ghost73 11.03.08, 22:17 Ten debil o godz 18.20 na moście Mieszczańskim jechał motorem na jednym kole. Pełno samochodów dookoła a to ścierwo się popisuję motorkiem. Jeśli policja czyta to forum i zainteresuję się tym bezmózgiem to mogę być świadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pepe Re: uwaga na potencjalnego mordercę DW 351N IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 11:53 To nie wiesz co się robi. Lekko kierownica w lewo że niby skręcasz bez kierunkowskazu, a potem zaraz na swój pas. A potem z radością patrzysz w lusterko jak koleś ratuje się przed upadkiem. Sprawdzone działa. Potem już koleś jedzie grzecznie. A jak coś furczy to go prosisz aby zadzwonił na policję wtedy zaraz szybko odjeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr niezależnie od jednośladu ludzie w kaskach to... IP: 91.198.209.* 12.03.08, 12:04 oczywiście nie wszyscy, ale jednak spora część. Przypadek sprzed paru dni: wyjeżdżam z bramy oznakowanej tablicą Uwaga Samochód! przy al. Kasprowicza rozglądając się w obie strony, niestety nie byłem w stanie przewidzieć, że jakiś debil na motorowerze będzie pędził po chodniku na odcinku wyodrębnionym jako ścieżka rowerowa prawie 50 km/h. Efekt? Pisk hamulców, ratowanie się przed staranowaniem mojego samochodu wjazdem na trawnik i... stek ordynarnych wyzwisk pod moim adresem. Otworzyłem okno i zapytałem tylko od kiedy to motorower ma prawo poruszania się po ścieżce rowerowej z taką prędkością, ale zostałem znowu obrzucony błotem i koleś się zmył. Nie zdążyłem spisać numerów, bo i po co... Nie dalej jak w zeszłym roku inny kierujący ścigaczem też miał odmienne zdanie i prawie chciał wcielić w życie swój zamiar "walenia z dyńki kaskiem". Nie wiem co jest powodem nadmiaru szaleju w kierujących motocyklami/motorowerami. Odpowiedz Link Zgłoś
pimo282 Re: niezależnie od jednośladu ludzie w kaskach to 12.03.08, 12:37 Ciut na lewo czy prawo bez kierunku a później na swój pas ??? Chyba skuteczne. Jeśli natomiast będzie motocyklista mniej doświadczony będzie go to drogo kosztowało a w lusterku zobaczymy wypadek w którym motocyklista może doznać obrażeń poważnych a nawet zginąć. I wtedy jeśli znajdą się świadkowie kierowca samochodu który chciał zmienic pas lub skręcić bez kierunku będzie miał poważne kłopoty. Również nie popieram jak szaleją z reguły młodzi ludzie na motorach. Ale kurcze naprawdę trzeba niestety na nich uważać a oni czują się jak królowie ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: niezależnie od jednośladu ludzie w kaskach to IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.08, 17:56 raz w tygodniu pod pręgierzem powinni robić publiczny "odstrzał sanitarny" aspołecznych jednostek które świadomie nastają na czyjeś życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: niezależnie od jednośladu ludzie w kaskach to IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.08, 21:14 Chodzi Ci oczywiście o tych motocyklistów. Ja bym stosował karę chłosty na siedzenie. Nie mogliby wtedy przez jakiś czas usiąść na motocyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol brawo za pomysł IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.08, 19:26 Na motor dopiero od 24 roku życia, więcej pytań na teście na prawo jazdy i bardziej rozbudowany egzamin praktyczny – takie zmiany planuje Ministerstwo Infrastruktury. Powód? By wzrosło bezpieczeństwo na drogach. Kierowcy, zwłaszcza młodzi, nie są zadowoleni. W ubiegłym roku motocykliści spowodowali ponad tysiąc wypadków. Sprawcami 90 procent z nich byli młodzi ludzie. W co dziesiątym zginał motocyklista albo jego pasażer. - Niestety, wśród młodych ludzi panuje przekonanie że są wspaniałymi kierowcami, a jeżeli przejechali kilka tysięcy kilometrów to juz są mistrzami prostej – mówi "Faktom" Wojciech Pasieczny ze stołecznej drogówki. - Młodzi ludzie z powodu biologii lubią ryzyko i nie tolerują innych, również na drodze – wtóruje psycholog Karolina Brejt. Podobnego zdania jest ministerstwo infrastruktury, które zamierza radykalnie zmienić przepisy dotyczące uzyskania prawa jazdy, zarówno na motor, jak i samochód. Od przyszłego roku na drogach ma być bezpieczniej. Projekt przygotowanej przez resort ustawy umożliwia zdobycie prawa jazdy na motocykle o dużej mocy dopiero po ukończeniu 24 lat. - To jest bez sensu, bo nie wiek decyduje o umiejętnościach, a sama osoba – buntuje się motocyklistka Karolina Cieplichał. Ministerstwo jest jednak nieubłagane. - Tendencja jest taka, żeby ograniczyć dostęp dla osób młodych niedoświadczonych do jazdy ciężkimi motocyklami - mówi "Faktom" Andrzej Bogdanowicz z Ministerstwa Infrastruktury. Trudniej będzie też zdobyć prawo jazdy na motocykle o mniejszej pojemności. Nawet na motorower trzeba będzie zdawać egzamin w ośrodku egzaminacyjnym dla kierowców, a nie, jak dotąd - w szkole. Zmieni się też system egzaminowania kandydatów na kierowców samochodów. Zadania do testu będą wybierane nie spośród czterystu, jak obecnie, ale kilku tysięcy pytań. A egzamin praktyczny dla kierowców samochodów ma składać się z kilku części: jazdy po mieście poza miastem i jazdy nocą - czego dotąd młodzi kierowcy uczyli się zwykle dopiero po zdobyciu prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś