Dodaj do ulubionych

DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.07.01, 16:01
właśnie się przeprowadzam do wrocławia, mam zamiar kupic mieszkanie,
najlepiej niedaleko centrum. Proponowano mi mieszkanie na szczepinie,
co o sądzicie o tej dzielnicy. moze doradzicie mi, jaka dzielnice wybrac,
zeby bylo malo menelstwa, w miare bezpiecznie itd.

dziekuje i pozdrawiam
Wladimir IV
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuba_Wr Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 31.07.01, 23:07
      Gość portalu: wladimir napisał(a):

> właśnie się przeprowadzam do wrocławia, mam zamiar kupic mieszkanie,
      > najlepiej niedaleko centrum. Proponowano mi mieszkanie na szczepinie,
      > co o sądzicie o tej dzielnicy. moze doradzicie mi, jaka dzielnice wybrac,
      > zeby bylo malo menelstwa, w miare bezpiecznie itd.
      >
      > dziekuje i pozdrawiam

Szczepin serdecznie odradzam. Blokowisko z lat 60 - tych. Ogólnie osiedle
      robotników i bezrobotnych. Polecam ci firmę Wrocławski Dom - specjalizują się w
      budowie na najatrakcyjniejszych działkach w mieście. Obecnie budują m.in. na
      Jaracza. Pozatym zobacz nowe osiedla na Reja i Prusa. Przejedź się również na
      Muchobór Wielki. To, co stawiają na ul. Zagony zatkało mi dech w piersiach.
      daleko, ale życie jak na wsi. sam bym tam chciał mieszkać...
      > Wladimir IV

• Gość: ken Tylko Biskupin, Sepolno, Zalesie. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 15:56
        Zwlaszcza Biskupin! Zyjesz w innym klimacie, a do centrum masz wybor czterech
        tramwaji i autobus pospieszny. Samochodem jedziesz do centrum nie wiecej jak 15
        min. Wille, duzo sklepow, punkty uslugowe, park nad Odra, odnowione w tym roku
        waly przeciwpowodziowe! Mnostwo starych drzew. REWELACJA!!! Niestety jest to
        najdrozsza dzielnica jesli chodzi o ceny mieszkan.
    • Gość: Alojz Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 08:35
      A kupujesz nowe czy nie???
      • Gość: Wladimir Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.08.01, 12:24
        Ale wlasnie we wszystkim problem, ze kupuje "uzywane",
        nie stac mnie na nowe, bo we Wrocławiu firmy budowlane
        troche przesadzily, 3000zl za m2 to lekka przesada.
        blokowisko mi nie przeszkadza, tylko zeby bylo w miare
        czysto i bezpiecznie.
        pozdrawiam
        Wladimir IV
        • Gość: Micia Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: 217.67.196.* 02.08.01, 13:31
          Muchobór jest OK - nowe budynki, tyle, że daleko od centrum.
          Na pewno spokojnie i (względnie) czysto jest w okolicach Sępolna i Biskupina,
          ogólnie tam gdzie jest dużo osiedli willowych.
          Jeśli chodzi o Szczepin, to rzeczywiście blokowisko, chociaż można znaleźć
          kilka ładnych i spokojnych domów w ładnym otoczeniu. Mieszkałam tu od urodzenia
          i nie boję się też spacerować późnym wieczorem w tych okolicach.
          A poza tym do Rynku na piechotkę tylko 15 min...
          Micia
          • Gość: Ssaczek Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.01, 13:52
            Polecam Borek jest spokojnie, meneli jak na lukarstwo,wszystko na miejscu,
            blisko do centrum ale tego nie słychać, zielono w koło ładne parki.
            Wychowałem się w Leśnicy i myślałem iż najlepiej na peryferiach, tu jestem od
            sześciu lat i jest OK.
            Pozdrowionka Ssaczek.
            • Gość: Kuba_Wr Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 03.08.01, 07:20
              AFAIK Borek jest bardzo drogi
    • Gość: maaga Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.office.mtl.pl 02.08.01, 14:14
      zdecydowanie polecam Borek lub Ołtaszyn. Borek jest bliżej centrum, dobry
      dojazd, ale wydaje mi się , że na Ołtaszynie jest jakby ciszej.
      • Gość: wladimir Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.08.01, 21:36
        bardzo dziekuje za odpowiedzi,
        a co sadzicie o Gądowie?????

Wladimir IV
        • Gość: Ssaczek Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.01, 09:24
          Blokowisko z przeciągami które urywają głowe i totalne nic więcej.
          To już na Kozanowie jest przyjemniej i więcej atrakcji np. Odra.
          Pozd. Ssaczek
          • Gość: hen Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: 156.17.85.* 03.08.01, 11:25
            Chyba najbardziej komercyjnymi osiedlami Wrocławia są Sępolno i Biskupin.
            Ludzie stamtąd czują się nawet ponoć lepsi od reszty, ale fakt jest faktem,
            Sępolno robi wrażenie, jest tam cicho, zielono, niedaleko do parku
            szczytnikiego, do kanałów Odry, z tym, że nie ma tam nowych mieszkań, osiedle
            jest przedwojenne. Polecam, jeśli masz sporo pieniędzy.
            • Gość: lidia Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: 10.40.65.* 03.08.01, 13:27
              Szczepin nigdy w życiu - w czasie powodzi woda stala tam najdłużej.
              Oprócz Borka polecam Grabiszynek. A swoją drogą, to lepsze jest gorsze mieszkanie w lepszej dzielnicy niż
              odwrotnie
              • Gość: wladimir Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.08.01, 16:41
                ja wiem, ze ladne sa mieszkania na obrzezach wroclawia, w elitarnych nowych
                dzielnicach, ale mi zalezy na tym
                aby byl dobry dojazd, zebym mial pod nosem przystanek tramwajowy, i dojechal
                na swidnicka tramwajem w 5 minut, no moze przesadzam, w 15, wiec np. taki
                oporow, karlowice czy okolice korony odpadają.
                a tak swoja droga jak porownuje bloki we wroclawiu i mojej rodzinnej
                miejscowosci (40tys mieszkancow) to az mi sie robi niedobrze, we wroclawiu brak
                elementarnych zasad czystosci, klatki schodowe wygladaja jak piwnica w moim
                rodzinnym bloku, tak wiec ciezko bedzie mieszkac we wroclawiu, ale trzeba sie
                przyzwyczaic.

dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi,
                pozdrawiam cały Wrocław.

Wladimir
                • Gość: Ssaczek Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.01, 15:14
                  Ciekawe gdzieś Ty bywał we Wrocławiu, takie klatki to stare budownictwo w
                  centrum. Polecałem Borek i polecam nadal. Sprawa czystości to jest uzależniona
                  od zarządcy budynku. W tym mieście 40 tyś. mieszka na jednej większej ulicy a
                  wiadomo są ludzie i klamki.
                  Pozd. Brudas z Wrocławia.
                  • Gość: PLATINI Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.117.162.57.unregistered.k.pl 05.08.01, 12:49
                    a ja poleca rejon pomiedzy Trałguta Puławsiego a Kosciuszki:-))))a tak na
                    powaznie to faktycznie borek jest najlepszy

pozrawiam
                    • Gość: FraMauro Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 12:58
                      Vladimir, przesadziles kompletnie z ta cena za metr kwadratowy (3000
                      zl).Ciekawe co bylo w cenie? Studio fitness i basen kryty ?
                      Na Psim Polu stawiaja bloki za 1600 /m2 (ul. Poleska, boczna Gorlickiej). Przy
                      obecnej recesji w budownictwie 2200 za metr to juz stanowczo za duzo i nikt
                      tego nie chce kupowac. Trzeba sie tylko rozejrzec. Co do dzielnicy to na pewno
                      Grabiszynek, Borek, Krzyki. Karlowice sa piekne i wcale nie tak daleko od
                      centrum jak ci sie wydaje-15 min. tramwajem -tak wlasnie jest.
                      • Gość: Roberto Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 16:26
                        Gość portalu: FraMauro napisał(a):

> Vladimir, przesadziles kompletnie z ta cena za metr kwadratowy (3000
                        > zl).Ciekawe co bylo w cenie? Studio fitness i basen kryty ?
                        > Na Psim Polu stawiaja bloki za 1600 /m2 (ul. Poleska, boczna Gorlickiej). Przy
                        > obecnej recesji w budownictwie 2200 za metr to juz stanowczo za duzo i nikt
                        > tego nie chce kupowac. Trzeba sie tylko rozejrzec. Co do dzielnicy to na pewno
                        > Grabiszynek, Borek, Krzyki. Karlowice sa piekne i wcale nie tak daleko od
                        > centrum jak ci sie wydaje-15 min. tramwajem -tak wlasnie jest.

Faktycznie 3000/m2 na Sczepinie to wielka przesada, chyba, ze tyle kosztuje metr
                        2 w tym nowym 11 piętrowcu (biasło-czerwonym) na Kruszwickiej...
                        • Gość: Ignacy Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: 206.48.59.* 09.08.01, 14:38
                          Planuje przeniesc sie do Wroclawia. Chcalbym kupic mieszkanie.
                          Kolega wie o mieszkaniu do sprzedania na wroclawskim "Manhattanie".
                          Nie znam tej okolicy.Czy warto? Jaka trzeba miec orient. kase?
                          PS>Mieszkanie dwupokojowe ok 50m2, wysokie pietro.
                          • Gość: Ewa Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: 217.67.196.* 09.08.01, 15:10
                            A o który Manhatan Ci chodzi, bo już słyszałam o wielu blokach takie
                            określenie. Jaka ulica czy choćby rejon?
                            Ewa
                            • Gość: Ignacy Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: 206.48.59.* 09.08.01, 17:01
                              Gość portalu: Ewa napisał(a):
                              Jaka ulica czy choćby rejon?

Sa to wysokie bloki kolo mostu. Chyba plac Grunwaldzki.
                              Podobno z wyzszych pieter jest wspanialy widok.
                              Zbudowano je dosc dawno dlatego mysle, ze cena nie bedzie tak
                              drastyczna (jak tu czytam w pow. postach)

• Gość: Ewa Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: 217.67.196.* 10.08.01, 09:00
                                Manhattan na Grunwaldzkim - coż jeśli lubisz mieszkać w centrum w nieustannym
                                hałasie samochodów i tramwajów, to jest to właściwe miejsce. A że widoki są
                                ładne z okien to nie zaprzeczam. Coś za coś!
                                pozdrawiam
                                Ewa
                                • Gość: Ignacy Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.candw.ai 13.08.01, 16:41
                                  Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Manhattan na Grunwaldzkim - coż jeśli lubisz mieszkać w centrum w nieustannym
                                  > hałasie samochodów i tramwajów, to jest to właściwe miejsce. A że widoki są
                                  > ładne z okien to nie zaprzeczam. Coś za coś!
                                  > pozdrawiam
                                  > Ewa

Dziekuje. To mowi mi w zasadzie wszystko. W miedzyczasie dowiedzialem sie
                                  rowniez kila rzeczy z prasy. Chodzi o jakas estakade, ktora sie wali, czy
                                  zapada. A moze to wszystko sie wali i nie warto sie w to pakowac.
                                  Czy wiesz cos na ten temat?

• Gość: terka Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.*.*.* 09.08.01, 15:46
      Również rozglądam się za nowym mieszkaniem, ale jakoś nigdzie nie spotkałam się
      z ceną 3000. 2600 - to było chyba najwięcej. Poza tym ten wspomniany tu
      Grabiszynek, Krzyki czy Śródmieście są najlepsze. A wsyzstko zależy od samych
      ludzi. Meneli jest pełno w każdym mieście i w każdej dzielnicy. Kwestia
      przyzwyczajenia się do nich, a po roku już ich nie będziesz zauważał.
      W okolicach wymienionych przez pozostałych jest ich jakby mniej.
      Pozdrawiam. Napisz kiedyś na co się zdecydowałeś.
      • Gość: 740 Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.01, 09:56
        A co powiesz na ogłoszenie w gazecie: Krzyki-Skarbowców 85mkw cena:255000zl
        (GW9VIII2001)
    • Gość: Michał Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.08.01, 17:43
      TYlko okolice rynku Swidnicka,Piłsudzkiego lub poza centrum np.Bielany(blisko
      do hipermarketu).
      Pozdrawiam Michał.
      • Gość: Roberto Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: 213.76.92.* 09.08.01, 19:11
        Gość portalu: Michał napisał(a):

> TYlko okolice rynku Swidnicka,Piłsudzkiego lub poza centrum

np.Bielany(blisko
        > do hipermarketu).

- "Wygodnicki" z ciebie człowiek Michale...
        > Pozdrawiam Michał.

• Gość: ciotka Re: DORADŹCIE MI W SPRAWIE DZIELNICY WROCŁAWIA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 19:49
          Lepiej byc wygodnickim niz dojezdzac do rynku z Psiego Pola na rowerze bez
          siodelka. Ale wy gejowie musicie to lubic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka