Gość: marcel Re: Most Szczytnicki dopiero zimą IP: 195.116.103.* 29.01.08, 14:37 zeby było jak dawniej proponuję przyspieszyc remont Skłodowskiej i m. Zwierzynieckiego pamietacie jak Grunwald był zamkniety ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Most Szczytnicki dopiero zimą IP: 195.116.103.* 29.01.08, 15:28 no dobra, już się poobrzucaliście błotem, napiszcie proszę co powoduje ze doszedł CAŁY rok ?? piszą w artykule, ze ekspertyzy jakoweś się odbywają - ale ile mogą trwac takie badania ? rozumiem, ze dopóki nie będzie wyników badań, nie zobaczymy tam robotników ? płyty żelbetowe będą kłaść - ale cały rok ? przecież ich wykonanie łącznie z zaprojektowaniem nie będzie trwało roku ???? kto się zna i coś wie i moze napisac jakies konkrety ? cos mi to pachnie olewactwem i asekuranctwem - cały rok ? toż to nowy most mozna postawic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TO KŁADKA NIE MOST Most Szczytnicki dopiero zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 15:55 To jest fenomen Wrocławia, że coś takiego jak kładka zwana Mostem Szczytnickim remontowana bedzie ponad 3 lata. Podobno mamy XXI wiek a tempo remontów przeprowadzanych we Wrocławiu to jakis absurd. Nawet odbudowa miasta po II wojnie światowej przebiegała znacznie szybciej, pomimo przepaści w technologii z tamtym czasem. WROCŁAW TO KICHA, TYLKO PROMOCJE PRASIE ZAGRANICZNEJ I TV ROBIĄ Z MIASTA METROPOLIĘ A TO TYLKO NADMUCHANY BALON. Z CZYM WY DO EURO 2012 czy EXPO PRZECIEZ ZE STADIONEM ZDĄŻYCIE NA 2050 WTYM TEMPIE. Odpowiedz Link Zgłoś
lunaglass Most Szczytnicki będzie gotowy dopiero zimą 29.01.08, 16:31 A teraz to co jest lato? :))))))) Śmiech na sali z tymi budowami we Wrocławiu, powinni jakieś olbrzymie kary płacić za ociąganie się z tą robotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo odwołać dudkiewicza!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 19:49 jesteśmy bombardowani różnymi sondażami lecz nie pmaiętam sondażu jake jest obecnie poparcie dla dudkiewicza, ja jestem za jego odwołaniem, pomimo że w ostatnich wyborach na niego głosowałem (proszę o wybacznie)i apeluję do innych takich jak ja naprawmy swój błąd, od wyborów nic we Wrocławiu nie dokonał, skala poparcia uderzyła mu do głowy i czuję się za to odpowieszialny dlatego: ODWOŁAĆ DUDKIEWICZA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: odwołać Dutkiewicza! IP: *.ig.pwr.wroc.pl 04.02.08, 18:15 1. Po pierwsze: nazwiska piszemy z dużej litery i nie należy ich przekręcać. 2. Po drugie: sam sobie odpowiedziałeś na przyczyny obecnego stanu rzeczy - prezydent Dutkiewicz sprawuje swój urząd tak samo jak przed wyborami w 2006, czyli źle; wyborcze poparcie utwierdziło go w przekonaniu, że nie musi się wysilać bo "ciemny lud i tak to kupi" (to akurat słowa bodajże posła Kurskiego) Rozumiem, że nie było alternatywy ale można było oddać głos nieważny - protest przeciwko wrocławskiej sitwie. 3. Po trzecie: odwołanie jest nierealne bo zabraknie kworum (nb. czy to nie dziwne, że do wybrania żadne kworum nie jest potrzebne a do odwołania i owszem?) ale w 2010 będą nowe wybory. Może by tak podziękować wreszcie całej ekipie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FORD Most Szczytnicki dopiero zimą IP: *.as.kn.pl 29.01.08, 20:51 Pięć dni w tygodniu od pół roku jeżdzę przez ten most (zastępczy drewniany) i za kazdym razem widzę bandę nierobów opierajcych się o co popadnie lub siedziących w kontenerkach albo w lublinach ... TRAGEDIA !!! Kto za to płaci ??? Czy tylko ja to widzę ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazmus Zero aktywnosci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.08, 21:58 Potwierdzam co napisał Rusis . To skandal że mimo sprzyjającej aury wykonawca nic nie robi. Dziwi mnie to że miasto nic nie robi aby wywrzeć presje na firmie budowlanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polakpotrafi?? Re: Most Szczytnicki dopiero zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 17:42 Dubaj zbuduje most z 12 pasami ruchu (PAP, pr/30.01.2008, godz. 14:29) Dubaj w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, który buduje już najwyższy wieżowiec świata, zamierza teraz wznieść most o 12 pasach ruchu - informuje w środę prasa lokalna. Prace budowlane przy moście, który będzie kosztować 817 mln dol., mają się rozpocząć w marcu tego roku i zakończyć w 2012 r. Jak informuje angielskojęzyczny dziennik "Khaleej Times", most będzie miał długość 1600 m. Oprócz 12 pasów ruchu będzie nim biec linia metra. Wieżowiec Burdż Dubaj, który jest wznoszony w Dubaju od 2004 r., w ubiegłym roku osiągnął już wysokość 512,1 m, stając się w ten sposób najwyższym budynkiem świata. Zakończenie prac ma nastąpić w tym roku. Ostateczna wysokość budynku jest utrzymywana w tajemnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Mosty Warszawskie tez pozniej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 09:19 Brawo Bawo Brawo M.Warszawskie tez zamaist w czerwcu beda na jasieni czyli pewnie na wiosne 2009!!! gratulacje, co za banda nieudacznikow i nierobow.Powinno sie wprwadzic publiczna chloste pod pregiezem na oczach gawiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacuś Po co czekać na otwarcie? Każdy moze już teraz... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.08, 14:02 ...sobie coś otworzyć lub wybudować. Wystrczy plan miasta, linijka i długopis. Założe się, że np. nowe połączenie Krzyków z Oporowem wygląda tak samo ładnie jak na planie urzędniczym. Przy okazji dorobiłem jeszcze obwodnicę wschodnią i połączyłem ją dwoma pociągnięciami mazaka z A4 także od zachodu. Wyrysowałem dwie linie szybkiego tramwaju z przystankiem pod moją bramą. Jak szaleć... . Ludzie to tylko narzekają a trzeba brać sprawy we własne ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doncicione Most Szczytnicki dopiero zimą IP: *.ghnet.pl 31.01.08, 22:57 Frajerszczaki niech sie wezmą do roboty mieszkam nie daleko i tam nie widac prawie robotników to jak ma byc szybko powinni na cztery zmiany to robic głowna arteria miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wciąż ciekawy Re: Most Szczytnicki dopiero zimą IP: 195.116.103.* 01.02.08, 15:49 Panowie ! Bijecie pianę ! dajcie jakies konkrety ! co tak długo będzie trwało ? konstruowanie płyt zelbetowych ? ich montaz ? dajcie jakies info kto sie zna ! a tak przy okazji : dzis widzialem 3 koparki i kilku pomaranczowych ! dwie kopały przy przyczółkach a jedna na srodku mostu - i to jest ciekawe - co kopała na srodku mostu ??? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Most Szczytnicki dopiero zimą IP: *.chello.pl 04.02.08, 01:13 Przejeżdżam codziennie kilka razy i powiem wam że większy rozmach był na mojej budowie (domku jednorodzinnego) niz na tym moście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to Most Szczytnicki będzie gotowy dopiero zimą IP: 212.127.90.* 05.10.08, 11:09 To kiedy oficjalne otwarcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Most Szczytnicki będzie gotowy dopiero zimą IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.08, 11:22 Między w 3 lub 4 tygodniu października... ponoć... o ile znów jakieś dziwne problemy nie wystąpią. Za chwilę pojadę zobaczyć ile udało im się zrobić w ciągu ostatnich 3 tygodni bo mam wrażenie, że więcej czasu stracili na poprawkach niż zrobili coś nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Most Szczytnicki będzie gotowy dopiero zimą IP: 213.76.147.* 06.10.08, 12:36 wciąż slamazarne tempo prac zastanawiające - czemu się tak wloką ? zostało niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Most Szczytnicki będzie gotowy dopiero zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 12:53 Zgadza się. Byłem tam po 3 tygodniach na oględzinach i lekko się przeraziłem jak zobaczyłem jak niewiele można zrobić w ciągu niespełna miesiąca. Co prawda ostatnio robotnicy układający tory tramwajowe pracują nawet w niedzielę ale w miesiąc czasu nie położyli nawet 150m torów. Jeszcze został im do położenia jeden tor na samym moście i łącznik - ok. 5m na zjeździe z mostu w stronę pl. Grunwaldzkiego. Pozostałym ekipom w ciągu 3 tygodni udało się zamontować jedną barierkę od strony jezdni na północnej części mostu oraz zrobić chodnik i ścieżkę rowerową. Imponujące tempo. Porównując tempo prac z tym które jest na Lotniczej i było na m.Warszawskich czy pl. Grunwaldzkim to można powiedzieć że jest zadziwiająco niskie. Z takim zapałem i postępem prac - jak skończą to w listopadzie to będzie dobrze. Ogólnie - fatalnie zaczęli i nie potrafią nawet tego sprawnie ukończyć, Skanska wraz z miastem chcą nam powiedzieć w ten sposób że mają nas głęboko w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
dach3 do NEO 06.10.08, 15:04 NEO, może najwyższy czas zastosować w najbliższych wyborach To co zawarłeś w ostatnim zdaniu w stosunku do zasiedziałych na stołkach już od 18 lat urzędniów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: do NEO IP: 78.8.6.* 06.10.08, 15:56 Ja już odpowiednie zdanie o nieudolnych urzędnikach w UM wyrobiłem sobie wiele miesięcy temu... kto widzi co ci urzędnicy wyprawiają - i to nie tylko jeśli chodzi o drogi - to odpowiednio ich oceni przy najbliższych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: do NEO 24.10.08, 23:12 A macie jakąś alternatywę dla dzisiejszych rządzących ? Moim zdaniem ta ekipa jest najlepsza z możliwych , każda inna formacja polityczna jest gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Most Szczytnicki będzie gotowy dopiero zimą IP: 213.76.147.* 15.10.08, 11:57 Neo, w Faktach podano, że remont zakonczy się w grudniu. Jak patrze co tam na moście się dzieje, to nie dziwne , że nie podali którego roku . he he smutne to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Most Szczytnicki będzie gotowy dopiero zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 12:35 Oni podali termin zakończenia wszystkich prac - likwidacja mostów tymczasowych i puszczenie tramwajów przez most. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Most Szczytnicki dopiero zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 12:15 dwa lata zamknięty most i zrobiono takie same gó... z jednym pasem . WSTYD !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mons Most Szczytnicki będzie gotowy dopiero zimą IP: *.chello.pl 25.10.08, 10:50 byłem dzisiaj na otwartym moście Szczytnickim , jest to chyba pierwszy w Europie most , na który jadąc od mostu Grunwaldzkiego , prawy pas ruchu wypada na przymostowy chodnik..... Poczekamy co na ten temat powie główny projektant , a następnie organy ścigania..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Most Szczytnicki będzie gotowy dopiero zimą IP: *.wro.vectranet.pl 25.10.08, 11:25 Gość portalu: mons napisał(a): > byłem dzisiaj na otwartym moście Szczytnickim , jest to chyba > pierwszy w Europie most , na który jadąc od mostu Grunwaldzkiego , > prawy pas ruchu wypada na przymostowy chodnik..... pacze pacze i nie widze ... ślepy jestem, czy co? img.photobucket.com/albums/v230/gesah/szczytnicki.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Most Szczytnicki będzie gotowy dopiero zimą IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.08, 12:44 > byłem dzisiaj na otwartym moście Szczytnickim , jest to chyba pierwszy w > Europie most , na który jadąc od mostu Grunwaldzkiego , prawy pas ruchu wypada > na przymostowy chodnik..... Że co? Byłem tam dzisiaj i niczego takiego nie widziałem. Zapewne most na którym byłeś nie był mostem Szczytnickim. Odpowiedz Link Zgłoś