Dodaj do ulubionych

Prosię w białym volvo DW C1654

26.06.08, 15:45
Dzis o drugiej po południu pod światłami na placu grunwaldzkim wywaliłes
swojego peta przez okno na ulicę. Myślę że w domu też kiepujesz na dywanie. I
nie zmieniasz pościeli nigdy.
Obserwuj wątek
    • Gość: zbych Re: Prosię w białym volvo DW C1654 IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 16:33
      dobry pomysł. Skoro fleje czują się bezkarni to może to jedyny
      sposób żeby dotrzeć do tego miejsca gdzie u normalnych ludzi
      znajduję się mózg. Niech się wstydzi cała rodzina ze te fleje
    • Gość: Prosiaczek Prosię podaje czyjś numer auta nie podając swojego IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 16:56
      Prosię podaje czyjś numer auta nie podając swojego.
      • beretelwi Re: Prosię podaje czyjś numer auta nie podając sw 26.06.08, 17:00
        a może autor wątku nie posiada auta tak ja na ten przykład?
        • Gość: Prosiaczek Re: Prosię podaje czyjś numer auta nie podając sw IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 17:11
          To na ten przykład niech poda dane, które go jednoznacznie
          zidentyfikują. Jeśli sam podaje czyjeś jednoznaczne dane to niech
          też poda swoje. No chyba że jest prosię to wszystko by wyjaśniło.

Tylko patrzeć jak inne prosiaki podając numer samochodu np
          znienawidzonego szefa wymyślają bzury na jego temat.
          • Gość: * Re: Prosię podaje czyjś numer auta nie podając sw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.08, 17:21
            Na przyszłość kiepuj w popielniczce, to nie będziesz widział swojego numeru w
            internecie, volviarzu.
            • Gość: Prosiaczek Re: Prosię podaje czyjś numer auta nie podając sw IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 17:32
              Jasne a jak bronię np, Wałęsy lub Kaczyńskiego lub Tuska lub
              Kwaśniewskiego lub Kowalskiego lub Nowaka lub X-skiego to od razu
              jest nimi.

Na twoim miejscu prosiaku bym się modlił aby właściciel samochodu
              nie zobaczył tego wątku bo przegraną w procesie sądowym masz
              murowaną :)
              • Gość: * Re: Prosię podaje czyjś numer auta nie podając sw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 22:29
                Na podstawie kretyńskiego przesądu że numer rejestracyjny to dana osobowa? Tego
                samego, który powoduje że ciemniaki zamazują rejestracje na zdjęciach, jakby to
                miało jakieś znaczenie?
    • Gość: Pierre Re: Do kontarian IP: *.as.kn.pl 26.06.08, 17:35
      Wieśniaku !!! Nastepny, który chce zaistnieć w sieci??? Trzeba było zadzwonić po policję lub straż miejską (przecież jesteś porządnym obywatelem). Poszukaj na osiedlu starszych babć i dziadków co wychodzą z psami, a psy robią kupę na trawnik, zrób zdjęcia i publikuj w sieci. Taki będziesz przeciez kozak.
      • Gość: karol Re: Do kontarian IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 18:01
        a ty co? strach cię obleciał ze zobaczysz opis swojej gęby w necie?
        nie wyrzucaj śmieci przez okna, nie pluj na chodnik, sprzątaj po
        swoim psie, wyprowadzaj go na smyczy i w kagańcu a bądź pewien że
        nikomu nie będzie się chciało opisywać kolejnego chama w necie.
        • Gość: Prosiaczek Re: Do kontarian IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 18:14
          Ale ja właśnie bym chciał aby mnie ktoś opisał tutaj na forum
          podając np numer mojego samochodu. Ale bym natrzepał kasiory za
          pomówienie w miejscu publicznym :)
          • Gość: karol Re: Do kontarian IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 18:19
            już się nie bój, jak nie będziesz się zachowaywać jak cham czy fleja
            to nie będziesz musiał tego udawadniać w sądzie :)))
            • Gość: Prosiaczek Re: Do kontarian IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 18:40
              To ty będzieasz musiał to udwodnić a jak nie to trochę kasy się
              pozbedziesz :) Bo to że oskarżyłeś kogoś w miejscu publicznym nie
              jest jeszcze dowodem. Co najwyżej dowodem przeciwko tobie :)
              • Gość: karol Re: Do kontarian IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 18:47
                he, he ale jesteś naiwny. W procesie cywilnym to pozywający musi
                udowodnić wszystko łącznie z tym ile to "kłamstwo" go kosztowało.
                Sąd by się uśmiał jakby się okazało że ten co pozywa faktycznie ma
                taki samochód, pali papierosy, osoba która go opisała jest
                całkowicie obca czyli nie ma żadnego motywu żeby pisać nieprawdę itd.
                Niezły sposób na kompromitacjię i stratę pieniędzy.
                • Gość: Prosiaczek Re: Do kontarian IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 19:00
                  Możesz się pocieszać i łudzić ... :)
                  • Gość: karol Re: Do kontarian IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 19:04
                    a ty się nie bój tylko zacznij się kulturalnie zachowywać. Chamstwo
                    nie popłaca :)
                    • Gość: Prosiaczek Re: Do kontarian IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 19:30
                      Bać to ty się teraz musisz, bo zamiast wyjazdu na wakacje będzie
                      wezwanie do prokuratury :)
                      • wielki_czarownik Prokuratury? 26.06.08, 20:16
                        A co ma prokuratura do procesu cywilnego?
                        • Gość: karol Re: Prokuratury? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 21:41
                          straszy bo pewnie codziennie daje powody żeby go opisać.
                          • Gość: Prosiaczek Re: Prokuratury? IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 23:14
                            Powtórzę się.
                            Gdy bronię np, Wałęsy lub Kaczyńskiego lub Tuska lub
                            Kwaśniewskiego lub innego X-skiego to od razu jestem tym którego
                            bronię?

W takim razie na forum polityka dyskutują tylko nasi politycy z
                            pierwszych stron gazet a np na forum Sport nasi sportowcy.
          • wielki_czarownik Ciekawe 26.06.08, 20:14
            On podał dane osobowe, czy numer rejestracyjny pojazdu? Samochodem mógł jechać w zasadzie każdy, a więc wątpliwe by sąd przyznał tu jakieś odszkodowanie. Nawet bardzo wątpliwe, bo była już z tego co kojarzę sprawa związana z opublikowaniem w necie zdjęcia jakiegoś gnoja parkującego na 2 miejscach dla niepełnosprawnych. No i sąd oddalił powództwo stwierdzając, że nie można tu powiązać osoby z samochodem, a więc nie ma pomówienia.
            • Gość: karol Re: Ciekawe IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 21:39
              Nie ma przestępstwa, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest
              prawdziwy (art. 213. § 1. K.k.). Nie popełnia przestępstwa
              zniesławienia, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut
              służący obronie społecznie uzasadnionego interesu. Jeżeli zarzut
              dotyczy życia prywatnego lub rodzinnego, dowód prawdy może być
              przeprowadzony tylko wtedy, gdy zarzut ma zapobiec niebezpieczeństwu
              dla życia lub zdrowia człowieka albo demoralizacji małoletniego
              (art. 213. § 2. K.k.).
              • Gość: inna Re: Ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 21:56
                Co nie zmienia faktu, że za kierownicą samochodu nie musiał w danym
                momencie, siedzieć jego właściciel. A ujawnienie danych, nawet w tym
                konkretnym przypadku jest bynajmniej jednoznaczne i na szczęśie
                chronione... Mam nadzieję, że znajdzie się nareszcie właściciel
                auta, kórego numery zostały tutaj wpisane i zrobi porządek ze
                wszystkimi którzy mają tupet i odwagę pisac tutaj, a nie znajdują
                czasu na powiadomienie stososwnych służb. I żeby banda krwiożerczych
                nie rzuciła mi się do gardła...nie kwestionuję tych
                wszystkich "wybryków" jedynie sposób w jaki są omawiane...
                • Gość: karol Re: Ciekawe IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 22:07
                  czekam z niecierpliwością jak nam zdasz relację z próby zgłoszenia
                  wykroczenia polegajacego np. na wyrzucaniu kubków z M'c Donaldsa,
                  petów czy też innego badziewia przez okno samochodu na ulicę.

• Gość: inna Re: Ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 22:55
                    Tak samo bezzasadne jest zgłaszanie wykroczeń typu "wyrzucenie
                    kubka", jak co pisanie jaki kto ma nr rejesteracyjny... bo wiadaomo,
                    że w pierwszym przypadki nikt nie zareaguje, a w drugim nie
                    zapamięta nr delikwenta...ale jak ktoś najpierw dokładnie podgląda
                    parę uprawiającą seks w samochodzie, a potem ze szczegółami opisuje
                    to na forum z chorymi sugestiami, to albo jest dwiantem albo
                    debilem... wybacz ale wtdy prawo i służby są nadwyraz uzasadnione...
                    A swoją drogą tamten watek był zaginął...
                    • Gość: karol Re: Ciekawe IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 23:19
                      a od kiedy uprawianie seksu w samochodzie jest zakazane lub też
                      przejawem debilizmu czy też dewiancji?
                      • Gość: Prosiaczek Re: Ciekawe IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 23:22
                        Był taki wątek na forum który usunięto. Tak samo oczerniający jak
                        ten w którym piszemy. Nie wiemy czy to była prawda ale padło
                        oskarżenie na właściela samochodu. A może to nakłamał złośliwy
                        sąsiad?
                        • Gość: karol Re: Ciekawe IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 23:28
                          jeśli ktoś jest przekonany, że to co było napisane jest nieprawdą
                          może swoich praw dochodzić w sądzie. Jeśli ktoś na codzień sika
                          przez okno z samochodu podczas jazdy lepiej niech nie próbuje
                          szukać "sprawiedliwości" w sądzie.
                          • Gość: Prosiaczek Re: Ciekawe IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 23:34
                            Gość portalu: karol napisał(a):

> jeśli ktoś jest przekonany, że to co było napisane jest nieprawdą
                            > może swoich praw dochodzić w sądzie
                            Karol piszesz bzdury które przeczą temu co napisałeś wcześniej
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=81387509&a=81394281

> Jeśli ktoś na codzień sika
                            > przez okno z samochodu podczas jazdy lepiej niech nie próbuje
                            > szukać "sprawiedliwości" w sądzie.
                            A jeśli nie sika to sam napisałeś że nie ma jak się bronić
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=81387509&a=81394281
                            • Gość: karol Re: Ciekawe IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 23:47
                              Cóż ja poradzę że nie każdy miał do czynienia z Kodekcem Cywilnym
                              czy też Karnym.
                              Nikt nie mówił że to jest proste.
                      • Gość: inna Re: Ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 23:32
                        No właśnie nie jest... i pewnie każdemu z jakimś tam temepramentem
                        się zdarzył... a jak się zdarzył komuś, kto niekoniecznie chiał się
                        tym dzielić z resztą świata, a znalazł się taki na "de" to można
                        pokusić się o to, że nie nie jest do końca normalny...(?)
                        • Gość: karol Re: Ciekawe IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 23:48
                          ????????????
                • wielki_czarownik Dane? 26.06.08, 22:09
                  Od kiedy numer rejestracyjny pojazdu to dane osobowe albo dobra osobiste?
                  • Gość: inna Re: Dane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 22:59
                    Ty jestes wielki_czarowniku wielki w dywagownaiu, ale nieśmiało
                    przypuszczam, że nie chciałbyś znaleźć na tym forum żadnego ze
                    swoich numerów... Tym bardziej, że jak mniemam zdarza CI się czasem
                    przemknąć na czerwonym albo jechać Legnicką wicej niż 70....
                    A jak kiedyś CI się zdarzy i ktoś z charkterem, bardziej podłym niż
                    mój będzie chciał Cię opluć na jakiś światłach to miej w schowsku
                    chusteczki....
                    kolorowych
                    • wielki_czarownik Re: Dane? 27.06.08, 00:11
                      1. Nigdy mi się to nie zdarza.
                      2. Jeżeli ktoś zobaczy mnie łamiącego przepisy ruchu drogowego ten ma moje pozwolenie na opisanie tego na forum (razem z odpowiednimi epitetami) i powiadomienie o tym fakcie policji.
                      • Gość: inna Re: Dane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 00:27
                        Chylę czoła i życzę wytrwałości....
                        Ja już tak mam, że mi się zdarza... i nie chciałabym zobaczyć numeru
                        swoich tablic na tym forum... jak znajdzie się nadgorliwy obywatel i
                        na mnie doniesie to "mea culpa" ... ale upublicznianie pewnych
                        rzeczy oprócz tego, że mija się z prawem, to jest niesmaczne...
                        • Gość: Joldre Pewnie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 08:57
                          Chrońmy złodziei, gwałcicieli, bandytów wszelkiej maści i
                          autoramentu, nie zapominajmy też o specjalnej ochronie pedofili.
                          Przecież nagłaśnianie tego, upublicznianie ich mord i danych jest
                          niesmaczne. To chciałaś powiedzieć?
                        • wielki_czarownik Niesmaczne? 27.06.08, 10:41
                          Jak się mówi A, to się mówi B, a nie zasłania tym, że to "niesmaczne". Jeśli się wstydzisz swoich działań, to zmień tryb życia.
                  • Gość: Prosiaczek Re: Dane? IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 23:20
                    wielki_czarownik napisał:

> Od kiedy numer rejestracyjny pojazdu to dane osobowe albo dobra
                    > osobiste?

Może i nie ale są to dane, które mogą określić o kim się pisze.
                    Jeśli podasz numer samochodu np jakiegoś znanego człowieka i
                    napiszesz że jest prosięciem i widziałeś że łamał prawo to będzie
                    coś nie tak. Tym bardziej że bublikujesz o tej osobie informacje i
                    oskarżenia które raczej trudno udowodnić a niesmak pozostaje. Bo czy
                    to prawda czy nie to czytający bez względu na prawdę mogą ci
                    uwierzyć. W tym momencie szargasz czyjeś imię. W tym wypadku imię
                    właściela samochodu.
                    • wielki_czarownik Bzdury 27.06.08, 00:09
                      W świetle prawa takie stwierdzenie nie jest zakazane. Ot po prostu ktoś mówi, że inny, bliżej nieznany ktoś jadący samochodem o numerach XXX zrobił to i to. To nie jest ani naruszenie dóbr osobowych, ani ujawnienie danych osobowych.
                    • Gość: czechofil Re: Dane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 16:03
                      Już nie wymyślaj idioto proszę cie.
            • Gość: Prosiaczek Re: Ciekawe IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 23:10
              wielki_czarownik napisał:

> On podał dane osobowe, czy numer rejestracyjny pojazdu?
              > Samochodem mógł jechać w zasadzie każdy, a więc wątpliwe by
              > sąd przyznał tu jakieś odszkodowanie. Nawet bardzo wątpliwe, bo
              > była już z tego co kojarzę sprawa związana z opublikowaniem w
              > necie zdjęcia jakiegoś gnoja parkującego na 2 miejscach dla
              > niepełnosprawnych. No i sąd oddalił powództwo stwierdzając, że nie
              > można tu powiązać osoby z samochodem, a więc nie ma pomówienia.

Czyli mogę bezkarnie, zgodnie z prawem opublikować numer samochodu
              kogoś kogo nie lubię i napisać, że widziałem jak sikał na środku
              ulicy drapiąc się po tyłku a później wsiadł do samochodu o
              numerze ... i odjechał? Naprawdę mogę bezkarnie zemścić się na kimś
              kto mi podpadł?
              • akzalag Re: Ciekawe 26.06.08, 23:16
                > Czyli mogę bezkarnie, zgodnie z prawem opublikować numer samochodu
                > kogoś kogo nie lubię i napisać, że ....

Zgodnie z prawem,to jest po orzeczeniu sądu.

Naprawdę mogę bezkarnie zemścić się na kimś
                > kto mi podpadł?

Od wymierzania kary są sądy.
                • Gość: Prosiaczek Re: Ciekawe IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 23:26
                  > Zgodnie z prawem,to jest po orzeczeniu sądu.

Czarownik napisał że sąd pozwala
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=81387509&a=81397789
                  "...No i sąd oddalił powództwo stwierdzając, że nie można tu
                  powiązać osoby z samochodem, a więc nie ma pomówienia..."

> Od wymierzania kary są sądy.

A autor tego wątku już oskarżył i od razu skazał. W tym cały problem.
              • Gość: karol Re: Ciekawe IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 23:24
                > Czyli mogę bezkarnie, zgodnie z prawem opublikować numer samochodu
                > kogoś kogo nie lubię i napisać, że widziałem jak sikał na środku
                > ulicy drapiąc się po tyłku a później wsiadł do samochodu o
                > numerze ... i odjechał? Naprawdę mogę bezkarnie zemścić się na
                >kimś kto mi podpadł?

nie możesz kogoś zniesławiać. Pisanie prawdy nie jest zniesławieniem
                Zacytuję jeszcze raz

Nie popełnia przestępstwa zniesławienia, kto publicznie podnosi lub
                rozgłasza prawdziwy zarzut służący obronie społecznie uzasadnionego
                interesu. Jeżeli zarzut dotyczy życia prywatnego lub rodzinnego,
                dowód prawdy może być przeprowadzony tylko wtedy, gdy zarzut ma
                zapobiec niebezpieczeństwu dla życia lub zdrowia człowieka albo
                demoralizacji małoletniego (art. 213. § 2. K.k.)

Zrozumiał? Czy jeszcze coś wytłumaczyć?
                • Gość: Prosiaczek Re: Ciekawe IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 23:30
                  A kto ustala prawdę? Autor wątku - kontrarian?

Ja przecież piszę prawdę, że kierowca auta o numerze .... szczał na
                  środku ulicy. Czy jeśli to napiszę na forum to bedzie prawdą? Według
                  twojego założenia tak.

A jeśli podam twój numer samochodu to napiszesz mi:
                  > Nie popełnia przestępstwa zniesławienia....
                  • Gość: karol Re: Ciekawe IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 23:45
                    po raz kolejny tłumacze że jeśli ktoś o kimś piszę nieprawdę to
                    jest to znieslawienie które jest karalne. Każdy zniesławiony może
                    dochodzić swoich praw w sądzie.
                    Ja nie sądzę, że ktokolwiek kto podaje informację np. o
                    motocykliście który jeździ po zatłoczonej ulicy na jednym kole, czy
                    też o flei która śmieci na ulicy robił to na zasadzie "dokopie
                    sąsiadowi"

Masz postawioną teze że internauci to kłamcy którzy oczerniają
                    innych a ja uważam że takie informacje są z reguły prawdziwe i
                    działają prewencyjnie na tych którzy mają prawo w d.
                  • wielki_czarownik Kto ustala prawdę? Nikt 27.06.08, 00:21
                    Prawda po prostu jest. Sąd jedynie stwierdza, czy są dowody, czy nie, a nie uznaje co jest prawdą a co nie. Weź pod uwagę, że do chwili udowodnienia winy każdy jest UWAŻANY za niewinnego, a nie JEST niewinny. Możesz być winny, ale tego ci nie udowodnią. Wówczas będziesz OPISYWANY JAKO NIEWINNY, ale faktycznie będziesz winnym.
              • wielki_czarownik Re: Ciekawe 27.06.08, 00:18
                1. Możesz zgodnie z prawem napisać, że jakiś osobnik jadący samochodem o numerach XXX zrobił to i to (np. nasikał przez okno).
                2. W większości przypadków możesz napisać jak wyżej podając bliższe szczegóły dotyczące danej osoby. Twoje upublicznienie tego faktu musi mieć jednak "słuszny cel" (np. naukę kultury drogowej).

Ergo jeżeli nie podajesz imienia i nazwiska i/lub numeru PESEL delikwenta a jedynie numery rejestracyjne pojzdu, to możesz taki fakt zawsze opisać.

Niektórym się od tej prywatności zupełnie we łbach poprzewracało. Może weź prosiaczku maskę noś, coby Cię nikt na ulicy nie rozpoznał i nie opisał na forum.
          • Gość: Dorota1 Re: Do kontarian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 00:35
            Akurat!
          • Gość: miastowy Re: Do kontarian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 16:02
            To napisz jaki masz numer samochodu, a ja na wszystkich forach
            napisze jakim jesteś niedorozwojem. A natrzepać to ty możesz sobie
            rozumku do tej swojej durnej pały. Numer rejestracyjny samochodu nie
            jest twój kolego tylko Państwa. Ono Ci go dało i jest numerem
            publicznym.
      • Gość: $ O, Pierre znowu musi nadrabiać braki w długości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 22:30
      • Gość: misio Re: Do kontarian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 16:00
        I co ujadasz geju. Dotknęło cię bo to też o ciebie wsioku chodzi.
      • Gość: duduś Re: Do kontarian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 12:00
        W propos wieśniaków co tam u twojej rodziny??
    • Gość: a co to Re: Prosię w białym volvo DW C1654 IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.08, 20:21
      A co to zmienia.

Statystyczny Polak to brudas, więc takie wydarzenia są
      na porządku dziennym, wystarczy np.stanąć w upalny dzień w tłumie
      by to poczuć.
      • akzalag Re: Prosię w białym volvo DW C1654 26.06.08, 22:34
        Pocieszasz się,chcesz odpowiedzialności zbiorowej?Jesteś zapuszczony?
        • Gość: a co to Re: Prosię w białym volvo DW C1654 IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.08, 08:52

> Pocieszasz się,chcesz odpowiedzialności zbiorowej?Jesteś zapuszczony?

nie, ani mnie to nie cieszy ,ani się nie pocieszam, po prostu
          tak jest i tyle. To kraj w którym standardem jest np.osyfiona wiata
          przystankowa czy brudne chodniki w Rynku ciężko będzie zmienić mentalność jednostek.
          • akzalag Re: Prosię w białym volvo DW C1654 27.06.08, 13:53
            To może należałoby coś jednak zmieniać?
            • Gość: a co to Re: Prosię w białym volvo DW C1654 IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.08, 14:23
              ok, trzeba, ale potrzymuję zdanie ,że to raczej syzyfowa
              praca, jednego młotka czegoś nauczysz,a dziesięciu w miedzyczasie ...

Jedyna metoda to kary jak w Singapurze :

www.przezswiat.pl/artykul,25,Singapur_-_Miasto_Lwa
              Artykuł - Singapur - Miasto Lwa - PrzezŚwiat.pl
              • akzalag Re: Prosię w białym volvo DW C1654 27.06.08, 16:23
                Co kraj,to obyczaj.
    • Gość: sprawiedliwy Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: 80.50.236.* 27.06.08, 07:46
      Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika

Czy możecie mi podać swoje numery samochodów? Potrzebuję je tylko do
      założenia kilku wątków na forum. Nie musicie się przejmować bo
      według was takie wątki to nic złego :)
      • Gość: sprawiedliwy Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: 80.50.236.* 27.06.08, 07:48
        I dodam jeszcze że napiszę w tych wątkach samą prawdę, bo któż by
        się ośmielał kłamać na tym zacnym forum. Sami porządni ludzie
        tutaj :) Wy się chyba prwady o sobie nie boicie? Zapewniam że będzie
        to PRAWDZIWA PRAWDA ... bo wyobraźnię mam dużą :)
        • czechofil Re: Bezsensowna dyskusja... 27.06.08, 08:50
          Kiedyś zastanawiałem się, czy również nie opisywac na forum
          podobnych przypadków, ale po przemyśleniu doszedłem do wniosku, że
          to kompletnie nie ma sensu. Po pierwsze za dużo by tego było,
          ponieważ jeżdżąc codziennie po Wrocławiu na rowerze, autem oraz
          komunikacją zbiorową obserwuję takich sytuacji mnóstwo. Rzucanie
          kiepów na ziemię, picie ciepłego, śmierdzącego piwa w nagrzanych
          autobusach i zostawianie puszek na siedzeniach, wymuszenia,
          zajeżdżanie drogi i wyprzedzanie bez zachowania dozwolonej
          odległości przez kierowców gdy jadę na rowerze oraz setki
          obserwowanych wykroczeń gdy poruszam się autem (chociażby
          przekraczanie prędkości na Legnickiej, którą często jeżdżę). Po
          drugie zaś to nie wierzę, żeby opis takiego czynu i próba
          napiętnowania osobnika, który był "bohaterem" takiej sytuacji coś
          dała. Ludzie, którzy tak się zachowują zazwyczaj nie mają
          świadomości niestosowności swoich czynów i na każdą krytykę reagują
          obojętnością lub agresją. Poza tym nie ma żadnej gwarancji, że tacy
          kolesie w ogóle czytają wypowiedzi na forum GW...
          • Gość: czechofil Re: Bezsensowna dyskusja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:55
            czechofil szczeka hau hau hau hau.
        • Gość: karol Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.08, 10:01
          jak ta choroba się nazywa? Skoro jesteś chorobliwym kłamcą to nic
          nie poradzę na to że będziesz tutaj wypisywał kłamstwa o wszystkich
          samochodach z twojej okolicy.
          To jest wada forum, że oprócz ludzi którzy opisują prawdziwe
          sytuacje są tutaj również forumowe ścierwa.
          • Gość: sprawidliwy Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: 80.50.236.* 27.06.08, 10:11
            > są tutaj również forumowe ścierwa.

I to jest dobre podumowanie tego co zrobił kontrarian.
            • Gość: karol Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.08, 10:53
              nie dosyć że chory to jeszcze nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
              • Gość: sprawiedliwy Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: 80.50.236.* 27.06.08, 10:58
                No tak, oskarżać i obrażać potrafisz najlepiej.
                Najlepiej wychodzi to na forum anonimowo. Można o kimś pisać
                głupoty, można podać numer czyjegoś samochodu a jeszcze o kimś innym
                napisać że jest chory. Widać o czym to świadczy.
                • Gość: :-) Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.08, 11:00
                  Ty za to odważnie podajesz swoje pełne dane kiedy się tu wypowiadasz :->
                • Gość: karol Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.08, 11:12
                  a jak nazwać kogoś kto oficjalnie zapowiada, że jak dostanie tylko
                  nr rejestracyjny mojego samochodu to bedzie kłamać na mój temat na
                  forum? Jak wytłumaczysz takie zachowanie?
                  • Gość: sprawiedliwy Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: 80.50.236.* 27.06.08, 11:26
                    kontrarian ci nie przeszkadza chociaż już to zrobił (i to jest
                    dobre) ale za to przeszkadzam ci ja chodziaż tego nie zrobiłem (nie
                    napisałem o twoim samochodzie). Godzisz się na pisanie o innych
                    numerach samochodów a o swoim już nie. Dlaczego?
                    Jak wytłumaczysz takie zachowanie?

• Gość: karol Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.08, 11:36
                      Mi przeszkadza każdy kto jest chamem na drodze czy też fleją pod
                      moim domem. Przeszkadzają mi również ludzie którzy w imię obrony
                      chamów grożą mi że będą kłamać na mój temat tylko dlatego że czepiam
                      się chama.
                      Gdzie napisałem, że nie godzę się na pisanie o mnie. Jeśli
                      zobaczysz, że wyrzucam śmieci z samochodu, stwarzam zagrożenie na
                      drodze niebezpieczną jazdą, nie sprzątam po swoim psie lub
                      wyprowadzam psa bez smyczy i kagańca to masz moją zgodę łącznie z
                      publikacją mojego zdjęcia.
                      Ty natomiast chciałeś, żebym podał ci tylko nr rej. żebyś mógł
                      wymyślić sobie jakąś nieprawdziwą historyjkę.
                      Wystarczy?
                      • Gość: sprawiedliwy Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: 80.50.236.* 27.06.08, 11:42
                        Boisz się kłamstw na swój temat a skąd wiesz że na właściela tego
                        samochodu ktoś nie nakłamał?

A gdyby ktoś nakłamał na twój temat (np "dobry" sąsiad) i inni by w
                        to uwierzyli to czy uważał byś że wszystko jest w porządku?

Tak to widzę ale pewnie się nie dogadamy.
                        • Gość: karol Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.08, 12:08
                          Ile razy mam powtarzać że twoja metoda "podaj mi swój nr a nakłamie
                          o tobie" jest mi obca i każdy kto zostanie przez ciebie w taki
                          sposób zniesławiony może dochodzić swoich praw w sądzie.
                          Uważam, że mało prawdopodobne jest że ktoś chce się odgryźć na
                          nielubianym sąsiedzie poprzez wypisywanie na forum że wyrzuca pety
                          przez okno, chyba że to jest prawda :))
                          Nie popieram kłamców i chamów. Nikt też nie każe ci wierzyć we
                          wszystko co jest napisane na tym forum, tym bardziej że jest
                          anonimowe.
                          Nie oceniaj wszystkich swoją miarą
                          • Gość: sprawiedliwy Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: 80.50.236.* 27.06.08, 12:19
                            > Ile razy mam powtarzać że twoja metoda

Chyba ci się coś pomyliło. My rozmawiamy o metodzie kontrariana a
                            nie mojej (to on założył ten wątek a nie ja) i o tym że akceptujesz
                            anonimowe oczernianie ludzi na forum mimo że sam boisz się że ktoś
                            może na ciebie nakłamać. Akceptujesz zło które można wyrządzać innym
                            a nie akceptujesz tego zła gdy zaczyna dotyczyć ciebe.
                            • Gość: karol Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.08, 12:39
                              A skąd wiesz że kontrarian kłamie?
                              Ty sam przyznałeś się do zamiaru kłamliwego oczerniania innych tylko
                              dlatego że piszą o chamie na drodze.
                              Gdzie napisałem, ze akceptuję czyjeś kłastwa?

Proponuję przeczytać cały wątek jeszcze raz bo się gubisz w
                              zeznaniach.
                              Wieczorem poczytam co tam znowu wymyśliłeś w ramach frontu obrony
                              chamów na drodze.

• Gość: sprawiedliwy Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: 80.50.236.* 27.06.08, 12:53
                                Gość portalu: karol napisał(a):

> A skąd wiesz że kontrarian kłamie?
                                Jest takie prawdopodobieństwo szczególnie wśród anonimów. Tak samo
                                jak ty nie wiesz że pisze prawdę. Oskarżenie padło a dwodów nie
                                widać.

> Ty sam przyznałeś się do zamiaru kłamliwego oczerniania
                                > innych tylko dlatego że piszą o chamie na drodze.
                                Nie innych tylko ciebie aby uzmysłowić ci że też możesz stać się
                                ofiarą jakiegoś anonimowego chama.

> Gdzie napisałem, ze akceptuję czyjeś kłastwa?
                                Akceptujesz to co napisał autor tego wątku i bezgranicznie wierzysz
                                anonimowi

> Proponuję przeczytać cały wątek jeszcze raz bo się gubisz w
                                > zeznaniach.
                                Czytałem i zauważyłem że to raczej ty pisałeś że sąd nie ma sensu by
                                napisać chwilę później że można sprawę rozstrzygnąć w sądzie.

> Wieczorem poczytam co tam znowu wymyśliłeś w ramach frontu obrony
                                > chamów na drodze.
                                Znów się pomyliłeś. Nie akceptuję i nie bronię chamów na drodze.
                                Jestem przeciwko anonimowym pomówieniom, bo każdy z nas może być
                                pomówiony, również ja i ty.
                                • Gość: karol Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.08, 06:51
                                  > > Gdzie napisałem, ze akceptuję czyjeś kłastwa?
                                  > Akceptujesz to co napisał autor tego wątku i bezgranicznie
                                  >wierzysz anonimowi

Gdzie napisałem, że bezgranicznie wierzę anonimowi? i dlaczego ty
                                  bezgranicznie nie wierzysz w to, że ktoś kto opisuje jakiegoś chama
                                  na drodze pisze prawdę.

> Czytałem i zauważyłem że to raczej ty pisałeś że sąd nie ma sensu
                                  > by napisać chwilę później że można sprawę rozstrzygnąć w sądzie.

Czytałeś ale bez zrozumienia. Pisałem że nie ma sensu tego zgłaszać
                                  do prokuratora bo takie sprawy objęte są procesami cywilnymi które
                                  rządzą się innymi regułami a prosiaczek tego nie rozróżniał.
                                  Jednocześnie pisałem, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby taki
                                  proces komuś założyć jeśli tylko uzna, że to wszystko to kłamstwa i
                                  ktoś go chcę bezpodstawnie zniesławić.

> Znów się pomyliłeś. Nie akceptuję i nie bronię chamów na drodze.
                                  > Jestem przeciwko anonimowym pomówieniom, bo każdy z nas może być
                                  > pomówiony, również ja i ty.

Jeszcze raz informuję, że jeśli zobaczysz że śmiecę na ulicy,
                                  zachowuję się na drodze niebezpiecznie dla innych, wyprowadzam psa
                                  bez smyczy, pluję na chodnik itd. to możesz śmiało pisać na mój
                                  temat.

• wielki_czarownik Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika 27.06.08, 10:44
        Dziękuję, ale na forum (nie na drodze) wolę zachować względną anonimowość.
        • Gość: sprawiedliwy Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: 80.50.236.* 27.06.08, 10:54
          Aha! Czyli Kali pisać o kimś to dobrze
          ale gdy pisać o Kalim to już źle.
          • Gość: ^ Re: Do kontrariana, Karola i wielkiego_czarownika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.08, 11:01
            Nie, nie zrozumiałeś.
            • Gość: Pierre Re: bardzo łatwo jest o kims pisac w necie IP: *.as.kn.pl 27.06.08, 11:59
              Ja wczoraj widziałem to, a ja tamto, a ten cha to to, a tamtem łajdak to. Ludzie zastanówcie się, widzicie coś niezgodnego z prawem to 997 lub 986 ewent inne nr. Reagujcie na miejscu, jesli cos jest nieobyczajowe. Tutaj tzn w sieci "kozaczyć" każdy może, przypnijcie sobie ordery za obywatelską postawę !!! Poza tym, pisząc o kimś lub podając czyjes nr rej. sam. podajcie swoje dane. Sąd oceni kto miał rację w tym sporze. Ja np. widząc jak jakiś pojazd uszkodził inny zaparkowany samochód spisuję dane na kartce i zostawiam za wycieraczką sam. Podaję swoje dane, a później konsekwentnie, zeznania na Policji i sąd.
              • Gość: duduś Re: bardzo łatwo jest o kims pisac w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:59
                Porównujesz uszkodzenie samochodu do wywalenia peta za okno. Widać
                że inteligencją nie grzeszysz. Ciekawe że sądy takich upośledzonych
                jak ty na rozprawe wzywają.
    • Gość: duduś Re: Prosię w białym volvo DW C1654 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 15:59
      Takich buraczych ryjów jest niestety pełno w tym kraju. Wieśniak
      zawsze będzie wieśniakiem, nie ważne ile ma kasy, złota na sobie i
      jaką ma furę. Nieraz wystarczy na ryj spojrzeć.
      • Gość: Pierre Re: Prosię w białym volvo DW C1654 IP: *.as.kn.pl 27.06.08, 16:34
        Pokaz swoj ryj wieśniaku, ocenimy.
        • Gość: duduś Re: Prosię w białym volvo DW C1654 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:58
          A co zakazany ryju prawda w oczy kole. Uraziłem wsioczka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka