Dodaj do ulubionych

Dlaczego zabójca kandyduje do sejmu

15.10.07, 08:17
Głośna swego czasu była sprawa zabójstwa człowieka przez członka PIS pana
Jackiewicza. Sprawa jest nie wyjaśniona. Normalny człowiek już dawno byłby
aresztowany, czekałby na sprawę, ale członek nomen omen Prawa i
Sprawiedliwości nie tylko nie ma sprawy, ale w dodatku atakuje wrocławian
swoją facjatą na każdym skrzyżowaniu i kandyduje do Sejmu. Zawsze uważałam, że
posłów i senatorów obowiązują większe zasady moralne niż innych. A tymczasem
okazuje się, że partyjniaków nie obowiązuje ani prawo ani sprawiedliwość.
Nawet jeżeli zabójstwo było przypadkowe, to człowiek który zabił powinien sam
wycofać się z życia publicznego, a nie krzywić się na plakacie pod hasłe
"Honor i sprawiedliwość".
Obserwuj wątek
    • Gość: cmd Popisał się również czarnym humorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 08:42
      wieszając swój wielki billboard tuż przy wejściu na cmentarz na Klecinie przy
      Zabrodzkiej. Gorzka ironia. Mam nadzieję, że mu zaszkodzi.
      • Gość: matt Re: Popisał się również czarnym humorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 09:47
        no i jeszcze rozwiesił plakaty na przystankach...miejscu zbrodni..to trzeba mieć
        tupet...
      • Gość: zaza Re: Popisał się również czarnym humorem IP: *.ing.uni.wroc.pl 15.10.07, 09:48
        Prawo i pięść tak mi się kojarzy
        • Gość: kasia Re: Popisał się również czarnym humorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 10:01
          czarny humor to jego hasło "ODWAGA i sprawiedliwość", faktycznie
          odważny dogonić autem jadącego w autobusie menela, następnie mu
          wtłuc (a raczej go zatłuc), to chyba nie jest obrona BEZPOŚREDNIA?

aż mnie zmierziło jak zobaczyłam tą jego swoistą autoreklamę, a na
          początku nawet mi go było żal..
          jakby gościu był z innej partii, a nie z jedynej słusznej, to już by
          Ziorro na konferencji dawno nas poinfoirmował, że "ten Pan już
          nikogo nie zabije"
          ehh
          • Gość: Piter Re: Popisał się również czarnym humorem IP: 82.160.28.* 15.10.07, 10:20
            Odwaga polega na tym, że kandyduje i ma w nosie opinię publiczną. A
            sprawiedliwość w końcu go dosięgnie, spokojna głowa.
            • Gość: kasia Re: Popisał się również czarnym humorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 10:34
              Myślę, że słowo odwaga użyte zostało jednak w innym celu..( że
              jakoby odważnie stanął w obronie żony), ale to oczywiście moje
              odczucie..
              W sumie wiadomo było, że temat taki zaistnieje na forum, no więc się
              wypowiadam (może nawet b. do wiadomośći sztabu tego Pana, który
              zapewne czyta lub czytać to będzie), że jak dla mnie to humor nawet
              zbyt czarny i odbiór dość negatywny..Jakbym miałą to określić 1
              słowem to reklama jest dla mnie "niesmaczna", choć Pana może też być
              żal, pewnei do końca życia będzie się to za nim ciągnąć itd
              Czy sprawiedliwość go dosięgnie, nie wiem- w sumie co byłoby
              sprawiedliwe w tej sytuacji? Mam nadzieję, że dosięgnie go po prostu
              PRAWO w takim wymiarze w jakim stałoby się to w stosunku do innych
              osób. Ani mniej, ani więcej.
              • Gość: adeinwan Re: Popisał się również czarnym humorem IP: *.21.54.194.generacja.pl 15.10.07, 12:26
                Widzę, że łatwo wam idzie ferowanie wyroków. Nieważne, że człowiek
                bronił żonę przed pijakiem czy innym psycholem. Ważne, że jest z
                nielubianej partii, więc trzeba mu dokopać. Nawet gdyby to zrobił
                gość z SLD, na pewno bym się nie czepiał - zwyczajnie rodzina to
                rzecz święta i obowiązkiem faceta jest jej obrona.
                • elkas22 Re: Popisał się również czarnym humorem 15.10.07, 12:36
                  Rzecz w tym, że facet zastosował prawo vendetty, a nie obrony swojej żony. Żona
                  twierdzi, że napastował ją jakiś facet w autobusie. Po całym zdarzeniu
                  zadzwoniła do męża. Ten przyjechał dużo po czasie i pobił pierwszego lepszego
                  faceta. Nawet nie wiadomo, czy właściwego, bo żona przyuważyła człowieka w
                  całkiem innym miejscu.
                  Co to za obrona konieczna, jeżeli poseł Jackiewicz łapie pierwszego z brzegu
                  gościa i go zabija, bo jest podobny do innego, który dużo wcześniej zaczepiał żonę.
                  Rzecz w tym, że w państwie prawa nikt nie może zabijać kogoś bezkarnie, a u nas
                  okazuje się, że wystarczy być w "słusznej" partii, żeby móc robić co się żywnie
                  podoba.
                  • Gość: Obywatel KEJN nie chodzi o to z jakiego jest ugrupowania IP: 82.160.28.* 15.10.07, 12:39
                    chodzi o to, że zasłania się immunitetem, a prokuratura wychodzi z
                    siebie, żeby sprawę rozmyć i najlepiej uznać za niebyłą.
                • Gość: new do Adeiwana ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.07, 12:46
                  Wiesz, to nie chodzi o to co jest obowiązkiem faceta. Tak jak piszą
                  wcześniejsi forumowicze każdy szary człowiek byłby w takiej sytuacji
                  i w obecnych czasach zatrzymany ( tymczasowo aresztowany ) do czasu
                  zakończenia śledztwa, albo konieczna byłaby dość duża kaucja za
                  bycie na wolności tego Pana. Ten Pan też powinien mieć tzw. honor (
                  jeśli wie oczywiście co to znaczy) i mógłby odpuścić sobie chociaż
                  te jedne wybory, tak aby sprawa ucichła. W tym wypadku system
                  zadziałał inaczej i to jest tak naprawdę żenujące a ten pan nie ma
                  krzty honoru, ale to nie on jeden partyjny, który nie zna znaczenia
                  tego słowa. Co możemy zrobić jako ludzie- nie głosujmy na niego i
                  już.
                • piast9 Re: Popisał się również czarnym humorem 15.10.07, 12:59
                  Jackiewicz nie bronił żony. Ona miała być napastowana wcześniej. Jackiewicz
                  podszedł do gościa, który nikogo nie napastował, i na podstawie wskazania żony
                  przywalił mu tak, że, przyznaję, nieszczęśliwie gość wykorkował.

Jak dla mnie jest to pobicie ze skutkiem śmiertelnym.
                • Gość: kasia Adeiwanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 20:12
                  Gość portalu: adeinwan napisał(a):

> Widzę, że łatwo wam idzie ferowanie wyroków. Nieważne, że człowiek
                  > bronił żonę przed pijakiem czy innym psycholem. Ważne, że jest z
                  > nielubianej partii, więc trzeba mu dokopać.

Otóż sytuacji zaistniałej nie można nazwać "obroną" ponieważ doszło
                  do niej post factum, a więc już po tym jak "osobnik" zaczepiał panią
                  J. Pan Jackiewicz przyjechał po wystraszoną zapewne żonę i jadąc już
                  w aucie ona zobaczyłą tegoż menela w autobusie, zatrzymali się więc
                  i Pan Jackiewicz dopiero wtedy go zobaczył i ręcznie wytłumaczył, że
                  jego żony się nie zaczepia (ze skutkiem wiadomym). Nie było więc
                  mowy o sytuacji OBRONY, ponieważ w tym momencie ZAGROŻENIE już nie
                  istniało. Może być raczej mowa o zemście czy też daniu upustu
                  emocjom..
                  Nawet ostatnio przeprowadzana była wizja lokalna mająca na celu
                  sprawdzenie czy możliwe było rozpoznanie tegoż menela jadąc autem
                  (jednak autobus miał nalepki, a Pani J. twierdzi że reklam-nalepek
                  nie było więc chyba nic nie wyszło z tego.. )
                  Napisałam wyraźnie, że jedynie chcę by tego Pana dosięgnęło prawo w
                  wymiarze takim jaki byłby zastosowany wobec każdej innej osoby w
                  takiej sytuacji, ni mniej ni więcej.. Nie sądzę że to jest
                  dokopywanie (?) Wyroków też nie feruję, a nawet ba - adwokata ma
                  przecież bardzo dobrego i znającego się na swym fachu !
                  Ja jednak nie jestem za prawem pięści więc zachowanie tego Pana +
                  reklamowanie się jako odważnego i sprawiedliwego lekko mnie mierzi..
                  Mowa tu bowiem głównie o tym jak się on reklamuje.
              • hummer Jak jest wobec innych - Włodowa. 15.10.07, 17:09
                Gość portalu: kasia napisał(a):
                > Czy sprawiedliwość go dosięgnie, nie wiem- w sumie co byłoby
                > sprawiedliwe w tej sytuacji? Mam nadzieję, że dosięgnie go po prostu
                > PRAWO w takim wymiarze w jakim stałoby się to w stosunku do innych
                > osób. Ani mniej, ani więcej.

" Kar od 6 miesięcy do 10 lat więzienia zażądał w poniedziałek prokurator dla
                oskarżonych w procesie dotyczącym linczu 60-letniego recydywisty. Do linczu
                doszło w 2005 roku we Włodowie (Warmińsko-Mazurskie)."
                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4579177.html
                Mieli pecha - nie byli z PiS.
                • Gość: lektor Re: Jak jest wobec innych - Włodowa. IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.07, 17:57
                  dzis w PRW słyszałem jak Jackiewicz krytykuje Urząd Marszałkowski za
                  zorganizowanie darmowych pokazów filmu Katyń dla seniorów, że to
                  kampania Łosia. To jest wielka "odwaga" i pajacowanie, byłem na tym
                  pokazie, i fakt, że Łoś tam był ale słowa nie powiedział o kampanii,
                  żadnych ulotek i takich tam. Więc dobrze robi on Łosiowi
                  przypominając, że kandyduje :) bravo Jackiewiczu ! a jak ty czas
                  spędzasz jako wiceminister skarbu ? teraz tio wszyscy ministrowie na
                  urlopach i krajem nikt ni rządzi bo wszyscy prowadzą kampanię
                  wyborczą :))
    • Gość: wyborca Re: Dlaczego zabójca kandyduje do sejmu IP: *.wro.vectranet.pl 15.10.07, 20:00
      Pan Jackiewicz powinien do czasu wyjaśnienia sprawy (jeżeli nie został skazany
      nie można go nazwać przestępcą)powinien honorowo (Honor i Odwaga...) powstrzymać
      się od uczestnictwa w życiu politycznym.
      Tym bardziej że same okoliczności sprawy budzą wiele wątpliwości (o czym w
      innych postach). Człowiek PRZYZWOITY PRAWY I SPRAWIEDLIWY zrobiłby tak.
      Cóż...jacy posłowie i kandydaci na posłów - takie państwo.
    • Gość: gosc Re: obiektywizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 11:49
      Z zycia publicznego a i owszem ale w takimrazie nasza kochana pływaczka takze
      powinna w cien sie usunąć! Tu zapewne jest wyjatek. Badzmy obiektywni, ale nie
      łatwo byc takim prawda?
      • Gość: wpisdu Re: obiektywizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.07, 11:57
        a czy ty wiesz że tej pływaczce postawiono zarzuty i ciągają ją po
        sądach? Nic innego się nie wymaga tylko równości wobec prawa.
        Nie może być tak że członek PIS jest całkowicie bezkarny tylko
        dlatego że jego znajomym jest minister zero.
        • bratap Re: obiektywizm 16.10.07, 12:13
          No niestety u nas jest takie prawo ze politykom wszystko sie wybacza nawet
          jesli byla to obrona wlasnej zony..... przecietnemu czlowiekowi nie uszlo
          by tak latwo ....
          Jesli nawet tak zrobil ze bronil zony niech stanie przed sadem tylko po to aby
          byl potraktowany jak zwyczajny obywatel ..... nie mam nic przeciwko temu ze
          startuje w wyborach....

Pozdrawiam
      • Gość: An Re: obiektywizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 16:03
        Szanowny Re ,czyżbym przeoczyła tak istotną informację, że pani Otylia
        Jędrzejczak kandyduje do parlamantu?................. Jeżeli jednak mam rację i
        ta pani nie ubiega się o żaden mandat parlamentarny, to może przemyśl sobie
        różnicę pomiędzy uczestnictwem obywatela w życiu społecznym a aspirowaniem do
        bycia przedstawicielem społeczeństwa jak to czyni pan Jackiewicz.
    • Gość: krzyś Wasza głupota jest porażająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:01
      Nienawiść do PiSu przesłania wam wszystko.Ferujecie wyroki, wymyślacie
      niestworzone historie. Niszczycie i obrażacie porządnego człowieka. Każdy wyrok,
      oczyszczający go z zarzutów (jeśli taki zapadnie), przyjmiecie jazgotem. Bo to
      przecież wróg - członek wstrętnego PiSu.
      Żałośni jesteście.
      • Gość: Piotr Porażające to są fakty IP: 82.160.28.* 16.10.07, 13:08
        a jeżeli niezgodne z linią PiS - tym gorzej dla faktów.
        Nie martw się krzyś, nie jesteś wyjątkiem. Idź po Kubusia i wracaj
        do Stumilowego Lasu, gdzie Twoje miejsce.
        • bratap Re: Porażające to są fakty 16.10.07, 13:17
          No cóż widać kogo zabolała prawda........
          A jesli chcesz juz mieszac w to polityke to widać jacy ludzie staja za jakimi
          ludzmi......
          Póki to Krzyś to Ty rzucasz obraze i nie smak do nas, a nie my do Ciebie.....
          Ja osobiscie tylko uważam ze jeśli ten chlopek roztropek powinien byc
          potraktowany jak każdy.
          • Gość: Vigo Jackiewicz-odważny i uczciwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 15:50
            Jak widzę ten plakat jeżdżąc po wrocławskich ulicach,to myślę,że to
            ponury żart.Niestety to prawda...Oby jak najmniej było
            takich"odważnych i uczciwych"...
    • Gość: Marta Re: Dlaczego zabójca kandyduje do sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 15:49
      Alkas ,masz rację, zabójstwo zawsze pozostanie zabójstwem, a do wyjaśnienia
      sprawy przez niezależną a nie pisowską prokuraturę, człowiek ten powinien
      całkowicie wycofac się z życia publicznego.
    • Gość: jaca Re: Dlaczego zabójca kandyduje do sejmu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.10.07, 22:38
      najdziwniejsze ze sprawa przycichla i cichnie jeszcze
      bardziej...zupelnie jakby nic sie nie dzialo..nasz rozwrzeszczane
      media nie widza problemu:(
    • Gość: Yyy Re: Dlaczego zabójca kandyduje do sejmu IP: *.pcz.pl 17.10.07, 23:59
      I kogo my wybieramy?! na szczęscie jest cos takiego jak własna wola
      wyborcza wiec temu panu chyba podziekujemy:
      www.3dwhite.pl/?click=892771ad7a5fb3694b1e3f64ee2f348c
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka