kmd_rohan 14.11.07, 19:48 Żegnam Pana słowami Pańskiej piosenki: "To najpewniejsze rzecz pod słońcem, Że kiedyś taki czas nadejdzie, Czas przychodzący z naszym końcem, Czas kiedy nas już tu nie bądzie, Tu nie będzie nas..." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazimierz_pupko Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek 14.11.07, 19:49 Oj, słuchało się Go. Odpowiedz Link Zgłoś
thelima Re: Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek 14.11.07, 20:03 Panie Janku teraz będzie Pan występował po tamtej stronie... Zawsze byłem Pana ogromnym fanem. Z pamiętnika młodej lekarki, Elita, studio 202, piosenki - to wszystko bez Pana zbladło... Był Pan moim stałym punktem dnia w Powtórce z Rozrywki, gdy była jeszcze o 13 w Trójce. Słuchaliśmy Pana całym pokojem w Akademiku. Żal. Pozostały jedynie nagrania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Re: Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek IP: *.madcomputers.pl 14.11.07, 20:27 :((((((((((((((((((( będzie Go brak... Odpowiedz Link Zgłoś
sacreble Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek 14.11.07, 19:49 W dzieciństwie słuchałam "60 minut na godzinę" ze skeczami i piosenkami Jana Kaczmarka. Uwielbiałam te tekstu, to poczucie humoru. Żadnego wierszyka ze szkoły nie pamietam. Piosenki JK - do dziś. Na pamięć. Dziękuję Panie Janku. RIP. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Zmarł Jan Kaczmarek 14.11.07, 19:57 sacreble, napisałbym dokładnie to samo.. I dziękujemy Panie Janku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek IP: *.jzo.com.pl 14.11.07, 19:58 Elita była najlepszym spośród kabaretów. Wielka strata, choć już tyle lat Kaczmarek nie pokazywał się publicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek 14.11.07, 19:52 Widocznie Bóg też chciał posłuchać i pośmiać się, a może i zadumać. Dziękuję, że zechciał Pan być z nami. Niósł Pan radość. "Wieczne odpoczywnie racz Mu dać Panie" [*] J. Odpowiedz Link Zgłoś
baznazwy Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek 14.11.07, 19:53 żegnam Jana Kaczmarka, to był bomba facet! Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierzp Skończyła się epoka! 14.11.07, 19:53 Skonczyła się epoka, epoka intelektualistów którzy między wierszami, w podtekstach przekazywali nam prawdy! Prawdy czasami straszne, czasami okrutne, ale zawsze pokazywali światełko w tunelu! Paredziesiąt minut temu dowiedziałem się o tym fakcie! Odszedł ktoś bardzo mi bliski, ktoś kto nazywał prawdziwie to co czułem, czego oczekiwałem! Tego się mimo wszystkiego doczekałem! Puściłem sobie Galę z Wrocławia z Opery Wrocławskiej z 1991 roku! Jestem z nim, z Jego twórczością! A mnie się marzy kurna chata... Moja, nasza chata. Mamy Ją, ale czy to doceniamy!? Cześć Jego pamięci! On był najpiękniejszy i nic przy nim nie trzeba było regulować, tylko chłonąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek.pl Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek IP: 195.117.234.* 14.11.07, 19:54 DO SERCA PRZYTUL PSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toga11 Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 19:55 Za wszystko dziękujemy. Będziemy pamiętac Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek 14.11.07, 19:57 Żegnaj! Ja nie zapomnę "Bolerko". W 1974 w Warszawskiej Proximie oglądałem jego występ w towarzystwie Węgierki. Nic nie rozumiała ale bawiła się wyśmienicie. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek-szkoda 14.11.07, 19:57 Szkoda. Konczy sie epoka eleganckiego choc czesto mocnego humoru. Wchodzi prymityw. A z zyciorysu filarow Elity wynika ze jednak gorzala szkodzi. Ranne zbiorki elitowcow, takich wymietych, wysusznych w okolicach Jaworowej , Wisniowej , Sudeckiej, ...zrobily swoje. Ale bylo fajnie. Wielcy kabareciarze nie umieraja tak dlugo jak smiesza ich dowcipy.Panie Janku, Andrzeju,Tadku,... Jest fajnie. Zostaly nagrania, zostaly teksty pisane. Jak umiera kabareciarz to powinnismy sie smiac.Dlaczego plakac ? Czy to pomoze w czyms. Odpowiedz Link Zgłoś
kos1981 ..to nas zaskakuje a tyle do zrobienia jeszcze.. 14.11.07, 20:00 ..przypada jednak tylko 60 minut na godzinę.. ...żegnaj panie Janku... Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek 14.11.07, 20:00 Żegnam z nim kawał mojego życia. Niech odpoczywa w spokoju. [*] Dziękuję, Panie Janku! Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch7 Dołączył do Elity - tej na chmurkach 14.11.07, 20:01 Andrzeja Waligórskiego i Włodzimierza Plaskoty. Teraz tam na górze robią sobie dalej jaja.. Odpowiedz Link Zgłoś
relemi Re: Dołączył do Elity - tej na chmurkach 14.11.07, 20:33 " nie austryjackie nie jakieś inne ale rodzinne.. " długo pozostaną w pamięci Pana teksty Panie Janku. Dobrze, że słowo pisane i śpiewane żyć będzie w nas. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu_uszatek Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek 14.11.07, 20:03 Panie Janku, dziekuje, ze przez tyle lat (praktycznie od mego dziecinstwa) goscil Pan w naszym domu, poprzez radio (ktore upodobalismy sobie najbardziej) i telewizje- potrafiac rozbawic do lez, ale i uczac, wychowujac. Bedzie Pana brakowalo, ale zostanie glos, wspomnienia i Pan na pewno tez gdzies w poblizu;) A dla mnie osobiscie zawsze Pan bedzie obecny w ukochanej, przepieknej piosence "do serca przytul psa". Niech Pan odpoczywa w pokoju ['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Smutek <i><i> 14.11.07, 20:04 Znów odchodzi kolejny z tych najwyższej próby :((( Do tego jeszcze na tak parszywą chorobę :((( Wyrazy współczucia dla rodziny zmarłego. Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek 14.11.07, 20:06 Panie Janie, czeka Pana występ przed Najważniejszym z Widzów, tam w górze. I jestem pewien że wywoła Pan nie raz uśmiech na Jego twarzy, bo był Pan w tym absolutnie doskonały. Powodzenia Panie Janie! Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Och, Panie Janku... 14.11.07, 20:14 Dobrze, ze Pan z nami byl.Panskie piosenki, ktore spiewalo sie w ciezkich czasach, wizyty z Panem u Mlodej Lekarki- tego sie nie da zapomniec.Dziekuje- i mam nadzieje, ze kiedys jeszcze wpadne na Panski koncert.Tam- na gorze... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Prawdziwy intelektualista, a nie "wykształciuch" 14.11.07, 20:10 "Do serca przytul psa, weź na kolana kota" Tacy ludzie wymierają............... Zostaje plastikowy smieć pusty w środku..... Ehhhhhhh..... ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raff Przemija ten świat... IP: *.gdynia.mm.pl 14.11.07, 20:11 ... i odchodzą wspaniali ludzie jak Pan Janek. Cześć jego pamięci, na jego piosenkach i "Młodej Lekarce" uczyłem się słuchać radia i zawsze będę go pewnie pamiętał. Pozdrawiam Raff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.07, 20:12 Najpierw zmarł Andrzej Waligórski, wspaniały poeta, kpiarz, w tym dobrym słowa znaczeniu, wraz z nim umarł Dziamdziak, potem odszedł wspaniały muzyk Włodzimierz Plaskota, twórca melodii do wspaniałych piosenek Studia 202 i Kabaretu Elita i dziasiaj po długiej chorobie odszedł kolejny filar tych kabaretów Jan Kaczmarek, na którego felietonac, skeczach i piosenkach wychowałem sie w latach 70 i 80 - tych, które podnosiły nas na duchu. Czy pamietacie tn wspaniały felieton o dwóch fabrykach, z których jedna nagwintowywała pręciki o coraz mniejszej średnicy a druga nawiercała otwory w tych pręcikach i gwintowała jego srodek. Toż to była perełka w latach 70, a Młoda Lekarka, teraz z panem Szelcem już nie jest tak wspaniale, ale może ja wyrosłem i rzeczywistość inna. Cześć Jego Pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Do zobaczenia w Niebie Panie Janku! IP: *.pool.einsundeins.de 14.11.07, 20:15 Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk 60 minut - tyle mieści się w godzinie. 14.11.07, 20:18 60 minut - i jeśli możesz przekaż to rodzinie. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf Zeby tak choc polowa IP: *.ip.e-nt.net 14.11.07, 20:20 naszych politykow byla choc w polowie tak inteligentna jak pan Janek. ['] oj szkoda chlopa, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 25 latek Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek IP: 149.156.67.* 14.11.07, 20:20 Kurde, odchodza ludzie na ktorych sie wychowywalem :(( Tak mi żal ze nawet nie wiem co napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek IP: *.ipt.aol.com 14.11.07, 20:21 odszedl czlowiek - nieodlaczna czesc naszego miasta, Panie Janie, nie zapomnimy Pana Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Zmarł wrocławski satyryk Jan Kaczmarek 14.11.07, 20:23 Pamiętam...Lata osiemdziesiąte. Karkonosze - Zieleniec. Zima. Stoję zmarznięty na drodze i czekam na jakąś okazję. Zatrzymuje sie duży fiat z krakowskimi numerami rejestracyjnymi. Otwierają się drzwi i kierowca zadaje pytanie - Dokąd? -Do Wrocławia odpowiadam. A to proszę wsiadać. Za to, że macie tam Jana Kaczmarka. Dziękujemy panie Janie. Odpowiedz Link Zgłoś