Dodaj do ulubionych

górka "legnicka"

24.09.03, 14:14
własnie usłyszałem w radiu wrocław że górka miedzy wiaduktami na
ul.legnickiej ma byc zużyta do rekultywacji wysypiska na maślicach
miasto zyska spory kawałek atrakcyjnego terenu blisko centrum pod inwestycje
ciekawe ciekawe :))))
pozdrówka
ps.oby nie pod kolejny hipersmarket
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: górka 'legnicka' IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 24.09.03, 14:41
      zbyszekieliszek napisał:

> własnie usłyszałem w radiu wrocław że górka miedzy wiaduktami na
      > ul.legnickiej ma byc zużyta do rekultywacji wysypiska na maślicach
      > miasto zyska spory kawałek atrakcyjnego terenu blisko centrum pod inwestycje
      > ciekawe ciekawe :))))
      > pozdrówka
      > ps.oby nie pod kolejny hipersmarket

no tak zastanawiałem się kiedy mija okres dzierżawy tego terenu no i widze, że
      podwójnie dobre wieści :)
      Nie miałem pojęcia jak zagospodarowac ten syf a tu taka nowina-zużyta do
      rekultywacji wysypiska heh
      Dzieki za info
      Hipermarket napewno nie, obok ma byc wybudowana Legnicka Park więc wątpie, że
      będzie tam jakikolwiek handel.Może Aquapark??
      • sebcat Re: Którą górkę??? 24.09.03, 16:13
        Chodzi a tą na przeciwko TGG. Jesli tak to ciekawe bo ta górka sama wymaga
        rekultywacji bo yak jak inne tego typu obiekty we wrocławiu np. Wzgórze Andersa
        powstały z czego? Ano z gruzu jaki po wojnie tzeba było gdzieś upchnąc. Czego
        nie wywieziono skladowano na takich chaldach które potem przykryto cienka
        warstw ziemi. Ciekawe co z tym gruzem teraz chcą zrobić.
        • wroclawczyk Re: Którą górkę??? 24.09.03, 16:29
          sebcat napisał:

> Chodzi a tą na przeciwko TGG. Jesli tak to ciekawe bo ta górka sama wymaga
          > rekultywacji bo yak jak inne tego typu obiekty we wrocławiu np. Wzgórze
          Andersa
          >
          > powstały z czego? Ano z gruzu jaki po wojnie tzeba było gdzieś upchnąc.
          Czego
          > nie wywieziono skladowano na takich chaldach które potem przykryto cienka
          > warstw ziemi. Ciekawe co z tym gruzem teraz chcą zrobić.

ale ta górka powstała chyba w ostatnich kilkunastu latach i jest "fabryką"
          kamienia, ziemii itp.Przez lata zwozono tam wszystko.Jesli przeznacza ja na
          rekultywacje wysypiska to będzie to swietne rozwiazanie :)
          • sebcat Re: Którą górkę??? 24.09.03, 16:46
            Tam jest gruz, czyli zegły beto, drewno zelastwo i inne badziewie odzielić to
            wszystko to strasznie duzo kasy na to potrzeba.
            • lolo81 Re: Którą górkę??? 24.09.03, 19:48
              sebcat napisał:

> Tam jest gruz, czyli zegły beto, drewno zelastwo i inne badziewie odzielić to
              > wszystko to strasznie duzo kasy na to potrzeba.

Ta górka jest już od paru lat eksploatowana. Z tego gruzu robią kruszywo.
              Widać to z zachodniej części górki. Oczywiście materiału tam jeszcze dostatek..
          • Gość: Woj Re: Którą górkę??? IP: *.localdomain / 212.244.170.* 25.09.03, 13:40
            Ta gorka jest efektem II wojny swiatowej. Zwieziono tu ziemie z gruzowiska na
            szczepinie. Podobnie powstalo wzgorze Andersa, gorka slowianska, tor saneczkowy
            pomiedzy hallera i krucza i pewnie jeszcze pare takich miejsc by sie znalazlo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka