Gość: Johann Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.08, 20:43 Na, ja.. endlich Breslau wird echt Deutsch sein Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: 62.154.220.* 23.11.08, 21:00 Und Nimand wurde nach Deutschland fluchten um seine Leben zu verbessern! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla euro precz z komerchą IP: *.217.146.194.generacja.pl 23.11.08, 21:05 boże narodzenie co za staroświecka nazwa zamiast to nazwać święta komerchy'2008 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy A Pan Jezus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 16:59 Będzie? Znajdzie się dla Niego jakiś metr^2 pomiędzy reniferami, krasnalami i kolejką? Głupio tak solenizanta nie zapraszać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dim Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.chello.pl 23.11.08, 21:14 Mam nadzieję, że nie zapomną o jakiejś zajebistej specjalnej bożonarodzeniowej fontannie. Ewentualnie niech zaleją przejście podziemne na Świdnickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrój Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.gprs.plus.pl 23.11.08, 23:16 > Mam nadzieję, że nie zapomną o jakiejś zajebistej specjalnej bożonarodzeniowej > fontannie. Yhm, ze względu na spodziewane temperatury poniżej 0 powinna tryskać alkoholem, nie zamarznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellinda Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy 23.11.08, 22:01 Moim zdaniem bardzo dobry pomysł. Liczę na pysznego grzańca i pyszne zapiekane jabłka, takie jak co roku w Berlinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolesławianin Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.aster.pl 23.11.08, 22:43 no tak ale powiniec być tradycyjny polski a nie niemiecki bo w Wawki też będzie miał jarmark bożonarodzeniowy ale nie bardzo niemiecki natomiast tradycyjny polski i naprawdę dużo lepiej ciekawa w Wawki niż we Wrocku tak zauważyłem rok temu byłem na starówce warszawskim i naprawdę bardzo zaskoczony, że we Wrocławiu sprowadzony z Niemiec i Austrii serdecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra24 Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 22:53 Que? Weź trzy głębokie oddechy, uspokój się i napisz jeszcze raz, co masz na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitera Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.aster.pl 23.11.08, 23:01 A przetarg był ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doPitery Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.217.146.194.generacja.pl 23.11.08, 23:07 a jak ustawiono przetarg na miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkesz Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 16:44 Jak chcesz sprawdzic to zapraszam do urzędu.Miasto nic nie płaci nie doklada ani grosza a jeszcze urzędnicy bedą spijac piankę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 16:42 Kolego w Warszawie mają tak dużo miejsca na starówce że nie wiem o czym piszesz i zobacz jakie domki rozkładają we wrocku to gały ci wyjdą.W przyszłym roku warszawka będzie chciała taki jarmark u siebie. Pozdrowienia dla normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
ralfx ????? 23.11.08, 23:24 A co to są Niemczechy? Gdzie to leży bo widać nie jestem na bieżąco Odpowiedz Link Zgłoś
ralfx Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy 23.11.08, 23:27 No ale grzanego wina to sobie tam nie odmówię:) Tylko problem jest z miejscem do parkowania:( Policja mówi, że autkiem bezpieczniej niż rowerem bo rowerzystów łapią więc przyjadę autkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.08, 00:41 Na Święta wracam z Monachium do Wrocławia. No i okazuje się, że w tym polskim mieście położonym kilkaset km na północny wschód czekać będzie na mnie tradycyjny Weihnachtsmarkt... To naprawdę nie mamy już nic własnego? Trochę to smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Bedac we Wrocku, bede w Germanii IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.08, 01:17 ja tez przyjade do mego Breslau, by w Rynku "odleciec" do Niemiec. Istne deja vou. No, ale ktos z organizatorow wytrzepie kasiory od miasta... Ciekawe , oj ciekawe ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Re: Bedac we Wrocku, bede w Germanii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 16:47 Jakyś chciał wiedziec to miasto nic nie dołoży ani złotówki.Jest to impreza samofinansująca nawet nie organizowania przez miasto tylko agencje PIANOFORTE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 08:30 Na pewno nie tradycyjny, ale miło, że będzie. Ciekawe jak zostanie rozwiązany problem z konsumowaniem grzanego wina w miejscach publicznych - w sumie to będzie niedozwolone - takie mamy przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.media4.pl 24.11.08, 19:33 Będzie dyspensa od św. Mikołaja. Już się ciesze, vivat święta, precz z malkonentami, zdaje się że wszyscy mam tak pomieszane geny że jesteśmy jedną wielką rodziną - to do brzydali - nacjonalistycznych malkontentów. Pozdrawiam serdecznie wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamm Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: 79.140.210.* 24.11.08, 01:49 :) Odpowiedz Link Zgłoś
liton jak cudownie.. 24.11.08, 07:43 miasto stoi w korkach.. zorganizujmy wiec jarmark! bedzie europejsko! ciekawe tylko, kto będzie mieć dość cierpliwości, by na jarmark dojechać ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.media4.pl 24.11.08, 19:38 Czemu Ludzie tak narzekacie!!!! Niech żyją święta, przestańcie zamulać swoje mózgi jadem politycznej nienawiści. Będzie pięknie tego życzę tym po prawej, lewej i w środku a kto nie dobry to do baby jagi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbulwer-sowany Czy wyście powariowali??? 24.11.08, 23:24 Wprowadzacie nam tutaj jakieś germańskie zwyczaje, póltorametrowy bratwurst??? Przecież tym cholerstwem można się zatruć!!! Może jeszcze sprowadzicie wesołe miasteczko, jak to robią ci z "zachodu"??? A może jeszcze obowiązującym językiem na jarmarku będzie jęz. niemiecki??? Żenada!!! Nie przekonaliście się jeszcze, że LIZUSOSTWO nie popłaca??? Odpowiedz Link Zgłoś
ethnology Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy 25.11.08, 07:50 Co ma wspólnego z Bożym Narodzeniem proponowany jarmark? Gdzie miejsce na akcenty religijne, bo przecież Boże Narodzenie to święto niewątpliwie religijne. Dziwię się, że władze miasta godzą się na tego typu komercyjne imprezy, które stoją w sprzeczności z charakterem święta od którego zapożyczono nazwę. Bożonarodzeniowe imprezy to są: jasełka, szopka i inne przedsięwzięcia o charakterze, wyłącznie, świąt religijnych. Co na to władze miasta? Z jednej strony Rynku jarmark a z drugiej szopka (Panu Bogu świeczkę a diabłu ogarek) i wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.08, 07:25 Czy Ty trochę nie przesadzasz? Chyba mało podróżowałeś po świecie... Jesteś smutasem czepiającym sie wszystkich i wszystkiego. Akcenty religijne znajdziesz w każdym okolicznym kościele, a tych w centrum naszego miasta nie brakuje. No i w sobie... Brawo dla władz Wrocławia za to, że walczą skutecznie z szarością i chcą żeby Wrocław był kolorowy i przyjazny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: *.wro.vectranet.pl 28.11.08, 07:39 Ewa masz rację, to jakieś wiecznie niezadowolone dupki. Nic im nie pasuje. Niech się wyprowadzą z Wrocka. Dla mnie można nawet rozmawiać po niemiecku. Tu na tym forum są jacyś dyżurni, którzy specjalnie podjudzają. Stare pryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika tak zle tak nie dobrze.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 12:19 Boże ludzie jakby nie było jarmarku byloby żle że nic się nie dzieje , jest jarmark też żle...nie macie sie juz czego czepiac?jak wam sie nie podoba to nie przychodzcie na rynek przeciez nikt do tego nie zmusza...Te wasze wypowiedzi swiadcza tylko o tym ze jestesmy narodem ktory tylko narzeka nic wiecej. A tym nielicznym którzy wstawiaja pozytywne komentarze życze wspaniałej zabawy na rynku w Bożonarodzeniowej atmosferze! Odpowiedz Link Zgłoś
gigra Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy 28.11.08, 19:27 Super.Do tej pory specjalnie jeżdziłam na Jarmarki do Drezna (tam są na każdym większym placu w centrum - bułki ze śledziem? - PYCHA!!!) Teraz chętnie odwiedzę i ten wrocławski. Zobaczycie - inne miasta pozazdroszczą i w przyszłym roku zrobią. Tylko pamiętajcie, oprócz różnych łakoci, grzane wino musi być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Wrocław będzie miał jarmark bożonarodzeniowy IP: 78.8.143.* 28.11.08, 21:01 już się cieszę:) Odpowiedz Link Zgłoś