Dodaj do ulubionych

Pobożny cel pana Pawła Kocięby-Żabskiego

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.02, 09:11
Przeczytałem i własnym oczom nie wierzę. Pan Paweł stwierdza, że celem
Platformy Obywatelskiej jest zdobycie wspólnie z ugrupowaniami
solidarnościowymi ponad połowy głosów w wyborach samorządowych. A rozliczenie
panie Pawle ostatniej kadencji nie będzie brane pod uwagę? Czy może ślub z
kasą został wzięty i rozwodów się nie przewiduje. Weźcie jednak pod uwagę, że
we Wrocławiu jest duża liczba bezrobotnych spawaczy, którzy z przyjemnością
odspawają Was od stołków.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bizon Re: Pobożny cel pana Pawła Kocięby-Żabskiego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 15:01
      Niech wrocławswkie rozrabiaki czyli Łosie, Kocięby i Jakubczaki wpierw się
      rozliczą z kasy utopionej w Euro Art Meeting. Kolejnym wymysłem tych wybitnych
      fachowców jest rewolucyjny pomysł obsadzania instytucji kultury swoimi
      kolesiami. Dobrze ,że znany wszystkim cyklofrenik nie dostał się do Sejmu,
      chociaż stanowisko szefa komisji kultury (i prawdopodobnego przyszłego szefa PO
      we Wrocławiu) powinien objąć ktoś bardziej "stabilny".
      • Gość: misz Re: Pobożny cel pana Pawła Kocięby-Żabskiego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 16:58
        Gość portalu: Bizon napisał(a):

ciach
        >powinien objąć ktoś bardziej "stabilny".

po kilku flaszeczkach wszystko sie "ustabilizuje"

PZDr

• Gość: Jaan Re: Pobożny cel pana Pawła Kocięby-Żabskiego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 21:18
          A ja słyszałem, że chłopaki z PO biorą w czopkach mieszaninę Viagry, Laxigenu i
          Prozacu. Efekty widać w Sejmie, Urzędzie Miejskim i na ulicach!
          Zagadka: który wrocławski poseł szczyci się największym wytrzeszczem i "z
          twarzy jest niepodobny do nikogo"? Nagrody do odbioru w Radiu ESKA.
          • Gość: kolo Re: Pobożny cel pana Pawła Kocięby-Żabskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 04:22
            he he
            jebane platformusy
            FORUMOWICZE TAK TRZYMAC. ZE ZLODZIEJAMI NIE GADAMY
            • lech.niedzielski Re: Pobożny cel pana Pawła Kocięby-Żabskiego 19.01.02, 09:25
              Gość portalu: kolo napisał(a):

> he he
              > jebane platformusy
              > FORUMOWICZE TAK TRZYMAC. ZE ZLODZIEJAMI NIE GADAMY

Popieram !!!

• Gość: Bizon Niedzielski! Odwal się! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 01:23
                Z czerwonymi też nie gadamy! Zapisz się na forum SLD!
                • Gość: jarq moze w ogole nie gadajmy?!? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 01:29
                • Gość: Ciekawy Re: Niedzielski! Odwal się! IP: *.dialup.medianet.pl 21.01.02, 11:12
                  Gość portalu: Bizon napisał(a):

> Z czerwonymi też nie gadamy! Zapisz się na forum SLD!

Bizon zmień sobie nicka na "Głupi Wół". Będzie jak znlazł !!!

• Gość: Mintaj Re: Pobożny cel pana Pawła Kocięby-Żabskiego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 11:53
        A ja w innej sprawie - słyszałem nieoficjalnie, że z końcem roku wyleciał szef
        kultury Urzędu Miejskiego Dariusz Speruda. Podobno jego następcą ma być Robert
        Moskwa z Teatru k2. Czy Gazeta może to w końcu potwierdzić lub zdementować?
        • lech.niedzielski Re: Do "Bizona" ! 20.01.02, 12:41
          Bizon był łaskaw zwrócić się do mnie w te oto słowa, cytuję:
          " Z czerwonymi też nie gadamy! Zapisz się na forum SLD! "

W związku z powyższym uprzejmie informuję kombajn zbożowy produkowany w Płocku
          marki Bizon, iż:

1. Ja jestem czerwony (na gębie) po wprowadzeniu się w stan upojenia
          alkoholowego.

2. Z bizonami, ani też z innym bydłem (żubry, woły, krowy, bawoły) nie pijam.

3. Nie wiedziałem, że to forum Platformy Obywatelskiej.

4. Nie znam forum SLD, ani też formalnośći ("... zapisz się ... ") niezbędnych
          do zapisania się (?!).

5. Jeżeli uraziłem wysublimowany gust niezłomnego wielbiciela niezwykle i
          nadzwyczaj uczciwych polityków z PO - swoim wprawdzie krótkim ale treściwym
          wpisem, to oświadczam, że wisi mi to obojętnym kalafiorem w bezpośredniej
          bliskości rzeczonego Bizona.

Amen.
    • Gość: Freeman Re: Pobożny cel pana Pawła Kocięby-Żabskiego IP: *.chello.pl 20.01.02, 20:11
      Gość portalu: Janek napisał(a):

> Przeczytałem i własnym oczom nie wierzę. Pan Paweł stwierdza, że celem
      > Platformy Obywatelskiej jest zdobycie wspólnie z ugrupowaniami
      > solidarnościowymi ponad połowy głosów w wyborach samorządowych. A rozliczenie
      > panie Pawle ostatniej kadencji nie będzie brane pod uwagę? Czy może ślub z
      > kasą został wzięty i rozwodów się nie przewiduje. Weźcie jednak pod uwagę, że
      > we Wrocławiu jest duża liczba bezrobotnych spawaczy, którzy z przyjemnością
      > odspawają Was od stołków.
      To łatwe nie będzie. Chłopaki nieźle koszą .. .

• Gość: duzY A dlaczego tylko 50% ??????? IP: *.dtvk.tpnet.pl 22.01.02, 17:19
        Toż pozostałe miejsca sie zmarnują nie popadając w ręce tak lepkie.
        • Gość: kolo Re: A dlaczego tylko 50% ??????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.02, 03:13
          Kocieba marna geba!
      • nexus20 Re: Pobożny cel pana Pawła Kocięby-Żabskiego 13.02.02, 10:25
        Pan Pawel z kultura ma tyle wspolnego co ja z mercedesemi ... czyli nic.
        Najgorsze jest to, ze za wazne sprawy dla miasta, a kultura niewatpliwie takowa
        jest biora sie ludzie, ktorzy nie maja o nich pojecia. A tacy jak pan Kocieba
        potrafia wszystko POlozyc.
    • Gość: Jarosz Kocięba a Broda IP: *.vogel.pl 19.03.02, 17:03
      Polecam wszystkim trafny i złośliwy komentarz rysunkowy do całej sytuacji.
      Marcowy numer "Odry", trzecia strona okładki (pierwsza tylnej okładki, jeśli
      ktoś tak woli), comiesięczny rysunek Tomasza Brody.

"Reforma kultury we Wrocławiu szansą dla młodych". PanWał Psiagęba-Chamski
      zamierza się znienacka na emeryta Patelnią Obywatelską.

Wstrząsające ;-))) Warto obejrzeć!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka