Dodaj do ulubionych

KTO PAMIETA KINO OKO?

IP: *.unregistered.formus.pl 17.05.01, 13:31
Pamietacie Kino Oko na Pretficza?
Albo Fama na Psim Polu..
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabia Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 14:28
      To znamy. Kto pamięta kino Letnie na Olszewskiego ? To jest pytanie !
      • Gość: choco Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.01, 21:33
        Lokal na Pretficza kojarzę z racji tego, ze odbywala
        sie tam nasza stodniowka...ale,ze kiedys bylo to
        czynne kino???
        • Gość: pablo Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.teta.com.pl 21.05.01, 16:29
          Gość portalu: choco napisał(a):
          &#62 Lokal na Pretficza kojarzę z racji tego, ze odbywala
          &#62 sie tam nasza stodniowka...ale,ze kiedys bylo to
          &#62 czynne kino???
          Też balowałem tam na studniówce :) A i kino było, pamiętam że byłem tam na jednym
          chyba filmie, "Wielka draka w chińskiej dzielnicy", czy jakoś tak brzmiał tytuł...

• Gość: Adela Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: 192.168.0.* / *.biskupin.wroc.pl 18.05.01, 13:09
        Gość portalu: hrabia napisał(a):

&#62 To znamy. Kto pamięta kino Letnie na Olszewskiego ? To jest pytanie !

Mój Tatuś!!!!!!!!!!!!:-)
      • Gość: karbol Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.01, 09:03
        Kino letnie na Olszewskiego
        Oglądałem tam "Moralność Pani Dulskiej". Kicz straszliwy. Śpiewały ptaszki,
        cięły komary. Obok jakaś blondyna. Wspominam z rozrzewnieniem.

Oko - tam obok była wojskowa kantyna, wino w cenie detalicznej. Zaś w kinie OKO
        obejrzałem "Yellow submarine", najgorszy knot, jaki udało mi się
        zobaczyć.Wyszliśmy w połowie filmu.
    • Gość: ALka Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.UNI-MUENSTER.DE 17.05.01, 22:54
      Wybralam sie kiedys z kolezanka na "Alladyna" na Psie Pole. Kino znalazlysmy tylko dlatego, ze ludzie
      prosto do kasy ze mszy walili. I wygladalo na to, ze sie wszyscy znaja. W kinie swiatelko 40 Watt i
      pajeczynka w oknach oraz leciutki zapaszek stechlizny, ale za to atmosfera byla przednia. Teraz moge
      chodzic dobrowolnie tylko do Oskara no i moze do Lalki. Do kina w Koronie chodze za kare. Od
      odglosu chrupania popkornu i siorbania coca-coli robi mi sie niedobrze. WeFrancji na ten przyklad sa
      takie kina, gdzie nie wolno nic jesc ani pic i ja na takie czekam w Polsce.
    • Gość: MKK Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: 213.76.88.* 18.05.01, 01:02
      To było kino, do którego mogłam SAMA - bez "asysty".
    • Gość: basil Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: 64.124.150.* 18.05.01, 09:37
      Kino Oko - to dla mnie tak stare czasy, że pamiętam, jak chodziłem tam
      na "poranki" w niedzielne przedpołudnia.
      No i jeszcze do nieodległego "Przodownika" (dziś "Lwów")
      To se ne wrati...
      • Gość: Obcy Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.sorco.no 18.05.01, 12:51
        Gość portalu: basil napisał(a):

&#62 Kino Oko - to dla mnie tak stare czasy, że pamiętam, jak chodziłem tam
        &#62 na "poranki" w niedzielne przedpołudnia.
        &#62 No i jeszcze do nieodległego "Przodownika" (dziś "Lwów")
        &#62 To se ne wrati...
        To Oko to bylo w klubie wojskowym. A wojsko w tym czsie to mialo dobrze. Uklad
        Warszawski a jakze, najwiekszy wrog to imperialisci z Nato. Przed seansem w Oku
        mozna bylo zobaczy zdjecia bratinch armii przygotowujacych sie do odparcia
        wrogiego ataku.

• Gość: FraMauro Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 23:52
          Kino OKO kojarzyc mi sie bedzie zawsze z filmem "Obcy-8 pasazer Nostromo", po
          ktorym z wrazenia rozchorowalam sie. To bylo mile kino. A moze
          pamietacie "Kubusia" na Oporowie ? Ja akurat nigdy w nim nie bylam ale
          slyszalam o tym miejscu fajne opowiesci...
          • Gość: Miętówka Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.provider.pl 20.05.01, 10:02
            Gość portalu: FraMauro napisał(a):

&#62 Kino OKO kojarzyc mi sie bedzie zawsze z filmem "Obcy-
            8 pasazer Nostromo", po
            &#62 ktorym z wrazenia rozchorowalam sie. To bylo mile
            kino. A moze
            &#62 pamietacie "Kubusia" na Oporowie ? Ja akurat nigdy w
            nim nie bylam ale
            &#62 slyszalam o tym miejscu fajne opowiesci...

Ja też słyszałam... że można tam było dostać po gębie.
            • Gość: dino Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.wroc.gazeta.pl 20.05.01, 15:36
              Pamietam i Oko, i Fame, choc w Famie w srodku nigdy nie bylam, ale najbardziej to mi zal
              Swiatowida. Juz nigdy nie bedzie kina na Sepolnie : ((((
              • Gość: Rung Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 20.05.01, 15:43
                Taaaaaaa... Światowid, to było kino... Obejrzałem w nim wszystkie
                części "Gwiezdnych Wojen" w czasach, gdy Natalie Portman siusiała w pieluszki...

Tato kolegi był dzielnicowym i zawsze miał karnet.

I te wspaniałe, kolorowe, okrągłe lampy w suficie i gongi przed projekcją...

A teraz co nam zostało?

Multipleks na popowickiej i kino "Polonia".
    • Gość: Mara Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: 213.25.48.* 21.05.01, 07:56
      A kto pamięta kino POKÓJ na pl. 1 -go Maja albo kino PIAST w Pilczycach .........cha ?
      • Gość: hrabia Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.01, 08:05
        To wszystko pamiętamy. Pytanie za 6 punktów: kto pamięta kino letnie na
        trybunie na Polu Marsowym, oraz kino Baśń na Sępolnie ?
        • Gość: Obcy Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.sorco.no 21.05.01, 09:49
          kino Basn pamietam. Wejscie z boku, w tym samym bydynku co Swiatowid.
          Mieszkalem na Zalesiu i idac na szage przez stadion mialem na Sepolnie 2 kina w
          jednym bydynku. Jak one wytrzymywaly konkurencje??
      • Gość: Miętówka Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.provider.pl 21.05.01, 17:28
        Gość portalu: Mara napisał(a):

&#62 A kto pamięta kino POKÓJ na pl. 1 -go Maja albo kino PIAST w Pilczycach .......
        &#62 ..cha ?

Ja! Z Pokoju - "Bolka i Lolka". To dopiero był hit...
    • Gość: cruella Re: KTO PAMIETA KINO OKO? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.01, 16:01
      Ja byłam z przeszkola w Oku, ale dosyć dawno temu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka