Gość: hmm wojna na wpisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 18:53 z tego co widze to na tym forum prowadzi się specyficzna wojna pomiedzy jakimś zawziętym klientem a firmą krystex . żenujące !!!!!!! wpisy sa dodawane po kilka dziennie i z tych samych komputerów. Śmiech na sali takie zachowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: wojna na wpisy IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 20:48 zabawe se znależli , człowiek chciałby sie czegoś dowiedzieć to nie może bo se czubki zabawe znależli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan do niedoszły klient IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 21:41 ty to masz szczeście , ja kiedyś zapłaciłem zaliczke prawie 4 tysiące złotych firmie semant ze srody śląskiej i już jej nigdy nie zobaczyłem , oczywiście okien również!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.kamil.pl Re: do niedoszły klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 20:15 dwa lata temu firma krystex robiła u mnie okna , czytając opninie sam wymienił bym sobie okna !!!! ale jestem zadowolony u mnie krystex wymieniał OKNA polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.11, 15:41 Nie wiem dlaczego tak narzekacie na firmę KRYSTEX. Ja zamówiłam tam okna dwa miesiące temu i jestem jak najbardziej zadowolona, okna dostarczone i wstawione w terminie, nie było żadnych nieporozumień. Moja opinia na ich temat jest na +. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 22:06 Uwaga ne te okienka www.stolarkavip.pl/aktualnosci-i-nowosci/inne-ciekawe/607-stolarkavip-pyta-czh-odpowiada-w-sprawie-firmy-urzedowski.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz LAKBUD ul. Robotnicza - super! IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 22.02.11, 03:15 Jeśli szukacie firmy z oknami w okolicy Wrocławia, zajrzyjcie koniecznie do firmy Lakbud przy ul. Robotniczej we Wrocławiu. Jestem jej klientem i po przeanalizowaniu 6-ściu innych wycen na stolarkę okienną do mojego domu ( Oława k. Wrocławia ) wybrałem właśnie ich. Nie zdecydowała nawet cena, która także była najkorzystniejsza - bo nieznacznie. Atmosfera w jakiej dokonuje się wyboru, profesjonalizm, bardzo kompetentni doradcy ( szczególnie polecam p. Agnieszkę) i doświadczenie, to jest to co mnie przy nich zatrzymało. Nie żałuję !! Zamówiłem okna Jezierskiego z szybami antywłamaniowymi P-4. Wymiarowanie bezwzględnie dokonuje sam szef (nie ma wyjątków, bo jak twierdzi: " W dzisiejszych czasach nie można sobie pozwolić na pomyłki"). A teraz najciekawsze : KOLOR. Jak wiadomo dwie najważniejsze rzeczy w domu (z zewnątrz) dla naszych kobiet, to kolory dachówek i okien. Nie było nas wtedy w Polsce i o wszystkim musieliśmy zdecydować telefonicznie i internetowo. To, z jakim zaangażowaniem zajęli się naszym problemem doboru kolorów okien do dachu (lub jak kto woli: dachu do okien) jest godne niekłamanego UZNANIA. Sami jeździli do hurtowni po wybrane przez nas dachówki, w swojej siedzibie robili zdjęcia (przy różnym oświetleniu i odległości) kilku wersji kolorystycznych ram okiennych z w/w dachówkami i przesłali nam na skrzynkę e-mail zestawienia. Nam pozostało tylko zadzwonić do Lakbud ze wskazaniem koloru okien, a do hurtowni z kolorem dachówek. FENOMENALNE. Nadmieniam, że cała ta operacja była dokonywana jeszcze przed podpisaniem umowy, czy wpłaceniem jakiejś zaliczki !! Montaż - jeśli ja mogę to ocenić - PRFESJONALNY. Jeszcze przed podpisaniem umowy przeanalizowałem dziesiątki forum "muratora" i inne, w temacie techniki poprawnego (ciepłego także) montażu okien i nie omieszkałem wypytać o to i owo ( że niby jestem taki mądry ;) ) w salonie przy Robotniczej. Okazało się, że montarzyści są z wieloletnim doświadczeniem w Niemczech (gdzie rzekomo uzyskiwali szkolenia i certyfikaty na ciepły montarz okien) i Polsce.Nie byli zaskoczeni moimi pytaniami i - o dziwo - mieli na każdy temat dużo więcej, niż ja, do powiedzenia. Uspokajające. Do montarzu używali materiałów z najwyższej półki, np. pianki Illbruck w standardzie. Efekt jest fantastyczny. Wiem, że ta informacja wygląda na wyssaną z palca kryptoreklamę, ale przysięgam, że ta bajka wydarzyła się naprawdę. Po prostu, chcę się z Wami podzielić wiedzą o firmie, której można zaufać. Jeśli ja skorzystałem, to co mi szkodzi, aby ktoś jeszcze poczuł się dobrze przy kupowaniu tak ważnej rzeczy jak okna do swojego domu. Zamontują mi jeszcze rolety, które według obietnicy pracowników Lakbud (i mojego logicznego myślenia) nie będą tworzyły mostka !?! pozdrawiam i życzę trafnych wyborów, Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt LAKBUD ul. Robotnicza - super! IP: *.wapgw.era.pl 22.11.11, 16:08 tez wycenialem tam okna ale nie jezierskiego tylko hekaplast. Z reszta sie zgadzam. Pelen profesjonalizm juz na samym wstepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aroon Blumsztajn Re: koszerne okna IP: 217.153.189.* 22.11.11, 16:39 Ale czy proces ich produkcji jest koszerny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kastrat Re: IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 00:19 a ja wolę okna produkowane przez polskie firmy, a nie niemieckie (hekaplst), specjalista z forum muratora to Jareko, który wpieprza się innym na nie swój teren. Zapraszam po naprawdę dobre okna do salonów Impro: ul. Robotnicza ul. Gwiaździsta ul. Karmelkowa w Lakbudzie się nudzą i sami sobie piszą dobre opinie, nuuuuuuuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian LAKBUD IP: *.static.korbank.pl 12.02.13, 19:33 Lakbud na ul.brucknera we wroclawiu - ŻENADA!!!!! Kierownik - prosty, chamski i arogancki. Przy wstepnym kosztorysie na sile mily, natomiast po dokonaniu zamówienia i wpłat totalny brak profesjonalizmu. Człowiek na niewłaściwym miejscu. Nie polecam zamawiać tam niczego. Lepiej trzymac sie z dala. Jest sporo firm na rynku wrocławskim gdzie potrafia naprawde zadbac o klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient odradzam absolutnie Empol IP: *.play-internet.pl 27.02.11, 17:46 Empol firma duża , podejscie do klienta do momentu podpisania umowy o.k ! po podpisaniu umowy jesteś nikim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ODRADZAM EMPOL, CHCESZ MIEĆ ATRAKCJE KUP SE TAM OKNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument tylko nie oknoplast IP: *.play-internet.pl 27.02.11, 23:45 W piątek miałem wymieniane okna z firmy oknoplast kraków (najbardziej renomowana firma okienna ) i powiem wam iż wolałbym okna kupić w firmie KRZAK pozatym że przepłaciłem , to dostałem okna nie takie jak zamawiałem (inne podziały) a ciepły montaż za który zapłaciłem dodatkowo został zrobiony tak nie udolnie ze chyba sam bym to zrobił lepiej! czy jest jakaś porządna firma we wrocławiu? mam jeszcze 5 okien do wymiany. a w oknoplaście napewno już tego nie zrobię! Odpowiedz Link Zgłoś
oknoplast1 Re: tylko nie oknoplast 04.03.11, 17:59 Witam, Jest nam niezmiernie przykro, iż zamówione okna oraz usługa montażowa, nie spełniły Pańskich oczekiwań. Ponieważ zawsze dokładamy wszelkich starań, by nasi klienci byli zadowoleni zarówno z naszych okien, jak i usługi, dlatego proszę o przesłanie na mój adres h.rudzki@oknoplast.com.pl numeru zamówienia oraz adresu biura handlowego, gdzie dokonał Pan zakupu i montażu okien. Ponieważ z Pana maila nie wynika, jakie dokładnie problemy wystąpiły, więc to pozwoli nam na kontakt z Panem w celu wyjaśnienia tych kwestii. Wówczas nasz serwis firmowy dołoży wszelkich starań, by pomóc Panu w zaistniałej sytuacji. Z poważaniem, Hubert Rudzki Specjalista ds. marketingu Oknoplast Sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: tylko nie oknoplast IP: *.smevpn.tpnet.pl 13.07.11, 07:50 witam My również jesteśmy niezadowoleni z wyboru okien formy oknoplast. Zakupiliśmy okna Thermic 90 z kolorem od strony zewnętrznej. Profile wedłu zapewnień sprzedawcy miały być barwione w masie, co było dla nas bardzo ważnym kryterium, natomiast dostaliśmy białe profile z okleiną. Dodatkowo klej w rogach okien jest biały pomalowany na brązowo, kolor po 4 miesiącach już się zaczął łuszczyć. A miały to być okna na lata. Nie polecimy nigdy nikomu produktów firmy oknoplast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inves Re: tylko nie oknoplast IP: *.kielce.net.pl 29.06.11, 10:24 Mam świeże doświadczenie z firmą Oknoplast - niestety negatywne. Kupwałem okna i drzwi w salonie przy Krakowskiej w Kielcach. Jakość produktu - OK, ale jakość obsługi - fatalna. Do momentu podpisania umowy - uprzejmi, chętni do kontaktów. Później -drastyczna zmiana. Termin montażu cztery razy przekładany (w ostatniej chwili). W dniu montażu ekipa pojawiła się na budowie w południe - bez żadnego uprzedzenia, że się spóźnią. Mieli skończyć, ale nie zdążyli. A właściciel salonu na drugi dzień z rana z gębą przez telefon, gdzie są pieniądze? Wcześniej zapłaciłem 80 proc., rezerwując resztę na rozliczenie po wykonaniu. Mówię gościowi, że zapłacę , jak skończą, to się nasłuchałem, że uszy więdły. Nigdy więcej kontaktów z takimi burakami. Firma wydaje krocie na reklamę, budowanie marki, a potem to wszystko może sobie wsadzić, gdy kontakt z klientem wygląda, jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klie Re: tylko nie oknoplast IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 23:05 ja kupiłem w oknoplast kraków rolety i to był jeden z największych błędów w moim życiu. Towar totalnie zjeban... mam wrażenie że nikt tam nad tym nie czywa. Po telefonie do centrali zostałem połączony z osoba odpowiedzialną za rolety nie jakim panem (i tu świadomie z małej litery) arturem s. który w rozmowie z klientem zachowuje sie jak ostatni cwaniak i ham!!!! na podstawowe pytanie o roletach odpowiada "to Pan powinien sam się zorientować jak to ma działć" drodzy Państwo, sam jestem handlowcem ale zachowanie tego gościa to po niżej lini zero! Po 3 dniach postanowiłem szukać pomocy u i innej osoby w oknoplaście i trafiłem na jakiegoś łamage który nie mówi po polsku a jego sapanie na moje pytania załamało mnie !!!!! To długa historia ale już wiem że oknoplast nie ma pojęcia o roletach i robi doświadczenia na klientach a obsługa sięga dna!! nie polecam !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc/wroclaw Re: tylko nie oknoplast IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 16:29 Trochę nie ufam temu co Pan Napisał na temat PANA ( artura S. ).Po pana opisie wnioskuję, że jest pan ordynarnym człowiekiem, któremu najłatwiej wychodzi obrażanie innych.Nigdy nie było sytuacji w której Pan Artur (Świadomie z WIELKIEJ litery ) odmówił mi pomocy czy doradztwa nawet w aspektach na których nie mógł się znać. Mianowicie miałem rolety z oknoplast, ale sterowanie nie z firmy Somfy jakie oknoplast proponuje, ale z zupełnie innej firmy, której elementy posiadał już mój klient. W zadeklarowanym terminie PAN Artur oddzwonił z kompletem odpowiedzi na zadane przeze mnie pytania oraz sugestią modyfikacji niektórych założeń konfiguracji automatyki, które faktycznie finalnie okazały się lepsze i tańsze. Miałem ogromną satysfakcję jak klient zakupił u mnie dużą ilość rolet (okazało się lokalny inwestor) i od tamtej pory wraca do mnie regularnie nazywając mnie specjalistą roletowym. Dzisiaj takim sie czuje, ale wiedzą zaszczepił mnie właśnie Pan Artur Sz. za co jestem mu ogromnie wdzięczny bo nawet nie przypuszczałem, że ta wiedza pozwoli mi tak dynamicznie pchnąć moją firmę do przodu. Pozdrawiam serdecznie P.Artura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: tylko nie oknoplast IP: *.play-internet.pl 17.12.11, 16:59 Tak czy inaczej tylko okna z Empolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: tylko nie oknoplast IP: *.elpos.net 20.01.12, 18:19 Mam te okna od ponad 2 lat. Niestety, jestem rozczarowany. Jakość na średnim poziomie, zresztą dość przestarzały profil Veka. W standardzie wyposażenie mizerne. Gdyby tylko dokupić dodatkowe opcje (n.p. okleinowany profil, cieplejszą ramę czy szprosy), cena znacznie szybuje w górę. Konkurencja oferuje znacznie lepsze okna za porównywalną cenę. Ot, przeciętne okna dla EMERYTÓW I RENCISTÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: tylko nie oknoplast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 19:38 Jak masz te okna to i jesteś niezadowolony to złóż reklamację bo masz minimum 7 lat. Osobiście uważam ,że raczej cię ta firma denerwuje z innego powodu i nie jesteś ich prawdziwym posiadaczem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Współczujący Re: odradzam absolutnie Empol IP: *.pl 03.08.11, 10:20 Współczuję reprezentowanego poziomu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saa Re: odradzam absolutnie Empol IP: *.pl 13.04.12, 13:13 Niezły burak z Ciebie, wpis jak się patrzy. Ja tam nie mam zdania na temat tej firmy, ale uważam że takie tandetne wpisy konkurencji to porażka. Ogarnijcie się ludzie, wstyd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicpiuś Doradzam absolutnie Empol IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 21:52 hmmm... Aron co ty na to? Jeszcze po jednym zimnym browarku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron schechter Re: Doradzam absolutnie Empol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 09:29 a nawet dwa , bo jakieś pajace o oknach mi tu wypisują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Krystex IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.11, 17:38 Polecam z ręką na sercu firmę Krystex, która wymieniała u mnie okna. To co podają w reklamie na temat promocji, to szczera prawda. Byłem nie do końca zadowolony i nie musiałem dopłacać. Znajoma poleciła mi ta firmę i teraz ja będę dalej polecać okna KRYSTEX. Nie wiem, jak oni to robią, ale w ostatecznym rozrachunku byłem przecież zadowolony z usług firmy KRYSTEX. POlecam ich, a ten wpis robię z własnej inicjatywy, bo trafiłem tu zupełnie przypadkowo i naprawdę jestem obiektywny na temat firmy KRYSTEX. Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sesesesese forum do kasacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 08:14 kolejne wpisy potwierdzają fakt tego iż forum te przerodziło sie w kompletnie bezsennsowną wojne na wpisy! IRYTUJĄCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Polecam Krystex IP: *.tdi.tktelekom.pl 01.03.11, 09:34 Jak można przeczytać na tym obiektywnym forum, mój kolega Sebastian oraz ja jesteśmy bardzo zadowoleni z firmy KRYSTEX. Porządna, solidna i rzetelna firma, nie mami klienta obietnicami, których nie spełnia. Polecam firmę KRYSTEX, którą poleciłam też mojemu koledze Sebastianowi. On też był zadowolony z firmy KRYSTEX, bo to porządna firma ten KRYSTEX. Odpowiedz Link Zgłoś
wein61 Re: Krystex 14.05.11, 17:33 Dziwne, przypadkowo wszedł- przypadkowo to można sobie oko wybić.Z daleka czuć firmę KRYSTEX i p. Sebastiana . Lepiej niech pan poprawi swój wizerunek.A pro po, może pan w nocy spać kiedy pańscy klienci pana przeklinają.Pozdr. M.Wein Odpowiedz Link Zgłoś
lelek11k Re: Krystex 03.08.11, 14:52 co za brednie firma krystex z Panem Sebastianem na czele ogłosiła upadłość (nie bez przyczyny), potem firma krystex bis zarejstrowana na żonę również nie podołała oczekiwaniom klienta. Ponabierali zleceń i zadatków i zero wywiązania się z umowy. Otworzyli nową siedzibę na Pomorskiej 48 Okna Wrocław myśląc, że będą dalej nabierać ludzi. To typ bezczelnych ludzi obiecywali w smsach że drzwi będą, że są już w drodze i tak przez 4 tygodnie. Dziś już wiem, że nic z tego. Ostrzegam przed nimi ja zostałem oszukany i sprawę kieruję do sądu z art 394 KC i nie jest tak, że nic się nie da zrobić. Teraz przygotowuję się z kilkoma ludźmi tak samo oszukanymi do zgłoszenia tego faktu na policję jako oszustwo (podpowiedź policji jak ugryść ten fakt) i w między czasie adwokat pisze pozew do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadiusz Kotyna Re: Krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 18:26 W nawiązaniu do wpisów tego forum chciałbym poinformować iż Firma Okna Wrocław nie jest kolejną odsłona p. Świtaja . Po rozstaniu się z p.Sebastianem założyliśmy swoją firmę i nic nas nie łączy z dawną firmą Krystex w której pracowaliśmy . To że pracowaliśmy u człowieka nieuczciwego chyba nie pozwala państwu aby zniszczyć nas na samym początku istnienia bez wypróbowania jakości naszych usług . Na dodatek pragnę dodać iż za cały sprzęt i materiały i narzędzia dokończyliśmy wszystkie zaległe zlecenia . Zapraszamy do wypróbowania naszych usług . Z poważaniem Arkadiusz Kotyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadiusz Kotyna okna IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 21:51 W nawiązaniu do wpisów tego forum chciałbym poinformować iż Firma Okna Wrocław nie jest kolejną odsłona p. Świtaja . Po rozstaniu się z p.Sebastianem założyliśmy swoją firmę i nic nas nie łączy z dawną firmą Krystex w której pracowaliśmy . To że pracowaliśmy u człowieka nieuczciwego chyba nie pozwala państwu aby zniszczyć nas na samym początku istnienia bez wypróbowania jakości naszych usług . Na dodatek pragnę dodać iż za cały sprzęt i materiały i narzędzia dokończyliśmy wszystkie zaległe zlecenia . Zapraszamy do wypróbowania naszych usług . Z poważaniem Arkadiusz Kotyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzednik Re: okna IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 14:12 ok to podaj nip i nr wpisu do EWIDENCJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Windykator Krystex IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 22:35 Sebek, dojechali Cię już za te 2 bramy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjebek 2 bramy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 18:41 tak samo jak twoją matke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Windykaor Re: 2 bramy IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 23:44 ale kozak jesteś sebek, a byłeś ty kiedy na Ukrainie? molodec ti sosi xui Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjebek Re: 2 bramy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 07:41 kozaki w lesie rosną , zajebiemy sebka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Krystex bis IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 23:12 YWCHODZĄC NA PRZECIW OSZCZERSTWOM WYPISANYM NA TY ŻE FORUM ZAPRASZAM WSZYSTKICH POTENCJALNYCH KLIENTÓW DO SKORZYSTANIA ZE SPECJALNEJ OFERTY. NA HASŁO "GAZETA PL" DODATKOWE 10 % RABATU , 0 ZŁ ZADATKU, A ZAPŁATA KOŃCOWA NASTĘPUJE WTEDY GDY KLIENT JEST ZADOWOLONY Z USŁUGI . Z POWAŻANIEM FIRMA KRYSTEX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Krystex bis IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.11, 02:45 CZŁOWIEKU NIE OŚMIESZAJ SIĘ - KRYSTEX, KRYSTEX-BIS, naciągasz ludzi nie realizujesz zamówień - sam swoją firmę zniszczyleś teraz robisz interesy na żonę - bo o twojej firmie można jedynie znaleść informacje na liscie dluzników z dopiskiem upadlosc. Czy ty masz wogole honor? Zeby robic lewizne na żonę? biedna kobieta pewnie nie ma wyjscia ale musi to tolerować....pewnie myslala ze wychodzi ze biznesmena, czlowieka interesu...ale szybko zycie zweryfikowalo jej wyobrazenia o tobie...ciezko pewnie zyc z taką myslą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Krystex bis IP: *.centertel.pl 22.08.11, 19:42 Prosze nie zamawiajcie w tej firmie.To oszusci ,typek ktory siedzi na Pomorskiej rzekomo nic nie wie a Switaj sie ukrywa.Biora zaliczki i sie zmywaja,ale na szczescie zawiadomienia na prokuratourze juz sa....tez tam sie sama udalem. A co do pani Patrycji,małżonki Sebastiana Switaj,kotry nie dosc ,ze klientów robi w h....ja to jeszcze swoja żone.Jestem swiadkiem jak zdradzał swoja zone,wiec jak pani Patrycja chce szczegółow to zapraszam na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantek krystex oszust zamknięty IP: *.play-internet.pl 22.08.11, 21:11 Ludzie nie przesadzajcie , facet siedzi . Dopielismy swego tak więc nie wymyślajcie dziwnych teori bo to już jest nieetyczne . A ZALEŻAŁO NAM NA SPRAWIEDLIWOŚCI nie poniżajmy sie do poziomu Świtaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: krystex oszust zamknięty IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.11, 10:17 TAK FANTEK switaj siedzi,ale w wygodnym fotelu na nowym lokum i prosze nie pisz nie sprawdzonych rewelacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: krystex oszust zamknięty IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.11, 11:43 oszuscie wiemy ze fantek to ty areczku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: krystex oszust zamknięty IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.11, 12:17 fantek albo jak wolisz areczku nie bron switaja bo wiem ze razem chodziliscie na dziwki , a pani Patrycja wie o wszystkim i to toleruje tylko nie wiem dlaczego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AREK Re: krystex oszust zamknięty IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.11, 16:16 To prawda razem chodzilismy na dziwki ,a Patrycja to toleruje bo jest jebnieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSSS Re: krystex oszust zamknięty IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.11, 16:19 Tak Switaj badz Misztal dostanie w zawiasach wyrok,jezeli jednak nie odda pieniedzy to niestety pojdzie siedziec.Takze oddadza nam ładnie pieniazki ,z tym ze to troche potrwa napewno. Niedlugo znajdzie sie ktos kto obije grubasowi ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daszyńskiego arek i seba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 20:31 hmm jesteś tak samo głupia i tempa jak twoja siostra , razem ją jebaliśmy na dwa fronty . (jedyna dziwka jaką miałem) Obydwie nadajecie sie do wożenia złomu (interes rodzinny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: arek i seba IP: *.centertel.pl 14.09.11, 19:41 chciałbys ja jebac ale ona nawet na Ciebie nazygac nie chciala ,taki jestes obleśny!! Jezeli jednak chodzi o interes rodzinny to ty sie na tym znasz najlepiej.Szkoda tylko ze nadchodzi temu kres.hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek i seba Re: arek i seba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 21:35 ona miała wiecej hui w piżdzie niż most grunwaldzki nitów , ty za pewne także jesteś kolejną kurewką do zaliczania i twój mąż sie ślizga po tysiącach kutasów!! spytaj sie asi jak było?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byk Re: Krystex bis IP: *.centertel.pl 23.08.11, 06:55 co za zenada ,13 sierpnia piszac to robi dalej ludzi w h...a! Powinni mu obic ta gruba modre raz a porzadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Krystex bis IP: *.koelner.pl 19.09.11, 12:42 Zakonczyłam z wami perturabcje,bo z tak pustymi ludzmi nie ma nawet o czym dyskutowac.Więc albo Switaj grzecznie odda pieniadze, albo bedziemy inaczej rozmawiac. Jak juz wam wiadomo prokuratura sprawa sie zajeła, a za chwilke bedzie miala jeszcze jedna,gdyz wydrukowałam sobie wasze oszczerstwa wobec mnie i mojej rodziny ( siostry,meza ) ,wiecej informacji udzeli wam policja.Zegnam i życze miłego dnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Krystex bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 12:36 Uważaj żebyś się w sobie nie zamkneła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demotywator Re: Krystex bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 12:37 Forum przerosło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opinie krystex Re: Krystex bis IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 23:15 POLECAM ZAINTERESOWANYM drzwiwroclaw.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRYSTEX.PL Forever Krystex IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.11, 22:13 WYCHODZĄC NA PRZECIW OSZCZERSTWOM WYPISANYM NA TY ŻE FORUM ZAPRASZAM WSZYSTKICH POTENCJALNYCH KLIENTÓW DO SKORZYSTANIA ZE SPECJALNEJ OFERTY. NA HASŁO "GAZETA PL" DODATKOWE 10 % RABATU , 0 ZŁ ZADATKU, A ZAPŁATA KOŃCOWA NASTĘPUJE WTEDY GDY KLIENT JEST ZADOWOLONY Z USŁUGI . Z POWAŻANIEM FIRMA KRYSTEX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: okna IP: 217.97.131.* 17.08.11, 12:15 Prosze zatem o numer kontaktowy do Pana, skoro Okna Wrocław to Pana uczciwie prosperująca firma.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantek Koniec oszusta krystex , świtaj aresztowany IP: *.play-internet.pl 18.08.11, 09:11 Po wielu donosach do prokuratury na p. Sebastiana Świtaj policja zaczeła działać . W dniu wczorajszym został zatrzymany na 3 miesiące do wyjaśnienia wszystkich zgłoszeń wyłudzeń. Nasza determinacja została nagrodzona , OSZUSCI UWAŻAJCIE bo wszyscy tak skończycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Koniec oszusta krystex , świtaj aresztowany IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.11, 12:54 Skąd takie informacje? Przecież jeżeli miałby zostać aresztowany prokuratura musiała by prowadzić prostępowanie a 3 miesięczny areszt musiałby zostać zatwierdzony przez sąd? Jeżeli jest takie postępowanie proszę o sygnaturę oraz który prokurator prowadzi - chętnie się przyłącze bo mnie także oszukał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Koniec oszusta krystex , świtaj aresztowany IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.11, 10:07 To jakies bzdury switaj sie swietnie bawi,a wy barany dalej sie podniecajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantek Re: Koniec oszusta krystex , świtaj aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 14:06 Witam! Informacje mam od kolegi który pracuje w policji , niestety nie podam nazwiska z wiadomych przyczyn. Ale postaram sie ustalić numer sprawy czy coś takiego . On już miał wyrok w zawieszeniu i dlatego został zatrzymany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Koniec oszusta krystex , świtaj aresztowany IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.11, 10:11 Fantek nie opowiadaj bzdur SWITAJ chodzi na wolnosci i swietnie sie z wami wszystkimi bawi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kebab Re: Koniec oszusta krystex , świtaj aresztowany IP: *.mofnet.gov.pl 09.12.11, 15:09 No wreszcie! U mnie zrobił okna, ale co się nawkurzałe, to moje..... Oby już więcej nie prawdział i wkurzał ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZPZ ROLETY Re: Koniec oszusta krystex , świtaj aresztowany IP: *.raciborz.vectranet.pl 03.11.13, 21:51 Świtaje - zbierać pieniądze, 20 tyś za wyłudzone rolety, bo komornik jest w drodze :) Życzę takich katuszy jakie przeżywam przez Waszą perfidnie wielką aspołeczność. Oby Was okradli z tlenu złodzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: okna IP: *.centertel.pl 23.08.11, 07:05 Kolejna zenada.To jest wlasnie ten typek ,ktory siedzi u Switaja w firmie i wcale ta firma nie jest na niego zarejestrowana.Koles nic nie wie,obrabia dupe Switajowi ,ale mimo wszystko go kryje. Okna Wrocław to kolejna firma Switaja. Nie zamawiajcie tam jak nie chcecie stracic swoich pieniedzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy wątek Świtaj bzyka swoje klientki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 08:15 masakra tu sie robi coraz ciekawiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Świtaj bzyka swoje klientki IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 14:30 Jak ktoś wkońcu się dowie pod jaką sugnaturą prowadzone jest postępowanie przeciwko KRYSTEX i Świtajowi proszę o podanie sygnatury sprawy oraz prokuratora który prowadzi. Tez jestem oszukany przez niego. Czy ktoś zakładał przeciwko niemu już sprawę cywilną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Re: Świtaj bzyka swoje klientki IP: *.play-internet.pl 23.08.11, 20:26 Oprócz tego ze posiedzi facet jest gołodupcem , nie ma możliwości odzyskania ani złotówki(nie ma nic ). Po drugie chyba ma jakieś szemrane interesy bo nikt mu nie chce obić ryja !???? WALENIE GŁOWĄ W MUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo Re: Świtaj bzyka swoje klientki IP: *.koelner.pl 23.11.11, 09:37 Tak ja zakładałam. Switaj zgłasza sie na policje sukcesywnie ze spuszczona głowa frajerzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: okna IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.11, 11:07 Ty tez jestes dobry numer Arkadiusz !!! taki sam kretacz i zlodziej jak switaj, oboje do siebie pasujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: okna IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.11, 11:24 TAki sam kretacz i zlodziej jak switaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: okna IP: *.wroclaw.mm.pl 20.01.12, 15:03 Nie prawda nie wywiązaliście się z wszystkich pozostałości po Sebstianie Świtaju. W dalszym ciągu nie wykonana jesy wymiana drzwi w Domu Działkowca "Sępolno" i nie zwrócona zaliczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Krystex IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.11, 11:32 Cwaniak z ciebie Areczek, taki sam jak switaj zlodziej i oszust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felik Re: Krystex IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 14:09 proszę o jakiś namiar do was chętnie dołącze się do zawiadomianie do prokuratury na KRYSTEX i Świtaja!!! mnie tez oszukał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik reklama za darmo IP: *.play-internet.pl 03.03.11, 21:05 NIE WAŻNE JAK , BYLE MÓWILI !!! NAJLEPSZA REKLAMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 11:23 Ja polecam firmę Impro z ul.Karmelkowej. Profesjonalnie, szybko i nie drogo. Ja zdecydowałem się na okna producenta Adams na profilu Brugmann Rounline. Okna prezentują się rewelacyjnie. Montażyści naprawdę super. Polecam wszystkim. Mają też jeszcze dwa oddziały na ul.Robotniczej i ul.Gwiaździstej koło Sky Towera. www.impro.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdomówca cała filozofia zakupu okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 10:54 Kochani ludzie jesteście załośni , chodzicie po firmach zbieracie po 10 ofert byle jak najtańsze . A póżniej narzekacie i wypisujecie bzdury , sami jesteście temu winni ! Chcecie mieć dobre okna i usługe TO KOSZTUJE !! RADA NA PRZYSZŁOŚC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKSPERT Re: cała filozofia zakupu okien IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 12:44 Ot i cała prawda, ale kogo to obchodzi. To forum od dawna stało się śmietnikiem, gdzie każdy wypisuje na co ma ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obeznany Re: cała filozofia zakupu okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 15:47 prawda ,sama reklama i antyreklama ludzi z branzy okiennej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.play-internet.pl 14.04.11, 09:29 CZESC MIAŁEM TĘ PRZYJEMNOŚĆ ZAMAWIAĆ OKNA W FIRMIE KRYSTX NA DZIEŃ DOBRY BYŁEM NAWET ZADOWOLONY GDY WPŁACIŁEM PIENIĄDZE SPRAWA PRZYBRAŁA NIE KORZYSTNY OBRÓT TERMIN W KTÓRYM MIAŁY BYĆ OKNA ZACZĄŁ SIĘ ODDALAĆ I ODDALAĆ . TELEFONY NIE POMAGAŁY TERMINY DALEJ SIĘ PRZEDŁUŻAŁY TRAFIAŁ MNIE SZLAK ,MIAŁEM UMOWIONYCH LUDZI DO NASTĘPNYCH PRAC, NIESTETY DO PUKI OKIEN NIE BYŁO WSTAWIONYCH ,NIE BYŁO MOWY O DALSZYCH PRACACH OKNA KTÓRE W KOŃCU MAM SĄ PODRAPANE I ZOSTAWIAJĄ DUŻO DO ŻYCZENIA. NAJGORSZA FIRMA JAKĄ SPOTKAŁEM W SWOIM ŻYCIU LUDZIE JAK NIE CHCECIE MIEC PROBLEMÓW I CHCECIE MIEĆ TO CO ZAMAWIACIE I W TERMINIE TO OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 13:46 pisz krzysiu pisz i rób dalej komuś darmową reklame Odpowiedz Link Zgłoś
wein61 Re: ludzie czytajcie umowy 14.05.11, 15:34 To takimi słowami PSYCHOPATKA (na pewno ktoś z firmy KRYSTEX) określa swoich klientów. Wstyd dla firmy, to tylko świadczy o waszym podejściu do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyzolek/reklama kr Re: Okna Krystex IP: *.play-internet.pl 15.05.11, 06:34 Jakoś naprawde nie interesują mnie wasze okna czy jakiś tam sławny p. Sebastian (a propo dobrze iż chociaż dużej litery piszecie imię). Mogę napisać tylko tyle iż jestem studentem i obserwuję te forum od jakiegos czasu . To jest żenujące , myślicie że tymi wpisami mu zaszkodzicie, wręcz przeciwnie robicie mu bardzo fajna reklame. Za pewne 80% klientów czyta te wpisy a póżniej i tak sobie z nich nic nie robi! Pomijając fakt iż zapewne większość wpisów które tu sie znajdują są efektem nie czytania umów (bo chyba takowe posiadacie? ), załatwiania na tzw. gębe , bez żadnego papieru itp. Jeżeli jest faktycznie tak jak opisujecie to można to szybko załątwić. Wystarczy pomyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
wein61 Re: Okna Krystex 01.06.11, 15:45 Jakiś czas temu przeczytałam ten wpis ,i miał pan rację NIE CZYTAMY WARUNKÓW UMOWY tylko sugerujemy się pierwszą stroną i ulegamy zapewnieniom" uroczego " p. Sebastiana który potrafi opowiadać jaka to jego firma jest SUPER ale tylko do czasu podpisania umowy i wpłaceniu ZADATKU a pózniej zaczyna się horror. .Pokazałam umowę podpisana z firmą KRYSTEX prawnikowi i okazało się że jest tak skonstruowana że nie mamy żadnych praw i p. Sebastian może zwlekać z wykonaniem zamówienia jak mu się podoba wszystko jest na jego korzyść ,a TY naiwny kliencie nie masz żadnych praw.CZYTAJCIE UMOWY z drugiej strony.Okna zamontował mi (po interwencji prawnika) po 36 dniach po terminie po uprzednio 3 umówionych terminach na które nikt z firmy nie przyjechał ani nie powiadomił że montaż się nie odbędzie ,ciągle zasłaniał się umową i zadatkiem że jak zerwę umowę to złotówki nie zobaczę i te wpisy na tym forum podszywające się pod moją osobę świadczą tylko jaka to jest FIRMA -żenujące.Jeśli ktoś pomyśli że to pisze konkurencja to niech zadzwoni do PIH -u tam mają tyle skarg na tą firmę że na pewno nie popełni takiego błędu jaki ja zrobiłam zamawiając tam okna .Na pewno zaraz się zaczną wpisy p. Sebastiana podszywającego się pode mnie ,ale to już będzie sprawa dla policji. Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzyk155 Re: Okna Krystex 08.06.11, 14:45 Zamierzam zamontować okna w moim nowym domu jest ich sporo , więc szukam profesjonalisty od okien. Szukając firm zajmujących się tą usługa znalazłam firmę KRYSTEX okna i drzwi, która jak się ogłasza jest liderem w tej branży i szanuje czas swoich klientów. Co w moim przypadku jest bardzo istotne! Ponieważ mam już doświadczenie współpracując z różnymi innymi podwykonawcami postanowiłam sprawdzić firmę KRYSTEX okna i drzwi. I postanowiłam zadzwonić do PIH-u. To co faktycznie usłyszałam z ust pracownika PIH-u było dla mnie szokiem. W imieniu moim i znajomych ,którzy się budują obok nas serdecznie dziękuje za ostrzeżenie. Mam nadzieje, że inni też to sprawdzą i nie zaprzepaszczą swoich ciężko zarobionych pieniędzy i czasu. Telefon to 5 min. a czas jaki mogła by zająć walka o wykonanie usługi niewiadoma. Dziękuję za szczerość osób współpracujących już z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nierozgarnięty 83 Re: Okna Krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 18:10 Kiedyś już udzielałem sie na tym forum iż nie można posądzać miarą jednego wszystkich , z ciekawości zadzwoniłem do pihu i spytałem kogo nie polecają do wymiany okien pani odpowiedziała iż firmy Krystex i Norma 2000 , a wszyscy inni są wspaniali . Ciekawe tylko na jakiej podstawie ha ha to może teraz bedziemy na informacje dzwonić kto jest dobry a kto zły. Nie popadajmy w paranoje , każdy z nas ma jakiegos znajomego kto robił gdzieś okna. ludzie wybierajcie firmy z polecenia , unikniecie problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurza kupa Re: Okna Szmatex IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 21:53 Ale wieje nudą, Seba napisz parę fajnych kawałów pajacu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Okna Krystex IP: 79.162.105.* 09.09.11, 18:00 A ty nie badz taki do przodu człowieczku.Umow to moze Ty nie czytasz,i nie rób z ludzi debili.Nie mozesz tego załapac ,ze na tym swiecie istnieja złodzieje tacy jak S.Świtaj??!!! Nawet nie pan ,bo na pana to trzeba miec pieniadze i wizerunek ,a on nie ma ani jednego ani drugiego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Okna Krystex IP: 79.162.105.* 09.09.11, 18:02 dla zainteresowanych podaje nr telefonu do Świaja 883-560-218. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: windykator Re: Okna Krystex , historie niestworzone!!!! IP: *.play-internet.pl 10.09.11, 12:14 Te forum nadaje się do tarcia chrzanu telefon jest nieaktualny , bijecie piane pedały i wymyślacie historie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Okna Krystex , historie niestworzone!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.11, 16:13 jak nieaktualny. ,jak dzwonie pod ten nr i odzywa sie Switaj,lekcewazac moje telefony.Powiem wiecej,tel stacjonarny jest przekierowany na jego komorke.Gra z nami w kotka i myszke.Ale niedlugo to my z nim zagramy.Poza tym firma obecnie nie stoi na Switaja tylko na p.Misztala,dlatego Switaj czuje sie bezkarny.Niestety na prokuraturze wiedza juz co maja z nim robic.Niedawno dostalam pismo,takze sprawa napewno bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wein61 Re: Okna Krystex 16.05.11, 09:27 Po moim negatywnym wpisie na firmę KRYSTEX zaczeły się wpisy na tym forum podszywającego się pode mnie słynnego pana Sebastiana i jego pracowników.Zresztą osobiście powiedzial mi że jeśli że jeśli to zrobię to pożałuję.Mam na to dowody.A teraz do p.Sebasiana -myśli pan że tego nie można sprawdzić,poważna firma nie boi sie krytyki tylko stara sie wywiązać z zobowiązań czego pan nie robi ,szkaluje pan swoich klientów i robi pan z tego forum które jest na pana stronie burdel.Przegiął pan, tą sprawą zajmą się profesjonaliści o czym już dziś się pan przekona i pana pracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawrules a co powiecie na firmę Extherm-2 z Psar 08.06.11, 22:38 www.extherm-2.com.pl/ EXTHERM-2, Psary k.Wrocławia ul. Parkowa polecono mi ich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: a co powiecie na firmę Extherm-2 z Psar IP: *.e-wro.net.pl 09.06.11, 21:44 polecam firmę EUROPLAST naprawdę profesjonalna obsługa produkują na Rehale, polecam w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niżnik uwaga norma 2000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 15:04 Jest jeszcze jedna firma której usługi błagają o pomste do nieba . Jest to NORMA 2000 która przez swoje machlojki zmieniła nazwe na RENOMA 2000 !!!!!!!!! UUUUUUUUUUWWWWWWAAAAAAAAAGGGGGGGGGGGGAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wistualny Re: uwaga norma 2000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 16:40 Polska , tylko u nas jest to możliwe . Narobić machlojek i zmienić nazwę. BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy terminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 19:07 chyba wszystkie firm y w tej branży to oszuści , zamówiłem okna w firmie solar i czekam półtorej miesiąca!! Poinformuje jak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: terminy IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 21:36 Bujaj się błaźnie trzeba było zamówić u mnie na Długosza, a teraz ani okien ani kasy. Co za frędzel :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: HeKaPlast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 23:01 Hekaplast ? :) Niemiecka robora w systemie manufaktury?dobre sobie .Kto chce niech kupuje powodzenia .POLASKA TO POTGA W PRODUKCJI NOWOCZEZSNYCH OKIEN . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debno Re: HeKaPlast IP: *.wapgw.era.pl 22.11.11, 15:58 my mamy zamontowane od roku na parterze. Jestesmy zadowoleni zarowno z okien jak i montazu. Na gore tez bedziemy brali ale najpierw trzeba troszke kasy odlozyc bo tanie te okna nie sa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: HeKaPlast IP: *.play-internet.pl 28.11.11, 00:07 Znajomi polecili nam również okna hekaplast. Widzę, że w internecie opinie są ok. więc pewnie się zdecydujemy. Sprzedawca odradza nam balkon bez progu, mówi że nie jest on wystarczająco szczelny ale na naszą odpowiedzialność może nam taki wykonać. Co wy sądzicie na ten temat ? może ktoś ma taki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motylem jestem okna IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.11, 01:32 wstawiaj, niech Ci tylko dadzą dołem poszerzenie dla wzmocnienia (usztywnienia) konstrukcji. Dlaczego nie weźmiesz okien na tym samym profilu bardzo dobrze wykonanych z Wimarolu albo od Różańskiego. Lubisz przepłacać? Łykasz chwyty marketingowe? Nie daj się nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: okna IP: *.play-internet.pl 03.12.11, 23:26 a możesz napisać cos wiecej o tych oknach ? w oknach hekaplast mam: - profile schuco z taśmą rozprężna pod każdym oknem - okucia winkhaus Acktive Pilot. (w każdym skrzydle 4 zaczepy antywłamaniowe, 4 stopniowy uchył, blokadę błędnego położenia klami, podnościk skrzydła, w każdym oknie o wysokości powyzej 1,8m kształtownik stalowy o grubości 2mm, klamki Schuco Acustik z patentem Hoppe Secustik) - szyba Ug=0,5 z ciepłą ramką w kolorze okna - zgrzew nitkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motylem jestem Re: okna IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.11, 00:41 To samo możesz dostać we wcześniej wspomnianych firmach. Te wszystkie elementy, które wymieniasz są jak najbardziej przydatne, a jaki profil CT 70 Cava (5 komorowy), czy któryś z SI 82 (6 kom.)? > - profile schuco z taśmą rozprężna pod każdym oknem bardzo dobry profil, a taśma rozprężna pomiędzy ramę, a listwę podparapetową ma eliminować mostki termiczne i ewentualne przedmuchy zimnego powietrza, jak ktoś niedbale zamontuje parapet > - okucia winkhaus Acktive Pilot. najnowszy model (w każdym skrzydle 4 zaczepy antywłamaniowe, to już prawie, jak okucie antywłamaniowe 4> stopniowy uchył, standard w tym okuciu blokadę błędnego położenia klami, podnościk skrzydła, jeden element odpowiada za obie te funkcje, zreszta bardzo przydatne w każdym oknie o wysokości powyzej 1,8m kształtownik stalowy o grubości 2mm zgodnie z zaleceniami Schuco, niektóre firmy na tym oszczędzają , klamki Schuco Acustik z patentem Hoppe Secustik) nie jest źle > - szyba Ug=0,5 z ciepłą ramką w kolorze okna całkiem nieźle, a ramka eliminuje mostki termiczne. Z taką szybą współczynnik dla całego okna może spokojniewynieść poniżej 1,0 przy zastosowaniu profili 6-komorowych. to wszystko zależy od wielkości okna, bo przy dużych gabarytach to na 5=kom. zeszłoby poniżej 1,0 > - zgrzew nitkowy bajer estetyczny Poproś jeszcze o: - wypełnienie wrębu okuciowego - zatrzask balkonowy do otwieranych drzwi tarasowych To chyba na tyle, aha pomyśl o "ciepłym montażu", sprawdź jednak ceny, bo oni mają drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: okna hekaplast IP: *.play-internet.pl 04.12.11, 22:14 w ofercie mam takie wpisy jak poniżej > To samo możesz dostać we wcześniej wspomnianych firmach. Te wszystkie elementy, > które wymieniasz są jak najbardziej przydatne, a jaki profil CT 70 Cava (5 kom > orowy), czy któryś z SI 82 (6 kom.)? > System: HeKaPlast CT70 Cava Listwa: Systemowa Uszczelka: czarna Rama: CT70 68mm Skrzydło: Cava 83mm > > > - profile schuco z taśmą rozprężna pod każdym oknem > bardzo dobry profil, a taśma rozprężna pomiędzy ramę, a listwę podparapetową > ma eliminować mostki termiczne i ewentualne przedmuchy zimnego powietrza, jak > ktoś niedbale zamontuje parapet > > > - okucia winkhaus Acktive Pilot. > najnowszy model okucie: UR 4grz+MSL+DFE > Poproś jeszcze o: > - wypełnienie wrębu okuciowego wyp.wrębu okuciowego: czarna uszczelka w dolnej części ramy > - zatrzask balkonowy do otwieranych drzwi tarasowych w balkonach mam: Aluminiowa osłowa progu: TAK> > To chyba na tyle, aha pomyśl o "ciepłym montażu", sprawdź jednak ceny, bo oni m > ają drogo. dzięki, porównam i napisze z jakim skutkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motylem jestem Re: okna IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 23:13 profil CT 70 CAVA z potrójną szybą U=0,5 jest moim zdaniem najlepszym połączeniem, bez zbędnych fajerwerków. Masz za to uwzględnione wszystko to, co w oknach być powinno. Gdzie wyceniałeś w salonie na północy Wrocka, czy w śródmieściu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: HeKaPlast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.12, 15:10 Też słyszałem takie opinie. Osobiście uważam, że boją się zniechęcać klientów wysoka ceną takiego rozwiązania. Może i szczelność nieco niższa ale praktyczność znacznie większa. W końcu zimą można taki niski próg sztucznie doszczelnić, bo przecież raczej rzadko korzystamy wówczas z tarasu. Za to latem nie będziemy na zwykłym progu zostawiać obcasów i w nieskończoność odrywać uszczelki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: terminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 11:57 ciekawe co za cięzki frajer ma internet w chelo i podpisuje się się seba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania.b krystex IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.11, 17:54 Witam! W dniu dzisiejszym miałam zamykaną budowe przez firme krystex tak często tu opisywaną, szefowi tej firmy nawet nic nie wspominałam że jestem prawnikiem . A o wpisach na forum wiedziałam przed podpisaniem umowy (o czym również go nie poinformowałam) , pomysłałam ze jak coś sknocą to bede miała okna z roletami i brame za darmo. I niestety na mój pech sie przeliczyłam , sprawdzali mi prace majster i inspektor nadzoru , nie było do czego sie doczepić. Tak więc albo te forum jest nieobiektywne , albo miałam takie szczęscie!!! budowa do obejrzenia w pęgowie. Zapraszam Odemnie wielki plus dla firmy krystex , drzwi też u nich zakupie . A te forum to się nadaje do ............................ sama zasugeruje właściielowi firmy zeby założył forum o swojej firmir. Ale nie anonimowe jak te , jeżel ktoś naprawde był klientem to nie ma się o co martwić. chociaż bedzie pewne ze nikt z ulicy nie pisze bo go kolega pprosił. A pamietajcie ze działa to w dwie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: krystex IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.11, 11:39 Aniu zapomnialas napisac ze Switaj to twoja rodzinka pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramie prawa paranoja!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 07:46 Pięknie, z tego co rozumie po analizie wpisów na tym PSEUDOFORUM . To w firmie Krystex klient który wchodzi jest obrażany okradany , obrażany przez pijanego właściciela który jeszcze straszy pobiciem . Ludzie czy wy jesteście tacy głupi , czy cheć zemsty zasłania wam oczy przeciez gdyby cos takiego miało miejsce nadaje się tylko do prokuratury. Zastanówcie sie nad tym co piszecie , bo przez takich jak wy te forum stało sie nieobiektywne. Piszecie zamiast o oknach to o ludziach? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyzyta Re: paranoja!!!!!!!! 22.06.11, 09:29 Zamawiał pan tam okna ? Miał pan spotkanie trzeciego stopnia z Sebastianem Świtajem ?Chyba nie ! Pisze on na tym forum że każdy klient po montażu ma wystawić mu opinię ,dlaczego mnie nie poprosił? Nikt kto nie miał z nim do czynienia nie wejdzie tak sobie na to forum żeby go bronić.Sam sobie wypisuje pozytywy bo niedługo nie będzie miał co do garnka włożyć,a nuż złapie jakiegoś naiwnego i będzie miał super zabawę.Nie wierzę tym co piszą że nie dali zadatku, albo ryzykują po tych opiniach, że zamówili u niego okna.Po pierwsze on zawsze żąda zadatek, więc to jest kłamstwo.Wstawiał okna w Pęgowie" zapraszam"jestem zadowolona- pisze ktoś tam.Pęgów jest duży niech poda adres chętnie się tam przejadę ? Miałem z tym człowiekiem do czynienia więc wiem że remont domu może się przerodzić w horror, czego nawet najgorszemu wrogowi nie życzę. A co do prokuratury -Kiedyś tam trafi !!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramie prawa Re: paranoja!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 13:11 Jezeli uraziłem to przepraszam bardzo , ale niezrozumiałe mi jest to co moze spowodować u ludzi taki gniew. Tak więc wydało mi się to nierealne. Może pan przybliży co spowodowało u pana taką wściekłość,jestem bardzo ciekaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: paranoja!!!!!!!! IP: *.internetia.net.pl 22.06.11, 17:55 Żeby to zrozumieć, trzeba po prostu zamówić tam drzwi lub okna. Muszę jednak jasno powiedzieć, że nikt w tej firmie nie był agresywny, nikt nie krzyczał. Nie czułam od nikogo alkoholu i nic nie wskazywało, żeby ktoś był pod jego wpływem. To, co doprowadza mnie do szału, to totalne kompletne lekceważenie, nieograniczone marnowanie cudzego czasu niezwykle kreatywne wymyślanie usprawiedliwień na kolejny, kolejny i kolejny niedotrzymany termin. Traktowanie klienta jak natręta, któremu łaskawa obietnica dokonania 200zł upustu zrekompensuje ileś dni straconych na czekaniu na ekipę montującą i prawie 3 krotne (!!!) przekroczenie terminów. Rozumiem tydzień poślizgu, dwa też nie stanowią problemu, trzy po uzyskaniu wyjaśnień i przeprosin też nie powinny być piętnowane, ale 10 tygodni opóźnienia przy prostym zamówieniu połączone z niezwykłym, wręcz artystycznym w formie lekceważeniu klienta poprzez niezjawianie się na umówionych terminach i braku w tym czasie (oczekiwania) jakiegokolwiek powiadomienia, wyjaśnień - kompletnie nic. Klient siedzi, czeka jak głupi, termin mija a firma kompletnie milczy. Jakby ci ludzie krzyczeli, byli pijani czy pod wpływem narkotyków - to by było jakoś zrozumiałe. Ale tak na zimno z wyrachowaniem, prawie śmiejąc się w twarz, pokazywanie człowiekowi, że jest dla nich tym czymś, co się do butów przylepia - to wzbudza prawdziwy gniew. Nigdy, w żadnej firmie (a z wieloma ubijałam interesy) z takim podejściem się nie spotkałam i tyle krwi mi nie napsuli. O szczegółach pewnie jeszcze napiszę, na razie przygotowujemy pozwy sądowe. Umieszczony na spodniej stronie blankietu zamówienia wyblakły test umowy sformułowany jest bardzo niekorzystnie dla klienta, ale prawnicy są dobrej myśli. Takie podejście do klienta po prostu nie pozostawia innej drogi niż sądowa. Jakby wszyscy klienci nie dawali się zbyć przyznawanym z łaski, żeby usta zamknąć, symbolicznym upustem za "drobne" niedogodności firma albo by poszła w diabły, albo zmieniła swój stosunek do ludzi. Nie udzielałam się jeszcze na żadnym forum w zwiazku z jakimikolwiek usługami, nie lubię publicznie prać brudów, ale teraz po prostu nie zdzierżyłam. Z resztą zauważyłam, że znajduje sią na tym forum kilka(naście) wypowiedzi osób z tak podobnymi wrażeniami, że nie moze być to sprawą przypadku. Sprawa ta mieć bedzie na pewno ciąg dalszy. Jaki...to czas pokaże. Jeśli uznam, że omawianie wyników będzie miało sens, to nieomieszkam tego tutaj i/lub gdzie indziej zrobić. Pozdrawiam osoby z podobnymi doświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: paranoja!!!!!!!! IP: *.internetia.net.pl 22.06.11, 18:15 Oczywiście piasłam o firmie KRYSTEX i żeby być sprawiedliwą to muszę przyznać, że wierzę w to iż ludzi oceniać należy po tym jak kończą a nie zaczynają. Jesli w firmie KRYSTEX są ludzie z honorem i sprawę zakończą honorowo to ja zachowam się również honorowo i publicznie o tym na forum poinformuję. Przykro mi jednak stwierdzić, ale raczej wątpię w to, że będę musiała publicznie ich rehabilitować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytaj link krystex dluznik IP: *.play-internet.pl 26.06.11, 15:13 www.aif.com.pl/pakiet_uslug/_rejestr_dluznikow_-_wierzytelnosci_/rejestr_dluznikow_-_wierzytelnosci_ponizej_15.000_pln Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyzyta Re: krystex dluznik 26.06.11, 18:37 Dziwne ,zawsze pod negatywnymi opisami firmy KRYSTEX pojawiają się dziwne wpisy.P.Sebastianie z firmy KRYSTEX wszyscy wiedzą ze to pana robota.Wez się facet do roboty ,bo nie mam zamiaru utrzymywać Ciebie i twoją rodzinę jak pójdziesz do pośredniaka po zasiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: tylko nie oknoplast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 10:55 Martynka wiek: 23 lat Śląskie > Katowice Zapraszam do prywatnego mieszkania w centrum Katowic, gwarantuję Ci niezapomniane wrażenia, miłość francuską przekraczającą Twe oczekiwania i namiętny seks na zakonczenie naszego spotkania. Oferuję sex klasyczny w zabezpieczeniu, oralny bez zabezpieczenia i wszelkie inne możliwe pieszczoty. Godzinka spotkania to 200zł, pół godziny 150zł - finał w ustach w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świtaj Sebastian Krystex IP: *.play-internet.pl 12.07.11, 16:28 Z tego co jest mi wiadomo to w momencie kiedy firma KRYSTEX znikneła z ul.długosza wysłąła listy polecone do swoich wszystkich klientów z numerem pod którym można sie kontaktować w sprawie niedokończonych zleceń, jednakże zlecenia sa normalnie dokańczane. Więc koleinym oszczerstwem jest to iż ktoś idzie do prokuratury bo zostały od niego wyłudzone pieniadze lub niezrealizowane zlecenie!!! Ale tym lepiej gdyż jak mu sie uda złożyć jakiś fikcyjny wniosek w prokuraturze to wkońcu bede mógł zobaczyc go na zywo. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyzyta Re: Krystex 19.07.11, 15:32 A co z klientami którym firma Krystex montowała okna ,gdzie gwarancja ?Na umowach nie ma nazwy producenta . Gdzie w razie reklamacji mamy się zgłaszać ?.Tyle kasy władowane w okna i teraz zostaliśmy z ręką w nocniku.Trzeba było p. Świtaj byc uczciwym i solidnym przedsiębiorcą a żył by pan z tego 100 lat. Były klient Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świtaj Sebastian zapraszam oszukanych 519 726 775 IP: *.play-internet.pl 12.07.11, 16:53 W dniu dzisiejszym sprawa oczerniania mnie na tym forum zostaje zgłoszona do prokuratury , forum jest anonimowe aczkolwiek każde ip nawet dynamiczne mozna namierzyć. Dzisiejszy wpis o tym iz kogos oszukałem na pieniadze jest ewidentnym pomówieniem . Faktem jest iż nasza firma przestaje istniec aczkolwiek numer telefonu w sprawie niedokończonych spraw lub zleceń został wywieszony na drzwiach aby klienci nie czuli się oszukani. Oprócz tego do każdego z klientów który miał umowe w realizacji został wysłany list polecony z informacja o likwidacji i numerze telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Okna Krystex IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.11, 14:43 Jak się nazywa nowa firma Świtaja? ktoś wie gdzie go można znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś