kde44 30.11.08, 19:16 Brawo :) Wreszcie głos rozsądku. Ja też staram się stąd wynieść. Wszędzie będzie lepiej, niż w tym extra dynamicznym brudzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jonton Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.as.kn.pl 30.11.08, 20:46 "W jakim cywilizowanym mieście wraca się z centrum na obrzeża dwie godziny?" - a w Warszawie to szybciutko? Buhaha, pracowałem w Warszawie i przejazd z Dworca Centralnego do Janek zajmował w najlepszym wypadku 40 minut, a 2 godziny się stało. Jak ci tak źle we Wrocławiu to spadaj, nikt ci tu nie kazał studiować, mieszkać, ani planować z tym miastem swojego życia. Sami maruderzy zjeżdżają do miasta, chcą żyć na poziomie, ale tak jakby byli na wsi, gdzie 3 samochody na krzyż, czyste powietrze, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumi Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.protest.com.pl 01.12.08, 08:43 Kolego. Janki to nie Warszawa... Ba, nawet po drodze jest jeszcze Raszyn. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.chello.pl 30.11.08, 20:58 Dobry Boze,kto nakręca te forumowe jatki?Zas będzie sto wpisów i same bluzgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.chello.pl 01.12.08, 04:00 Zgadzam się tutaj z Gazetą Wyborczą. Oczywiście, że winne są władze miasta, a najbardziej prezydent Rafał Dutkiewicz. Nie nadaje sie on na prezydenta miasta, a co dopiero całego kraju. Dlatego my, Wrocławianie w wyborach na prezydenta Polski będziemy głosowali na Donalda Tuska, nawet jeżeli prezydent Dutkiewicz także będzie kandydował Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia 30.11.08, 21:01 kde44 napisał: > Brawo :) Wreszcie głos rozsądku. Ja też staram się stąd wynieść. Wszędzie > będzie lepiej, niż w tym extra dynamicznym brudzie. ******************************** Brawo:) Wreszcie głos rozsądku. Zawsze jest lepiej wziąć los w swoje ręce niż marudzić na coś na co nie ma się wpływu albo wpływ ten jest on ograniczony. Dla każdej strony wyjdzie to z korzyścią. Vaya con Dios. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Mnie już nie ma! IP: *.metalab.unc.edu 30.11.08, 21:59 Ja już wyjechałam, polecam! Szczególnie w ogóle uciec z Polski, to kraj policji i chamów, Wrocław niestety niewiele odstaje od średniej. I ten zarozumiały Dutkiewicz, ten as mnie kompletnie dobijał, z jego obrzydliwym fałszywym marketingiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.as.kn.pl 30.11.08, 22:11 To smutne, że tylko osoby przybywające do Wrocławia na pewien czas dostrzegają rzeczy, na które mieszkańcy miasta są ślepi. Trudno podejrzewać, by zakochani w nieudolnej bandzie, która rządzi miastem, mieszkańcy zdecydowali się na wymianę tych nieudaczników. A bez tego nie należy spodziewać się poprawy sytuacji w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.chello.pl 30.11.08, 22:42 A Ty długo już sie we Wroclawiu meczysz? Napisz proszę gdzie jest ten raj, z którego do nas przyjechałes?Chetnie sie wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolesławianin Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.aster.pl 30.11.08, 22:50 wprowadziłem się z Wrocka do Wawki trzy lat temu czuje się lepiej to Wawka niż we Wrocku źle czułem mieszkałem we Wrocku, bo nikt nie miałem znajomych a w Wawki trochę mam znajomych ale najważniejsze mam szczęście w pracy :) jestem bardzo zadowolony, że mieszkam w Wawki i dobrze czuje ale w ogóle bardzo podobne Wawka do Wrocka ale naprawdę Wrocek jest bardzo dobre punkt europejski miasta Wrocek, bo bliżej do Pragi, Berlina i oczywiście bardzo dobre droga na zachód do wschód i od północ do południa ja teraz już nie myślę o powrotem do Wrocka :) pozdrawiam bardzo serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrc Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: 212.160.172.* 01.12.08, 07:11 Szkoda tylko, że nie umiesz pisać po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryś Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 01.12.08, 07:13 kolejny upalony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik7 Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 09:34 to się wynoś! Naucz się pisać! Domyślam się że miałeś na myśli Wrocław i Warszawę (bo tak się te miasta nazywają). Nie miałeś znajomych we Wrocławiu? żenujące! W Warszawie też długo nie posiedzisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam się Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 23:46 A umiesz po Polsku analfabeto?? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia 01.12.08, 11:04 Urodziłem się i od kilkudziesięciu lat mieszkam we Wrocławiu. Uważam siebie za wrocławskiego patriotę. I właśnie dlatego bardzo mi smutno, gdy widzę, jak omamieni majakami mieszkańcy wciąż głosują na ludzi, którzy niszczą to miasto. Pytam sam siebie: jak to możliwe, że przy pomocy prymitywnej propagandy można dokonać aż tak ogromnych zniszczeń w aparacie poznawczym ludzi, że publicznie pochwalają likwidowanie przedszkoli i szkół czy oszczędzanie na komunikacji miejskiej, a równocześnie wydaje im się właściwe czy wręcz podziwu godne prowadzenie niekontrolowanych i nieudolnych drogich inwestycji czy wyrzucanie pieniędzy na fontanny i coraz to nowe edycje starań o Expo. Nawet zakładając, że część z nich stanowią osoby pochodzące z mniejszych miejscowości, dla których przeprowadzka do Wrocławia jest już awansem cywilizacyjny, to i tak zdumiewa mnie tak masowa i bezrozumna akceptacja dla ogromnych zaniedbań i błędnych decyzji, które mają wielki negatywny wpływ na rozwój miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
obinobi Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia 01.12.08, 19:40 Witam Bardzo trafne spostrzeżenie. Też się dziwię, że ludzie akceptują takie działania jak Expo itp . Niestety wiele wskazuje na mizerność intelektualną naszego społeczeństwa, dla której analityczne i logiczne myślenie jest bardzo trudne. Nasz prezydent przekonał się, że kreśląc "ambitne" i nierealne wizje można "uwieść" wyborców. Teraz próbuje na większej grupie. Dziś w GW przeczytałem wypowiedź Dudkiewicza, który stwierdza, że Wrocław rozwija się szybciej niż Chiny. Kto jest naiwny, aby wierzyć w takie banialuki? Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia 30.11.08, 23:17 Jeżeli autorce listu tak źle w naszym mieście, to niech spada na drzewo gdzie indziej - nikt nie karze jej tkwić w tym chamowie. Proponuję Kłodzko, Trzebnicę i inne tego typu "metropolie", gdzie z centrum na obrzeża jedzie się 10 minut często zmieniając konie. Najwyraźniej dziewoja studiująca gościnnie w naszym prężnym ośrodku akademickim, podczas edukacji w liceum w bardziej cywilizowanych miejscowościach nie nabyła cennej umiejętności czytania ze zrozumieniem. Bo gdyby tak było, to zrozumiałaby, że BM oskarża ówczesne władze centralne prowadzące chorą politykę, które pod chwytliwym hasłem "Cały naród buduje swoją stolicę" przeprowadziła grabież na niespotykaną skalę, grabież rzutującą po dziś dzień na krajobraz miasta. Kto wie, jak mogłoby ono wyglądać, gdyby całe kwartały zabudowy nie zostałyby w postaci cegły przeflancowane do "stolycy"? Gdyby wysiłek skierowany na odbudowę Warszawy choć częściowo wykorzystać na rzecz odbudowt Wrocławia? Gdyby decyzje co do zabudowy pozostawić lokalnej społeczności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan od 20 lat Wrocławiem rządzi lokalna społeczność IP: *.chello.pl 01.12.08, 00:08 więc 20letni okres dynamizmu i rozwoju można jakoś podsumować i wytłumaczyć inaczej niż wysysaniem przez warszafkę i brakiem słynnych cegieł. No i chyba nie do końca zrozumiałeś ten list. > Gdyby wysiłek skierowany na odbudowę Warszawy choć częściowo > wykorzystać na rzecz odbudow Wrocławia? Gdyby decyzje co > do zabudowy pozostawić lokalnej społeczności? To Warszawa zabroniła budować 2-poziomowych skrzyżowań i tras przelotowych udrażniających ruch? To Warszawa kazała budować Bramy III Tysiąclecia, krasnoludki, kulki, mirmiła, fontanny? To Warszawa kazała wywalać kasę na organizację Expo x 2 łącznie z podróżami po świecie urzędasów? To Warszawa zabroniła przedłużać Obwodnicę Śródmiejską z Osobowic do Żmigrodzkiej albo budować mostu na Wielką Wyspę? To brak cegieł sprawił że od 20 lat nic sie nie dzieje w sprawie budowy kolei aglomeracyjnej a remonty dróg przeprowadzone są nieudolnie? To wywiezione pawężę sprawiły że lokalna władza zlikwidowała przedszkola i podstawówki bo "jest niż demograficzny"? > Jeżeli autorce listu tak źle w naszym mieście, to niech spada na > drzewo gdzie indziej - nikt nie karze jej tkwić w tym chamowie. > Proponuję Kłodzko, Trzebnicę i inne tego typu "metropolie", gdzie z > centrum na obrzeża jedzie się 10 minut często zmieniając konie. nie ma to jak słynna wrocławska wielokultorowość i tulerancja :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: od 20 lat Wrocławiem rządzi lokalna społeczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 06:40 Opisz zatem z czym niesamowicie poradziła sobie Warszawa. Bo rozumiem, że korki tam nie istnieją, miasto jest otoczone podwójnym "ringiem", wszystkie budynki które tego wymagały zostały wyremontowane. W ogóle problem komunikacji nie istnieje. Do Warszawy zjeżdżają się przedstawiciele innych miast aby podejrzeć zastosowane tam rozwiązania, słowem miasto marzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumin Re: od 20 lat Wrocławiem rządzi lokalna społeczno IP: *.protest.com.pl 01.12.08, 09:13 > Opisz zatem z czym niesamowicie poradziła sobie Warszawa. Bo rozumiem, że korki tam nie istnieją, miasto jest otoczone podwójnym "ringiem", Owszem istnieja ale jest ich mniej dzieki wspomninym wczesniej skrzyzowaniom bezkolizyjnym. > wszystkie budynki które tego wymagały zostały wyremontowane. Tak sie sklada, ze na tym polu to Wroclaw moze sie wiele nauczyc... Dosc powiedziec, ze Stara Praga jest odrestaurowywana. Wiekszosc blokow ma nowe izolacje cieplne i swieze kolory. Zawdzieczaja to sprawnym spoldzielniom mieszkaniowym i zaangazowaniu wspolnot mieszkaniowych. Nie powiem, wroclawski Olbin, Trojkat, Grabiszyn to wyzwanie ale czy sami mieszkancy nie moga zadbac o wyglad swoich domow ? Tylu bazgrolow sciennych to juz dawno nie widzialem ! A o opieszalosci spoldzielni nie wspomne... > W ogóle problem komunikacji nie istnieje. Do Warszawy zjeżdżają się przedstawiciele innych miast aby podejrzeć zastosowane tam rozwiązania No jakby to napisac ... Tak wlasnie jest. Od jakiegos roku we Wroclawiu wprowadzany jest system informacji miejskiej. Zgadnij skad jest licencja ? No niestety... warszawska :( Warszawa przejela od Wroclawia system informacji rozkladow jazdy na przystankach ale w druga strone Wroclaw moglby przejac syestem informacji wewnatrz srodkow transportu. Wierz mi, trzeba dobrze znac miasto lub miec sprawny jezyk zeby dobrze zorientowac sie na jakim przystanku wysiasc bedac juz w autobusie lub tramwaju ! A co do komunikacji miejsciej. Jakos nie zauwazylem w Warszawie az tak poniszczonych w srodku tramwajow i autobusow. Dodam jeszcze o czyms takim jak SKM (kolej miejska) w ramach wspolnego biletu a takze wspolprace z innym lokalnym operatorem kolejowym. > słowem (Warszawa) miasto marzenie! Zdecydowanie nie. Ale Wroclaw stanal w miejscu ze swoim rozwojem a tak naprawde traci dystans. Prezydent Zdrojewski dal impuls do zmian, dal nadzieje na to by Wroclaw stal sie tym czym teraz Wroclawianie sadza, ze jest. Ale to pozostaje tylko w ich marzeniach. Z mojego punktu widzenia ostatnie 6 lat prezydentury Dutkiewicza to tak naprawde czas stracony. Nikomu nie zaszkodzil, nie narazil sie ale tez nikomu nie pomogl. Dla jasnosci. W czasie studiow zakochalem sie we Wroclawiu, Wroclawiu Zdrojewskiego. Zycie potoczylo sie tak, ze zyje w Warszawie ale nie porzucilem marzen o powrocie do Wroclawia. Niestety moje obecne wizyty we Wroclawiu coraz czesciej koncza sie rozczarowaniem. To miasto ma wielki potencjal tylko nie potrafa z tego skorzystac ani wladze ani sami mieszkancy. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Re: od 20 lat Wrocławiem rządzi lokalna społeczno 01.12.08, 11:05 Ja nie odnoszę się do ostatnich 20 lat, bo to zupełnie inny temat, natomiast odnoszę się do lat/dekad powojennych, bo o te właśnie chodziło BM, czego nie zrozumiała autorka komentowanego przeze mnie listu. Nikt przy zdrowych zmysłach nie obarcza winą Warszawy za to, jak wolno Wrocław rozwijał się w ostatniej dwudziestolatce, bo to inna para kaloszy. Nota bene, nie rozumiem co BM chciała osiągnąć swoim tekstem, bo w gruncie rzeczy nie wnosi on niczego istotnego i w zasadzie powtarza banały głoszone na łamach lokalnej prasy od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 23:43 No to wynoś się.Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Ja zostaję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 23:45 Poszła won! Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Mam nadzieje, ze Putin zrzuci pare bombek na Wa-we 01.12.08, 00:21 ...i znow im pomozemy w odbudowie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humez wroclaw IP: *.magma-net.pl 01.12.08, 02:08 cale szczescie ze was tu nikt nie trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz POtęga Dynamicznej Zyczliwości:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 02:20 > cale szczescie ze was tu nikt nie trzyma... Całe szczęście, bo Dynamiczny POranek, to więcej emocji niż Poranek osadnika na prerii. Nasze Miasto potrzebuje wytrwałych pionierów, a nie dziecinnych Studętęk, którym czas dojazdu przesłania Magię i Dynamizm Miasta:))) W powyższych POstach zahartowani Dynamiści w szorstkich, ale szczerych słowach dali do zrozumienia, co myślą o miientkich fajach, które cenią swój czas i pieniądze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsa Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 08:13 masz rację. wynieście się i brud zniknie. ja na moje obrzeża z centrum jadę 15-20 minut. Wieczorami i w weekendy 10-15. wkurza mnie za to początek października, kiedy to w autobusach zaczyna być tłoczno i śmierdzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumin Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.protest.com.pl 01.12.08, 09:24 Ehhh ... Zawsze sadzilem, ze takie odzywki to tylko w Warszawie i pod adresem Karkowa. O Wroclawiu i jego mieszkancach, Warszawa zawsze pisala dobrze ... Ksenofobia to straszna rzecz. Bez swiezej krwi kazde miasto stanie sie tylko skansenem. Dosc powiedziec, ze Twoi przodkowie tez przybyli (w sumie to moze ich nawet tam w wagonach przywiezli nie pytajac o zdanie) do tego miasta i to calkiem niedawno, bo jakies 64 lata temu. No chyba, ze Twoj dziadek to krewny Eberharda Mocka ;) Choc i on urodzil sie ponoc w Walbrzychu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: 80.249.5.* 01.12.08, 08:36 A ja coś czuję że autorkę listu nie miasto boli ale chłopak który z tego Pieknego Miastam ja spławił.A takie nadzieje wiązała .Pewnie WRACAJ DO DOMU Wrocław BEE. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia 01.12.08, 10:24 Znam to napięcie przed wyjazdem, oraz ulgę po wyprowadzce z tej dynamicznej metropolii. Po wyprowadzce z Wrocławia do innej, o wiele mniej dynamicznej metropolii moje czasy dojazdu do i z pracy zmalały z w sumie trzech godzin dziennie do 30 minut. Nagle okazało się, że po pracy da się jeszcze żyć, można gdzieś wyskoczyć, coś zobaczyć. Po pracy istnieje życie, niestety, nie we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan a ja czuję IP: *.wroclaw.mm.pl 01.12.08, 11:29 że coś tu śmierdzi , faktem jest , że nasi urzednicy to bałwany , ale raptem teraz ostatnio nasila się atak na Wrocław (Dutkiewicza) , że taki brudny, że bałagan,że korki,że chamstwo itd. Mam podejrzenia , że mamy już kampanię wyborczą i jak zwykle to bywało GW staje po jakiejś stronie ... tylko po której ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: a ja czuję 01.12.08, 11:44 Po stronie PO rzecz jasna. Ja również z pewnym rozbawieniem obserwuję zmianę frontu przez "GW". Niby to lepiej, że w końcu ktoś pisze o bałaganie w zarządzaniu Wrocławiem, ale gdy po raz kolejny dziennikarze "GW" będą opowiadali dyrdymałki, jacy to są niezaangażowani, to chyba tylko ograniczony na umyśle przyzna im rację. Odpowiedz Link Zgłoś
bgwd14 Re: a ja czuję 01.12.08, 18:51 Jednym dobrze w Warszawie, innym we Wrocławiu, a jeszcze innym zupełnie gdzie indziej. Można mieszkać, żyć tam, gdzie się chce. Można wyjeżdżać z Wrocławia. Tylko czy od razu trzeba o tym trąbić na forum i w listach do gazety? Szczęśliwej drogi, już czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos rozsądku Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 23:45 Tylko niezapomnij zmienić tablicy rejestracyjnej na DWR lub D cośtam, a nie jak większość pajaców co się wyprowadziły z Wrocławia dalej jeżdzą z takimi tablicami. Ciekawe czy niechcą być klasyfikowani jak kmioty, czy jednak mają inny cel że bardziej im się opłaca mieć rejestracje i zameldowanie z syfskiego Wrocławia, niż z super wsi pod Wrocławiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: 62.87.132.* 02.12.08, 07:09 To po co tu siedziś, skoro tak Ci źle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.lublin.enterpol.pl 02.12.08, 07:19 Wrocław dostał z budżetu centralnego autostradę, lotnisko, remont linii kolejowej, dotacje do szpitali i strefę ekonomiczną. Za to wszystko zapłacili głównie mieszkańcy Polski Wschodniej. I jeszcze wam mało chcielibyście żeby wam jeszcze do Whirlpoola dopłacać żebraki jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Drogi Aronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 19:14 Bardzo sie cieszę, że wspólnie z mieszkańcami Lublina zamierzasz poprzeć kandydaturę pana Dutkiewicza na prezydenta RP. Dzięki temu Lublin będzie miał zapewnione dotacje na rozwój infrastruktury, w tym przede wszystkim kanalizacji. Pozdrawiam serdecznie ze swoja ukochana laską. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Drogi Aronie 02.12.08, 21:45 Przydałoby się, bo biedny aron musi śmigać codziennie z wiadrem do studni. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Drogi Aronie 02.12.08, 21:47 a no i jeszcze biedak ma wychodek drewniany, w zimie marznie mu tyłek Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia 02.12.08, 21:40 Przecież najmniej kasy wpłaca Polska Wschodnia, bo jest najbiedniejsza. Ponadto trzeba tam otrzymywać tabuny rolników na KRUSach. Gdyby nie wrocławskie pieniądze dawno byś już z głodu zdechł. Także nie gryź reki, która cię okarmi i okaż pokorę przed Wrocławiakami, którzy cię utrzymują przy życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: 89.108.200.* 02.12.08, 21:17 A ja odwrotnie, sprowadziłem się z Warszawy do Wrocławia. Bardzo fajne powiatowe miasteczko. Trochę zakompleksione, czego dowodem jest choćby obecna dyskusja na temat relacji WaWa-WW, ale poza tym ujdzie. Dużo parków i ścieżek rowerowych..... I nawet korki jak w domu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dead-sea Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 21:48 Skąd współWrocławianie w Was tyle jadu? Człowiek, któremu się wiedzie raczej pozwoliłby sobie na inteligentny i cyniczny komentarz a nie równie żałosne ujadanie i kąsanie. Czy wszyscy, którzy nie biegają na kolanach wokół ratusza będą musieli opuścić to miasto? Kto wówczas na Was zarobi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Mogę pod przysięgą stwierdzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 22:08 że w moim przypadku kąsnie nie wchodzi wrachubę z uwagi na protezy, pełne szufladki, a z powodu braku uczciwej waloryzacji rent i emerytur nie stać mnie na coregę tabs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dead-sea Re: Mogę pod przysięgą stwierdzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 22:58 Spokojnie mogę tą przysięgę odebrać (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masai Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.eranet.pl 02.12.08, 23:56 to zjezdzaj z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nie mogę się doczekać wyprowadzki z Wrocławia IP: *.wro.vectranet.pl 03.12.08, 04:36 Też nie mogę się doczekać wyprowadzki. Syf, kiła i mogiła uparcie lansowane na miasto spotkań. I ci ludzie... Nie chcę żyć reklamą, chcę normalności. Odpowiedz Link Zgłoś