Dodaj do ulubionych

tanie linie lotnicze

IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.11.03, 00:37
Witam. Wylatuję do Londynu z Berlina. Czy ma ktoś z Was jakieś info o
przewozie do Berlina i o przejezdzie w Angli z lotniska Stansted do Londynu.
Dziekuje za info z góry.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guru Re: tanie linie lotnicze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.03, 23:03
      to moze przy okazji tanie przeloty do Dusseldorfu bo ja znalazlem tylko za 700
      euro w obie strony
    • Gość: lucjanp@o2.pl Re: tanie linie lotnicze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.03, 09:47
      Ja tez sie wybieram, ale z Dusseldorfu (gdzie dojeżdżam samochodem - trafiła
      się okazja :). A to co wiem od Ciotki z Niemiec (bardziej podemnie pisane, ale
      masz całość, może się przyda): Linia Ryanair flug z Berlina-Schonefeld 30.11 o
      godz. 22:15 kosztuje 14,99euro, w niedziele nie ma innego wyboru. W pozostale
      dni tygodnia sa nastepujace czasy odlotow 9:40 17:40 22:15. Flug 29.11 o
      9:40 albo o 17: 40 kosztuje 24,99euro. Jezeli chodzi o ta druga linie Air-
      Berlin ktora startuje w Düsseldorfie to 27.11 o 15:25 kosztuje lot do Londynu-
      Stansted 39 euro. Te same dane jezeli chodzi o 01.12. Natomiast w niedziele
      30.11 sa dwa loty o 15:25 i 18:25 , one kosztuja 79euro. Z lotniska Londyn
      Stansted trzeba jechac pociagiem okolo 45min do zentrum, bilet mozna kupic juz
      w samolocie i kosztuje 18euro. Tylko w niedziele zamiast pociagu jedzie
      autobus, czas podrozy 90min, cena biletu takze 18euro i takze mozna kupic w
      samolocie.
    • Gość: RTFM Re: tanie linie lotnicze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.03, 11:01
      www.google.pl/search?q=stansted -> dwa pierwsze linki

www.google.com/search?q=Berlin+Schonefeld+airport ->
      www.berlin-airport.de/PubEnglish/PubSchoenefeld/PubWegweiserSXF/PubBusBahnSXF/index.html
    • Gość: joanna Re: tanie linie lotnicze IP: *.ull.ac.uk 19.11.03, 11:33
      pozdrawiam serdecznie z londynu, dwa dni temu przylecialysmy ryanair z berlina.
      na stansted zadaja jak zwykle klopotliwe pytania, ale jakos dalysmy rade :-)).
      z lotniska (na peron trzeba zjechac 2 pietra w dol z poziomu lotniska) jezdzi
      pociag do liverpool street. w samolocie mozna kupic taniej bilety - return
      kosztuje 21 funtow, na lotnisku 23. pociaj jedzie jakies 40min, a z liverpool
      jezdzi juz wszystko. ogolnie szybko, sprawnie i sympatycznie. polecamy!
    • Gość: Neshi Re: tanie linie lotnicze IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 22:19
      Do Berlina możesz jechać z Wrocławia pociągiem intercity - chyba możesz wysiąść
      już na ostbanhoff, o ile dobrze pamiętam...ja wysiadalam na ZOO i wracałam
      przez poprzedni, jadąc do schonefeld (wsiadasz w u-bahn czy s-bahn, dojazd
      bardzo prosty, nie daj się naciągnąć taksówkarzom, którzy zapytani jak tam
      dojechać zarzekają się , że to VERY DIFFICULT). Ale ten inter z Wrocławia dosyć
      drogi jest, ok150 zl <jezeli kupujesz tylko jeden bilet, to 190, taniej wyjdzie
      jak pojedziesz z Poznania pociągiem eurocity - to chyba jakieś 80zł, nie wiem
      jeszcze, będę próbować tuż przed świętami. Możesz się jeszcze pobawić w jazdę
      do granicy i przesiadki przed nią - tak robią desperaci, ale chyba nie warto
      się męczyć dla 20złotych.
      Co do podróży ze stansted - pod samo lotnisko podjeżdza pociąg stansted
      express - bilet 13 funtów. Jest jeszcze jakiś inny tańszy dojazd - pociągiem
      miejskim, ale tego nie sprawdzałam.
      powodzenia
      • Gość: holska Re: tanie linie lotnicze IP: *.kom / *.kom-net.pl 22.11.03, 12:49
        Dziękuję za informację.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka