Gość: T1 IP: *.unregistered.formus.pl 17.05.01, 13:31 Pamietacie Kino Oko na Pretficza? Albo Fama na Psim Polu.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hrabia Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 14:28 To znamy. Kto pamięta kino Letnie na Olszewskiego ? To jest pytanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choco Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.01, 21:33 Lokal na Pretficza kojarzę z racji tego, ze odbywala sie tam nasza stodniowka...ale,ze kiedys bylo to czynne kino??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.teta.com.pl 21.05.01, 16:29 Gość portalu: choco napisał(a): > Lokal na Pretficza kojarzę z racji tego, ze odbywala > sie tam nasza stodniowka...ale,ze kiedys bylo to > czynne kino??? Też balowałem tam na studniówce :) A i kino było, pamiętam że byłem tam na jednym chyba filmie, "Wielka draka w chińskiej dzielnicy", czy jakoś tak brzmiał tytuł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adela Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: 192.168.0.* / *.biskupin.wroc.pl 18.05.01, 13:09 Gość portalu: hrabia napisał(a): > To znamy. Kto pamięta kino Letnie na Olszewskiego ? To jest pytanie ! Mój Tatuś!!!!!!!!!!!!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbol Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.01, 09:03 Kino letnie na Olszewskiego Oglądałem tam "Moralność Pani Dulskiej". Kicz straszliwy. Śpiewały ptaszki, cięły komary. Obok jakaś blondyna. Wspominam z rozrzewnieniem. Oko - tam obok była wojskowa kantyna, wino w cenie detalicznej. Zaś w kinie OKO obejrzałem "Yellow submarine", najgorszy knot, jaki udało mi się zobaczyć.Wyszliśmy w połowie filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALka Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.UNI-MUENSTER.DE 17.05.01, 22:54 Wybralam sie kiedys z kolezanka na "Alladyna" na Psie Pole. Kino znalazlysmy tylko dlatego, ze ludzie prosto do kasy ze mszy walili. I wygladalo na to, ze sie wszyscy znaja. W kinie swiatelko 40 Watt i pajeczynka w oknach oraz leciutki zapaszek stechlizny, ale za to atmosfera byla przednia. Teraz moge chodzic dobrowolnie tylko do Oskara no i moze do Lalki. Do kina w Koronie chodze za kare. Od odglosu chrupania popkornu i siorbania coca-coli robi mi sie niedobrze. WeFrancji na ten przyklad sa takie kina, gdzie nie wolno nic jesc ani pic i ja na takie czekam w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: 213.76.88.* 18.05.01, 01:02 To było kino, do którego mogłam SAMA - bez "asysty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basil Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: 64.124.150.* 18.05.01, 09:37 Kino Oko - to dla mnie tak stare czasy, że pamiętam, jak chodziłem tam na "poranki" w niedzielne przedpołudnia. No i jeszcze do nieodległego "Przodownika" (dziś "Lwów") To se ne wrati... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.sorco.no 18.05.01, 12:51 Gość portalu: basil napisał(a): > Kino Oko - to dla mnie tak stare czasy, że pamiętam, jak chodziłem tam > na "poranki" w niedzielne przedpołudnia. > No i jeszcze do nieodległego "Przodownika" (dziś "Lwów") > To se ne wrati... To Oko to bylo w klubie wojskowym. A wojsko w tym czsie to mialo dobrze. Uklad Warszawski a jakze, najwiekszy wrog to imperialisci z Nato. Przed seansem w Oku mozna bylo zobaczy zdjecia bratinch armii przygotowujacych sie do odparcia wrogiego ataku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 23:52 Kino OKO kojarzyc mi sie bedzie zawsze z filmem "Obcy-8 pasazer Nostromo", po ktorym z wrazenia rozchorowalam sie. To bylo mile kino. A moze pamietacie "Kubusia" na Oporowie ? Ja akurat nigdy w nim nie bylam ale slyszalam o tym miejscu fajne opowiesci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miętówka Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.provider.pl 20.05.01, 10:02 Gość portalu: FraMauro napisał(a): > Kino OKO kojarzyc mi sie bedzie zawsze z filmem "Obcy- 8 pasazer Nostromo", po > ktorym z wrazenia rozchorowalam sie. To bylo mile kino. A moze > pamietacie "Kubusia" na Oporowie ? Ja akurat nigdy w nim nie bylam ale > slyszalam o tym miejscu fajne opowiesci... Ja też słyszałam... że można tam było dostać po gębie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.wroc.gazeta.pl 20.05.01, 15:36 Pamietam i Oko, i Fame, choc w Famie w srodku nigdy nie bylam, ale najbardziej to mi zal Swiatowida. Juz nigdy nie bedzie kina na Sepolnie : (((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rung Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 20.05.01, 15:43 Taaaaaaa... Światowid, to było kino... Obejrzałem w nim wszystkie części "Gwiezdnych Wojen" w czasach, gdy Natalie Portman siusiała w pieluszki... Tato kolegi był dzielnicowym i zawsze miał karnet. I te wspaniałe, kolorowe, okrągłe lampy w suficie i gongi przed projekcją... A teraz co nam zostało? Multipleks na popowickiej i kino "Polonia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mara Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: 213.25.48.* 21.05.01, 07:56 A kto pamięta kino POKÓJ na pl. 1 -go Maja albo kino PIAST w Pilczycach .........cha ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.01, 08:05 To wszystko pamiętamy. Pytanie za 6 punktów: kto pamięta kino letnie na trybunie na Polu Marsowym, oraz kino Baśń na Sępolnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.sorco.no 21.05.01, 09:49 kino Basn pamietam. Wejscie z boku, w tym samym bydynku co Swiatowid. Mieszkalem na Zalesiu i idac na szage przez stadion mialem na Sepolnie 2 kina w jednym bydynku. Jak one wytrzymywaly konkurencje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miętówka Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.provider.pl 21.05.01, 17:28 Gość portalu: Mara napisał(a): > A kto pamięta kino POKÓJ na pl. 1 -go Maja albo kino PIAST w Pilczycach ....... > ..cha ? Ja! Z Pokoju - "Bolka i Lolka". To dopiero był hit... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cruella Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.01, 16:01 Ja byłam z przeszkola w Oku, ale dosyć dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś