do cen nieruchomości - apartament w ścisłym centrum, w pełni wyposażony z parkingiem podziemnym o pow. ok. 80m2 kupisz za ok. 500000 euro i wcale nie chodzi mi tu o krytykę nowych inwestycji, które całe szczęście w ostatnim czasie masowo powstają w naszym mieście, ile raczej o sam fakt, że niestety nie są one adresowane do przeciętnych wrocławian, dla których miesięczne uposażenie to średnio 2000 netto! I tyle! Pozdrawiam serdecznie PS. A co do pracy po 14 godz., to nie wiem gdzie, bo średni czas pracy to 8godz. dziennie + jeśli chcesz nadgodziny (płatne 150% podstawy)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrooki Re: Riverview Apartamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 12:33 hm, nie wiem czy to nie to co buduje się na przeciwko Uniwerku. W każdym razie w porównaniu do tego jak ma wyglądać ta inwestycja na Traugutta -Angel Wings (też nad rzeką) wygląda dość ubogo;) zresztą porównajcie sami z filmikiem youtube;) www.youtube.com/watch?v=8ZtY0B19AMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dom Re: Riverview Apartamenty IP: *.wroclaw.mm.pl 26.09.07, 12:40 znowu te wieśniackie nazwy, wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania29 Re: Riverview Apartamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 17:00 nie uważam żeby Angel był dużo gorszy od RV, wydaje mi się nawet że jest zbliżony standardem. ale każdy ma swoje odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: średnia Re: Riverview Apartamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 17:08 nad Oławą chyba ciszej będzie i chyba więcej zieleni jest...Ale rzeczywiście inwestycje nad rzeką mogą mieć branie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicky Re: Riverview Apartamenty IP: 213.25.176.* 26.09.07, 22:34 faktycznie riverwiev i angel wings to podobne projekty, pewnie bedą ze sobą ostro konkurować;) ja powiedziałabym że angel wings ma te przewagę że to nie tylko zwykły apartamentowiwec, ale i miejsce na biura sklepy, pasaże itp... patrząc wizualnie mieszkania też bedą chyba większe no i nie wiem czy riverview będzie otwarte dla spacerowiczów jak przy angel wings. ale oba projekty zasługują na uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
thesoprano Re: Riverview Apartamenty 27.09.07, 14:29 na 200 % będę konkurować ze sobą, ale Angel to mieszkanie na placu budowy do 2015 roku, i tu i tu są biura, sklepy, w RV jest promenada nadrzeczna czego brakuje w AW. Zobacz na wizualkach, przy RV masz deptak i promenadę,a w AW nie am tego, co do powierzchni to chciałbym zobaczyć jak się sprzedają te większe mieszkania w AW lub RV po 150 m2 w cenach po 15.000 PLN/m2, choć w Angel mają być sporo droższe. myślę że należy decydując się na zakup rozważyć wszystkie za i przeciw. A co do AW, jak zaczną plac społeczny to do 2025 roku nie będzie dojazdu ani dojścia do apartamentów po 3 -4 miliony od strony starego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś