anna-76 07.02.09, 09:06 Ale poziom , wiocha nie Wrocław . To Euro 2012 wychodzi mi już od dawna bokiem . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
membrum_virile Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę 07.02.09, 09:22 Słusznie postapiono z tymi ludźmi. Gdyby chcieć ich bowiem zadowolić, ciągnąć by się musiały sprawy w sądach dziesiątki lat. Teraz drogę poszerzać można, a ci pieniacze niechaj się chandryczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupiec Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.09, 09:35 gdyby gleba ta twoją była, w innym tonie pieśni swe wygłaszał byś na forum. Tak czy siak grunt zostanie przejęty, z tą tylko różnicą że znajdą się ludzie którzy nie odpuszczą - i będą sowite odszkodowania. Oczywiście po orzeczeniu wyroku przez odpowiedni organ ( nie polski ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brtk Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.spray.net.pl 07.02.09, 13:15 Sposób wywłaszczenia bardzo mi się podoba. Ludzie za kilka lat wygrają w sądzie odszkodowania, ale przynajmniej latami nie będzie droga blokowana, tak jak to miało miejsce z AOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwqw Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 19:26 mam grunty i nie panikuje a zbiorom mi nie długo na gupoty anie na działki budowlane jesteś polakiem to zrub coś dla inych polaków płotu im szkoda ile dostanie od dewelopera pewno nic a od mista miliony by chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.wroclaw.mm.pl 08.02.09, 00:04 Czy rozumiesz co napisałeś, bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupiec Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.09, 02:56 podłączam się do Twojej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komunista Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 10:12 Wywłaszczyć ze skutkiem natychmiastowym bez prawa do odszkodowania. Brak jest Stalinowskiej dyscypliny. Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę 07.02.09, 11:11 membrum_virile napisał: > Słusznie postapiono z tymi ludźmi. > Gdyby chcieć ich bowiem zadowolić, ciągnąć by się musiały sprawy w > sądach dziesiątki lat. > Teraz drogę poszerzać można, a ci pieniacze niechaj się chandryczą. No ale to ich grunt. W sklepie też jumasz, co na półce, a potem mówisz, że niech Cię pozywają, pieniacze sklepikowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubo Prezydent nie ma czasu na takie bzdury IP: *.wro.vectranet.pl 07.02.09, 11:22 Prezydent nie ma czasu zająć sie sprawą, bo, jak to jest w innym artykule: "Prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz jako lider ruchu Polska XXI od kilku tygodni spotyka się z mieszkańcami dolnośląskich miast. Był już w Miliczu i Krośnicach, w planach jest podróż do Oleśnicy, na poniedziałek zaplanowano wyjazd do Kłodzka." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 19:41 pieniacze?przeciez to ich własność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxbbbbb Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 07:43 Ci ludzie w ogole nie zostali poinformowani, ile miasto chce im dac odszkodowania; ciekawe jak Tobie by cos odbierali nieprawnie i z dnia na dzien dowiadujessz sie, ze nie jestes juz wlascielem swego lokum na przyklad; bo zostanie zaadaptowane na potrzeby ogólnospołeczne - biuro socjalne, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: 78.8.138.* 07.02.09, 09:25 przyganiał kocioł garnkowi, gangster Rzońca nazywa prezydenta gangsterem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukaes Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 15:52 odważny jest ten "pełne słońca okna firmy" Rzońca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H.R. Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 09:40 Ja nie mogę, ale jaja! A jednak się da, a jednak się, do ciężkiego pierona da! A przez 20 lat mówili, że tak nie można i że się nie da! Ten urząd mnie już niczym nie zaskoczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DŚU Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.centertel.pl 07.02.09, 09:51 proponuję się zainteresować Decyzją Środowiskową dla tej drogi- ta ulica po wybudwaniu nie będzie mogła zostać otwarta i wtedy dopiero będą jaja - deptak na stadion ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.09, 10:04 A co to za wyjątkowo wredny i tendencyjny artykuł? Miasto wywłaszczyło mieszkańców zgodnie z prawem, a ci teraz po prostu muszą czekać na wycenę gruntów i decyzję o odszkodowaniu, która jest NIEZALEŻNA od miasta - to w czym tu wina urzędu miejskiego?? Nie można też pisać o jakichkolwiek opóźnieniach w wydawaniu decyzji, kiedy nie podano jakiegokolwiek terminu, a że sprawy proceduralne potrafią się ciągnąć miesiącami wiadomo nie od dziś - nikt w każdym razie nie poinformował, że mieszkańcom zostanie odebrana ich własność bez jakiejkolwiek rekompensaty, co stara się tu sugerować wydźwiękiem swoich wypocin autor tego artykuliku w poszukiwaniu taniej sensacji. Nie można też pisać, że postąpiono źle z mieszkańcami, którzy PODOBNO chcieli tą ziemię od razu sprzedać, bo na 10 chętnych osób znajdzie się zawsze jedna będąca na nie i która przeciągnie potem całą sprawę na lata i opóźni wybudowanie drogi. GAZETO WSTYDŹ SIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.chello.pl 07.02.09, 10:13 Zgodzam sie niestety coraz częściej mam wrażenie że niektóre artykuły prasowe nie są jakby obiektywne tylko pisane pod zamówienie np prezydenta Dutkiewicza . Urząd miasta działa żle a wiele spraw załatwianych jest opieszale (np nadzór budowlany). Ostatni przykład targowisko na obornickiej - przeniesienie się kupców. Wg mnie to miasto jest winne. Przykładem bezsliności mista są w ielu miejscach miasta stojące przy głównych skrzyzowanich kubły na śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę 07.02.09, 18:48 Dobra, dobra, ale w tej sprawie nie działał UM tylko ZDiUM, odrębna jednostka komunalna. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.killman Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę 07.02.09, 10:42 Procedura wywłaszczenia zastosowana w przedmiotowej sytuacji jest zgodna z prawem. Po to została wprowadzona "Ustawa o szczególnych zasadach przygotowania i realizacji inwestycji w zakresie dróg publicznych", żeby m. in. uprościć procedurę wywłaszczeń w podobnych sytuacjach. Może to i nieco krzywdzace, ale inaczej w tym porąbanym kraju niczego nie dałoby się zbudować. Niedowiarków zachęcam do lektury ustawy (Dz. U. z 26.08.2008). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: um Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.as.kn.pl 07.02.09, 13:29 Jest dokładnie tak jak piszesz. Bardzo mi miło, że wśród tych głupot ktoś w końcu napisał coś mądrego. Po to powstała specustawa, że by tego typu inwestycje mogły szybciej powstawać. Nikt przecież nikomu nie zabiera nic za darmo !Ludzie prędzej czy później dostaną odszkodowanie. Jeżeli nie spodoba się jego wysokość można dalej drążyć temat ale droga już będzie !I oto w tym wszystkim chodziło, żeby nie było tak jak z częścią obwodnicy na wysokości ul. Borowskiej i kilkuletnim użeraniem się z działkowcami o oddanie gruntów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 19:51 życzę Ci,aby po 5 latach mieszkania w domu które budowałes,na który dostałeś pozwolenie na budowę itd.,,ktoś" Cie wywłaszczył tak sie dzieje nie tylko we Wrocławiu.Krótkowzroczność i głupota władz.Najpierw miasto sprzedaje działki ,a potem wywłaszcza bo się komuś przypomni ,że tędy ma biec droga.Polska -kraj nienormalny!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 07.02.09, 13:44 ta ustawa powstała za rzadów lsd z poczatku wiekui co jakiś czas jej termin obowiązywania jest przedłuzany kolejnymi nowelizacjami- ostatnia z lipca ub.roku, jest również zaskarżona wielokrotnie w Trybunale Konstytucyjnym, który jakoś nie rozpatruje tych wnioskow , a chodzi o bardzo poważną sprawę, a mianowicie o naruszenia prawa własnosci, które jest gwarantem naszej wolności oraz godności i w tym kontekscie trzeba ja rozpatrywać. Choc dała nadzwyczajne uprawnienia rządowi i samorządom to jakoś dróg nie przybyło, a jedyny efekt to pokazanie przez Państwo Polskie brutalnej i bezwzglednej silły wobec swoich Obywateli, którzy to państwo utrzymują, za co spotyka ich taka "nagroda" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: um Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.as.kn.pl 07.02.09, 20:03 Twoja populistyczna wypowiedź wzruszyła mnie do łez. Jak widać zaskarżanie nic nie dało i jeszcze długo nie da.Ustawa jest dobra tylko korzystać z niej nie potrafimy... na razie. A jak chcesz zobaczyć brutalną i bezwzględną siłę Państwa to zapraszam np. do Chin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Droga na lotnisko, gdy nie ma ziemi na jego budowę IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 07.02.09, 14:09 Wyrwać paru osobom parę arów potrafi. A ziemi pod lotnisko, gdzie roboty trochę dłuzej trwają i no samo w sobie musi być, żeby tam dojechać, jakoś nie potrafi załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerażony wyborca dobry gospodarz Rafał IP: 79.191.131.* 07.02.09, 21:40 ani takie metody ani taki rzecznik nie przysluży się Rafałowi D. Rafał miałeś być dobrym gospodarzem, obiecywałeś to ! Wiięc sprobój takim Być naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat I tak przez paru pazernych wałów korki są jakie są 07.02.09, 11:27 Akurat miałem nieprzyjemność spotykać się przez pewien czas z dziewoją, która w jakimś dup-dup dolnym mieszka. Ambicji, chęci rozwoju i zdobycia pracy kompletne zero. Ale miasto musiało od nich wykupić maciupeńki kawałek ziemi, żeby AOW wybudować. No i oczywiście nagle okazało się, że to ziemia święta, wykłócanie z urzędnikami o astronomiczne kwoty itp. itd. Teraz każdy ma wypasiony samochodzik, przeprowadzka do nowego mieszkanek (liczba mnoga, osobne dla każdej córuni). Kasa za friko, bo tak pies z kulawą nogą by się tym terenem nie zainteresował. Przez takich pazernych kmiotów miasto grzęźnie w korkach 24/h i jeszcze pyszczą. Żenada.... Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat BTW. 07.02.09, 11:31 Do replikujących, że to kradzież, bezprawie i stalinowskie metody. Jak Dutkiewicza uważam za jedno wielkie nieszczęście, to w tym wypadku ma rację. Dzięki tej drodze zyska całe miasto, będzie szybszy tranzyt, zyskają mieszkańcy, firmy. Pewnie finansowo też. Jest coś takiego jak dobro ogółu. A ci niech się procesują do 2012 nawet, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: BTW. IP: *.e-wro.net.pl 07.02.09, 12:24 Ja bym takich jak patthecat wyrzucał z ich własnych mieszkań. Jest tyle rodzin wielodzietnych, powinni przekazywac prywatne mieszkania takich mądrali forumowych w imię dobra ogółu tym, którzy mają ponad 5 dzieci. Tak po prostu bez odszkodowań, bez zapłacenia. Niech takie mądrale tez się poświęcą i zainwestują w naszą wspólną przyszłość. W koncu ktoś musi płacić na nasze emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patthecat Matury nie masz, baranie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.09, 16:23 Czytanie ze zrozumieniem. Ci ludzie DOSTANĄ wycenę tego gruntu i dostaną za niego pieniądze. Chodzi o to, żeby 1 na 10 cwaniaków (bo takie sytuacje też się zdarzały - wszyscy zgadzają się na sprzedaż gruntu, tylko jeden się awanturuje cholera wie o co) nie blokował rozpoczęcia inwestycji. I żeby np. karetka do ciebie szybciej dojechała, jak ci pompka strzeli. Chodź po poziomie twojej wypowiedzi, to jak nie dojedzie, społeczeństwo straty wielkiej nie dozna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Matury nie masz, baranie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 12:17 PRzeczytaj jeszcze raz nidorozwoju artykuł ze zrozumieniem to pogadamy. Może poproś kogoś kto skończył coś więcej niż podstawówke jak ty to nie będziesz się męczył. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: BTW. 07.02.09, 18:53 Tutaj nie ma wywłaszczenia bez odszkodowania. Po prostu odszkodowanie zostanie wypłacone później, gdy zostanie dokonana wycena wywłaszczonych działek. Może nie taka powinna być kolejność, ale nie jest powiedziane, że ktoś straci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z A jednak naruszono prawo, i o to chodzi IP: 217.98.20.* 07.02.09, 22:01 poszkodowanym. Nie mają nic przeciwko drodze, nikt jednak z nimi nie rozmawiał co i jak. Też bym się wk... na takie traktowanie i zaskarżył decyzję tak dla zasady :/ W końcu ci ludzie są u siebie i na swoim, więc chcą być traktowani podmiotowo, a nie jak kupka śmieci. Nawiasem mówiąc, jest to kolejny przykład na to, że Dutkiewicz to wielkie rozczarowanie, przynajmniej moje. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: A jednak naruszono prawo, i o to chodzi 08.02.09, 00:48 A który przepis i w jaki sposób naruszono? Ale tak konkretnie proszę. > nikt jednak z nimi nie rozmawiał co i jak. Co im nie przeszkadzało. Z artykułu wynika, że irytuje ich nieznana kwota odszkodowania za wywłaszczenie. > Też bym się wk... na takie traktowanie i zaskarżył decyzję tak dla > zasady :/ Nie zaskarżyli decyzji, gdy została wydana. Widać nie ona sprawiła mieszkańcom problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: BTW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 19:55 brawo,popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: BTW. IP: *.chello.pl 07.02.09, 13:09 A co Ty zrobiłeś dla tego miasta? Może oddałeś działkę jakąś? może choć krew oddałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad On dla dobra miasta chętnie odda Twoją działkę IP: *.as.kn.pl 07.02.09, 14:05 i moją kasę. Oni wszyscy są dobrzy tylko za cudze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patthecat Oddać nie oddam, sprzedam... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.09, 16:35 Kolejny co nie umie czytać. Wycenią im i zapłacą, ale robota będzie mogła spokojnie ruszyć. W szeroko pojętym dobrym interesie miasta. Na ich miejscu wyszedłbym z założenia, że będę miał kasę i pewność, że przyczyniłem się do polepszenia komunikacji w mieście, co na dłuższą metę i mi wyjdzie na dobre. Ty pewnie z takich, co byś chciał sprzedać metr ziemi za milion w miejscu, gdzie mają szpital postawić. Jesteś idealnym przykładem pazernego dziada, który poza końcówką nosa nic nie widzi. Szkoda z takimi w polemikę się wdawać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Oddać nie oddam, sprzedam... IP: *.chello.pl 07.02.09, 21:05 No to daj coś, co jest warte 100 tys., przecież nikt Ci nie zabrania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patthecat Kolejny... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.09, 16:29 Krew oddałem, podatki płacę. Podatki, za które to miasto ma się rozwijać, bo na razie to czuję się robiony w bambuko - korki wszędzie widzę 24 godziny na dobę. A jeden z drugim kmiot, który, podkreślam po raz ostatni, dostanie pieniądze za swoją ziemię, tyle że przestanie blokować rozpoczęcie długoterminowej inwestycji swoim pieniactwem i de facto szantażować miasto. A ty co zrobiłeś? Kloca dzisiaj sądnego strzeliłeś? :) Szkoda z wami ludzie gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kolejny... IP: *.chello.pl 07.02.09, 21:03 No też mi zasługa, że podatki płacisz! Phi! Daj mi coś, co jest warte 100 tys., a później to jakoś wycenimy, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Kolejny... 08.02.09, 00:49 Nie ma sprawy. Wydam Ci grunt teraz, a wyceniać możesz jak jego cena wzrośnie. Dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kolejny... IP: *.chello.pl 08.02.09, 17:41 Chętnie. Przedzwonię. podaj nr telefoonu. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Kolejny... 09.02.09, 00:59 Pisz na maila gazetowego. Aha, podpiszesz weksel in blanco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: BTW. IP: *.chello.pl 07.02.09, 21:07 No to daj coś swojego, co jest warte ze 100 tys., bo na razie hojnie dysponujesz dobrym innych. Miasto będzie Ci wdzięczne! Może żona i dzieci mniej, ale liczy się interes społeczny!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patthecat Mogę dać.... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.09, 21:43 Nie wiem o co Ci biega z tymi 100 tysiącami, bo żadna kwota wymieniona nie była, ale przyczepiłeś się jak rzep psiego ogona. No to mogę ci dać. Wpie...taki spuścić, że koszty leczenia dobiją 100 tysięcy, będę panisko, zwrócę. Wracaj gó...arzu do podstawówki, chyba że jesteś jednym z tych "poszkodowanych", to do obory i pół gorzały golić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Mogę dać.... IP: *.chello.pl 07.02.09, 22:39 No i wyszło szydło z worka :) Z gościem patthecat nie ma co rozmawiać. On by dobry był w NKWD, ale czy on wie, co ten skórt znaczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: I tak przez paru pazernych wałów korki są jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 20:52 ha ha. A ciebie aż skręca że to nie był twój kawałeczek:) Tak swoją drogą moze i wszystko odbywa się zgodnie z prawem. Ale niedopuszczalne jest żeby przez rok czasu nie zaproponować ludziom kwoty odszkodowania. Procedury??? Na wypis z Księgi czeka się 2 tyg a wycena nie trwa rok czasu. To jest tylko i wyłącznie lenistwo i opieszałość urzędników i brak ponoszenia konsekwencji. Przecież ludzie nie mieli nic przeciwko, ale jeżeli kogoś sie wywłaszcza to powinien dostać godziwe wynagrodzenie za odbieraną własność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.wroclaw.mm.pl 07.02.09, 11:54 Bokiem ci wychodzi?Najlepiej zebys ty wyszla i juz nigdy nie wrocila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Ale czy ktoś kiedyś widział korki na granicznej? IP: *.as.kn.pl 07.02.09, 14:07 Tyle razy tam jeździłem i w życiu nie widziałem tam korka! Więc po co ją poszerzać? Na kilka dni na euro? Przecież nawet podczas mistrzostw nie zobaczycie tam korka! Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Ale czy ktoś kiedyś widział korki na graniczn 07.02.09, 14:35 Jest dziesiątki ulic we Wrocławiu do pilnego poszerzenia, ale akurat na na lotnisko jest dośc pustawa. Kto tam będzie jeździł ? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Ale czy ktoś kiedyś widział korki na graniczn 07.02.09, 18:50 No popatrz jak zmienia się ocena sytuacji w zależności od poruszonego problemu. Gdy wymienia się problemy Wrocławia i podaje przykłady nieudolności urzędników, wskazuje się m.in. dojazd na lotnisko. A teraz, proszę, okazuje się, że to jednak nie jest problem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Ale czy ktoś kiedyś widział korki na graniczn IP: 80.54.201.* 07.02.09, 22:18 Dojazd na lotnisko, owszem, jest trochę problemowy, ale właśnie tylko do początku ulicy Granicznej! Później jedzie się bardzo sprawnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Wywłaszczyć tych cwaniaków ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.09, 16:00 Wywłaszczyć dziadów za 100 zł !!!!! A jak nie pasuje to kulkę w łeb kułakom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Oszczędności Tuska IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.09, 16:46 To są właśnie oszczędności Tuska. Najpierw za darmo im wyasfaltują powierzchnię działek. A potem przyjdzie jeszcze faktura do zapłacenia za asfalt i prace budowlane. Jak nie zapłacą to zabiorą resztę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.as.kn.pl 07.02.09, 18:21 Macie swojego ukochanego prezydenta. Kota nie ma a myszy harcują. Nie ma komu pilnować bezmyślnych, ograniczonych urzędnikow typu wiceprezydent Adamski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfdf Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 19:20 dobrze zrobili mieliśmy przykład nie daleko portu lotniczego wywłaszczać i potem pytać ile bo drug nie zbudujemy mamy autostrady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdgfd Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 19:30 pierwsi w polsce tak zrobiliśmy chyba i droga będzie anie sądy sztrazburg drogi bedom anie jak mosty do nikąd bo ktoś się sonidzi Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Dutkiewicz zawinił, powiesili (w GW) rząd!!! 07.02.09, 19:40 Przestańcie wreszcie walić w ten rząd jak w bęben. Rozumiem że chcecie powrotu Jarka bo w tedy byłby raj dla kabareciarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
annika.h 4 pasy na Granicznej i co dalej? 07.02.09, 20:39 4 pasy na Granicznej dochodzą do ronda na ul. Mińskiej i tu....wielkie g...o! Nawet 10 pasów w każdą stronę nie poprawią dojazdu na lotnisko jeśli nie zrobi się czegoś z ul. Mińską, Strzegomską i pieprzonym przejazdem kolejowym ,zamykanym 15 razy na dzień,w szczycie również.Już widzę oczami wyobraźni tych kibiców na EURO stojących przed szlabanami na zakorkowanej Mińskiej, przejazd zamknięty 10 minut przed przyjazdem pociągu poruszającego się z prędkością 5km/h.Ubaw po pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido Re: 4 pasy na Granicznej i co dalej? 07.02.09, 21:20 2 pasy w jedną stronę nie będą szły do ronda, tylko będą skręcać w lewo i łączyć się z kosmonautów, która do tego miejsca też będzie dwupasmowa i będzie łącznikiem z autostradą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amen Re: 4 pasy na Granicznej i co dalej? IP: *.chello.pl 08.02.09, 16:46 węzeł z A8 będzie na Granicznej ( a ściślej kawałek obok) nazywał się będzie zresztą "lotnisko", jednak istotne jest też poprawienie dojazdu do centrum. rozpisany jest przetarg na poszerzenie strzegomskiej, ale z tego co wiem to wiaduktów nad torami nie będzie, dobrze że chociaż będą po dwa pasy. Odpowiedz Link Zgłoś
lunaglass Taki sam fałsz zrobiono jak budowano Carrefour 07.02.09, 22:31 Ale nie ma co wracać, nikt z tym nic nie zrobi. Natomiast trzymam kciuki za PO (choć nie jestem fanem tej partii, ale tu ma rację) żeby dobrało się do czterech liter dupkiewiczowi, za to co zrobił we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Taki sam fałsz zrobiono jak budowano Carrefou IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.09, 20:48 chyba masz poj..ne we łbie, przecież to ich najlepszy kumpel. Odpowiedz Link Zgłoś
zbycho_z_bogdanca Po co poszerzać Graniczną? 08.02.09, 20:42 Korek tworzy się na Muchoborze, a nie na Granicznej. Poszerzanie ślepej ulicy nie ma sensu. Problem jest w komunikacji lotniska z centrum. Autobusy 406 jeżdżące jak chcą - to jest problem, a nie ilość pasów. Władze już wiele lat obiecują połączenie kolejowe lotniska ze stacją Żerniki. To by było naprawdę prestiżowe posunięcie. A nawet 10 pasów na Granicznej nie poprawi _ani trochę_ komunikacji lotniska z miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Re: Po co poszerzać Graniczną? IP: 80.68.236.* 09.02.09, 13:28 Zgadzam się z przedmówcą. Budowanie drugiej nitki Grabiszyńskiej to wyrzucanie piędzy w błoto. Jest kilka innych miejsc, które należy zrobić szybciej i pilniej! Niestety mogę sobie tylko w klawisze poklepać - i tak mnie nikt nie usłyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
dydelf1973 Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę 09.02.09, 09:23 Problem z lotniskiem polega moim zdaniem przede wszystkim na tym, że to lotnisko jest w mieście. Już dawno trzeba było pomyśleć o budowie nowego (tak wiem ile to kosztuje) gdzieś np. pomiędzy Wrockiem a Legnicą, przy A4. Coś trochę jak lotnisko w Lipsku - gigant w szczerym polu, za to przy autostradzie i z linią kolejową. Nie byłoby problemy z parkingami, działkami itp. A także z hałasem przelatujących nad połową miasta samolotów, które może teraz specjalnego problemu nie stanowią ale za parę lat kto wie? No chyba, że dalej będziemy się tak dynamicznie rozwijać. Wówczas na lotnisku zrobimy sobie plac targowy (co akurat mamy już we Wrocku opanowane - vide Świebodzki) żeby się nie marnowało pomiędzy lądowaniami 2 samolotów tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: lotnisko w mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 20:08 dydelf1973 napisał: > Problem z lotniskiem polega moim zdaniem przede wszystkim na tym, że to lotnisko jest w mieście. Na świecie są lotniska w mieście i nie jest to jakimś wiekszym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Urząd na skróty wywłaszczył grunty pod drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 12:15 A widziałeś ty w cywilizowanych krajach główne lotniska poza miastem. Niektóre są nawet w centrach miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek - Psie Pole dobrze niech buduja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 20:55 a pieniacze z ul.Granicznej, ul.Wyscigowej niech sie zajma soba bo chyba bardzo im sie nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś