Dodaj do ulubionych

które gimnazjum?

07.02.08, 21:09
W tym roku stoimy przed koniecznością wyboru gimnazjum. W naszej dzielnicy nie
ma żadnego. Do rejonowego i tak trzeba kawał dojeżdżać. W takiej sytuacji
wolałabym wybrać dla dziecka jakąś dobrą szkołę, skoro i tak trzeba będzie je
wozić. Które gimnazjum polecacie?
Obserwuj wątek
    • 73b Re: które gimnazjum? 11.02.08, 07:14
      Może gimnazjum nr 49 przy XIV LO - www.lo14.wroc.pl/

Pozdrowienia!!
      • Gość: sf Re: które gimnazjum? IP: *.as.kn.pl 16.02.09, 22:14
        Odziały na Kraszewskiego czekają
        • Gość: gość We Wrocławiu tylko co trzecie gimnazjum jest dobre IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.11, 23:54
          Tu jest artykuł o naszych gimnazjach.
          wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,9951006,We_Wroclawiu_tylko_co_trzecie_gimnazjum_jest_dobre.html
          Warto przeanalizować wyniki z egzaminów.
      • Gość: Ania Re: które gimnazjum? IP: *.internetia.net.pl 09.06.14, 22:20
        Gimnazjum 13 jest najlepsze, ludzie z tej szkoły zajmują 10 miejsca na świecie, najlepsze gimnazjum, a uczniowie jeszcze lepsi. byli np. grupa pierwszaków na święcie sportu na azs awf i zajęli pierwsze miejsce. bardzo polecam
    • Gość: Iwa Re: które gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 11:14
      Ja dołączam się do tego pytanie, tylko szukam jakiejś dobrej szkoły
      w okolicy Astry - chodzi mi nie tylko o poziom, ale i bezpieczeństwo.
      Czy możecie coś polecić?
      • Gość: mamagimnazjalisty Re: które gimnazjum? IP: *.dream.net.pl 11.02.08, 12:47
        Moje dziecko chodzi do gimn nr 1 na Jeleniej- jedno z najlepszych w
        mieście. Syn jest bardzo zadowolony, wysoki poziom nauki w szkole,
        fantastyczni, zaangażowani nauczyciele - ja też cieszę się z tego
        wyboru, chociaż dojeżdżamy kawał drogi spod Wrocławia.
        • Gość: lol Re: które gimnazjum? IP: *.as.kn.pl 12.02.08, 20:04
          pozniej syn bedzie mial pretensje ze wyrosla z niego ciota ktora caly swoj czas
          spedza w ksiazkach zamiast chodzic na dupy z kolegami
          brawo dla "madrych" rodzicow!
        • Gość: Iwa Re: które gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 09:12
          O jedynce słyszałam, że ma wysoki poziom, ale obawiam się że ze
          średnią 4,6 córka tam się nie dostanie. Ale dziękuję.
          • Gość: edzia Re: które gimnazjum? IP: *.lanet.net.pl 02.04.08, 08:14
            ja bym wybrała gimnazjum 21 lub 17 jest tam bardzow wysoki poziom i
            ja tam ide <hihi>
            • Gość: NIE 21 ANI 17 Re: które gimnazjum? IP: *.lanet.net.pl 30.06.08, 19:38
              NIE POLECAM GIM21 I GIM17
        • Gość: WK Re: które gimnazjum? IP: *.ig.pwr.wroc.pl 11.01.09, 17:21
          Kolejne dziecko wożone tam i z powrotem do szkoły spod Wrocławia,
          marnujące w tych dojazdach czas na sport i zabawę i pozbawione
          samodzielnych kontaktów z rówieśnikami.
    • Gość: dorota Re: które gimnazjum? IP: *.gprs.plus.pl 12.02.08, 21:33
      moze 16,lub Amigo,ew.Salezjanie jesli dziecko lubi się uczyc
    • Gość: ola Re: które gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 10:53
      Mój syn uparł się na 13 to gimnazjum na Reja mnie przeraża trochę
      dzielnica co myślicie o tej szkole?
      • yoka1 Re: które gimnazjum? 13.02.08, 11:57
        podobno chwalone
      • Gość: ja Re: które gimnazjum? IP: *.media4.pl 13.02.08, 17:06
        13-ka to moloch. Ponoć w klasach profilowanych jest w miarę dobrze, ale w
        ogólnych kiepsko. Jak to pięknie ujęły uczennice agitujące do tej szkoły: "Klasy
        ogólne to margines społeczny!" Musiałabyś sie dowiedzieć, jak wygląda
        bezpieczeństwo w czasie przerw i po lekcjach.
        • Gość: asta Re: które gimnazjum? IP: *.e-wro.net.pl 13.02.08, 21:09
          Wszystkie gimnazja są jednakowe. Zdolny sobie radzi, a tuman ma pod
          górkę. Te rankingi to mity.
          • Gość: Pat Re: które gimnazjum? IP: 79.110.195.* 11.05.10, 13:05
            HEJ, Może ktoś wie jakie gimnazjum może przyjąć kogoś ze średnią ok
            4.00???? Nie chcę iść do rejonówki bo spotkam tam dziewczyny które mi
            dokuczają :( Może ktoś będzie wiedział jakie gimnazjum mnie przyjmie???
            Z góry dziękuje ;)
            • Gość: jk Re: które gimnazjum? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.05.10, 12:01
              ale rejestracja i logowanie na stronie czyli dokonanie wyboru już za Tobą, więc czemu dopiero teraz o to pytasz?
        • Gość: gosc Re: 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 00:49
          Niestety w klasach profilowanych połowa uczniów też z marginesu - poziom bardzo
          zróżnicowany.
          Niemal wszystkie dziewczyny z pełnym makijażem (również w najmłodszych klasach)
          - nauczyciele udają, że nie widzą.
      • berloo Re: które gimnazjum? 13.02.08, 22:36
        Klasy matematyczne są bardzo dobre. Chodziłem do liceum z ludźmi z tych klas -
        matematyka, szachy... tylko pozazdrościć. Podobno dużo gorzej wygląda sprawa z
        klasami ogólnymi.
      • Gość: sam Re: które gimnazjum? IP: 195.182.9.* 06.02.14, 08:39
        podobno w gm 13 jest zielono
      • Gość: Ania Re: które gimnazjum? IP: *.internetia.net.pl 09.06.14, 22:24
        Gimnazjum 13 jest najlepsze, ludzie z tej szkoły zajmują 10 miejsca na świecie, najlepsze gimnazjum, a uczniowie jeszcze lepsi. byli np. grupa pierwszaków na święcie sportu na azs awf i zajęli pierwsze miejsce. bardzo polecam. A dzielnica, dzielnicą, ale nauka bardzo wysoki poziom moja córka zdobyła zdolnego ślązaka dzięki temu gimnazjum, polecam
    • berloo Re: które gimnazjum? 13.02.08, 22:39
      Warto przejść się na targi edukacyjne Tared, które powinny być na wiosnę. Za
      "moich czasów" prezentowało się tam dużo gimnazjów. - Jeśli dziecko przejawia
      talenty/zainteresowanie w konkretnych kierunkach, to trzeba poszukać czegoś z
      tym związanego (np. jeśli lubi matmę to polecam klasę matematyczną w gim nr 13)
    • Gość: :) Re: które gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 14:08
      A co myślicie o gimnazjum 49 czy jest tam strasznie wysoki poziom.
      • Gość: Damian Re: które gimnazjum? IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 15.02.08, 14:21
        Haha ale macie problem ja chodziłem do 20 - stki i nie narzekam xD
        • Gość: abc Re: które gimnazjum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.08, 17:04
          Polecam gimnazjum nr 7 na kolistej. Bardzo fajni nauczyciele, uczniowie, mamy
          nawet parlament szkolny. Jednym slowem jest bardzo ciekawie. Polecam i zapraszam!
          • edusaa Re: które gimnazjum? 17.04.08, 09:05
            Moja córka tam uczęszczała przez rok. Kategorycznie odradzam!!! Nauczyła się tam palić, trzy razy o 15 po południu wróciła ze szkoły pijana. Nauczyciele nie zawiadamiają rodziców o nieobecnościach, ale buntują się gdy odprowadzałam córkę sama na każdą lekcję. Pani psycholog wręcz odstrasza i zachęca do nagannych postaw dużą ilością kolczyków w uszach, kolczykiem w nosie i ekstrawagancką fryzurą.
            Wiem, że jedna z dziewczyn zaszła w ciążę, co teraz z nią jest - nie wiem...
            Ponadto duża ilość dzieci ma wyroki sądowe i kuratorów, notowani są na policji.
            Bardzo Was proszę, nie posyłajcie tam swoich dzieci! Kilkakrotnie sama zgłaszałam sprawę na policję (picie pod szkołą, picie na dyskotece, palenie marichuany i papierosów pod szkołą i w pobliskich bramach) i policja sama potwierdziła jak najgorszą opinię!
            Pozdrawiam i odradzam!
    • Gość: Salezjanin Re: które gimnazjum? IP: *.wroclaw.mm.pl 16.04.08, 17:39
      Ktoś wyżej polecał Salezjanów, ja jestem absolwentem i odradzam. Z plusów można
      wymienić wysoki poziom języków obcych i to, że szkoła jest mała. Geografia i
      chemia w tej szkole to kpina, reszta przeciętnie. Często na porannych apelach
      można było usłyszeć teksty od Księdza Dyrektora w stylu: 'My wiemy kto zrobił to
      i to(dowolne przewinienie), niech sie lepiej przyzna to kara będzie
      łagodniejsza'. Delikwent się przyznawał i wylatywał ze szkoły. Takie
      gestapowskie metody były tam powszechne, donosicielstwo premiowane, szkoda
      gadać. Ta szkoła zniechęciła mnie do instytucji kościoła, bo zdałem sobie sprawę
      ile zakłamania w tym jest.

Z tego co wiem, to we Wrocławiu dobre są gimnazja nr 1, 49, 29 i w 14 klasy dla
      uzdolnionych. Po tych szkołach są ludzie, z którymi da się rozmawiać na trzeźwo.
    • Gość: Alice Re: które gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 08:56
      Moje dziecko zastanawia się między 18 na Kłodnickiej, a 9 na
      Sarbinowskiej i gimnazjum na Zemskiej. Poziom mniej więcej ten sam,
      ale może ktoś wie coś o bezpieczeństwie w tych szkołach?
      • Gość: Ola Re: które gimnazjum? IP: *.171.16.209.static.crowley.pl 10.06.09, 20:48
        Obecnie kończę 5 klasę, ale wszyscy męczą mnie co do wyboru gimnazjum. Ogólnie moim faworytem jest gimnazjum nr 18. Gimnazjum nr 5 nie polecam, ponieważ tam jest bardzo wysoki wulgaryzm. Nauczyciele na nic nie zwracają uwagi. Nie potrafią wytłumaczyć uczniom najprostszych rzeczy. Szukam szkoły w okolicy Kozanowa . Nie chcę iść do 7, bo z tego co słyszałam tam 3 klasy często się wyżywają na pierwszoklasistach i kocą ich. Dlatego szukam szkoły mniej więcej takiej jak 18, z zajęciami muzycznymi w szczególności gitara. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. :D :D :D :D :D :D :D
        • Gość: Ola Re: które gimnazjum? IP: *.171.16.209.static.crowley.pl 10.06.09, 20:57
          Chciałabym się jeszcze zapytać z jaką średnią można się dostać do 18?? Czy koniecznie musi być pasek?? Nawet jeśli to dobrze, ale chciałabym, aby średnia nie wychodziła za 4.90 .
        • Gość: hanka Re: które gimnazjum? IP: *.internetia.net.pl 09.06.14, 22:32
          Skoro szukasz szkoły związanej z muzyką, zachęcam do 13. Uczniowie stworzyli własną kapelę Crosssover i raz w miesiącu odbywają się koncerty, na których przychodzi masa osób. Co chwilę szukają jakiegoś gitarzysty, także polecam :)
    • edusaa Re: które gimnazjum? 17.04.08, 09:06
      Nie polecam Gimnazjum nr 7 na Kolistej (Ktoś już to zachwalał na tym forum).
      Moja córka tam uczęszczała przez rok. Kategorycznie odradzam!!! Nauczyła się tam
      palić, trzy razy o 15 po południu wróciła ze szkoły pijana. Nauczyciele nie
      zawiadamiają rodziców o nieobecnościach, ale buntują się gdy odprowadzałam córkę
      sama na każdą lekcję. Pani psycholog wręcz odstrasza i zachęca do nagannych
      postaw dużą ilością kolczyków w uszach, kolczykiem w nosie i ekstrawagancką fryzurą.
      Wiem, że jedna z dziewczyn zaszła w ciążę, co teraz z nią jest - nie wiem...
      Ponadto duża ilość dzieci ma wyroki sądowe i kuratorów, notowani są na policji.
      Bardzo Was proszę, nie posyłajcie tam swoich dzieci! Kilkakrotnie sama
      zgłaszałam sprawę na policję (picie pod szkołą, picie na dyskotece, palenie
      marichuany i papierosów pod szkołą i w pobliskich bramach) i policja sama
      potwierdziła jak najgorszą opinię!
      Pozdrawiam i odradzam!
      • Gość: Alice Re: które gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 09:24
        Takich sytuacji właśnie chciałabym uniknąć - oczywiście zdaję sobie
        sprawę, że zupełnie nie da się ich wyeliminować, ale poza poziomem
        nauczania bezpieczeństwo jest dla mnie równie ważne. Dlatego proszę
        o opinie o szkołach właśnie pod kątem bezpieczeństwa i zaangażowania
        nauczycieli.
        • yoka1 Re: które gimnazjum? 17.04.08, 10:44
          a jaka okolica Cię intereduje? I czy chodzi Ci o jakieś profilowane klasy czy takie ogólne?
          • Gość: Alice Re: które gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 11:03
            Najchętniej okolice Astry - ale biorę pod uwagę Kuźniki, Nowy Dwór
            itp. Chciałabym żeby moje dziecko nie musiało obawiać się
            że ,,wsadzą mu głowę do ubikacji lub będzie musiało płacić
            pieniądze" (tak mi powiedziało wczoraj - i tego się obawiam).
            • yoka1 Re: które gimnazjum? 17.04.08, 12:38
              oj, to nie pomogę, w ogóle się nie orientuję w tamtych szkołach:(
            • mfmarylka Jak masz trochę czasu to gimnazjum nr13 05.03.09, 16:36

Moje dziecko oraz jego koledzy i koleżanki z klasy jeździli
              do 13-tego gimnazjum z różnych stron Wrocławia, ale się opłaciło:)
              Wysoki poziom nauki oraz przyjazny stosunek do ucznia.
              W tym czasie kiedy mój syn składał papiery do tego gimnazjum nie było łatwo tam
              się dostać (klasa biologiczna).

Dzieci rokrocznie spędzają ze swoimi nauczycielami Wigilię, którą organizują w
              byłym gimnazjum za pozwoleniem dyrekcji szkoły. To chyba o czymś świadczy.
              • elmo.ja Re: Jak masz trochę czasu to gimnazjum nr13 10.03.09, 00:55
                13stka podobno najlepsza,
                odradzam nr5 na jednosci narodowej
                • Gość: świeża absolwentka Re: Jak masz trochę czasu to gimnazjum nr13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 16:44
                  elmo.ja napisał:
                  > 13stka podobno najlepsza,

Być może kiedyś była najlepsza, teraz jest bardzo przeciętna z tendencją do
                  beznadziejnej.
                  Nauczycielom coraz mniej zależy, zdecydowana większość traktuje uczniów jak
                  roboty na fabrycznej taśmie.
                  Uczniowie też na coraz niższym poziomie, przeważają leserzy i tumany bez ambicji.

Jeśli chcesz coś w życiu osiągnąć i uczyć się w przyjaznym środowisku (zarówno
                  uczniów, jak i nauczycieli), to szczerze odradzam moloch jakim jest gimnazjum 13.
                  • Gość: Ania P. Re: Jak masz trochę czasu to gimnazjum nr13 IP: *.internetia.net.pl 09.06.14, 22:33
                    z tendencją do beznadziejnej? na coraz niższym poziomie? Pani nie wie co pisze. Moja córka jest w klasie 1 i dostała się do kółka DIY. Wygrali konkurs i 5 osobowa drużyna z całej kuli ziemskiej zajęła 10 miejsce na ok. 10.000 grup. Więc proszę mi takich bzdur nie wygadywać !!!
                • Gość: kubasos123 Re: Jak masz trochę czasu to gimnazjum nr13 IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 14:07
                  Masz błąd. Jest to gim nr 15 nie 5
            • Gość: 10 Re: które gimnazjum? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.11, 23:40
              Bardzo polecam gimnazjum numer 10 ,tam nie ma rejonu dzięki czemu trafiają tam najzdolniejsi uczniowie! nie mam tam debili, jest to szkoła 2języczna (hiszpański około 7h tygodniowo i po 1 klasie dziecko jak chce to umie płynnie mówić w tym języku)
    • edusaa Re: które gimnazjum? 18.04.08, 09:28
      Dość wysoki poziom i bezpieczeństwa i nauczania jest w Gimnazjum nr 1 na
      Popowicach, jednak tam przodują wysokie średnie z nauki i egzaminów.
      Pozdrawiam
    • Gość: Roberto Re: które gimnazjum? IP: *.as.kn.pl 18.04.08, 17:57
      Ja mam ten sam dylemat, wybieram się do 18 na ul. Kłodnickiej może ktoś kończył
      tę szkołę lub do niej chodzi i mógłby coś doradzić? Czy to jest typowa szkoła na
      blokowisku czy może nie jest tak źle?
    • Gość: nutka Re: które gimnazjum? IP: *.chello.pl 18.04.08, 19:58
      Podpowiedzcie niezorientowanej mamie które gimnazjum polecacie na
      Biskupinie ,Sepolnie?????
      • Gość: Damian Re: które gimnazjum? IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 18.04.08, 20:11
        Na Biskupinie to ja chodziłem do 20 w sumie fajna szkoła ale niski poziom
        edukacji. Ale położona w fajnym i cichym miejscu. Ps w tej szkole uczy matka
        autora Naszej Klasy :)
        • Gość: muszka Re: które gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 20:32
          a co z gimnazjum nr 3 na Świstackiego? wiem, że okolica może
          nieciekawa, ale jaka jest sama szkoła???
          • bgwd14 Re: do nutki 18.04.08, 23:04
            Kiedyś bardzo chwaliłam gimnazjum nr 20 na Pautscha, ale od jakiegoś
            czasu konsekwentnie podupada. To chyba wina dyrekcji. Ale jeszcze
            dzieci kończące to gimnazjum w 2004 roku, w większości podostawały
            się do najlepszych liceów w mieście. A szczególnie te z klas dawnej
            Szkoły Podstawowej nr 70. W tej chwili większą renomą cieszy się
            Gimnazjum nr 19 przy ul. Dembowskiego. Tu niedawny ranking, w
            którym "19" zajęła 10 miejsce w mieście:
            miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35766,5100498.html
          • Gość: j.j Re: które gimnazjum? IP: *.171.198.151.static.crowley.pl 24.02.09, 19:06
            a co myślicie o gim 24
    • Gość: andzrej Re: które gimnazjum? IP: *.chello.pl 19.04.08, 15:02
      no właśnie ,które?????
      • Gość: Ritek Re: które gimnazjum? IP: *.as.kn.pl 19.04.08, 16:21
        Jestem absolwentką Gimnazjum nr 1. Nie miałam problemów z dostaniem
        się do wybranego liceum, lecz po zmianie szkoły uderzył mnie
        zupełnie inny stosunek nauczycieli do uczniów. W Gimnazjum nr 1
        czułam się źle, bałam się niektórych nauczycieli, niektórzy minęli
        się z powołaniem... Patrząc z perspektywy czasu - jakbym mogła
        cofnąć czas, poszłabym gdzie indziej. Jeszcze, gdy rocznik `90
        kończył tą szkołę poziom był w miarę, teraz to równia pochyła...

Poziom uczniów też jest odstraszający... A dostęp do papierosów jest
        w każdej szkole, tego nie można uniknąć.
        • Gość: hela Re: które gimnazjum? IP: *.users.zlotniki.pl 07.07.08, 09:38
          i ja jak moja poprzedniczka jestem absolwentką Gimnazjum nr 1 we
          Wrocławiu. szczerze odradzam wysyłanie dziecka z dobrą średnią jak i
          tą trochę gorszą właśnie do tego gimnazjum. po 3 latach nauki,
          jestem przekonana w 100 procentach, że drugi raz nie poszłabym do
          tej szkoły. 1 - wyciek kanalizacji w małej sali od w-f'u, ktory
          przez 2 lata upomnień nie został zlikwidowany. 2 - odstraszający
          stosunek nauczycieli do uczniów (nauczyciel zawsze jest lepszy,
          mądrzejszy od ucznia i zawsze musi mu to udowodnić). 3 - niektórzy
          nauczyciele prowadzą swój własny tryb nauczania, przez co cierpią
          uczniowie (dyrekcja nie umie sobie poradzić z tym nauczycielem i
          sama to potwierdza). 4 - życie szkoły i zycie klasowe jest tak
          niezorganizowane, że brak słów.

nauka jak nauka, jak dziecko chce, to wszędzie się nauczy. ale
          wysyłając dziecko na 3 lata do jakiejś szkoły pamiętajmy, że nauka
          to nie wszystko, bo przy stosunku nauczycieli można zatracić własną
          wartość.
        • Gość: kubasos123 Gimnazjum nr 10 IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 14:14
          Witam,
          Na szkołę 1-wyboru wybrałem gim nr 10 na ul. ks. Piotra Skargi. Wszytkie testy napisałem (22pkt), ale ze spr. szóstoklasisty będę miał 36-35 pkt. Ze stresu, który ukryłem zrobiłem parę głupich błędów. Powiedzcie mi, czy się dostanę mam 5.30 i strasznie wymagającego tatę, który już się do mnie nie odzywa.
          • Gość: kubasos123 Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 14:35
            Boże, boję się, że mnie nie przyjmą i pójdę do 8 na Roosevelta.
    • Gość: jogo Re: które gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 17:27
      A co powiecie o 39- w sumie mało udało mi sie wyszperać
      • Gość: Adelka Re: które gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 16:36
        No cóż.. Wiem ze 9 jest fajnym gimnazjum.. W 1 jedna pani od matematyki 'uczy' nic nie tłumacząc.. 18 to chyba najgorsze co można wybrac jeśli dziecko nie chce mieć mokrej głowy po kąpieli w kiblu.. ;/
        Ja bym się zastanowiła nad 9 a 28 <
      • Gość: kubasos123 Re: które gimnazjum? IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 14:16
        przedostanie gimnazjum w rankingu.
    • Gość: mama Re: które gimnazjum? IP: 78.8.92.* 11.01.09, 17:01
      najlepsze są i zawsze będą szkoły katolickie, jeśli chcecie żeby
      Wasze dzieci wyrosły na porządnych ludzi to nie ryzkujcie tylko
      posyłajcie je do szkół prowadzonych przez Urszulanki, Salezjanów i
      inne katolickie. Te szkoły to elita, nie ma tam problemów narkomanii
      czy pijaństwa wsród uczniów. Poziom nauki jest wysoki a ponadto jest
      zrozumienie i ludzka postawa nauczycieli wobec wychowanków. Problemy
      się rozwiązuje a nie wycisza czy udaje że ich nie ma. Te szkoły
      zawsze były i będą NAJLEPSZE! NIe musicie się zamartwiać, że dzieci
      w nich piją, ćpaja na przerwach czy wagarują - to nauka i
      wychowanie - w odróżnieniu od wielu innych szkół, gdzie nie ma
      wychowania - POLECAM
      • Gość: gość Re: które gimnazjum? IP: 78.8.139.* 11.01.09, 20:14
        Byle NIE 27....
        • Gość: x Re: które gimnazjum? IP: *.chello.pl 12.01.09, 16:19
          i NIE 13
      • berloo Re: które gimnazjum? 12.01.09, 22:36
        Szczerze powiem, że g* prawda, że takie same niewiniątka chodzą np. do Urszulanek (mówię o liceum). Niektóre dziewczyny (szczególnie te mieszkające w internacie) szaleją niegorzej niż dziewczyny ze "zwykłych" szkół.

Jeśli sytuacja w katolickich gimnazjach jest podobna do tej, z liceów, to większą część wypowiedzi Mamy można włożyć między bajki. Czyżby kolejna mamusia wpatrzona w swoje dziecko, która nie dostrzega jak ją smarkacz robi w konia?

Zupełnie inną sprawą jest to, że pod płaszczykiem szkoły katolickiej często kryją cwaniacy chcący zrobić kasę na stereotypach o rzekomej elitarności takich szkół. Przykładem nich będzie Katolickie Liceum Ogólnokształcące im. Najświętszej Maryi Panny Pośredniczki Łask przy ul. Skockiej - idą tam zwykle ci, którzy nie mają szans na dobrą szkołę (bzdurą jest informacja podawana m.in. przez gazetą, że minimalna średnia to 4,0) a rodzice są gotowi płacić za naukę swoich dzieci a poziom nauczania jest poniżej krytyki.
        • Gość: Gosia Re: które gimnazjum? IP: *.magma-net.pl 16.02.09, 21:58
          nie wiem czy 27 to dobre gimnazjum.
          • aniwu Re: które gimnazjum? 16.02.09, 23:30
            Ja w tym roku kończę G23 na ulicy Jastrzębiej i mogę je z czystym sumieniem polecić każdemu! Świetna atmosfera, nauczyciele z pasją, wysoki poziom i możliwość wszchstronnego rozwoju. Nie ma tu "kocenia", którego wszyscy się boją, ani innych nieprzyjemności. Wiadomo, że jak w każdej szkole wyjątki też się zdarzają, bo trudno, żeby wszyscy byli idealni, jeśli jest rejonizacja, ale są to naprawdę wyjątki, które szkodzą raczej sobie, a nie innym. To naprawdę świetna szkoła! Gdybym miała wybrać jeszcze raz, wybrałabym ją bez zastanowienia!
            • Gość: aga Re: które gimnazjum? IP: 217.153.67.* 17.02.09, 10:10
              Moj brat chodzil do gimnazjum na ul. Jemiolowej i byl zadowolony. To chyba
              gimnazjum nr 16,ale pewna nie jestem. Mnie na szczescie reforma ominela i nie
              musialam do gimnazjum chodzic,bo to generalnie glupi pomysl tak jak i nowa matura;)
            • Gość: kubasos123 Re: które gimnazjum? IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 14:19
              ile trzeba mieć punktów?
      • Gość: Joasia Re: które gimnazjum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.09, 23:46
        No chyba to żart. W mojej szkole zetknęłam się z uczniami, którzy z gimnazjum
        salezjańskiego wylecieli za, użyjmy eufemizmu, kontakt z narkotykami. Wylecieli,
        to fakt, ale to nie znaczy, ze tego problemu tam nie ma.
        • Gość: Domine Re: Co sądzicie o gim nr 5 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 14:59
          Chciałabym poznać opinię o gim nr 5 im. Cypriana Kamila Norwida przy
          ul. Piłsudskiego. Za rok moja córka kończy szkołę podstawową i chce
          iść tam, bo do tej szkoły idą koleżanki. Chciałabym się głównie
          dowiedzieć, jak w tej szkole wygląda bezpieczeństwo.
      • Gość: magda40 Re: które gimnazjum? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.04.12, 15:55
        Coś takiego... Mieszkam na Prusa naprzeciwko gimnazjum Salezjanów, codzienne na przerwach obserwuję jak młodzież z tej " elitarnej" szkoły pali i przeklina w mojej bramie.
    • Gość: obijbok Re: które gimnazjum? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 11:38
      jak się nie chce uczyć a masz kasę to społeczne przy Matejki
    • Gość: babcia38 Re: które gimnazjum? IP: 213.199.219.* 17.02.09, 19:17
      polecam g-17 moja córka tam chodziła i wyszła na ludzi Wiem z własnego
      doświadczenia że jest dobre Pracowałam w nim od kiedy powstało
    • allie27 Re: które gimnazjum? 17.02.09, 21:55
      Słyszałam, że gim 39 ma bardzo wysoki poziom lecz jest mało znane (dlatego ma
      niski poziom w rankingach). Czy ktoś coś słyszał na temat tego gimnazjum? Może
      ktoś się tam uczy? Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Karcia Re: które gimnazjum? IP: *.chello.pl 05.03.09, 18:03
        Mój brat chodzi do 39 i mówi, że jest tam super i poziom także
        dobry, a ja teraz mam problem z wyborem gimnazjum.
        Doradźcie mi prosze. Może 14?
        • Gość: kubasos123 Re: które gimnazjum? IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 14:22
          tak 14 to wyśmienity wybór, trzeba mieć 84-86 pkt by się dostać
    • Gość: marek 34 na Nowym Dworze czy 9 na Kuźnikach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 22:39
      Tak się zastanawiam nad tymi szkołami. Wychowawczyni namawia, żeby
      posłac córkę do jakiegoś "dobrego" gimnazjum, ale nie uśmiecha mi
      się wożenie córki na koniec miasta do 49. Zresztą podejrzewam że
      musiałaby często jeździć sama i nie chcę żeby większość czasu
      traciła na dojazdy. Na Żernikach nie ma żadnego gimnazjum, a te dwa
      są najbliżej
      • yoka1 34 na Nowym Dworze 18.02.09, 09:44
        słynie z bandziorstwa i tzw. "cężkiej" młodzieży.
        • Gość: Hannah Re: 34 na Nowym Dworze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 11:28
          Widzę, że wątek już opuszczony, ale może jeszcze komuś posłuży mój
          post. Ja obecnie kończe gim 34 i pomimo tego, że odnalazłam się w
          tamtym środowisku i obecnie jest mi tam dobrze, to zdecydowanie
          mówię : NIE. Jak już ktoś wcześniej napisał, szkoła słynie z
          bandziorstwa i trudnej młodzierzy. Typowa osiedlówka, szkoła
          funkcjonuje na zasadzie "aby przeżyć, aby do jutra". Razem z
          gimnazjum, jest szkoła podstawowa i przedszkole, więc tam wszyscy
          się znają od piaskownicy i osobie z poza osiedla jest się bardzo
          ciężko wkupić w środowsko, które bardzo ciężko akceptuje nowych.
          W szkole jest fala i nauczyciele o tym wiedzą. Znęcanie się
          psychiczne jest na pożądku dziennym, fizyczne nie co mniej -
          bardziej ukryte, chodź ostatnio sama byłam świadkiem, jak dwóch
          chłopców się tłukło pod pokojem nauczycielskim - nikt nie
          zareagował. Dziewczyny chodzą wymalowane i nie które naprawde ubrane
          jak dziwki za przeproszeniem. Szkoła ma ładne motto i ładne zasady -
          niestety nikt tego nie respektuje. W ubiegłym roku obowiązywały
          mundurki - nikt nie nosił. W tym roku obowiązują identyfikatory -
          nikt nie nosi i nie ma z tego żadnych konsekwencji. Nie ma klas
          profilowanych - wszystkie są ogólne. Poziom nauczania, zdecywanie
          niski. W szkole nic sie nie dzieje, żadnych kółek, żadnych
          konsultacji przedmiotowych dla uczniów, jedyne co funcjonuje to zaj.
          wyr z matematyki dla klas II i chyba jakiś sks czasami.
          Papierosy, alkochol i wagary to powszechny problem tej szkoły i o
          tym wie każdy. Uczniowie śmiało palą przed szkołą, jednocześnie
          mówiąc "dzień dobry" nauczycielowi. Pedagog jeden i drugi jest w
          pożądku, można iść do nich z problemem, ale to nie załatwia sprawy,
          ponieważ problemów jest zbyt dużo, a ich tylko dwoje i Oni tego
          najzwyczajniej w świecie nie ogarniają. Wszystko zależy od tego, na
          jakiego trafi się wychowawce, jeżeli jest to osoba odpowiedzialna,
          która jest tam z powołania i zależy jej na klasie - to klasa jakoś
          ciągnie, do takiego nauczyciela mozna isc z problemem i On go
          rozwiąże. Gorzej jeśli trafi się na takiego, któremu nie zależy,
          albo klasa go przerasta i macha na wszystko ręką, wtedy obowiązuje
          zasada - przetrwają najsilniejsi.
          Reasumując, jeśli ktoś jest "mocny w gębie", potrafi przyłożyć i
          ogólnie poradzić sobie w życiu, a nie zalezy mu na nauce, to
          polecam. Jeśli ktoś jest dobrze wychowany i chce sie uczyć, to
          zdecydowanie odradzam.
          • rozmowaponadwszystko Gimnazjum 34 stanowczo NIE 18.06.10, 08:51
            Moja córka skończyła naukę w 34 w ubiegłym roku szkolnym - zadowolona nie byłam
            - właściwie to był jej wybór, ale żałowałam że nie poszła na Kuźniki ( ponoć
            lepsze ).
            Ogólnie gimnazja, to poroniony pomysł.

• Gość: joanna Re: Gimnazjum 34 stanowczo NIE IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 12.07.10, 12:16
              Gim 34 - StanoWCZO tak!!!!! sZKOLA, KTORA SIE ROZWIJA z roku na rok.Wielu finalistow oraz szkola dbajaca o bezpieczenstwo - bierze udzial w programie "Szkola bez przemocy".Poza tym, uczniowie nie sa pozostawieni samym sobie - moga aktywnie spedzac czas po szkole (zajecia zorganizowane przez szkole - rolki, basen, taniec) czy tez rewelacyjna sprawa jest WOOLONTARIAT!!! W tej szkole dzieciaki moga nauczyc sie czym jest bezinteresownosc na rzecz potrzebujaCYCH (wyjscia do hospicjum, akcje charytatywne).Szczegolnie polecam GIMNAZJUM 34 gdyz tam duzo sie dzieje i ja jestem spokoja o dzieci.
              Nie zgadzam sie stanowczo z moja poprzedniczka- napisala ogolniki bez zadnych konkretow! :)
      • Gość: Piotr Re: Proponuję 18 gimnazjum na Gądowie IP: 78.8.138.* 06.03.09, 16:05
        Polecam dla Twojej córki 18 gimnzjum,moja córka tam chodzi i jest
        bardzo zadowolona.
    • Gość: new a może 25 przy Orzechowej na Gaju :) IP: 78.8.141.* 18.02.09, 11:22
      polecam to gimnazjum - jak każde ma kilka + i -, ale:
      - wśród nauczycieli jest kilku pasjonatów,
      - są ciekawe zajęcia po lekcjch,
      - dzieciaki zdają dobrze testy na koniec 3 klasy.
      Mój syn tam chodzi i jestem zadowolona. Zresztą zapraszam na dzień
      otwartych drzwi 27.02.2009 o godzinie 16.oo
      • Gość: margotka Re: a może 25 przy Orzechowej na Gaju :) IP: *.206.113.40.static.telsat.wroc.pl 18.02.09, 22:11
        Orzechowa to nasz rejon - syn jest obecnie w 6.klasie i wkrótce
        będziemy musieli podjąć decyzję. Sęk w tym, że 25 pomimo, że wyniki
        nauczania ma całkiem niezłe, to nie cieszy się dobrą opinią. Kilka
        osób odradzało nam już to gimnazjum, nie podając żadnej konkretnej
        przyczyny. New, jako osoba dobrze zorientowana,czy mogłabyś podać
        minusy tego gimnazjum? Najbardziej obawiam się niekontrolowanych
        łobuzerskich wybryków - wszak szkoła znajduje się na dużym
        blokowisku.
        • Gość: new do Margotki Re: a może 25 przy Orzechowej na Gaju :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.09, 23:20
          Margotka, w gimnazjum 25 jest bezpiuecznie - na przerwach
          nauczyciele pełnią dyżury na korytarzach, a w razie wybryków na
          terenie szkoły ( ale w obrębie np. boisk) szkoła też reaguje. W
          szole jest ochroniarz - wejście do szkoły za okazaniem legitymacji,
          wyjście w trakcie lekcji bez odbioru przez rodzica to ucieczka i
          rodzic dostaje telefon od wychowawcy o tym. Fakt szkoła jest na
          terenie blokowiska, ale każda szkoła funkcjonuje w jakimś otoczeniu,
          a dzieciaki są takie jak je wychowują rodzice. Minus to może
          mundurki - nadal są w gimnazjum obowiązkowe. Jednak cho trochę
          spowolniło to wyścig "kto ma lepszy ciuch" i daje młodzieży szansę
          skupienia się na nauce. Wiesz wszystko zależy od rodziców i ich
          współpracy ze szkoła. W gim. ruszyła akademia dla rodziców - bo
          wszyscy powielają gadkę że gim. nic nie robi i jest fe, a teraz coś
          zrobiło i co.... pojawiło się kilka ( 5:)) osób. Tak więc gim.
          trochę robi dla dzieci i rodziców, ale nie zawsze rodzice mają czas
          dla dzieci. Sorki ale, to takie moje przemyślenia po wywiadówkach.
          Ja jestem zadowolona z gim. Moje koleżanki też dały dzieci tutaj i
          jest OK. Najważniejsze żebyś wiedziała gdzie jest dzicko, mogła
          dotrzec czasami na spotkanie z wychowawcą i znała kolegów swojego
          dziecka. Tego nie zrobisz posyłając dziecko do szkoły z dala od
          domu. Co do poziomu to kto się ma uczyc uczy się a kto nie to i w
          prywatnej nie da sobie rady. W tym roku klasy 3 miały
          spotkanie "Stop narkotykom i przemocy" - z tego co słyszałam było
          dobre. Wiesz mówiąc o minusach to może jest zbyt nowa ( bez pleców w
          wydziale edukacji) szefowa, bo trudno o każdy grosz na remont
          szkoły. Zapraszam 27.02 na dzień otwartych drzwi o 16.00 zobaczysz i
          podejmij sama decyzję - nie polegaj na ogólnych słowach krytyki nie
          potwierdzonych niczym. Miłego weekendu.
          • Gość: Margotka Re: a może 25 przy Orzechowej na Gaju :) IP: *.206.113.40.static.telsat.wroc.pl 23.02.09, 21:49
            New, dziękuję za Twoją opinię, bardzo mi pomogłaś :) O dniach
            otwartych wiemy i oczywiście się wybieramy. Pozdrawiam :)
    • lunaglass Re: które gimnazjum? 21.02.09, 22:09
      Byle nie do G16 przy Jemiołowej. Obok bardzo dobre Liceum nr 7, natomiast
      gimnazjum jest na poziomie najgorszej zawodówki - nie tyle nauka co rzeczy,
      które tam się dzieją.
      • Gość: jk Re: które gimnazjum? IP: *.wro.vectranet.pl 22.02.09, 09:09
        sąsiedztwo LO7 to przypadek, Gimnazjum nr 16 pod nie przecież nie podlega i nie stanowią Zespołu Szkół

Jestem zdania podobnego, co jedna osoba powyżej - jak uczeń chce się uczyć, to będzie się uczył, a jak nie ma ochoty i motywacji, to i super szkoła nie pomoże
        • lunaglass Re: które gimnazjum? 23.02.09, 22:15
          > sąsiedztwo LO7 to przypadek, Gimnazjum nr 16 pod nie przecież nie podlega i nie
          > stanowią Zespołu Szkół
          Tak, zgadza się, tylko zwróciłem uwagę na sąsiedztwo, że taki kontrast :)
    • Gość: andżela Re: które gimnazjum? IP: *.chello.pl 22.02.09, 11:12
      A które z Biskupina ??
      20,19,a może 49 lub inne?
    • Gość: Gimnazjalistka Re: które gimnazjum? IP: 195.136.150.* 25.02.09, 22:06
      Zdecydowanie gimnazjum 23 na Jastrzębiej!!! Chodzę tam od roku i nie
      wyobrażam sobie lepszej szkoły! Nauczyciele są co prawda wymagający,
      ale dobrze uczą i potrafią złapać z nami kontakt! Poziom jest
      naprawdę wysoki! Polecam gorąco!
      • Gość: k Re: które gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 11:28
        Mój syn skończył 3 lata temu Gimnazjum nr 1.
        Miał wysoką średnią i dzięki temu dostał się tam spoza rejonu......
        Czy szkoła ma wysoki poziom nauczania,o którym się tak głośno mówi?
        Tak, ale świadczy o tym tylko i wyłącznie miejsce w rankingu szkół-
        wyników z egzaminu gimnazjalnego. Jedynka ma zawsze wysoką średnią.
        Dlaczego? TYLKO dlatego, że walą do niej drzwiami i oknami ludzie
        spoza rejonu ze śrenią ocen 5,0 minimum. A jak się ma w szkole
        samych orłów -to jak to wpływa na ogólny wyniknie trzeba chyba
        przekonywać!
        W szkole są też klasy ogólne, tzw. blokersi......
        A nauczyciele? Bardzo mi się nie podobało, że liczy się w tej szkole
        tylko uczeń geniusz,z tymi troszkę mniej genialnymi-nikt się nie
        liczy.....
        • Gość: jk Re: które gimnazjum? IP: *.wro.vectranet.pl 26.02.09, 18:28
          jak w każdej szkole, gdzie przyjmują orłów. Gdyby zrobić zapisy na zasadzie,kto pierwszy ten lepszy, od razu by się okazało, gdzie faktycznie uczą najlepiej, ag dzie tylko jadą na opinii dobrej szkoły, dzięki zdolnym uczniom, bo tylko takich przyjmują.
          • Gość: iva Re: które gimnazjum? IP: 85.128.102.* 04.03.09, 20:27
            Moim zdaniem najlepsze jest gimnazjum nr 19 9 jeśli chodzi o
            biskupin0 i 14 lub 49.
            Ktoś wspominał o gimnazjum na matejki ,,Primus'' od roku 2009/2010
            będZie tam tylko podstawówka.
            • Gość: jota Re: które gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 21:42
              Mam problem, stoje przed wborem gimnazjum nie wiem gdzie iść.
              Zastanawiam się między 14,23 a 30.
              Może ktoś wie coś??
              • Gość: jk Re: które gimnazjum? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.03.09, 16:00
                wszystkie fajne, ale do 14 najciężej się dostać.
              • martyna-14 Re: które gimnazjum? 07.03.09, 23:27
                W tym roku kończę szkołę podstawową. Jestem zainteresowana szkołą nr 30 przy
                ulicy Jantarowej, czy może ktoś uczęszcza do tej szkoły, lub ją skończył. Proszę
                pomóżcie mi, ponieważ nie wiem, czy mogę iść do tego gimnazjum "spokojna" (będąc
                pewna, że nie bd "kocona"). Czy może ktoś o niej coś słyszał?
                • Gość: jk Re: które gimnazjum? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.03.09, 14:54
                  nie będziesz tam "kocona", to mała szkoła i wszyscy wszystko wiedzą.
                  Jaki profil klasy cię interesuje?
                • mkasiak Re: które gimnazjum? 08.03.09, 23:42
                  jestem absolwentem z lat 2002-2005 gimnazjum 30 na jantarowej. Wtedy
                  byla to bardzo spokojna szkoła. Owszem - klasy "rejonowe" to
                  margines, ale i z nimi szlo sie jakos ulozyc. Za elitarne wtedy
                  uchodzily klasy francuskie, szkola zas sie szczycila swoja francuska
                  historia i wspolpraca z Poitiers.
                  Słabo wtedy była wyposażona. Uczyła za to systematycznej pracy.
                  Ogolnie polecam, dzieki niej zawdzieczam biegłą znajomość
                  frnacuskiego. Pozdrowienia dla p. Bzduły, z którą miałem przyjemność
                  widzieć się 9h w tygodniu ;)
      • Gość: karolina Re: które gimnazjum? IP: *.as.kn.pl 22.03.09, 15:59
        Słyszałam, że gimnazjum nr 23 cieszy się dużą ilością chętnych ale w
        tym roku w systemie rekrutacji zaznaczona jest tylko ogólna.
        Dlaczego? Od jakiej średniej można się tam dostać??? Czy nauczyciele
        aż tak wymagają mam co prawda wysoką średnią ale wolałabym się
        upewnić. A który profil klasy jest najlepszy myślałam nad
        przyrodniczą i dwujęzyczną która lepsza?

Z góry dziękuję za odpowiedz
    • mfmarylka 13-te gimnazjum - godne polecenia. 05.03.09, 16:18
      Dobra szkoła, polecam.
      Moje dziecko ukończyło 13-te gimnazjum, obecnie jest w VII. Większość dzieci z
      jego klasy dostało się do wymarzonych szkół, gdzie warunkiem przyjęcia była
      wysoka średnia i niekiedy dodatkowe egzaminy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka