alex-alexander 31.05.08, 07:08 Przy sprawnej policji nie byloby wyscigow na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: billy Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 07:37 najbardziej spodobaóło miem siem że dwa motocyklisty zginęli. Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni 31.05.08, 08:07 Dziwne, że redaktor w ogóle się nie odniósł do pierwszych legalnych wyścigów w Polsce, które dwukrotnie były już organizowane w Łodzi - można by opisać jakieś odniesienie. Przecież nawet w Warszawie teraz zastanawiają się nad organizacją takich imprez właśnie w oparciu o doświadczenia Łodzi. Panie redaktorze z Wrocławia - cywilizowana Polska nie kończy się na Warszawie i Poznaniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.sttb.pl 31.05.08, 09:08 > zastanawiają się nad organizacją takich imprez właśnie w oparciu o > doświadczenia Łodzi. co chcesz napisac ? ze zorganizowano wyscig, ktory odbyl sie 2 razy, po czym wykonawca drogi oswiadczyl, ze cofa gwarancje na droge, boona nie byla projektowana pod wyscigi tylko do codziennego uzytku - wiec miasto podkulilo ogon i wycofalo sie z pochopnej decyzji ? a od tamtej pory w kazdy czwartek gównarzeria zbiera sie na ulicy technicznej powodujac kompletna blkade ulicy i stwarzajac niebezpiczenstwo dla innych uzytkownikow drogi ktorych jest wbrew pozorom niemalo bo wiekszosc okolicznych zakladow pracuje na dwie zmiany ? pierwszy wpis mowi prawde. nielegalne wyscigi swiadcza o slabosci policji. 30 minut wystarczyloby, zeby po blokadzie drogi policja zatrzymala dowody rejestracyjne wiekszosci zlomow w ktorych sa przerobki niezgodne z kodeksem drogowym. ale policja ma to w d... i tak bedzie az ktos (najlepiej przypadkowy uzyrtkownik drogi) nie straci zycia. na rozsadek zelowych chlopcow czy towarzyszacych im mlodych tlenionych dziewczyn umalowanych jak panie wiadomej profesji nie liczylbym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec przy aqua parku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.08, 09:04 Fajnie by było jak ktoś się zainteresował grupą z parkingu pod aqua parkiem. Zrobiło się tam ostatnia tak jakby spokojniej bo ktoś już nie wytrzymał pisków w momencie kiedy młodzi ludzie szaleją na ręcznym oraz palenia gum i wezwał straż miejską, która przyjechała oczywiście jak nikogo już nie było. A tak pyzatym do Pana Prezydenta proszę się przyglądnąć Pana dziecku (aqua parki) a szczególności parkingom na tym od Borowskiej jest pięknie czysto ale ten od Wesołej to chyba nie był nigdy sprzątany i oczywiście na pewno nie jest pilnowany bo nikt nie reaguje jak młodzież szaleje na ul. Wesołej (odcinek między parkingiem a aqua parkiem) oraz na samym parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalnie 31.05.08, 09:30 dobry pomysł. pod warunkiem że nie będę obciążany leczeniem czy rentą dla takiego barana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rangheros Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.telsat.wroc.pl 31.05.08, 09:34 A tych "szybkich i wscieklych" nie mozna po prostu do pudla wsadzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trk Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 11:25 Jak tylko przejdzie ustawa nakazująca usypianie zgorzkniałych pryków, to koszty leczenia streetracerów przestaną być Twoim problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rangheros Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.telsat.wroc.pl 31.05.08, 11:46 Gość portalu: Trk napisał(a): > Jak tylko przejdzie ustawa nakazująca usypianie zgorzkniałych pryków, to koszty > leczenia streetracerów przestaną być Twoim problemem. Streetracerow? Jaki to jezyk? Bo ani polski, ani angielski. Zreszta czego tu zadac od totalnego buraka. Na razie, koles, koszty leczenia i ewentualnych wypadkow sa moim zmartwieniem, jesli sie to zmieni, a wy wybudujecie sobie kilka prywatnych ulic, ogrodzicie je plotem, a prawo na tyle sie zmieni, ze bedziecie mogli sie tam pozabijac, bez mojego udzialu finansowego, to nie mam nic przeciwko temu, zeby spadla liczba idiotow w naszym pieknym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trk Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 02:40 Widzisz, tym różnimy się, że ja po pierwsze umiem czytać ze zrozumieniem, po drugie potrafię wyciągać logiczne wnioski z informacji które przyswoję drogą czytania. A więc, nius jest o tym, że powstała inicjatywa mająca zachęcić ludzi do ścigania się w sposób cywilizowany, z dala od dróg publicznych. Sukces tej inicjatywy poskutkuje tym, że : 1. Powinno być bezpieczniej na ulicach 2. Ludzie którzy decydują się ryzykować za kierownicą, minimalizują ryzyko dla siebie, i zerują je w stosunku do normalnych użytkowników dróg publicznych. Od strony ubezpieczeń ma się to następująco : 1. zwykłe OC nie obejmuje szkód powstałych w czasie wykorzystywania auta w rywalizacji sportowej, więc nie szarpie to po kieszeni zwykłego kapelusznika który dostaje nadciśnienia jak mu podnoszą o 10 zł OC na jego Skodę. Skutek jest wręcz pozytywny - mniejsze ryzyko na normalnych drogach, mniej idzie z puli ubezpieczyciela 2. ludzie uprawiają przeróżne sporty, często niebezpieczne [narty, spadochron, bungy, rowery górskie, wyścigi samochodowe] i żadnemu prykowi nic do tego. Mają do tego prawo, zresztą większość z nich jest na tę okoliczność doubezpieczona po to by w lepszych warunkach być składanym po nieszczęściu. Gdyby wszyscy po pracy siedzieli w domu i pili ziółka przed telewizorem pewnie NFZ zarabiałby więcej, ale ponieważ i tak musisz na niego płacić, to wątpię by składki byłys mniejsze - to jest tak zwana renta monopolisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rangheros Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.telsat.wroc.pl 01.06.08, 08:51 Skoro tak chwalisz sie swoja umiejetnoscia czytania, to moze przeczytalbys jeszcze raz, pisze powoli, wiec jest szansa, ze zrozumiesz. Po pierwsze napisalem Ci juz w poscie, ze jak chcecie sie zabijac na prywatnym terenie, to prosze bardzo. Moze bys przeczytal wiec caly artykul, a skoro nie potrafisz, to Ci przytocze fragment: "Nielegalne wyścigi odbywają się teraz co weekend na trasie z Bielan Wrocławskich do Smolca, w rejonie ulicy Czekoladowej. - Ścigający się z tego nie zrezygnują - mówi nasz informator. - Musieli się wynieść spod LG, ale nie odpuszczą". Czyli nie odpuszcza, i nie odpuszcza nawet po legalizacji calej imprezy, nadzieja na to, to za malo. Odpuszcza dopiero, po interwencji policji, kiedy cale towarzystwo zostanie "uspokojone". A to oznacza zajmowanie sie problemami niedowartosciowanych gowniarzy, ktorym tatus kupil samochodzik i ktorzy naogladali sie zbyt wielu filmow amerykanskich z lat 50. Policja w tym czasie moglaby by zajac sie innymi problemami, a tak bedzie uganiac sie za niedorozwinietymi dziecmi. No i te niedorozwiniete dzieci moga kogos zabic. Koszty ew. leczenia i wypadkow obciaza nasze skladki OC. Niech to bedzie nawet 1 gr., nie zamierzam nawet placic grosza za wyglupy "rycerzy w ich fantastycznych maszynach" o mozgach charta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.ekspres.net.pl 21.07.08, 13:48 TY Rangheros - swoimi wypowiedziami obrażasz wiele osób którzy mają swoje hobby , wiedzą czego chcą , potrafią wiele poświęcić w imie tego w co wierzą . Czytając twoje ograniczone debilizmy faszystowskie, bo nie można tego bełkotu nazwać Wypowiedziami, mam ochote poznać cię bliżej tylko nie wiem w której klatce w zoo cię szukać . Fajnie pisze się anonimowo na internecie bzdury że jeśli ktoś lubi coś innego niż ty frajerku to jest głupkiem któremu tatuś auto kupił. Powiem ci baranie bez rozumu że do ścigania nie wystarczy usiąść za kierownice twojej seryjnej skody . trzeba miec szeroką wiedzę zapał zamiłowanie aby skonstruować auto które będzie wygrywać i wierz mi że nie akceptuje się u nas ludzi z bmw taty . w każdym zdaniu twojego bełkotu mylisz się grubo , obrażasz mnie i wielu dobrych chłopaków a za określenie tlenionej dziewczyny w stylu dziwki chętnie skopałbym ci twoje wredne dupsko bo moja kobieta ma więcej rozumu w głowie nic cała twoja rodzina kilka pokoleń wstecz razem wzięci . Jak wiesz gdzie są wyścigi to wpadnij ze swoim chłopakiem i powiedz co myślisz kozaku z wystającą prezerwatywą z dupy, a nie pisz anonimowo na necie . Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni 31.05.08, 09:33 a nie można połączyć nielegalnych wyścigów z ćwiczeniami policji w oddawaniu strzału do poruszajacego się obiektu? Odpowiedz Link Zgłoś
kklement A ja jestem za ! 31.05.08, 09:46 Osobiście uważam, że pełnoletni człowiek ma prawo robić ze swoim zdrowiem i życiem co tylko zechce, pod dwoma tylko warunkami: - jego działania nie będą zagrożeniem dla postronnych - konsekwencje finansowe ( koszty leczenia, odszkodowania i renty ) ponosi on sam, ubezpieczając się ekstra - o ile ktokolwiek ubezpieczy coś takiego :] Jeśli miłośnicy adrenaliny za kółkiem znajdą właściciela kawałka asfaltu, który pozwoli im ścigać się na zamkniętym ( żeby nie było postronnych osób ) terenie, to proszę bardzo. Natomiast wszelkie wyścigi na drogach publicznych powinny być przez policję zaciekle ścigane, a kary powinny być drakońskie - w tysiącach złotych, z których to pieniędzy wypłacano by policjantom premię na zachętę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rangheros Re: A ja jestem za ! IP: *.telsat.wroc.pl 31.05.08, 09:56 Nikt ich nie ubezpieczy. Nie slyszalem o firmie ubezpieczeniowej, ktora by chciala ubezpieczac potencjalnych samobojcow. Koszty leczenia poniesiemy my - wlasciciele polis OC, placacych coraz wyzsze skladki zreszta.. Moze by im to sfinansowala to jakas firma handlujaca organami ludzkimi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacuś A da się tam spokojnie zioło zajarać? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.08, 10:45 W końcu teren prywatny i pogotowie na miejscu jest. Zaciekle ścigane przez policję? Nie da rady - nie mają na paliwo. Poza tym dodzwonić się nie idzie. A jak już się człowiek dodzwoni i w końcu połączą go z właściwą komendą - chcą numerów rejestracyjnych; najlepiej zdjęć lub filmów. W tej sytuacji premię najlepiej wypłacić samemu sobie a następnie drakońską karę nałożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni 31.05.08, 09:55 A ja chcę, żeby mój Remington kal. 10 na "szybkich i wściekłych" też był legalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacuś A co z permanentnie wku**ionymi? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.08, 10:39 Może i dla nich jakis poligon trzeba utworzyć? Niech się wyżyją pod okiem prywatnego pogotowia zamiast w miejscach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja hehe IP: *.magma-net.pl 31.05.08, 10:52 Takie wyścigi to ciekawe zjawisko. Zbieranina chłopców, którym tatusiowie zasponsorowali autko i dziewczynek plastic fantastic, które mało się nie posikają na widok "rycerzy" w ich wiejskich "tjuningach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nec Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.08, 12:41 Baranów na motocyklach na ul. Legnickiej nie brakuje, każdemu który przekracza prędkość, jedzie na jednym kole z tłumikami generującymi tyle decybeli co startujący myśliwiec i rejestracjami podgiętymi życzę plamy oleju na jezdni !!!! Dla mnie to bandyci, jeśli zabija się sami nie ma co żałować, ale mogą zrobić krzywdę innym. Policja szczyci się złapaniem dziewczyny jadącej prawie 200km/h na autostradzie ( prościzna). Ciekaw jestem jak wyglądają statystyki złapanych bandytów na motocyklach, łamiących przepisy na ul. Legnickiej koło komisariatu Stare Miasto ? Jak się sami pozabijają to kogo to obchodzi, gorzej jak zabija kogoś z naszych rodzin !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomo Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.chello.pl 31.05.08, 14:32 Jeszcze ich do kina weźcie i im k**** popcorn kupcie. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalnie 31.05.08, 16:34 Naturalnie, zorganizowane wyscigi godne poparcia z zabezpieczeniem finansowym. Jak nie ma ubezpieczenia to kaucja w odpowiedniej wysokosci na koszty szkod i leczenia. A wszelkie amatorszczyzny to mozna przy dzisiejszej technice wylapac jak wladza bedzie chciala. A nie lapie bo nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalnie IP: *.cable.ubr08.edin.blueyonder.co.uk 31.05.08, 21:36 widac ze niektorym zal dupe sciska chyba... eh.. prawda jest taka ze ci co sie scigaja czesto (bardzo) maja wieksze umiejetnosci niz taki jelen niedzielny co to wyprawia auto na przejazdzke po miescie do super marketu... warto pojechac na szroty i zobaczyc jakich aut jest najwiecej... zwyklych (niemodyfikowanych) czy tych ktorymi mozna naprawde szybko jezdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.magma-net.pl 31.05.08, 23:22 Zmodyfikowany to chyba masz mózg, tylko szkoda że nieodwracalnie. A jakież to oni mają wielkie umiejętności???każdy deb** potrafi wciskać pedał gazu do oporu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 00:43 oczywiscie wielcy medrcy. 1) wyscigi w polsce zawsze byly sa i beda, nikt juz nie pamieta popularnych takw latach 90 KJS w którym chlopaki startowali maluchami, cieniasami itp ( do dzis te wyscigi sa i nikomu nei przeszkadzaja) 2) oczywiscie motocyklisci to samobójcy, przeciez kazdy ma linke na szyji zeby mu łeb urwalo jak sie wywróci... ludzie popatrzcie w statystyki stosunkowo jest duzo mniej wypadkow motocyklowych do liczby zarejestrowanych motocykli niz ten sam stosunek u samochodów. Ale ch*j, kazy to bandyta i zlodziej 3) oczywiscie ze 90% kierowcow mowi ze dobrze jezdzi, oczywiscie, a popatrzcie jak w zimie sie jezdzi, po 20km/h dlaczego?? bo nikt nie umie kontrolowac trakcji auta, nikt nie cwiczy wychodzenia z poslizgow, reakcji na znoszenie boczne czy nawet ruszania na sliskim! Masakra 4) oczywiscie ze sa ubezpieczalnie dodatkowe, wiele jest ubezpieczen sportowych, takie wykupuje motocykliscie jezdzacy np po torze poznan. Ale przeciez wiecie lepiej 5) tor na rakietowej jest prywatny i moga sobie tam ludzie robic co chca, jezeli to choc w 5% ostudzi zapal mlodych kierowcow to trzeba to poprzec a nie tłumic. 6) polacy wy w koncu przestancie marudzic i wezcie sie do pracy dla dobra tego kraju 7) jestem marek mam 22 lata pracuje uczciwie na wasza zasrana emerytre i uwazam ze kazdy ma prawo robic to co chce, lepiej zajmijcie sie rencistami naciagaczami i lewusami bo to oni nasze pieniadze trwonia a nie mlodymi ludzmi którzy jednak chyba kochaja ten kraj skoro jeszcze nie wyjechali na wyspy!! Ale sie zagotowalem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trk Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 02:47 Marek, szacun, masz moje poparcie na 120% Tricky Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nec Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.08, 06:32 Popieram Cię bo sam jak tylko zrobiłem prawko i pożyczonym od rodziców maluchem wygłupiałem się w KSJ (popularkach), ale nie powiesz mi że jadący ul. Legnicką motocyklista grubo ponad 100km/h to nie bandyta i mistrz prostej. Podobnie jak wielu tuningowanymi samochodami gdzie tuning polega na wywaleniu tłumika przegina z prędkością np. na Legnickiej i innych częściach miasta bo szeroka a na drogach koło Walimia czy Rzeczki to maluchy "wieśniaków" pokazują gdzie jego miejsce. Jestem za doskonaleniem jazdy, ale w miejscach gdzie nie naraża się innych na niebezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: IP: *.magma-net.pl 01.06.08, 09:30 Człowieku nie porównuj tych dwóch rzeczy, bo w ten sposób kompromitujesz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rangheros Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.telsat.wroc.pl 01.06.08, 09:19 mlodymi ludzmi którzy jednak > chyba kochaja ten kraj skoro jeszcze nie wyjechali na wyspy!! A nie moglibyscie sie jeszcze zastanowic i wyjechac? Jestem pewien, ze Wlk. Brytania przyjmie Was z optwartymi ramionami. Oni pewnie uwielbiaja "demonow szybkosci" i zapewnia wam wyscigi w samym centrum Londynu. Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni 01.06.08, 10:34 ja jestem na wyspach i sie scigam, a swoja droga nie zamienilbym nielegala na legal to juz nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rangheros Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni IP: *.telsat.wroc.pl 01.06.08, 10:40 No wlasnie, dlatego polecilem naszym wyspy. Napewno bedzie im dobrze. Tobie pewnie tez kiedys w brytyjskim wiezieniu. Zawsze cos zwiedzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalni 01.06.08, 10:54 zawsze bedzie to o jedno zdjecie wiecej na naszej klasie. nic nie poradze na to, ze jest to dla mnie najlepsza forma relaksu obok zwiedzania wlasnie :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Szybcy jak błyskawica chcą się ścigać legalnie IP: *.wssk.wroc.pl 01.06.08, 07:44 To nie będa zadne legalne wyścigi tylko swego rodzaju KJS beda robić spinke ludzie Streetracing Team Wrocław którzy w nazwie już mają wyscigi uliczne ! i którzy oto to nie są klubem tuningowym tylko klubem ścigantów ! Odpowiedz Link Zgłoś