Dodaj do ulubionych

Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku

08.05.08, 18:06
Ankieta z artykulu bez sensu...
Za co moglby R.D. przeprosic??
- Za cala swoja druga kadencje!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ace Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.08, 18:41
      Proponuję sondę: za co codziennie powinna przepraszać Gazeta
      Wyborcza?
    • Gość: aa Re: Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 18:59
      Za cały okres swoich rządów: drogi, mosty, obwodnice, remonty, inwestycje,
      urzędników w UM, wydział komunikacji itd ...
      Tylko PR.
    • Gość: kazik08 Dyrektor Aquaparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 19:09
      Najważniejsze że Kanarski nie nie dopatrzył, - oj Kanarski oj, oj,
      oj...
    • Gość: kozica Re: Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 19:19
      Ankieta z serii: Obiektywne media obiektywnie o prawicowym polityku. Może jeszcze niech przeprasza za to, że gołębie robią białe plamy?
      • Gość: yurek Re: Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.hsd1.pa.comcast.net 08.05.08, 19:38
        Pan prezydent w zastępstwie swojego podwładnego przeprosił. To już przegięcie
        kompetencji.
      • Gość: Łoś_bimbacz Re: Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:47
        >Ankieta z serii: Obiektywne media obiektywnie o prawicowym
        polityku.

SterniK nie jest POlitykiem, został zatrudniony do zarządzania
        miastem.
        Ankieta jest i tak łagodna, bo można wybrac tylko jedno osiągnięcie
        jego rządów, a nie wszystkie:)
        • Gość: m Re: Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.08, 01:50
          SterniK nie jest POlitykiem, został zatrudniony do zarządzania
          miastem.
          Ankieta jest i tak łagodna, bo można wybrac tylko jedno osiągnięcie
          jego rządów, a nie wszystkie:)

Naprawdę został zatrudniony do zarządzania miastem? Patrząc na jego wyniki: brak
          obwodnicy, CBA w aquaparku,farsa z przetargami na most,CBŚ w architekturze,
          itp...to nasuwa mi się takie pytanie,czy On aby na pewno wie,za co pobiera
          pensję...? czy może nikt Mu nie powiedział;)?
    • truten.zenobi dudkiewicz nie ma za co przepraszać... 08.05.08, 20:11
      czemu gazeta angażuje się w sprawę? profesor nie wie jak skorzystać z wsparcia
      prawnika? nie wie jak wezwać policję? pewnie nawet nie zdaje sobie sprawy że nie
      chodzi tu o zwykłe chamstwo ale złamanie podstawowych praw...

ja rozumiem ze prasa/media/ pomaga w podobnych sytuacjach ludziom biednym i
      "zagubionym"

ale profesor... to wstyd że mamy takich gamoniowatych naukowców
    • Gość: neri Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 20:52
      Bo nie było żadnych nieprawidłowości!! Są kasy do wyjścia i do wejścia. A
      pracownik się nie rozdwoi.
    • hummer Wobec Chybickiej może już nie 08.05.08, 21:01
      "Prezydent Dutkiewicz zadzwonił w czwartek do prof. Chybickiej z przeprosinami i
      zapewnił, że taka sytuacja się już nie powtórzy."

Ale nas wrocławskich "śierciuchów" za coś przeprosił? Ech :)
      Żyje z nas, ale Szewska dalej jest pośmiewiskiem.
      • Gość: Wmeryt Re: Wobec Chybickiej może już nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:18
        Ale pan prezydent przez cały karnawał dziękował po kilka razy dziennie i na
        kilku kanałach TVP za udany bal sylwestrowy.
        • Gość: tiktak Re: Wobec Chybickiej może już nie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.08, 21:52
          Wyborcza jest lepsza niż Trybuna Ludu.
          A co się tyczy Dutkiewicza jak głosowaliście tak macie.
          • Gość: Emeryt Re: Wobec Chybickiej może już nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 16:16
            Mamy dobrze, a będziemy mieli jeszcze lepiej gdy zorganizujemy EXPO.
    • Gość: bartollommeo Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.08, 22:22
      Powina być możliwość wielokrtotnego wyboru w tej ankiecie.
    • Gość: Puzon Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.lanet.net.pl 08.05.08, 22:36
      Obrażalska jedna!Ja bym nie przeprosił.
    • Gość: Ancymon Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.lanet.net.pl 08.05.08, 22:44
      Nieczynne kasy? A kto wymyślił "długi weekend".Pani Profesor ma
      szczęście, że w tym dniu nie korzystała z komunikacji miejskiej.
      Na przystanku czekałem godzinę na autobus, bo dwa "wypadły".Ale za
      to "Narcyz" Dutkiewicz nie przeprosi.No tak, ale ja nie
      jestem "psorem".
      • musaszi Jak zwykle podnietka glupim artukulem... 08.05.08, 23:47
        Wlasciwie po raz pierwszy od 20 lat widac golym okiem, ze Wroclaw sie zmienia i
        to pod wieloma wzgledami:
        1. Drogi- remonty mostow, glownych ulic.
        2. Komunikacja - nowe tramwaje, autobusy, szybki tramwaj
        3. Kultura - mecenat miasta.
        4. Estetyka - rewitalizacja srodmiescia.
        i mozna by tu jeszcze o kilku innych mniej widocznych golym okiem.

Niestety, jakas czesc czytelnikow GW, w niezbyt wyrafinowany sposob
        podpuszczona, wypisuje glupoty zapominajac o poprzednich latach marazmu. Ile
        razy mozna powtarzac, ze za OBWODNICE AUTOSTRADOWA prezydent miasta nie
        odpowiada, bo to jest inwestycja realizowana na innym szczeblu centralnym i za
        pieniadze budzetowe(!). Prezydent moze odpowiadac za obwodnice
        srodmiejska...ktorej realizacja powinna sie juz rozpoczac , gdyby nie protesty
        firm ...jaki wplyw ma nasz prezydent na prawo umozliwiajace takie postepowanie
        ??? Radze zorientowac sie lepiej w temacie, zamiast wprowadzac czytelnikow w
        blad - to na pewno nie jest etyka dziennikarska (pytanie w ankiecie jest bardzo
        sugestywne).
        Dziury w ulicach wroclawskich byly zmora odkad pamietam...czyli jakich 20 lat,
        ale de facto teraz sytuacja szybko idzie ku lepszemu A WIEC DLACZEGO GW TEGO NIE
        ZAUWAZA??? mam tu wymienic liste przeprowadzonych remontow za kadencji
        Dutkiewicza??? Moze on nie jest idealny, ale tak sie sklada , ze chyba za
        kadencji zadnego innego prezydenta nie wyremontowano tylu ulic (moze poza
        pierwszymi latami po wojnie).
        AQUAPARK- zgodze sie, ze byl poslizg i to spory...ale przeciez on funkcjonuje i
        poza wpadkami organizacyjnymi (tutaj akurat dziennikarze moga sie wykazac) nie
        ma chyba wiekszych problemow. Gorzej gdyby sie okazalo, ze obiektu nie mozna
        otworzyc z powodow technicznych...ALE PRZECIEZ JEST OTWARTY! STOI i LUDZIE PŁYWAJA.
        Niestety wiele artykulow w ostatnim czasie udowadnia zle przygotowanie
        dziennikarzy do rzeczy o ktorych pisza, albo moze ich sie zmusza do takiego
        pisania... czyli na zasadzie szukania tanich sensacji bez dotykania meritum
        problemu. Zarzuty przedstawiane Dutkiewiczowi wlasciwie powinny umacniac jego
        pozycje, bo sa niezwykle slabe...wlasciwie dla osoby interesujacej sie sprawami
        miasta przewaznie kompromitujace wlasnie GW.
        Nie chce napisac, ze prasa nie powinna patrzec wladzy na rece - przeciwnie, musi
        to robic. Chcialbym jednak, zeby GW wroclawska oduczyla sie manipulacji
        czytelnikami i skupila sie rzetelnym opisywaniu zrodel problemow (np. autostrada).
        • Gość: m Re: Jak zwykle podnietka glupim artukulem... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.08, 01:54
          Zarzuty przedstawiane Dutkiewiczowi wlasciwie powinny umacniac jego
          pozycje, bo sa niezwykle slabe...wlasciwie dla osoby interesujacej sie sprawami
          miasta przewaznie kompromitujace wlasnie GW.

To już wiemy,gdzie poszła kasa z niezbyt udanych inwestycji, na PR-owców
          słoneczka wrocławia :-)ile płacą? za wierszówkę:)?
        • Gość: Łoś_bimbacz Re: Jak zwykle podnietka glupim artukulem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 08:32
          > Niestety, jakas czesc czytelnikow GW, w niezbyt wyrafinowany sposob
          > podpuszczona, wypisuje glupoty zapominajac o poprzednich latach
          marazmu.

masz na myśli marazm czasów kadencji Słoneczka Sudetów, czy pierwszą
          kadencję Sternika:)?
          w/w zmanipulowani czytelnicy nie potrafią POjąc głębii i wielkości
          Czasów Dynamizmu:)

skecz kabaretu Tey o trzech dobrych kołach w traktorze jest wiecznie
          żywy, może stawic motto działalności ratuszowych pijarowców:)
          • musaszi Re: Jak zwykle podnietka glupim artukulem... 09.05.08, 09:34
            Nie ma takeigo miejsca na tej planecie, w ktorym wszystko wszystkim
            by sie podobalo i na pewno wciaz we Wroclawiu moza zrobic wiele
            rzeczy lepiej. Nie podoba mi sie jedynie styl GW, w ktorym stara sie
            laczyc wszystkie dziury na chodnikach (wielu pamietajacych czasy II
            WS)z Dutkiewiczem, bo tych dziur pewnie wystarczy dla kolejnych 10-
            ciu prezydentow. Ironicznie, ale slusznie to nazwales - mamy Czas
            Dynamizmu i jesli ktos tego nie widzi, albo jest glupcem albo
            slepym. Ten czas mozna wykorzystac albo bardzo dobrze, albo srednio
            bo jak widac wszystkie miasta zmieniaja sie na lepsze...ale sek w
            tym, ze jeden wolniej a drugie szybciej. Nawet jesli jestesmy
            tym "traktorem na 3 kolach" to idziemy do przodu, a ostatecznie
            liczy sie efekt wykonanej pracy, styl mimo wszystko musi sie
            zadowolic lokata nr 2. Mam tez nadzieje, ze oprocz prezydentow
            ostatniej dekady (lub dwoch) jestes w stanie wymienic chocby jeszcze
            jednego, bo z tego co napisales Twoj horyzont czasowy jest mocno
            ograniczony.
            • Gość: Paweł Z. Re: Jak zwykle podnietka glupim artukulem... IP: *.as.kn.pl 09.05.08, 19:25
              Przez wiele lat "GW" robiła propagandę sukcesu Dutkiewiczowi i jego żałosnej
              kamaryli i wtedy pewnie bardzo Ci się to podobało, co? Zatem mogę Ci śmiało
              powiedzieć, że Ty mi się nie podobasz. Jaki masz zysk z popierania tego
              nieudolnego Dutkiewicza i kliki okupującej Urząd Miejski?
              "Sukcesy" Dutkiewicza to między innymi:
              * Oszczędzanie na żłobkach, przedeszkolach i szkołach - efekt: ogromny deficyt
              miejsc w żłobkach i przedszkolach; zagęszczone szkoły z nauką w trybie zmianowym.
              * Wykładanie pieniędzy na bezsensowne inwestycje (fontanna, fatalnie
              zaprojektowane jajo-rondo)
              * Brak nadzoru miasta nad inwestycjami skutkujące katastrofami w zakresie
              harmonogramu prac lub budżetu praktycznie każdej miejskiej inwestycji w ciągu
              ostatnich kilku lat - do tego zła, niekiedy katastrofalnie złe jakość prac
              * Brak nadzoru nad jednostkami podległymi gminie - sprawa Panczyja, który grał
              na giełdzie miejskimi pieniędzmi
              * Zmarnotrawienie milionów złotych na dwukrotne zakończone kompromitacją
              starania o Expo
              * Brak koncepcji na promowanie komunikacji zbiorowej: Wrocław zakupił tramwaje
              nowszej generacji jako chyba ostatnie duże polskie miasto, komunikacja szynowa
              nie rozwija się, bilety horrendalnie drogie
              * Paraliże komunikacyjne wywołane wskutek braku panowania służb miejskich nad
              planowanymi i przeciągającymi się remontami
      • Gość: do Ancymona Re: Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.cust.tele2.pl 09.05.08, 17:35
        Ale jak już się doczekałeś tego autobusu to nikt Cię z niego nie wyprosił, choć może i powiedziałeś na głos co myślisz o takiej komunikacji. W sumie nie miałeś najgorzej.
    • Gość: zc1 Ciekawe czy Mniej ZNaną osobę teŻ by przeprosiŁ? IP: *.e-wro.net.pl 09.05.08, 01:22
    • Gość: przewidujący Niech Sternik zmieni Kanarskiego, bo inaczej... IP: *.spnjo.uni.wroc.pl 09.05.08, 09:00
      ...to jeszcze nie raz będzie musiał za tego "wodnika" prasowego przepraszać.
    • map4 Przeprosił ? Po co ? 09.05.08, 14:49
      Rzutki manager nie przemawia, rzutki manager działa.

Zamiast więc gardłować, wystarczyłoby gdyby Dutkiewicz zwołał nadzwyczajne
      posiedzenie rady nadzorczej Wrocławskiego Parku Wodnego SA i Kiniorskiego
      dyscyplinarnie zwolnił z pracy.

Paragraf: "narażenie dobrego imienia spółki".
    • Gość: wiliam Re: Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 14:57
      Niezbyt zrównoważona emocjonalnie kobieta wywołuje skandal i jeszcze go
      upublicznia. Prezydent przeprasza. Nie bardzo wiem za co i dlaczego? GW to
      nagłaśnia. W jakim celu? Wiele hałasu o nic. Są większe problemy w tym mieście.
    • Gość: a Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.4web.pl 09.05.08, 15:46
      ankieta jest bez sensu. bo umiec przeprosić to sztuka!
    • Gość: :) Rzecznik Prasowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 19:44
      czy nie widzicie ze Kiniorski był rzecznikiem prasowym ZDIK a w tej instytucji
      trzeba lać wodę ile sie da ...poczytajcie archiwalne wypowiedzi tego pana a
      także Pani E. Mazur obecnej rzeczniczki ZDIUM wszystkie remonty zostaną
      zrealizowane zgodnie z czasem :D a później ze tu temp za niska za wysoka ze
      mokro albo ptak narobił;D
    • Gość: :) Rzecznik Prasowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 20:54
      czy nie widzicie ze Kiniorski był rzecznikiem prasowym ZDIK a w tej instytucji
      trzeba lać wodę ile sie da ...poczytajcie archiwalne wypowiedzi tego pana a
      także Pani E. Mazur obecnej rzeczniczki ZDIUM wszystkie remonty zostaną
      zrealizowane zgodnie z czasem :D a później ze tu temp za niska za wysoka ze
      mokro albo ptak narobił;D
    • Gość: Ancymon Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.lanet.net.pl 10.05.08, 16:29
      Musaszi,tubo Ratusza ile Ci zapłacili za to podlizywanie?
    • Gość: Pic Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.lanet.net.pl 10.05.08, 16:34
      Map4 A za co ma zwolnić Kiniorskiego? Gdyby Chybicka była honorna...
      ONA na wszystkich się obraża. Zapytajcie Jej podwładnych jaką jest
      szefową.
      • Gość: do Pica Re: Prezydent przeprosił za obsługę aquaparku IP: *.cust.tele2.pl 10.05.08, 17:29
        Zgadzam się. Obrażać sie za zwykłe wyrzucenie z aqaparku to gruba przesada. Żeby ja chociaz pobili, ale przeciez nie pobili. Jej podwładni na pewno też tak myśla.
    • markona W tych aparatach w aquaparku jest trochę racji ... 10.05.08, 17:51
      Akurat nie wiem jak tam z fotografowaniem pustych kas... , ale będąc
      w negliżu wolałbym nie widnieć w kadrze czyjegoś aparatu. W końcu
      mam do tego chyba prawo. I lepiej nie udowadniać
      jakimuś "fotografowi", że zrobił akurat mnie zdjęcie, a on będzie z
      uporem maniaka twierdził, że akurat fotografował co innego... Wolę
      sytuację bardziej jasną i dla mnie bardziej komfortową - nie ma
      aparatu na basenie - nie ma też i moich zdjęć.
      • Gość: ? Re: W tych aparatach w aquaparku jest trochę racj IP: *.cust.tele2.pl 10.05.08, 18:00
        Akurat nie wiem jak tam z fotografowaniem pustych kas... , ale będąc
        w negliżu wolałbym nie widnieć w kadrze czyjegoś aparatu. W końcu
        mam do tego chyba prawo. I lepiej nie udowadniać
        jakimuś "fotografowi", że zrobił akurat mnie zdjęcie, a on będzie z
        uporem maniaka twierdził, że akurat fotografował co innego... Wolę
        sytuację bardziej jasną i dla mnie bardziej komfortową - nie ma
        aparatu w mojej sypialni - nie ma też i moich zdjęć.
      • truten.zenobi przesadzasz! 10.05.08, 20:40
        byłem na paru basenach i nikomu nie przeszkadzało że fotografuje
        swoja rodzinę, znajomych, itp. na plaży też jest to normalne, ...
        Ok gdy ktoś fotografuje obce mu osoby jest to przegięcie
        ale bez przesady!
        a wspomniany przypadek nie odnosi się do fotografowania na basenie
        ale kas a w zasadzie dokumentowania niskiej jakości obsługi...
        a nie wiem czy wiesz ale konstytucja mi gwarantuje prawo do dostępu,
        pozyskania, i publikacji informacji.
        czyli przepisy wewnętrzne jakiejstam firemki nie moga ograniczać
        moich praw konstytucyjnych!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka