Dodaj do ulubionych

WAKACJE WASZYCH MARZEŃ..............................................

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 18:55
Są wakacje - pewnie większość z Was pracuje i na raziwe się nie wybiera na
żadne urlopy. Powiedżcie mi jednak Drodzy Forumowicze, gdzie chcielibyście
spędzić swoje wymarzone wakacje? Do jakiego kraju, miejsca na świecie, w
Europie lub w Polsce chcielibyście pojechać na wakacje , co zwiedzić.
Po prostu dajcie upust swoim marzeniom i wakacyjnym pragnieniom...
Obserwuj wątek
    • Gość: JaJaccek Re: WAKACJE WASZYCH MARZEŃ.......................................... IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 20.07.01, 19:35
      Kiedys, dawno temu wyjazd do enerdowa po czajniki byl przezyciem.Teraz marzenia
      mozna przelozyc na konkrety.Bylem w wielu miejscach na kulce ziemskiej i w
      roznych warunkach i moge powiedziec, ze najwzniejsze jest to z KIM sie spedza
      wakacje.Osobiscie,chcialbym jechac na wyspy Bali.W 98r.odwolali loty(rozruchy
      religijne).Za miesiac jade na Hawaje. W programie 5 wysp.No i sie zobaczy po
      fakcie.Pozdro.
      • Gość: BreslY Re: WAKACJE WASZYCH MARZEŃ.......................................... IP: 130.225.149.* 20.07.01, 19:57
        Islandia. To by bylo to, hmmmm....
        Nowa Zelandia w drugiej kolejnosci.
        Przejsc pieszo przez Indie od poludniowego cypla az do Darjeeling (to na emeryturze).
        I zobaczyc co to za cudo ta Kerguelena, chyba najbardziej samotna wyspa na swiecie.
        Moze jeszcze Grenlandia, ale raczej latem.
        Oj, rozmarzylem sie....
        • Gość: Roberto Re: WAKACJE WASZYCH MARZEŃ.......................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 22:56
          Ja wielkim sentymentem dażę niemiecką Kolonię , w której mieszkałem przez kilka
          lat. Z niemieckich miast lubię też Monachium i mały Aachen (Akwizgran). Bardzo
          lubię spędzać wolny czas w naszych Karkonoszach (weekend). Urlopu nie miąłem od
          kilku lat (takiego prawdziwego), a wcześniej bywałem na Majorce (ale nie lubię
          jej, bo za dużo turystów), oraz Kanarach (przez tydzień padał deszcz-brrr!!!).
          Chciałbym ponownie wybrać się jeszcze do Kanaday (Lechita pewnie się teraz
          śmieje) - ale na te "dziewicze - prawie bezludne" tereny Kanady. Z miast
          europejskich - stolic - tych najważniejszych znam prawie wszystkie (zwł Europy
          Zach- z racji pobytów na wyjazdach służbowych).
          Moim największym marzeniem wakacyjnym-urlopowym jest Australia. Chciałbym też
          kiedyś zobaczyć na własne oczy Alaskę i Grenlandię. Na razie , za kilkanaście
          dni wybieram się w podróż służbową do Norwegi. Jest to jedyny skandynawski kraj
          w którym jeszcze nie byłem.
          Pozdro!
    • Gość: Tirsa Re: WAKACJE WASZYCH MARZEŃ.......................................... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.01, 01:31
      Ja właściwie... za granicę... prawie nie jeździłam...
      Ale marzy mi się najgłębszy kanion świata (Peru chyba)... przystanek Alaska...
      Gruzja (nie pojechałam 11 lat temu przez własną głupotę)... Irlandia... ech...
      a na razie wystarczy Karpacz mój ukochany :-)))
      • Gość: Roberto Re: WAKACJE WASZYCH MARZEŃ.......................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 01:53
        Gość portalu: Tirsa napisał(a):

> Ja właściwie... za granicę... prawie nie jeździłam...
        > Ale marzy mi się najgłębszy kanion świata (Peru chyba)... przystanek Alaska...
        > Gruzja (nie pojechałam 11 lat temu przez własną głupotę)... Irlandia... ech...
        > a na razie wystarczy Karpacz mój ukochany :-)))

Ja z braku czasu na dłuższy urlop, często w weekendy bywam właśnie z żoną i
        synkiem bądż to w Karpaczu, bądż Szklarskiej, a ostatnio też jeżdżę do
        Międzylesia. I wtych 3 miejscowościach mile można spędzić czas, jak ma się przy
        sobie 2 bliskie sercu osoby, które z powodu natłoku pracy w ciągu tygodnia widzi
        się bardzo rzadko i wracając po pracy-zmęczony, nie ma człowiek szans sobie
        porozmawiać z ukochaną.
        Pozdro !

• Gość: Dari Re: WAKACJE WASZYCH MARZEŃ.......................................... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.07.01, 02:10
      Roberto napisał:
      [..]
      > gdzie w Europie lub w Polsce chcielibyście pojechać na wakacje , co zwiedzić.
      [..]

Mnie na wakacjach najbardziej cieszy nawiązywanie bliskich kontaktów z uroczymi
      tubylcami płci przeciwnej ;), a nie zwiedzanie zmurszałych kamieni. Lubię wyjechać
      na miesiąc-dwa w jedno miejsce, jak najbardziej zintegrować się z otoczeniem
      i przy okazji nauczyć języka.
      Dlatego od lat czekam z utęsknieniem na upadek komunizmu na Kubie - ach! te tamtejsze
      mulatki! - bo nie chcę nabijać kabzy zbrodniarzom.
      Niestety chyba przyjdzie mi wybrać się w zastępstwie tylko do Hondurasu :(
      Hlip... hlip...

pozdrawiam
      Dari
      komuny na Kubie i wtedy się tam wybiorę

• Gość: wroclawi Re: WAKACJE WASZYCH MARZEŃ.......................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 21:04
        ZBRODNIARZEM JEST USA, ZE TAK DLUGO SZYKANUJE TEN BIEDNY KRAJ...

A CO DO KUBANEK... ECH!
        MLODE I BARDZO GORACE
    • Gość: karbol Re: WAKACJE WASZYCH MARZEŃ.......................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 03:37
      Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Są wakacje - pewnie większość z Was pracuje i na raziwe się nie wybiera na
      > żadne urlopy. Powiedżcie mi jednak Drodzy Forumowicze, gdzie chcielibyście
      > spędzić swoje wymarzone wakacje? Do jakiego kraju, miejsca na świecie, w
      > Europie lub w Polsce chcielibyście pojechać na wakacje , co zwiedzić.
      > Po prostu dajcie upust swoim marzeniom i wakacyjnym pragnieniom...

Co tak skromnie. W Polsce, w Europie...
      Tyle fajnych rzeczy jest na Marsie. Jeszcze ich nie widziałem. Jak marzyć to
      marzyć. Dalej niż do Marsa pewnie nie dolecę przy dzisiejszym stanie techniki.
      Ten marny stan techniki nie pozwoli mi też pewnie pojechać na kemping w Turawie
      30 lat temu. Drewniany domek 3 na 3 metry i sześć osób w środku. To byłyby
      dopiero wakacje.
      Haj
    • Gość: STrup Re: WAKACJE WASZYCH MARZEŃ.......................................... IP: *.chem.uni.wroc.pl 25.07.01, 12:26
      France, belle France....
    • Gość: wroclawi ZA ROK DO INDII IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 21:01
      ZA ROK CHCE JECHAC DO INDII NA MIESIAC
      PLANUJE ZEBRAC 4000 PeeLeNow I POLECIEC TAM NA ZYWIOL Z MOJA DZIEWCZYNA
      MOZE KTOS Z WAS TAM BYL I MOZE MI COS DORADZIC...
      PLANUJE ZACZAC OD DELI, NA PN. DO KASZMIRU (ZWIEDZIC MIEJSCA POBUTY JEZUSA),
      SPOWROTEM DELI I WZDLUZ GANGESU DO OCEANU INDYJSKIEGO...

CHCE WROCIC Z INDII JAKO INNY CZLOWIEK !
      • Gość: hrabia Re: ZA ROK DO INDII IP: *.eu.org 29.07.01, 21:24
        Wroclawi !
        Z Indii wrócisz bardzo zmieniony, to fakt. Nie licz na przejęcie ich
        filozofii. Byłem dwukrotnie, ostatnio na południu, w okolicach Madras. W
        listopadzie jadę do Kalkuty. Daj znać, pogadamy.
        • Gość: FraMauro Re: ZA ROK DO INDII-zalezy kto ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.01, 23:59
          Widze, ze samo globtroterstwo drąży ten wątek. OK, chcieliscie marzenia to
          macie: SZKOCJA!!! Ale nie jakies tam potworki Nessie tylko gory (wysokie !),
          waskie drozki, gdzie 2 samochody sie nie mina, ruiny zamkow i cisza...
        • Gość: wroclawi Re: ZA ROK DO INDII IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 21:28
          do listopada nie uzbieram kasy... a ile jest potrzebne ?
    • Gość: SMutek Re: WAKACJE WASZYCH MARZEŃ.......................................... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.01, 00:23
      A ja tak sobie marzę, że może kiedyś nie będę musiała nigdzie jechać, tylko
      powakacjuję sobie we własnym domku, będę spać długo, czytać książki, robić to,
      na co nie mam nigdy czasu, posiedzę spokojnie w ogródku... Nie będę się
      spieszyć, ze wszystkim zdążę, nie będę się pakować, nosić walizek, użerać się
      na lotniskach... Wiem, że to, co piszę to abstrakcja, i niektórzy mogą sobie
      poczytywać to jako chimery rozpuszczonej panny, ale tak najchętniej spędziłabym
      wakacje. Dlaczego tego na razie nie robię? Bo mam "zobowiązania" towarzyskie i
      nie chcę robić bliskim przykrości, bo przecież oni się tak starają i liczą na
      uznanie. W końcu zbieramy te walizki jedziemy w dalekie kraje i wakacje okazują
      się całkiem fajne... Ale i tak chciałabym tak jeden raz...
      A może powinna raczej pisać na "Bezsenność?" ;-)
      pozdrawiam Grupowiczów
    • Gość: Bea Re: WAKACJE WASZYCH MARZEŃ.......................................... IP: 195.205.145.* 30.07.01, 15:37
      A ja chcę:
      1. Do Szkocji w góry z plecakiem i liną
      2. do Patagonii
      3. w Bieszczady
      4. na Alaskę
      :)
      Na razie punkt trzeci w zasięgu, ale wszystko jeszcze przede mną
      • Gość: Irena M. Re: WAKACJE WASZYCH MARZEŃ.......................................... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.01, 22:42
        Kiedy jest 30 stopni w cieniu-jak ostatnio- marzy mi się chłodna Skandynawia...
        Fiordy... wiatr od morza ...
    • walpurga.jarzabek Re: WAKACJE WASZYCH MARZEŃ.......................................... 20.06.02, 15:22
      Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Są wakacje - pewnie większość z Was pracuje i na raziwe się nie wybiera na
      > żadne urlopy. Powiedżcie mi jednak Drodzy Forumowicze, gdzie chcielibyście
      > spędzić swoje wymarzone wakacje? Do jakiego kraju, miejsca na świecie, w
      > Europie lub w Polsce chcielibyście pojechać na wakacje , co zwiedzić.
      > Po prostu dajcie upust swoim marzeniom i wakacyjnym pragnieniom...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka