Dodaj do ulubionych

Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu!

01.01.09, 15:54
Nie tylko Dolnoślązacy bawili się na rynku. Byli tam również m.
in.Pomorzacy z Mazowsza. Jeden na pewno.
Obserwuj wątek
    • ni-e Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! 01.01.09, 15:56
      mam nadzieje ze 31-12-2009 nie będzie nudnej telewizji na rynku
      • Gość: ada Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.wroclaw.mm.pl 01.01.09, 16:26
        Mam nadzieję, że jednak będzie.To ogromna promocja miasta,
        przyciągająca inwestorów i dająca nam wrocławianom i mieszkańcom
        aglomeracji wrocławskiej miejsca pracy.Niech tam śpiewa i tańczy
        nawet koło gospodyń wiejskich, byle tv transmitowała. Wszak
        znaleźliśmy się w znakomitym towarzystwie dwóch stolic- Krakowa i
        Warszawy. To nobilitacja.
        • Gość: Gienio Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 17:18
          Dokładnie bez transmisji telewizyjnej nie będzie żadnego sylwestra na rynku a
          jeśli to malutki... a po drugie tak jak napisała ada to jest mega promocja dla
          Wrocławia z której strony byś nie spojrzał :)
          • Gość: Dawca_nerek zgodnie ze starym indiańskim przysłowiem... IP: *.eranet.pl 01.01.09, 22:04
            ... "dzisiejsze gazety wyścielą jutrzejsze kubły". A mówiąc po
            naszemu: w poniedziałek nikt już o tym nie będzie pamiętał stojąc i
            klnąc w korku do pracy.
            • Gość: Łoś_bimbacz jestem malkątętem:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 23:23
              Przewidywałem, że PijaRowcy ogłoszą udział 200 tysięcy wyznawców
              Sternika i Dody w imprezie masowej, a tymczasem Centrum Dynamizmu
              POszło za ciosem i ogłosiło 250 tysięcy uczestników. Żadne z
              konkurujących miast nawet nie POdjęło medialnej rywalizacji, zgodnie
              z przysłowiem: nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi do parteru i
              POkonana doświadczeniem. Nieśmiałe głosy przeliczające liczbę
              uczestników na 1 metr kwadratowy powierzchni rynku są stanowczo
              pacyfikowane, że 250 tysięcy to się przewinęło. Sprytne, ale budzi
              pewne wątpliwości ideowe, tzn. przyszli i POszli????, nie POdobało
              się?, nie wytrwali do końca ze Sternikiem i Dodą oraz Die Haelfte of
              Modne Tłoki:)???? Taki wynik wymusi ogłoszenie w przyszłym roku 300
              tysięcy uczestników, bo przecież uczesniczymy w Najdynamiczniejszym
              Rozwoju w dziedzinie Niemądrych Kroków:)
        • Gość: takisobiektoś Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.09, 21:10
          Koleżanko nie przesadzaj.Kraków owszem ale stawianie Wrocławia obok Warszawy i
          uważanie że to nobilitacja dla naszego miasta to pomyłka.Warszawa to duża wiocha
          .Zero klimatu.Wielkie blokowisko i nic więcej.Kraków i Wrocław są The Best.
          • Gość: WRO-WAW Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.eranet.pl 01.01.09, 23:45
            takisobiektos przyjechal chyba z jakiejs totalnej wioski i leczy
            kompleksy obrazajac Warszawe. Mieszkam w obu miastach i oba sa fajne.
            I oby rywalizacja Warszawy i Wroclawia o najfajniejszy sylwester
            trwala jak najdluzej bo korzysci z tego odniesie zarowno Wroclaw jak
            i Warszawa :)
            • Gość: takisobiektoś Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.09, 00:57
              Chyba ty przyjechałeś z wioski.Po pierwsze jak można mieszkać w 2 miastach, po
              drugie mieszkam we Wrocku od 38 lat.W W-wie tylko 2 lata i powtórzę jeszcze
              raz:WIOCHA!!!
            • Gość: takisobiektoś Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.09, 01:03
              Dodam jeszcze że Kraków to może rywalizować z Wrocławiem.W-wa już w zeszłym roku
              się popisała, że TVN nie chce już słyszeć o transmisji sylwestra.Uratował ich
              tylko Polsat.W 2 mln. mieście bawi się 0k.100tys. mieszkańców.PORAŻKA.Można
              jeszcze się domyślać , że połowa widzów to Siedlce, Miłosna, Mińsk itp.(nie
              obrażając oczywiście tych miast).
              • Gość: Alek Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: 83.2.247.* 02.01.09, 01:36
                Kolego teraz to sie naprawde popisales,hahhaha
                Wrocław przy Krakowie to duża wioska,nie wspominając wogole o Warszawie. Poza
                tym jak mieszkales w Warszawie 38lat temu to gratuluje trzezwego spojrzenia na
                sprawe.
                Ja studiowalem we Wroclawiu 5lat mieszkając tam i powiem Ci to duża wioska
                porównujac i do Warszawy i Krakowa.Tyle w temacie!
                • Gość: takisobiektoś Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.09, 02:01
                  Nie mieszkałem w W-wie 38 lat temu tylko 5.I na szczęście tylko 2 lata.Czytanie
                  ze zrozumieniem kolego się kłania.Ja nie pisałem krytycznie o Krakowie tylko o
                  W-wie. Ale skoro zakompleksiony krakusek się odezwał po wczorajszej klapie to
                  już nie moja wina.
                  • Gość: Alek Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: 83.2.247.* 02.01.09, 03:53
                    Podstawówka się kłania,kolego,bo chyba Ty to pisałeś "mieszkam we Wrocku od
                    38lat" ,więc jak -od- tzn do teraz
                    a do Twojej wiadomości nie jestem ani krakusem ani warszawiakiem,
                    idź kolego kompleksy leczyć gdzie indziej,chociaż dla takich jak Ty to właściwie
                    tylko forum pozostaje.
                    Powiem Ci jeszcze raz Wroclaw to duża wioska w porównaniu do wymienionych przez
                    Ciebie miast,a to że się lansuje to inna sprawa.
                    • Gość: takisobiektoś Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.09, 11:00
                      Ja w przeciwieństwie do Ciebie 1 raz napisałem cokolwiek na forum (do
                      podstawówki chodziłem daaawno więc jakiś błąd mógł się wkraść).No chyba Ty
                      kolego masz kompleksy.Ciągle się powtarzasz "wioska,wioska".To chyba zazdrość ,
                      że Wrocek w takim tempie się rozwija.Drugi budżet w kraju od kilku lat o czymś
                      świadczy.I w przeciwieństwie do W-wy widać tutaj straszne zmiany.Kraków jest
                      piękny sam w sobie, więc nie ma o czym pisać.Sam idź leczyć kompleksy.
    • Gość: toq lipa na maxa IP: *.ha.pwr.wroc.pl 01.01.09, 16:59
      Jak dla mnie to była lipa na maxa. Przy choince w ogóle nie było nic słychać ze sceny, głośniej mucha by bzyczała. TVP z Rynku zrobiło sobie po prostu studio nagraniowe odgradzając się zupełnie od ludzi. Sceny nie było z nikąd widać (oprócz tego czegoś wygrodzonego), jedynie te mikroskopijne telebimy... Żałuję, że wyszedłem na Rynek... W Krakowie i Warszawie przynajmniej scena była otwarta na publiczność i sądzę, że była znacznie lepsza tam zabawa.
      • Gość: choinka Re: lipa na maxa IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.09, 18:40
        > Jak dla mnie to była lipa na maxa. Przy choince w ogóle nie było nic słychać
        trzeba było może "miód" z uszu wyczochrać albo co ???
      • Gość: WRO-WAW Re: lipa na maxa IP: *.eranet.pl 01.01.09, 23:48
        w Warszawie bylo naprawde cool, po raz pierwszy zrobili impreze na pl
        Konstytucji co bylo duzo lepszym rozwiazaniem niz pl Defilad
        chociazby dlatego ze Marszalkowska jest szeroka i wiele osob moglo
        sie spokojnie zmiescic i miec podglad na scene. I nawet karetki
        blyskawicznie przejezdzaly z jednej strony placu na drugi. Mam
        nadzieje ze w przyszlym roku impreza w Wawce bedzie rownie udana co w
        tym roku i oby Wroclaw i Warszawa rywalizowaly jak najdluzej i
        staraly sie robic jak najfajniejsze imprezy. Kazdy na tym skorzysta -
        poki co Krakow jest out ;-)
        • Gość: urzędasu kuta Re: lipa na maxa IP: *.centertel.pl 02.01.09, 14:26
          zamiast dokarmić i ogrzać dzieci to się szlachta za nasze bawi . Do
          tego są sponsorzy - firmy. A może władza zbiera na nowe kamienice na
          solnym po 100 milionów prywatnie pod stołem i POcichu
      • Gość: urzędasy przekręta Re: lipa na maxa za 4 milony IP: *.centertel.pl 02.01.09, 14:23
        ale nabrali mieszkańców
    • Gość: Mich Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 17:12
      Rynek we Wrocławiu ma wymiary 305/175m, czyli powierzchnia wynosi
      35875 metrów kwadratowych, przyjmując że na sylwestrze we Wrocławiu
      było 200 000 osób, wychodzi że na metrze kwadratowym powinny
      znajdować się ok. 5,6 osoby:):) Pozdrowienia z Krakowa. Podając
      jakiekolwiek dane trzeba zachować choć odrobinę rozsądku.
      • Gość: bzybzybzy Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 17:35
        Gość portalu: Mich napisał(a):

> Rynek we Wrocławiu ma wymiary 305/175m, czyli powierzchnia wynosi
        > 35875 metrów kwadratowych,

Ciekawe jakim cudem ;) W Krk nie ma na matematyce w szkolach podstawowych
        geometrii? ;)

• Gość: prttt Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.ip.telfort.nl 01.01.09, 19:13
        Czytając trzeba zachować odrobinę skupienia. Jest wyraźnie napisane, że rynek we
        Wrocławiu może pomieścić jednocześnie 60 000 osób a 200 000 to szacunkowa liczba
        osób jakie się przewinęły w sylwestra przez rynek. Pozdrowienia z Wrocławia.
        • Gość: mm Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.icpnet.pl 02.01.09, 00:15
          200 tys., prawie 250 tys., ok. 250 tys. - takie liczby przewijają
          sie w artykule, przy czym ok. 250 tys. (czyli może więcej niż 250?)
          w leadzie. spoko, za rok będzie 300 tys. a portal gazeta.pl będzie
          odwiedzało miesięcznie 50 mln Polaków.
      • Gość: konik Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.09, 20:56
        Jak już tak liczysz kolego , to dolicz jeszcze pl.Solny. We Wrocku spoko te 2
        setki wejdą.A Ciebie widocznie zazdrość gryzie bo Kraków w tym roku się nie
        popisał.Bieda z nędzą.Nawet TV od was uciekły.
      • Gość: konik Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.09, 21:03
        Aha, jak już ktoś zauważył 305/175 to 53375.To nam daje 3,74 osoby na metr
        kwadratowy.
        • Gość: WRO-WAW Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.eranet.pl 01.01.09, 23:51
          3,74 osoby na metr i trzeba doliczyc jescze pl. Solny ktory jest
          czescia Rynku i wtedy wyjdzie ponizej 2 os na metr. Krakow leczy
          kompleksy bo u nich wokol Sukiennic to tylko obrazki i dewocjonalia
          mozna kupic. Pozdrowienia dla Wroclawia i Warszawy :)
          • Gość: elo Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: 83.2.247.* 02.01.09, 00:17
            Obtarłes już smarki? Bo aż sie oplułeś...ehhh wieś nadal
      • Gość: WRO-WAW Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.eranet.pl 01.01.09, 23:50
        I tu sie mylisz kolego bo do Rynku Wroclawskiego nalezy rowniez pl.
        Solny, historycznie to czesc Rynku wiec wyjdzie wiecej niz 300m :)
    • Gość: FreakyMisfit A nieprawda, ja mam większego ! IP: *.dialog.net.pl 01.01.09, 17:21
      Mam nadzieję, że wszystkim męskim osobnikom sylwestra we Wrocławiu urosły penisy, a żeńskim powiększyły się cycki.

Ja i tak mam większego, bo jestem z Wrocławia !
      • foxof wiemy wiemy!! 01.01.09, 19:59
        ze penisy najwieksze i cyce najwieksze i w ogole wszystko n a j
        dziekujemy ci gazeto ze co dzien nam to uswiadamiasz!
        dziekujemy!
    • figa55 Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! 01.01.09, 19:29
      Jedna wielka kicha!!!Szkoda pieniędzy na takie widowisko i póżniej na
      sprzątanie.Czy nie lepiej odnowić kamienicę na Psiaku,który jest okropny.Coś się
      tam ruszyło,ale te ruiny naprzeciw poczty są straszne!!
      • Gość: slarwar 1949 Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.nat.tvk.wroc.pl 01.01.09, 21:39
        POPIERAM ! Wrocław to jest wielka potiomkinowska wiocha. Od kiedy
        to idąc na zabawę sylwestrową muszę być obmacywany jakiegoś typa
        który mieni się ochroniarzem ! Przecież występ jakiejś ". . . . ."
        to jest recepta na porażkę. Jednym słowem porażka, szkoda wydanych
        pieniędzy . . . .
    • papaj-88 Zdjęcia z sylwestra 01.01.09, 20:03
      www.szlachta.wroclaw.pl/test/galeria/fotoreportaz.php?f_id=243
    • cclement ...i co śmierdzące forumowo-wybiórcze niedowiarki? 01.01.09, 20:43
      Marudziliście a Wrocław znów miał inne zdanie niż wybiórcze marudy z
      pseudoGazety, którym Doda przeszkadzała. Chcielibyście aby wasze
      grube żony były takimi laskami jak ona! :) Możecie tylko pomażyć
      trzymając się za jajka pod pościelą! Wrocław znów górą! :)
      • Gość: Farek Re: ...i co śmierdzące forumowo-wybiórcze niedowi IP: *.interklub.pl 01.01.09, 21:35
        "Możecie tylko pomażyć..." Auu, razi :/ I co z tego że doda jest zajebistą
        laską? Szczerze nikomu bym takiej nie życzył.
        • cclement Re: ...i co śmierdzące forumowo-wybiórcze niedowi 02.01.09, 11:39
          Ja też bym jej nie chciał na żonę ale na jedną noc, np sylwestrową
          jest idealna :)

...pomarzyć :)
        • Gość: urzędas przekrętas Re: Zabawa na koszt zmarzniętych niedożywionych IP: *.centertel.pl 02.01.09, 14:29
          dzieci, Zrujnowanych od wojny kamienic z ubikacjami na dworze. Naród
          jest mądry.
    • priestly_ldz Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! 01.01.09, 21:57
      jak zwykle wystepowala jakas miernota
    • j-50 Co to jest etola? 02.01.09, 04:04
      Problem ten wystąpił już w dawnym radiu Erewań. Słuchaczka zapytała
      bowiem następująco: "Kochane radio Erewań! Wyciera mi się etola - co
      robić?". Odpowiedź radia była następująca: "Droga słuchaczko! Nie
      wiemy wprawdzie co to jest etola, ale na wszelki wypadek radzimy nie
      jeździć na rowerze".
      • Gość: konstanty52 Re: Co to jest etola? IP: *.adm.uni.wroc.pl 02.01.09, 11:58
        I to jest najładniejszy i najciekawszy tekst w tej, pożal się,
        Boże, "dyskusji". Oczywiście dla tych, którzy wiedzą, co to jest
        etola :-). Dziekuję, j-50 :-).
    • Gość: abc Kłamstwo IP: *.171.95.110.static.crowley.pl 02.01.09, 09:55
      co jest z resztą typowe dla TVP. Na raz było góra 60-70tys osób -
      liczbę ograniczają po prostu rozmiary rynku. W Warszawie było ze
      150tys i to było widać na zdjęciach Polsatu. W Krakowie bylo ze
      100tys.
      • Gość: alibaba Re: Kłamstwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.09, 11:03
        TAaaaak. Było widać!!!! Tyle miejsca w Warszawie, że ludzie tańczyli w
        kółeczkach albo "robili pociąg"-hahaha
    • Gość: hash Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.09, 10:05
      Ktos napisal, ze na rynku krakowskim tylko obrazki i dewocjonalia mozna kupic-
      to bzdura jest. Na pewno mozna jeszcze kupic szachy, a u nas we Wro nie mozna :)
      polewkowe te Wasze przepychanki slowne sa :)
    • monster1972 promocja kultury wysokiej gołą du_pą dody:) 02.01.09, 11:35
      Wrocław miał zdaje się ambicję być centrum tzw. kultury wysokiej

no początek został uczyniony, goła dupa dody to naprawde wysoka
      kultura:)

wrocławianin
    • Gość: Siutek Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 14:03
      Myślę, że Wrocławianie nie powinni wdawać się w ww. żenujące dyskusje. Niech
      Warszawa, Kraków, Trójmiasto i inne miasta ścigają się w rankingach. My i tak
      wiemy, że Nasze miasto ma specyficzny urok.
      • Gość: kumi Re: Największy sylwester w Polsce? We Wrocławiu! IP: 83.2.247.* 02.01.09, 14:18
        Oczywiście,jak każde miasto zresztą,nawet najmniejsze!
    • Gość: pogromca złodziei ale jaja Dutkiewicz spalił 4 miliony w 4 godziny IP: *.centertel.pl 02.01.09, 14:22
      zamiast wyremontować biednym mieszkania albo dopłacić do ogrzewania
      czy dożywienia dzieci. No to się władza bawi na całego a Kard Gulbinowicz też jako promotor władzy podskakiwał świątecznie?
      • Gość: hhjshd Re: ale jaja Dutkiewicz spalił 4 miliony w 4 god IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.09, 14:59
        Miasto dało tylko milion, resztę TVP kolego
    • Gość: yo w sam raz na czasy kryzysu IP: 78.8.137.* 02.01.09, 15:49
      • Gość: Gość Re: w sam raz na czasy kryzysu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 16:17
        Dlaczego mówi się tylko o Dodzie ? Przecież było wielu innych wykonawców. Nie ma
        słowa o obrazkach obyczajowych.
        • k8-9 Re: w sam raz na czasy kryzysu 02.01.09, 19:03
          zgadzam się, ze Doda to niewypał ale reszta była super:)mi się
          strasznie podobało, zreszta Kocham Wrocław:)to piękne miasto:)
          • Gość: Rozgoryczony Re: w sam raz na czasy kryzysu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.09, 19:56
            Igrzyska dla plebsu, niech pan Dutkiewicz wylozy to z wlasnej kieszeni, to mu
            sie tego odechce! Profiluje sie politycznie z kasy podatnikow.
            • Gość: artihill Re: w sam raz na czasy kryzysu IP: *.lanet.net.pl 03.01.09, 21:31
              Pan Dudkiewicz ma mandat wiekszości na najblizsze 4 lat, ty zaś masz mandat swojej mamusi i kumpli z podwórka. G.wno mnie obchodzi na kogo i ile byś wydał. Za dwa lata wybory, tam bedziesz żale wylewał razem z jakimś procentem innych frustratów co to "remontowali by domy biednym...'(a czemu nie bogatym, szczerbatym czy kudłatym ?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka