Gość: holska IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.11.03, 00:37 Witam. Wylatuję do Londynu z Berlina. Czy ma ktoś z Was jakieś info o przewozie do Berlina i o przejezdzie w Angli z lotniska Stansted do Londynu. Dziekuje za info z góry.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guru Re: tanie linie lotnicze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.03, 23:03 to moze przy okazji tanie przeloty do Dusseldorfu bo ja znalazlem tylko za 700 euro w obie strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjanp@o2.pl Re: tanie linie lotnicze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.03, 09:47 Ja tez sie wybieram, ale z Dusseldorfu (gdzie dojeżdżam samochodem - trafiła się okazja :). A to co wiem od Ciotki z Niemiec (bardziej podemnie pisane, ale masz całość, może się przyda): Linia Ryanair flug z Berlina-Schonefeld 30.11 o godz. 22:15 kosztuje 14,99euro, w niedziele nie ma innego wyboru. W pozostale dni tygodnia sa nastepujace czasy odlotow 9:40 17:40 22:15. Flug 29.11 o 9:40 albo o 17: 40 kosztuje 24,99euro. Jezeli chodzi o ta druga linie Air- Berlin ktora startuje w Düsseldorfie to 27.11 o 15:25 kosztuje lot do Londynu- Stansted 39 euro. Te same dane jezeli chodzi o 01.12. Natomiast w niedziele 30.11 sa dwa loty o 15:25 i 18:25 , one kosztuja 79euro. Z lotniska Londyn Stansted trzeba jechac pociagiem okolo 45min do zentrum, bilet mozna kupic juz w samolocie i kosztuje 18euro. Tylko w niedziele zamiast pociagu jedzie autobus, czas podrozy 90min, cena biletu takze 18euro i takze mozna kupic w samolocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTFM Re: tanie linie lotnicze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.03, 11:01 www.google.pl/search?q=stansted -> dwa pierwsze linki www.google.com/search?q=Berlin+Schonefeld+airport -> www.berlin-airport.de/PubEnglish/PubSchoenefeld/PubWegweiserSXF/PubBusBahnSXF/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: tanie linie lotnicze IP: *.ull.ac.uk 19.11.03, 11:33 pozdrawiam serdecznie z londynu, dwa dni temu przylecialysmy ryanair z berlina. na stansted zadaja jak zwykle klopotliwe pytania, ale jakos dalysmy rade :-)). z lotniska (na peron trzeba zjechac 2 pietra w dol z poziomu lotniska) jezdzi pociag do liverpool street. w samolocie mozna kupic taniej bilety - return kosztuje 21 funtow, na lotnisku 23. pociaj jedzie jakies 40min, a z liverpool jezdzi juz wszystko. ogolnie szybko, sprawnie i sympatycznie. polecamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neshi Re: tanie linie lotnicze IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 22:19 Do Berlina możesz jechać z Wrocławia pociągiem intercity - chyba możesz wysiąść już na ostbanhoff, o ile dobrze pamiętam...ja wysiadalam na ZOO i wracałam przez poprzedni, jadąc do schonefeld (wsiadasz w u-bahn czy s-bahn, dojazd bardzo prosty, nie daj się naciągnąć taksówkarzom, którzy zapytani jak tam dojechać zarzekają się , że to VERY DIFFICULT). Ale ten inter z Wrocławia dosyć drogi jest, ok150 zl <jezeli kupujesz tylko jeden bilet, to 190, taniej wyjdzie jak pojedziesz z Poznania pociągiem eurocity - to chyba jakieś 80zł, nie wiem jeszcze, będę próbować tuż przed świętami. Możesz się jeszcze pobawić w jazdę do granicy i przesiadki przed nią - tak robią desperaci, ale chyba nie warto się męczyć dla 20złotych. Co do podróży ze stansted - pod samo lotnisko podjeżdza pociąg stansted express - bilet 13 funtów. Jest jeszcze jakiś inny tańszy dojazd - pociągiem miejskim, ale tego nie sprawdzałam. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holska Re: tanie linie lotnicze IP: *.kom / *.kom-net.pl 22.11.03, 12:49 Dziękuję za informację.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś