Gość: kefas IP: *.ok.wroc.pl 05.08.01, 20:03 Roberto, to już nie po łacińsku, to z japońskiego (bon-doniczka, sai-drzewo). Poszukuję miniaturowego klonu palmowego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Roberto Re: bonsai jest OK IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:08 Gość portalu: kefas napisał(a): > Roberto, to już nie po łacińsku, to z japońskiego (bon-doniczka, sai-drzewo). > Poszukuję miniaturowego klonu palmowego... Kiedyś, bodajże na Więziennej był taki malutki sklep z takimi roślinami. Ale teraz już go nie ma (chyba). Proponuję wizytę w Ogrodzie Japońskim. Tamte panie, które go pilnują powinny mieć namiary na takie sklepy, hurtownie prowadzace sprzedaż takowych roślin, pochodzących z Krainy Kwitnacej Wiśni. Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: bonsai jest OK IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:27 pamiętam że takie drzewko na prezent kupiłam w Obi na Bielanach nie wiem jak teraz ...Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: bonsai jest OK IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:36 Gość portalu: kinga napisał(a): > pamiętam że takie drzewko na prezent kupiłam w Obi na Bielanach nie wiem jak > teraz ...Pozdro! Faktycznie w OBI, w dziale ogrodniczym jest sporo tego (moja małżonka lubi tam kupować różne rośliny), ale nie jestem pewien Kingo, czy Fefas dostanie tam , to co chce sobie kupić... Odpowiedz Link Zgłoś