alicjazopery 17.01.09, 17:37 czy ktoś ma linka do jakiś zdjęć z tego balu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: buuu! Re: Rekordowy dochód z balu prezydenckiej pary IP: *.gprs.plus.pl 17.01.09, 17:47 może zdjęcia były zabanowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jego Eminencję ? IP: *.tbcn.telia.com 17.01.09, 18:39 " Jego Eminencję Henryka Gulbinowicza ", nie chce sie wierzyc, ze to jest kraj UE i mamy 2009 rok. Co za kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fad Re: Jego Eminencję ? IP: 193.186.4.* 17.01.09, 18:59 Pan biszof rzucił jeszcze suchym żartem o dyspensie. PL 2009, elo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Jego Eminencję ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 19:12 Przyglupie (bo chyba tylko tak moge cie tytulowac), to jest kraj, w ktorym czasami szanuje sie mądrych ludzi. Wiem, ze tego nie zrozumiesz (bo jakimże cudem), ale uwierz na słowo: mądrych i uczciwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA zielona karta Jego Eminencję czy Diabła? IP: *.metalab.unc.edu 18.01.09, 10:13 Zmiłujcie się z tymi czarnymi sukienkami, a kysz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Jego Eminencję czy Diabła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 11:04 Wracaj synku do swojego azbestu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borja Re: Jego Eminencję czy Diabła? IP: *.centertel.pl 18.01.09, 18:41 A ty się Jasiu wyspowiadaj z takiego języka u swojego Eminencji:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Jego Eminencję czy Diabła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 22:12 tzn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praha Re: Jego Eminencję czy Diabła? IP: *.aster.pl 18.01.09, 23:27 Jasiu to śmiesznie skromnie imiona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Jego Eminencję czy Diabła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 23:31 Jasiu? Co za bzdura! O akronimie słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
kardynal.gulbinowicz [...] 19.01.09, 02:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę pokory kiedy dajesz jałmużnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 07:31 niech nie wie lewica, co czyni prawica. tak napisano w Piśmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Rekordowy dochód z balu prezydenckiej pary IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.09, 10:21 Możni tego miasta czują, że coraz bardziej odbiegają od reszty społeczeństwa które szybko ubożeje. Stąd te szalone licytacje choćby krawata konferansjera, aby dać sygnał medialny dla motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsdfsdf a jaki był koszt organizacij? IP: *.wro.vectranet.pl 17.01.09, 19:25 jak mniemam orkiestra, oświetlienie czy nawet wynajęcie obiektu kosztowało-ile?dziwne że redaktor gazety nie zdobył takiej informacji bo po odliczeniu kosztów można z czystym sumieniem policzyc ile się zebrało. Odpowiedz Link Zgłoś
stinger47 Re: a jaki był koszt organizacij? 17.01.09, 19:29 A po co redktor miałby to robić? Pewnie był tam, frykasy za friko, napitki przednie, mile towarzystwo, otarł się o "hajlajf" wrocławski to bedzie zbyt ciekawy? Żeby go w przyszłyn roku nie zaprosili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: a jaki był koszt organizacij? IP: *.eranet.pl 17.01.09, 20:12 Kazdy zaproszony placil 500 PLN za wstep. Tak ze spokojnie chlopaki, Ci ludzie sami zaplacili za swoja impreze, a potem jeszcze dali kase na dzieci. Policz 500 PLN razy ok. 1000 ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwgdfgdfg Re: a jaki był koszt organizacij? IP: *.wro.vectranet.pl 17.01.09, 22:43 to że zyski można to policzyc to sprawa mi wiadoma-ja się pytałem o KOSZTA, czyli ile kosztowało zorganizowanie tej imprezy.Skoro i tak zebrano tak wielkie fundusze to co to za problem ujawnic sumę jaka została wydana na zorganizwanie balu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a jaki był koszt organizacij? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.09, 23:01 Gość portalu: erwgdfgdfg napisał(a): > to że zyski można to policzyc to sprawa mi wiadoma-ja się pytałem o KOSZTA, czy > li ile kosztowało zorganizowanie tej imprezy.Skoro i tak zebrano tak wielkie fu > ndusze to co to za problem ujawnic sumę jaka została wydana na zorganizwanie ba > lu? Masz problemy z czytaniem i rozumieniem czytanego tekstu? To przeczytaj jeszcze raz, powoli co napisał wow. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=89957893&a=89964070 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dffffffff Re: a jaki był koszt organizacij? IP: *.wro.vectranet.pl 18.01.09, 09:09 Litości ja cały czas pytam o sumy wydane na ORGANIZACJE!Pobudka, to że każdy zapłacił 500 zł to liczy się jako zysk, i niejak się ma do tego czy orkiestra wzieła 1000 zł czy 100000 zł-a to jest przedmiotem mojej ciekawości.Jak orgianizuje 18-tkę i kazdy z dziesięciu gości przyniesie po 1000 zł to teoretycznie mam dużo kasy.Gorzej jesli wynajęcie klubu kosztuje 10.000....Teraz moje pytanie jest choc trochę bardziej zrozumiałe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: a jaki był koszt organizacij? IP: 89.174.34.* 18.01.09, 11:40 zdziwisz sie ale wszystko o czym napisales zostało zasponsorowane przez właścicieli/producentów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość50 Re: a jaki był koszt organizacij? IP: *.54.17.194.static.telsat.wroc.pl 18.01.09, 15:29 A mnie ciekawi jaki był koszt tego balu i kto za to zapłacił- czyżby Dutkiewiczowie? - bo bilet za 500zł to chyba mało. Chociaż niektórzy piszą, że restauratorzy wrocławscy sponsorowali jedzenie i może też kelnerów ? A może oni pracowali charytatywnie. Orkiestra Górnego grała za darmo . Hala Stulecia - była za friko?- a za ile? Sprzątający przed balem i po też sami z własnej inicjatywy przyszli do pracy w Hali?? Odpowiedz Link Zgłoś
stinger47 To gdzie ten kryzys??????? 17.01.09, 19:27 Widać, że ci co najbardziej nas straszą kryzysem swietnie dają sobie w nim radę. Zdaje sie, że ten kryzys najbardziej dotknie tych co na bal u prezydenta nigdy się nie załapią. Logiczne. Na rynku jest kupka kasy. Niektórzy straca, a niektórzy zyskaja. Najbardziej zyskają jak widać "balowicze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: To gdzie ten kryzys??????? IP: *.eranet.pl 17.01.09, 20:17 Ci "balowicze" wlasnie sie podzielili swoja kasa z biedniejszymi, wiec o co Ci chodzi? Poszlo z jednej kupki do kupki chorych dzieci. I to kasa, która Owasiak zbiera w całym Wrocławiu. To co prezentujesz nazywa sie propaganda, ciekawe czyja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: To gdzie ten kryzys??????? IP: *.lanet.net.pl 17.01.09, 20:45 tak, tyle ze z Owsiakiem podzielili się i Ci co mają nie za dużo, dla 'klasy biznes' bilecik za 500 to niewiele, więcej zostawiają na zakupach,a moze uda się wliczyć w koszty..? ale to ładnie że przy okazji zabawy śmietanki mogą zyskać chore dzieciaki, orkiestrze wystarczą koncerty i dobra wola dobrych, niekoniecznie bogatych ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznes jedno nie wyklucza drugiego IP: *.chello.pl 18.01.09, 14:51 mozna i pomagac przez wielka orkiestre, mozna tez przez bale charytatywne, wszedzie takie rzeczy sie dzieja, i cale szczescie i w polsce, ale widze ze polacy to zawistny narod, bo jednym sie powiodlo a innym nie, jednak kazdy ma swoja przyszlosc w swoich rekach a jak ma niewiele to w 99% jego wina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-biznes "biznes" jesteś taki głupi, czy tylko udajesz? IP: *.54.16.229.static.telsat.wroc.pl 18.01.09, 18:38 Żałosne i primitywne śpiewki różnych "biznesmenów" na tym forum potwierdzają regułę, że zazwyczaj tempe i bezrefleksyjne głomby zajmują się działalnością gospodarczą. Szczególnie w tak zaściankowym kraiku jak Polska. Inteligennty i wrażliwy człowiek zazwyczaj się 100 razy zastanowi zanim coś zrobi. A prymityw nie myśli i nie dostrzega złożoności świata i czasami niestety mu się udaje trafić jak ślepej kurze ziarnko - wtedy zostaje "biznesmenem"... Odpowiedz Link Zgłoś
etruskw-w Ciekawe czy ktoś z Poznania i Wielkopolski był 17.01.09, 21:16 Ciekawi mnie czy jakaś pyra przyjechała i kupiła butelkę burgunda np Kulczyk lub ktos z allegro - ci to mają kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stolek1984 Rekordowy dochód z balu prezydenckiej pary IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.09, 22:06 Niestety, ale zabawa kosztem nas wszystkich. Cały kryzys po jeden wielki pic na wodę ! Wszystko i tak z kieszenie najbiedniejszych ludzi... Tyle dobrze, że dzieciaki coś z tego dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Rekordowy dochód z balu prezydenckiej pary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 22:15 Gość portalu: stolek1984 napisał(a): > Niestety, ale zabawa kosztem nas wszystkich. Możesz to wyjaśnić? Chcesz powiedzieć, ze jak sobie kupisz majtasy za 5 zł, za własną kase, to te majtasy tez 'kosztem nas wszystkich'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jubiler Rekordowy dochód z balu prezydenckiej pary IP: *.eranet.pl 17.01.09, 22:14 No jasne. Cały rok kradną, oszukują i wykorzystują biednych ludzi a później żeby było sumienie "czyste" wywalą kase na szczytny cel... i to z błogosławieństwem Kardynała.. Ot i Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Rekordowy dochód z balu prezydenckiej pary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 22:17 Gość portalu: jubiler napisał(a): > No jasne. Cały rok kradną, oszukują i wykorzystują biednych ludzi a > później żeby było sumienie "czyste" wywalą kase na szczytny cel... i > to z błogosławieństwem Kardynała.. Ot i Polska! Podasz jakiś konkret, czy tylko tak sobie popierdujesz z głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekordowy dochód z balu prezydenckiej pary IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.09, 23:04 Gość portalu: jubiler napisał(a): > No jasne. Cały rok kradną, oszukują i wykorzystują biednych ludzi a > później żeby było sumienie "czyste" wywalą kase na szczytny cel... i > to z błogosławieństwem Kardynała.. Ot i Polska! Sądzisz, że pisząc te pomówienia na tym forum jesteś bezkarny i anonimowy? Wiesz, pieniązki uzyskane z wygranej sprawy sądowej za słowa, których użyłeś w tym swoim poście, też mogą pomóc chorym dzieciakom. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik A co, nieprawdę napisał? 18.01.09, 04:28 A ubarwienie kolokwialnymi słowami nie jest przestępstem, panie Urzędniku. Bo czymżesz jak nie okradaniem biednych ludzi jest podnoszenie czynszu o ponad 50% w walących się ruderach do rozbiórki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcos Bezrobocie rośnie a klasa próżniacza bawi się... IP: *.54.16.229.static.telsat.wroc.pl 17.01.09, 22:17 Klechy i kościół jak zwykle trzymają z bogatymi, a w niedzielę będą coś mamrotać o miłosierdziu. Tak samo jak te bogate gnidy: przez cały rok wyzyskują, a od święta udają miłosierdzie. A głupi pismacy a za nimi ciemny lud podniecają się spędami próżnaków.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oh karol Re: Bezrobocie rośnie a klasa próżniacza bawi się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 22:19 > Tak samo jak te bogate gnidy: przez cały rok wyzyskują, Zauważyłeś, ze tworzą i utrzymują miejsca pracy? Nawet dla takich idiotów jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcos Re: Bezrobocie rośnie a klasa próżniacza bawi się IP: *.54.16.229.static.telsat.wroc.pl 17.01.09, 22:25 Bogate gnidy "tworzą miejsca pracy" - he he, kiepski żart. Poczytaj sobie trochę klasyków ekonomii i będziesz wiedział, że bogate gnidy potrafią kraść jedynie owoce pracy zwykłych ludzi. Mniej słuchaj neoliberalnej propagandy, a więcej myśl samemu, to może to dostrzeżesz ograniczony człowieczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok karol Re: Bezrobocie rośnie a klasa próżniacza bawi się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 23:43 Rozejrzyj sie dookoła, puknij w głowę i może wtedy coś do ciebie dotrze. Klasyków? Marksa czy Engelsa? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz pracownicy są zaszczyceni:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 00:40 My pracownicy impela zatrudnieni na czas nieokreslony, za doskanałe stawki godzinowe jesteśmy zaszczyceni udziałem Naszego Dobrodzieja w balu i szczodrym licytowaniem błyskotek:) Ciekawe jak czują się najemni pracownicy róznych firm, których robi się w konika na nadgodzinach, umowach o dzieło, urlopach itp., gdy pracodawca wywala setki tysięcy na samolansująca dobroczynnośc:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: pracownicy są zaszczyceni:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 11:09 Łoś_bimbacz, naprawdę pracujesz w Impelu? No to może trzeba się było uczyć, jeść więcej witamin, nauczyć języka, zdobyć dobry zawód i pracować nie za niskie stawki jako parkingowy, tylko w swoim zawodzie za kilka lub kilkanaście tysięcy złotych? A do zawodowych malkontentów: jest takie przysłowie - 'jak sobie pościelisz...', pamiętacie? A pretensje, ze wam znowu coś w życiu nie wyszło miejcie do siebie, a nie do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: pracownicy są zaszczyceni:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 15:14 >Łoś_bimbacz, naprawdę pracujesz w Impelu? żartujesz? nie kłoPOcz sie moim losem:). Chodzi o kabotyństwo pracodawców, gdybym nie dał moim wspólpracownikom bonów na święta, albo kosił widocznie na nadgodzinach itp., a potem lansował się jako telewizyjno-Sternikowy Dobroczyńca, nie zyskałbym popularności....Ale dobroczynna firma zatrudnia więszych desperatów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: pracownicy są zaszczyceni:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 15:51 Uspokoiłeś mnie - nie chciałbym, żeby ktoś otwarcie atakujący baranów i nierobów z PO na tym forum był skazany na prace w takim dziadowskim zamtuzie jak Impel. Tak więc nie o obronę PO i jego popłuczyn takich jak Rafałek mi chodzi. Ale - po primo - doceniam gest Ani i jej wysiłek skierowany na pomaganie innym, a po secundo - mierzi mnie zaglądanie do cudzych kieszeni przez obszczymurów, którzy przez własną głupotę do niczego nie doszli, ale innym zazdroszczą. Ditto. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: pracownicy są zaszczyceni:) 18.01.09, 18:29 Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a): > My pracownicy impela zatrudnieni na czas nieokreslony, za doskanałe > stawki godzinowe jesteśmy zaszczyceni udziałem Naszego Dobrodzieja w > balu i szczodrym licytowaniem błyskotek:) ****************************************** Myślę, że 13,5 tysiąca pracowników Grupy Impel będzie ci wdzięcznych za troskę o ich bonusy, bony i inne materialne profity. Te 75 tys. zł (czyli jakieś 5.50zł brutto na głowę) które zostały wydane na pomoc potrzebującym dzieciom zapewne radykalnie odmieniłoby ich życie. Na pewno byliby ci jeszcze bardziej wdzięczni gdybyś swą „mondrOŚCIOM” i „siŁOM” argumentów oraz „AŁtorytetem” doprowadził do tego, że skok zarządu Impela na prawie 27,5mln zł leżące na książkach spółki które zostały przeznaczone na wykup akcji celem ich umorzenia spełznie na niczym. Co tam marne 75tys. zł, pomyśl tylko - 27,5 m i l i o n a złotych które zamiast do zbankrutowanych burżujów spod budo-kasyna zwanego GPW trafiłoby do podziału pomiędzy spauperyzowane sprzątaczki, parkingowych, bramko-mięśniaki oraz ex-milicjanów/polucjantów pobierających emerytury od 40 roku życia. Mógłbyś sprawować nad tym elementem rząd dusz, który, dozgonnie wdzięczny zapewniłby, że stałbyś się realną alternatywą dla utopijnych wizji Dutkiewicza, lokalnych platfusów, pisuarów, czerwonych króliczków i innych nieudaczników a nie tylko permanentnie powtarzającym się, nieudolnym cynikiem na forum internetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz pracownicy są zaszczyceni:),ile płacicie składek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 21:32 <do zbankrutowanych burżujów spod budo-kasyna zwanego GPW trafiłoby <do pod > ziału pomiędzy spauperyzowane sprzątaczki, parkingowych, <bramko-mięśniaki oraz > ex-milicjanów/polucjantów pobierających emerytury od 40 roku życia. mam wrażenie, że wyrażasz się o tych ludziach z POgardą, a może się mylę? Czym sobie zasłużyli, dowartościowujesz się pisząc o "polucjantach"???? >>nieudolnym cynikiem na forum internetowym. Tekstem o "polucjantach" z pewnością awansowałeś do wyższej ligi:))) Charytatywnośc uprawiana w celu samolansowania medialnego Dobrodziejów, wzbudza zachwyt rozmarzonych gimnazjalisów oraz studentów POlitologii. Świadomy pracownik wie, ile płaci obowiązkowych składek na NFZ. Budżet NFZ wynosi około 49 miliardów pln, a tu zachwyt bo zebrali milion, buhahha, a cały sprzęt w szpitalu zapewne jest o Owsiaka i Sternikowej. Policzcie ile płacicie rocznie składek, bez balu nie jesteśmy gorszymi darczyńcami od Byznesmena, który za 10 tys. kupił skarpetki Gołoty:) Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: pracownicy są zaszczyceni:),ile płacicie skł 18.01.09, 22:18 Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a): > mam wrażenie, że wyrażasz się o tych ludziach z POgardą, a może się > mylę? Czym sobie zasłużyli, dowartościowujesz się pisząc > o "polucjantach"???? ************************************* Obawiam się, że się mylisz (który to już raz???) - i to niezależnie czy chodzi ci o „zbankrutowanych burżujów” czy „spauperyzowane sprzątaczki....”. Czuję się również wystarczająco dowartościowany abym nie musiał poprawiać swojego ego czyimś kosztem, a zwrot „polucjanici” to nazwa zespołu, która akurat, i z jakiegoś nieznanego mi powodu przypomniała mi się; nie uważam aby ktokolwiek miał się czuć obrażony tym słowem. Nie wiem natomiast co takiego jest w słowie które użyłem abym awansował do wyższej ligi (jakiej ligi i czy do w ogóle uczestniczyłem w jakimś konkursie???). Nie znam motywów p. Dzika kiedy uczestniczył w licytacji. Nie interesują mnie one. Liczy się cel. A to, że w gazecie pojawiło się czyjeś nazwisko przy okazji jakiejś imprezy charytatywnej nie oznacza jeszcze, że ten ktoś się lansuje. Zwłaszcza, jeśli ten ktoś jest mało komu znanym prezesem średniej wielkości spółeczki, działającej w mało kogo interesującej branży. Czemu ma służyć porównywanie budżetu NFZu i sumy zebranej przez Dutkiewiczów? Czy chcesz przez to powiedzieć, że owe 49mld wystarcza by zbiórki wśród osób prywatnych oraz przedsiębiorstw nie były potrzebne? Jeśli nie akceptujesz tej formy pomagania potrzebującym to może lepiej unikać informacji w mediach o takich wydarzeniach zamiast od razu podejrzewać kogoś o niecne zamiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Marcos Re: Bezrobocie rośnie a klasa próżniacza bawi się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 09:59 Marcos napisał: bogate gnidy > potrafią kraść jedynie owoce pracy zwykłych ludzi. Jasne, jak ktoś jest bogaty to wiadomo, że zły. A nie przyszło ci do zagłodzonego łebka, ze ci, którzy sa bogaci mogli się lepiej uczyć, szybciej myśleć, zakładać firmy i podejmować ryzyko, na jakie tych głupszych, wolniej myślących i niewykształconych nigdy nie byłoby stać? Z tej prostej przyczyny, ze ludzie nie są równi (wbrew komunistycznej propagandzie, która przez 50 lat wciskała, ze są). Sa lepsi i gorsi, mądrzejsi i głupsi. Więc zamiast się frustrować - myśl, misiu, myśl.I na balu byli ci lepsi.Zazdrość? To do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcos Re: Bezrobocie rośnie a klasa próżniacza bawi się IP: *.54.16.229.static.telsat.wroc.pl 18.01.09, 10:12 Nie wiem czy jesteś na etacie CBA, czy też może robisz dobrze pod stołem Schetynie, Dutkiewiczowi czy też innym "wielkim dobrodziejom", ale jeśli się wypowiadasz o wykształceniu, to ty pajacu chyba nie posiadasz żadnego. Chyba, że tatuś zapłacił ci za twój papierek w prywatnej szkółce, gdzie własnie wciska się zazwyczaj do głów na różnych "marketingach", że "żyjemy w kapitalistycznym raju, szczycie osiągnięć możliwości ludzkości". Na szczęście kryzysowa rzeczywistość za oknem demaskuje skutecznie tego typu dogmaty. Tak się siak, takie gnojki jak ty nie zasługują nawet na splunięcie. Zwykły bezdomny ma więcej moralności w sobie niż taki neoliberalny szczur jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj marcos Re: Bezrobocie rośnie a klasa próżniacza bawi się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 11:51 akurat nie miałem tatusia, który by za mnie płacił ale miałem stypendium na Uniwersytecie za maksymalną średnią ocen w czasie studiów.I zacząłem pracować jako nastolatek, żeby pomóc mamusi. A to, co mam, zawdzięczam sobie i własnej pracy. Przy okazji - jak wskazują badania,poziom zadowolenia z życia Polaków jest wyższy niż kiedykolwiek. Więc może nie biadol i zastanów się nad sobą? A może po prostu jesteś gorszy i stąd zazdrość i frustracja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcos Re: Bezrobocie rośnie a klasa próżniacza bawi się IP: *.54.16.229.static.telsat.wroc.pl 18.01.09, 19:49 "I zacząłem pracować jako nastolatek, żeby pomóc mamusi." Oj koleś, naprawdę się wzruszyłem. Musisz to napisać w poradniku dla młodych biznesmenów. Niech wyścig szczurów trwa i zaczyna się już w przedszkolu... Na chwałę kapitalizmu, ojczyzny, kościoła i samego wyścigu.AMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oj Marcos Re: Bezrobocie rośnie a klasa próżniacza bawi się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 21:06 niesłusznie się wzruszasz - robiłem to z radością. Żaden wyścig,zwykła potrzeba działania i niechęć do leżenia na koszt innych. Może trudno ci to sobie wyobrazić ale są ludzie, którzy lubią żyć aktywnie, a ponieważ szybko myślą i mają talent, to wiele rzeczy przychodzi im z łatwością.Czego (pomimo chamstwa i inwektyw) także tobie życzę, nieudany smutasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oh karol Re: Bezrobocie rośnie a klasa próżniacza bawi się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 11:11 oj Marcos, jest dokładnie tak, jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARX W przyszłym roku bal będzie przerwany... IP: *.54.16.229.static.telsat.wroc.pl 17.01.09, 22:22 Następnym razem dobrze byłoby, aby lud Wrocławia wszedł do środka i zobaczył jak się bawią jego oprawcy. Nic tak nie zmienia świadomości ludzi, jak bezpośrednie zderzenie z rzeczywistością... Tym razem rzeczywistością tych, co na co dzień mają usta pełne frazesów o demokracji, solidarności i zasadach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo MARX zróbmy tak, Ty zorganixzuj bal i zaproś lud IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 18.01.09, 12:28 Wrocławski na parkiet. Zasponsoruj jedzenie, picie i orkiestre. Jestes na to gotowy ? jak nie, to weź sie do pracy, albo do niedzielnego odpoczynku, a nie wypisuj na forum dyrdymały. Mnie na balu nie było, zaproszony nie byłem, 1000zł na bilet to troche jak dla mnie dużo, co nie zmienia tego że akurat to przedsięwzięcie, poza marketingiem oczywistym, ma też sensowny cel, wyrażalny w pieniążkach przekazanych dla chorych dzieciaków. Możei Twoje dziecko kiedyś z tego sprzetu skorzysta (choć tego nie życzę). powodzenia i wiecej pracy nad sobą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropotkin Czas zakończyć tę maskaradę "dobroczyńców" IP: *.54.16.229.static.telsat.wroc.pl 17.01.09, 22:31 Kilka śmierdzących "prezentów od społeczeństwa dla władzy" do środka - wtedy to dopiero będzie zabawa... Dla nas wszystkich, a nie tylko dla "wybranych i zaproszonych"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furora Czy szef Impela będzie teraz machał tym szalikiem IP: *.magma-net.pl 18.01.09, 09:37 do swoich pracowników, gdy będą znów protestować? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicpodobnego Dziękuję, że się Pani chce organizować bal! IP: *.as.kn.pl 18.01.09, 12:07 Nigdy nie byłam i pewnie nie będę bawić się na Pani balu. Podziwiam jednak to, że kolejny raz ma Pani ochotę poświęcić wiele tygodni na organizację takiej gigantycznej imprezy. Cieszę się, że efekty przekładają się na szczytny cel - że parę złotych ludzie z Regionu zamiast wydawać na Bahamach zostawią tu - we Wrocławiu, aby dzieci z całego Dolnego Sląska miały lepszą opiekę medyczną. Mam nadzieję, że w kolejnych latach również będzie Pani miała ochotę do ciężkiej pracy, a ci wszyscy, którzy przez te 7 lat byli Pani gośćmi przyjadą na bal, nawet jeśli Pani mąż nie będzie już prezydentem miasta. Życzę Pani miłego odpoczynku po ciężkiej pracy i jak najwięcej satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzat Rekordowy dochód z balu prezydenckiej pary IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 18.01.09, 12:28 Bale, festiwale będzie nam wspaniale, ale sługi Waszmości pytają kiedy będzie woda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Rekordowej zawiści nie brak IP: 80.50.236.* 18.01.09, 12:46 Był bal, nie pierwszy, nie ostatni, jest karnawał. Organizacja takiej imprezy, to wysiłek i odpowiedzialność. Za pożytek, bo bawię się, ale robię coś dobrego przy tej okazji. Tej soboty wiele ludzi wydało mnóstwo pieniędzy w rozmaitych knajpach, na siebie i nikt nich nie rozlicza, ale tu znalazło się grono dyskutujących za ile, kto, dlaczego. To żałosne do bólu zachowanie Polaków, nienawiść i inne najgorsze uczucia. Jak można kwestionować skład, zaproszonych gości przez organizatorów na balu zamkniętym. Gdyby nie było biskupa, to byłoby zdrowo, lepiej, godnie? Ej, Polacy, jak wam nie wstyd żyć z takim jadem. Odpowiedz Link Zgłoś
etruskw-w Re: Rekordowej zawiści nie brak 18.01.09, 13:32 nie wiem czy masz mi cos do zarzucenia gościu "nikt" ale jest to średni europejski poziom komentarzy, w knajpach mnóstwo pieniędzy wydają Anglicy, Niemcy, Francuzi, Włosi a komentarze w ich wydaniu są kilkakrotnie bardziej "jadowite" od prezentowanych na tym forum. Pozatym na balu był kardynał a nie biskup . Fakt biskup ukończył studia w Rzymie i Paryżu ale był nieobecny pomimo sprawowanej funkcji - po prostu brak Ci europejskiej ogłady i ferujesz złe oceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Rekordowej zawiści nie brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 16:51 ale kardynał prawie zawsze jest biskupem, w tym przypadku nawet arcy ;] trochę nieskładna twoja wypowiedz etruskw-w... Odpowiedz Link Zgłoś
etruskw-w Re: Rekordowej zawiści nie brak 19.01.09, 10:02 specjalnie dla Ciebie sprawdziłem na stronie internetowej Archidiecezji Wrocławskiej i jest tytułowany JEGO EMINENCJA KSIĄDZ KARDYNAŁ HENRYK GULBINOWICZ ARCYBISKUP SENIOR lub Ks.Henryk Kardynał Gulbinowicz swój komentarz uważam za bardzo poprawny, zdawałem egzamin na prawo jazdy w Rzymie i wiem coś o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Darmozjady! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 14:26 tak się bawią mozni tego świata. A nam szarakom pozostaje tylko delektowanie się obrazkami. jak zwykle dla plebsu pozostaje tylko niesmak, bo przeciez Ci wielcy bawią się naszym kosztem. To my wypracowujemy to. Z tym ze nam pozostaje tylko patrzenie i cięzka charówka za marne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznes proste, nie badz szarakiem IP: *.chello.pl 18.01.09, 14:48 kto ci kaze? to ze nie przykladales sie do nauki i nie miales ambicji na wiecej to teraz masz ile masz,wiec teraz co najwyzej placz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: proste, nie badz szarakiem IP: *.lanet.net.pl 18.01.09, 15:59 wiesz biznes, to nie tylko kwestia ambicji i nauki, dewaluujesz tych, którzy tez maja równo "pod sufitem", ale może troszkę inne priorytety, wola bardziej 'być niż miec', a czy to źle, ze zyjąc w wolnym, demokratycznym kraju, pracując uczciwie, robiąc to co lubia, wykonując równie wazna pracę (pielęgniarki, nauczyciele, ekspediebci) chcieliby godziwie życ, a niestety za psie pensje nie moga - dlaczego nas obrażasz? Historia lubi się powtarzać, rośnie nam burżuazja... Tak, taki bankier na ten przykład, bardzo jest produktywny, obracając cudzą kasą. Tworzycie bogacze sztuczny twór, który kiedyś pęka jako kryzys. A prawdą jest to, że gdyby nie Ci co na Ws pracują, sami musielibyście zakasać rękawy i do roboty, produkować, sprzedawać itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Darmozjady! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 14:48 Popracuj nad ortografia (charówka) i swoim wykształceniem, a potem dopiero zarzucaj innym, ze cie wykorzystują :/ W jednym masz racje: bez wykształcenia pozostaniesz tylko zawistnym plebsem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Darmozjady! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 15:29 Jak ci nie pasuje, to nie pracuj. Zwolnij się od "krwiopijcy" i zarejestruj własną firmę. Kto ci każe pracować na "darmozjazdów"? Pracuj na siebie i swoje dzieci. No i daj raz w roku chociaż 1000 złotych na leczenie dzieci z chorobą nowotworową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaS Re: Darmozjady! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 15:54 To do mnie? Po lekko się zdziwiłem. Pracuję i mam się dobrze. Mam firmę. Pracuje na siebie i na własne dzieci (kilkoro). No i wydałem - nawet znacznie ponad 1,000 zl. - na dzieci. Tak wiec mam nadzieje ze to nie do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_doe_wrc Rekordowy dochód z balu prezydenckiej pary 18.01.09, 15:30 awaria kalkulatora w redakcji?? podane sumy z licytacji nijak nie dają 100 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Rekordowy dochód z balu prezydenckiej pary IP: 89.174.34.* 18.01.09, 15:43 dodaj 1000*500zł i dochod z loterii losowej(los 100zł)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rekordowy dochód z balu prezydenckiej pary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 20:15 Tam jest napisane MILIONA 100tys. zł. Trzeba tylko dokładnie przeczytać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfg Re: Rekordowy dochód z balu prezydenckiej pary IP: *.lanet.net.pl 19.01.09, 18:08 taa.. jest po poprawce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Jaśnie Ku..a Państwo się bawią ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 18:48 a w mieście korki i syf jakiego nie było od dawna ... Brawo Panie Rafale D., brawo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwona koszula Re: Stare raszple i złodzieje w garniturkach... IP: *.54.16.229.static.telsat.wroc.pl 18.01.09, 19:53 Stare raszple i złodzieje w garniturkach pląsały po parkiecie, pod pretekstem działań charytatywnych. Klasa próżniacza ma największą świadomość swoich interesów... Ale po co ta otoczka związana z miłosierdziem i pomocą? Biznes jest biznes. A w poniedziałek znów trzeba wyzysykiwać swoich pracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sou Re: Stare raszple i złodzieje w garniturkach... IP: *.chello.pl 18.01.09, 22:31 Dla przyzwoitości wypadałoby podać ceny wynajmu Hali, jedzenia, sprzątania itd. Nikt nie oskarża prezydenta o niegospodarność, co najwyżej o brak transparentności wydatków, a redakcję - o dosyć "wybiórczo" potraktowany temat. Zaś cel sam w sobie bardzo szczytny. Miłego tygodnia wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
picassomgi Re: Stare raszple i złodzieje w garniturkach... 19.01.09, 09:49 Gość portalu: sou napisał(a): > Dla przyzwoitości wypadałoby podać ceny wynajmu Hali, jedzenia, sprzątania itd. > Nikt nie oskarża prezydenta o niegospodarność, co najwyżej o brak transparentn > ości wydatków, a redakcję - o dosyć "wybiórczo" potraktowany temat. Zaś cel sam > w sobie bardzo szczytny. Miłego tygodnia wszystkim Ja czytając te komentarze trochę się smucę - po licho wyciągać spiskowe teorie, po co rozliczać ludzi przy okazji zakupu sprzętu medycznego dla dzieci - jakby nie było innych okazji. Ja tam nie znam kulisów anie nie zamierzam ich dociekać bo jakie to ma znaczenie, może warto po prostu z otwartą głową podejść do pozytywów całej akcji, których chyba parę jest ? Na całym świecie organizuje sie takie bale i to chyba dobrze. Z mojej skromnej perspektywy to wygląda tak, że ja tam byłem, widziałem, wyglądało to wszystko bardzo szczerze i bezpretensjonalnie a za wykonaną na balu pracę nie wziąłem złotówki tak jak i wszyscy znani mi ludzie z którymi tam pracowałem. I jakoś dobrze mi z tą świadomością ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: Stare raszple i złodzieje w garniturkach... IP: 156.17.73.* 19.01.09, 12:19 Nie bardzo rozumiem tę chęć rozliczania. Balu nie organizował przecież samorząd, tylko p. Anna Dutkiewicz i jej fundacja, więc co komu do tego, ile kosztowała orkiestra czy jedzenie. Oczywiście, wykorzystuje kobieta, że jej mąż jest prezydentem miasta - wiadomo, to przyciągnie co bogatszych gości - ale bardzo dobrze, że wpadła na ten pomysł. Niech zbiera pieniądze od tych, którzy chcą dawać (nawet, jeśli to robią tylko z chęci podlizywania się władzy). I mam nadzieję, że kolejna pani prezydentowa Wrocławia bale będzie organizowała - szlaki przetarte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polska 21 i pół dudkiewicz na prezydenta bamako! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 12:24 dudkiewicz na prezydenta bamako! Ach co to będą za bale jak wkońcu wygramy w afryce... a na razie small biznes otarł się o boskość prezia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko prawdziwy filantrop pomaga bez rozgłosu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.09, 13:04 ale do tego trzeba mieć klasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: prawdziwy filantrop pomaga bez rozgłosu IP: *.as.kn.pl 19.01.09, 13:56 ale jednak pomogli a mogli by ta kase przepic , nie wiem po co sie czepiacie ze ktos ma kase. jak sobie poscielisz tak sie wyspisz. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
alicjazopery po co piszecie te głupoty, ja szukam zdjęć ! 20.01.09, 08:52 nie rozumiem Waszych narzekań, kompleksów itp. Zaczęłam ten wątek żeby zobaczyć zdjęcia z balu a nie Wasze socjalistyczne teorie i komunistyczne obiekcje. Czy ktoś z Państwa ma może linka do stronki ze zdjęciami z balu ? Odpowiedz Link Zgłoś