koobiettka 22.02.09, 19:22 Witam Chciałabym zapytać gdzie kupujecie świeże ryby na obiad. Próbowałam w Tesco Auchan i makro ale to jest jak loteria raz się uda dwa razy nie. Czy macie sprawdzone sklepy rybne ( czy takowe jeszcze istnieją?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
membrum_virile Re: świeże ryby 22.02.09, 19:30 Kupowanie ryb w naszym mieście zawsze będzie loterią z racji znacznej odległości dzielącej nas od miejsca ich pozyskiwania. Pstrągi kupuję zawsze w Auchan, w oczy im głęboko zaglądając. Ale najlepiej kupować prosto z kutra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivon Re: świeże ryby IP: *.wro.vectranet.pl 23.02.09, 10:49 Membrum virile ktoś już tu cię trafnie ocenił na tym forum. Z tym kutrem, bardzo śmieszne! Jak nie masz wiedzy, to siedź cicho. Przestań się błaźnić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legion Re: świeże ryby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 10:52 Nie wierzysz, że pstrąg prosto z kutra najlepszy jest? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: świeże ryby 23.02.09, 12:47 Masz rację. Przesadziłem z tym kutrem, błaźniąc się okrutnie. Poszperałem zatem w źródłach i zmieniłem pogląd swój na kwestię rybną: najsmaczniejsza jest i najcudniej pachnąca taka poddana wielokrotnemu zamrażaniu i rozmrażaniu podczas niedbałego transportu, leżąca tygodni kilka za szybą sklepową w oczekiwaniu na łaskawego klienta, który odważy się ją pożreć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivona Re: świeże ryby IP: *.wro.vectranet.pl 23.02.09, 13:55 Wiedziałam, że jesteś mało inteligentny. Ja też wiem, że najlepsze ryby są prosto z kutra. I tego nie kwestionuję. Ale pytanie w wątku brzmiało: gdzie we Wrocławiu jest możliwość zakupu świeżych ryb. Odpowiedz Link Zgłoś
plazzek Re: świeże ryby 23.02.09, 14:12 Świeżych nigdzie, jak to już wyjaśnił Membrum. Co najwyżej z lodu :) Już twoja wysoka inteligencja pojęła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiamat Re: świeże ryby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 14:41 Twoja inteligencja jest zapewne bardzo wysoka. Jednak przypominam, że ryby z rzek, jezior i stawów hodowlanych też bywają świeże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pstrąg Re: świeże ryby IP: *.ad.5546.static.theplanet.com 23.02.09, 20:47 Fora internetowe pełne są kiepskich filozofów. Rybą tez się pożywią. ivon i tiamat – nie zatruliście się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz Re: świeże ryby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 21:39 Świeże karpie kupuję w Miliczu, a świeżutkie pstrągi hodowlane w Głuchołazach. Mrożonych ryb nie kupuję z uwagi na zawartość wody. Przekracza 50 % i to nie tylko w glazurze ale i w rybie. Odpowiedz Link Zgłoś
lunaglass Ja napiszę gdzie nie kupować. 23.02.09, 22:22 Carrefour przy ul.Hallera. Zawsze śmierdzi (na mięsach też), ryby są zawsze sprzedawane pół na pół z lodem, wszystko jest tak nieświeże, że z zatkanym nosem po wyglądzie widać że to starzyzna szkodliwa dla zdrowia. Unikać jak ognia, chyba że ktoś pracuje w sanepidzie i chce zrobić z tym "sklepem" porządek. Odpowiedz Link Zgłoś