wilczycam 20.10.07, 16:14 A to Polska właśnie! Pani Niedźwiedzka powinna zarudnić się na czarno, przed rozmową z komisją napić się kilka głębszych i ubrac jak lump bo normalnemu człowiekowi się w Polsce nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Beata Re: Przepisy nie służą samotnej matce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 18:25 Samo to że pierwszy post pojawił się po długich godzinach / dniach, świadczy o tym że temat samotnych matek i ich dzieci nikogo nie obchodzi. Nie daj bóg być samotną matką, dzieckiem samotnej matki albo rodziną z niepełnosprawnym dzieckiem. Nie daj bóg być do tego uczwiwym człowiekiem. Kiedy to się zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JMK Re: Przepisy nie służą samotnej matce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 23:13 mamy szanse jutro wybory ,mozemy cos zmienic mam nadzieje ze skonczy sie to jalowe szukanie winnych i sejm zajmie sie tym czym powinien . Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Przepisy nie służą samotnej matce 21.10.07, 17:32 A myślisz, że 1600 osób czekających na rozpatrzenie wniosku to kto? Sami alkoholicy i nieudacznicy? Nie, tam też są samotne matki z dziećmi. Przyznając mieszkanie bohaterce artykułu pozbawi się szansy innej matce z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gawor Prawo nie powine byc sztywne IP: *.cable.ubr09.haye.blueyonder.co.uk 21.10.07, 00:19 i kazdy wypadek badany osobno. W duzo przypadkach powinno sie przyznac mieszkanie porzdnej samotnej matce jak takim eksmitowanym ktorzy niszcza mieszkanie i sa antysocjalni. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Trzeba zmienić przepisy 21.10.07, 15:29 Osoba eksmitowana "karnie" powinna nie mieć prawa do mieszkania socjalnego ani żadnej innej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Trzeba skończyć wspierać patologie! 21.10.07, 15:28 Należy skończyć z wspieraniem patologii. Okazuje się, że menel który zdewastował mieszkanie ma pierwszeństwo w otrzymaniu nowego niż ta kobieta, bo... on został eksmitowany! No przecież to jest chore! Ten kraj po prostu niszczy porządnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak-ch Re: Trzeba skończyć wspierać patologie! IP: *.nat.tvk.wroc.pl 01.11.07, 11:26 Czy Wy naprawdę sądzicie, że wnioski są rozpatrywane? Sama kiedyś złożyłam podanie. Nie miałam gdzie mieszkać bo u rodziców nie było już miejsca (mimo to metraz mieliśmy wciąż duży) i wynajmowaliśmy za 1.5 jednej pensji. Dziecko było chore. Czy myślicie że kogoś to obchodziło? Mieszkania dostawali ci co byli fikcyjnie meldowani u dziadków ( i fakt, wychodziło im że mają ciasno) a mieszkali w super warunkach. Wiem bo wielu z nich to moi znajomi. No, zakombinowali, udało im się... Ja kupiłam mieszkanie (miałam dużo szczęścia) i będę spłacać obsrany kredyt przez 30 lat. A inni mają dopłacane do czynszu. Jak jesteś uczciwy to możesz uczciwie w dupę dostać. Dlaczego ludzie z trójkąta są przenoszeni na Górniczą gdzie są piękne, nowe mieszkania i niskie czynsze? Czy ktoś zweryfikował ich dane czy wciąż mają tak niskie dochody żeby im miasto fundowało czynsz z naszych podatków? A co robili przez tyle lat mając za darmo prawie chatę żeby stanąć na nogi? Tak samo pijaczki i menelstwo. Niepotrzebnie się wkurzam. I tak oni tego nie przeczytają. Odpowiedz Link Zgłoś