nrr 18.03.09, 19:02 Dlaczego GW ostatnio na siłę robi z nas rasistów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WP Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.lanet.net.pl 18.03.09, 19:10 Ale ta GW jest jednak badziewna. Wszędzie rasiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.izacom.pl 18.03.09, 22:48 Sam jesteś badziewny, kolego. Wiadomo, że zdecydowana większość Polaków jest normalna, ale niestety trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i przyznać, że niektórzy nasi rodacy (zwłaszcza ci wywodzący się ze środowiska żulersko-dresiarskiego, którzy poza ukończeniem 6 klas podstawówki niczego więcej w życiu nie osiągnęli) są bardzo negatywnie nastawieni do osób innej rasy czy narodowości. Jest ich wprawdzie niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku. Masz pretensje do GW, że przedstawia istniejący problem? Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnyx Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 19.03.09, 02:21 Cygani rzadko zaczynaja w ogole podstawowke - z wlasnej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.....ny Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: 213.25.164.* 19.03.09, 07:10 Mam problem,przejdź się przez Jedności koło Biedronki to zobaczysz jaki to problem.O hałasie nie wspomnę.Bryki :przyzwoite".Oczywiście z ciężkiej pracy.Jak żyję to przedstawiciela narodowości romskiej w pracy nie widziałem.To jest problem.A może "powrózić panoćku".To jest problem. Mieszkam w okolicy i obserwuję że nieliczne patrole Policji prędzej się przyczepią do "zwykłego człowieka" niż do Roma. Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 19.03.09, 09:40 Otoz to. Jednosci Narodowej, Slowianska no i oczywiscie Roosevelta to takie cyganskie getto. I to raczej cygani zaczepiaja tam wszystkich po kolei a nie na odwrot... Odpowiedz Link Zgłoś
quisti Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 19.03.09, 16:30 tylko sprawa też jest taka, że ciężko znaleźć miejsce pracy będąc innej narodowości, cygana od tak Ci nikt nie przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirilli Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 07:58 Racja, całe szczęście mało jeszcze u nas murzynów, bo mamy za niskie świadczenia socjalne. Inaczej także byłoby trzeba na nich pracować. A ręce po pieniądze bez pracy potrafią wyciągać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 18.03.09, 19:11 Integracja polega na tym, że po wejściu w obce środowisko, wtapiamy się w nie stopniowo, przejmujemy obyczaje, dobieramy sobie partnerów o odmiennej puli genetycznej. Mieszamy geny. Dzieci ze związków biało-czarnych mają rozjaśnioną skórę, z kolei dzieci dzieci o takiej rozjaśnionej cerze uzyskują jeszcze bardziej ludzkie oblicze. Z Romami jest ten kłopot, że mieszać się nie chcą, a jeśli tak, to jedynie wyjątkowo. Parzenie zaś w obrębie jednej grupy prowadzi do zubożenia puli genowej i jej degeneracji. Dlatego wymarła arystokracja (spokojnie, spokojnie, Romowie do tej grupy się nie zaliczają...). Swatano kuzynów a nawet rodzeństwa, przez co niektórzy debilowacieli nader szybko. Tak przy okazji jeszcze chciałbym zadać jedno pytanie Romom kochanym (może któryś ma dostęp do internetu?): dlaczego jesteście tak potwornie głośni? Dlaczego idąc dokądkolwiek drzecie tak strasznie mordę? Nie możecie mówić tak jak my, Polacy? Normalnie, stonowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 18.03.09, 19:22 mialem kilka zdarzen z cyganami: 1. kiedys ukradla mi 100 zl gdy chcialem je jej odebrac dostalem kopa od jej pobratyncow ze wspolnego miotu 2. zwrocilem cyganowi uwage ze stoi swoim bmw na zakazie i tak jak ktos wyzej napisal, darl brudas morde na cala ulice w swoim jezyku 3. znowu cyganka okradla mnie na bazarze zorientowalem sie i zaczalem za nia biec, oczywisie dobieglem do miejsca gdzie byl ich caly miot i wtedy dalem sobie na luz zatem pytam was, czy ja jestem rasista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ...Polacy to zlodzieje i pijacy IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.09, 20:12 dokladnie takie same przypadki mozna mnozyc wsrod Polakow "na saksach"... czy to znaczy,ze kazdy Polak (TY TEZ) to zlodziej, pijak i nierob? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 18.03.09, 20:12 membrum_virile napisał: > Integracja polega na tym, że po wejściu w obce środowisko, wtapiamy > się w nie stopniowo, przejmujemy obyczaje, dobieramy sobie partnerów > o odmiennej puli genetycznej. Mieszamy geny. Dzieci ze związków > biało-czarnych mają rozjaśnioną skórę, z kolei dzieci dzieci o > takiej rozjaśnionej cerze uzyskują jeszcze bardziej ludzkie oblicze. > Z Romami jest ten kłopot, że mieszać się nie chcą, a jeśli tak, to > jedynie wyjątkowo. Parzenie zaś w obrębie jednej grupy prowadzi do > zubożenia puli genowej i jej degeneracji. Dlatego wymarła > arystokracja (spokojnie, spokojnie, Romowie do tej grupy się nie > zaliczają...). Swatano kuzynów a nawet rodzeństwa, przez co > niektórzy debilowacieli nader szybko. > > Tak przy okazji jeszcze chciałbym zadać jedno pytanie Romom kochanym > (może któryś ma dostęp do internetu?): dlaczego jesteście tak > potwornie głośni? Dlaczego idąc dokądkolwiek drzecie tak strasznie > mordę? Nie możecie mówić tak jak my, Polacy? Normalnie, stonowanie? I tak własnie z Ciebie rasista wyziera bucu. "...rozjaśnionej cerze uzyskują jeszcze bardziej ludzkie oblicze..." Ten cytat z Twojej erupcji intelektualnej tego dowodzi. Spój rz bucu w lustro ... co widzisz ? Buca rasistę Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 18.03.09, 20:48 Cenię twą opinię, jednak miałbym małą uwagę: nie odpowiadaj cytując, bo wtedy niepotrzebnie rozwlekasz wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik A merytorycznie? 18.03.09, 22:23 Histerycznie wrzeszczysz, ale merytorycznie to Membrum ma rację. Obal jego twierdzenia a nie uderzaj w emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: A merytorycznie? IP: *.izacom.pl 18.03.09, 22:53 Czy to nie Ty czasem kiedyś równie merytorycznie twierdziłeś, że chłopiec, któremu pralka urwała rękę, jest sam sobie winien, bo w wieku 7 lat nie znał zasad BHP? Tak z ciekawości pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Tak to ja 19.03.09, 11:52 I nadal podtrzymuję swoje zdanie. 7 lat to dość, by znać podstawowe zasady domowego BHP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igła Re: A merytorycznie? IP: *.wroclaw.mm.pl 11.04.09, 22:05 Chodzi o to, że murzyńskie oblicze nie jest tak samo ludzkie jak oblicze człowieka białego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NS orthodox Każda rasa ma swój dom. Czarne bydło z Polski WON! IP: *.is.net.pl 16.07.09, 12:03 Gość portalu: Igła napisał(a): > Chodzi o to, że murzyńskie oblicze nie jest tak samo ludzkie jak > oblicze człowieka białego. Czy murzyńskie oblicze w ogóle jest ludzkie? Od kiedy to niggersów uważamy za pełnoprawnych ludzi? Co by powiedział na to Pan Adolf Hitler? Polacy nie dość że nie dorośli do przemian dziejowego odrodzenia to jeszcze kalają swe i tak splugawione Dziedzictwo Krwi! A co do brudasów z Afryki, spójrzcie na to - cała galeria: niggermania.com/tom/gallery/pages/niggerinvention6fountains_jpg.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 22:06 Czyzbys Ty, czlowieku, nalezal do jakiejs arystokracji ( w Twoim rozumienienu) skoro tak zdebilowaciales? Uzywam Twojego jezyka, moze zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.lanet.net.pl 18.03.09, 22:17 "z kolei dzieci dzieci o takiej rozjaśnionej cerze uzyskują jeszcze bardziej ludzkie oblicze" ten tekst świadczy o Tobie "arystokrato" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiu Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: 85.128.102.* 20.03.09, 09:05 Baaaardzo dobrze... Jak czytam te beznadziejne posty, beznadziejnych ludków, to aż szlag mnie trafia... większość "P"olaków jest o stokroć gorsza w swoim wymiarze niż jeden jedyny mały Ciawa. Kradną, mordują, gwałcą... Nie napiszę juz o "P"olakach gdzieś za granicami kraju, bo tam to juz nawet nie jak ludzie tylko jak zwierzxęta się zachowują... Cygan za cyganem stanie, polak za polakiem NIE dezia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbert Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 22:16 A mnie raz Polak ukradl 100 zl w pracy. Kiedys tez widzialem pijanego faceta zaczepiajcego wulgarnie kobiete. Byl Polakiem. Czytalem tez w gazecie, ze jeden Polak jechal samochodem po pijaku. Mnie z piwnicy dwoch Polakow ukradlo dwa rowery. Polacy - precz z Polski!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin do membrum_virile IP: *.izacom.pl 18.03.09, 22:50 Czy mówiąc o wypowiadających się w sposób stonowany Polakach masz na myśli także tych śmierdzących piwskiem i tanimi fajkami dresów, którzy drą mordę na pół tramwaju, okraszając każde zdanie kilkoma przerywnikami zaczynającymi się na literę "k"? Spotykam takich codziennie, i żaden nie miał śniadej cery. Więc chyba twoja teoria jest funta kłaków niewarta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuti Co to znaczy "bardziej ludzkie oblicze"? IP: *.olsnet.eu.org 19.03.09, 08:30 Czyżby Murzyni nie mieli ludzkiego oblicza? Z twojego* niby naukowego wywodu rasizm wylewa się litrami. "Spokojnie, spokojnie Romowie nie są arystokracją". Raczej nie, ale nie muszą zaraz słuchać takiego buca i żenić się z kim im wypada, aby "bardziej się uczłowieczyć". A swoją drogą, to zgadzam się z nrr, że GW na siłę robi z nas rasistów. Nie jestem z Dolnego Śląska, ale z Pomorza. Gdańsk to dość międzynarodowe miasto, tyle turystów, wymiana studentów... Myślę że Wrocław niczemu mu nie ustępuje. Ale i w małych miasteczkach nie panoszą się wszędzie rasiści. Jak większość Polaków przechodząc obok kobiety w hijabie albo człowieka w jarmułce zerknęłabym może na 1 sekundę, ale poszłabym po prostu w swoją stronę. To w końcu tylko ciekawość, nie moja sprawa, mam zresztą swoje sprawy. Na pewno nie fotografowałabym dziewczyny :). Gdyby przy mnie kogoś zaatakowaliby to byłabym przerażona, nie chcę by i mnie się coś stało. Co zresztą może kobieta poniżej 1,6 m wobec dryblasów? Mam nadzieję że miałabym na tyle odwagi i przemyślności by oddalić się, wyjść z tramwaju czy autobusu i wtedy wezwać policję. * specjalnie z małej litery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.LANzug.Uni-Marburg.DE 19.03.09, 15:14 Ciekawe zalozenie, ze dzieci, ktorego jeden rodzic jest bialy, a drugi czarny rozjasniaja sie. A moze to jest na odwrot, ciemnieja? Bardziej ludzkie oblicze - tego komentowac w ogole nie ma sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Pani redaktor 18.03.09, 19:22 A może tak pogadać z tymi Cyganami, co oszukańczo żebrzą? Np. z tym co udaje przetrąconego i na skrzyżowaniu koło elektrociepłowni czatuje? Może zdradzi pani tajemnice cygańskiej medycyny i sposób na to jak w 20 sekund cudownie ozdrowieć. Podać inne tematy do ciekawego wywiadu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Pani redaktor IP: *.izacom.pl 18.03.09, 22:55 A może by tak pogadać z tymi narkomanami z Dworca Głównego, którzy oszukańczo wyłudzają pieniądze na narkotyki, twierdząc, że zabrakło im na bilet? Jakoś żaden z nich nie miał śniadej cery, a polszczyzną posługują się bezbłędną... To pewnie też Cyganie Twoim zdaniem, prawda? Boć przecież my Polacy jesteśmy narodem idealnym i żadnych elementów przestępczych wśród nas nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnyx Re: Pani redaktor 19.03.09, 03:07 Jaki procent Polakow tam przebywa i zebrze 0.01 % ? 000.1 % ? Natomiast u Cyganow zebrze lub kradnie 90 %. Drobna roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Pani redaktor 19.03.09, 11:55 Ależ nikt nie twierdzi, że Polacy to ideały! Tylko patrz na proporcje! Ilu Polaków żebrze a ilu Cyganów? Ja w życiu nie widziałem pracującego Cygana! W życiu! Widziałem w Polsce pracujących Arabów, żółtych, czarnych... Ale cholera żadnego Cygana! Za to wśród żebraków co drugi, to Cygan. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: Pani redaktor 19.03.09, 12:03 a ja znam! jedni prowadzą hurtownię, inni warsztat samochodowy... i zatrudniają polaków pewnie jest to jakaś forma odcięcia się od swojego środowiska - ciekawe czytylko dla tego by nie tracić klientów z uprzedzeniami rasistowskimi czy może jest problem z checią do pracy wśród ich biedniejszych ziomków? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik A to takich bardzo szanuję 19.03.09, 13:26 Pracujących i przestrzegających naszego prawa i naszych zwyczajów szanuję. Taki Cygan jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanga Trutniu! IP: *.lo12.wroc.pl 25.03.09, 17:23 Założę się, że po prostu przyjmujac do pracy nie chcą dyskryminować Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirytowany Re: Pani redaktor IP: *.web.vodafone.de 19.03.09, 08:13 No i padlo na ciawy.Niedoceniane elity naszego miasta.Dzielnicy willowej nad Olawka zazdrosci nam pol Polski.Zreszta faszystowskie Wlochy sa rownie niewdzieczne jak my!Nie miejmy kompleksow.Czytajmy i placzmy,ze smiechu oczywiscie! Jako osoba tolerancyjna nie wspomnialem o mafii toaletowej terroryzujacej MCdonaldy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.aber.ac.uk 18.03.09, 19:30 akurat jezeli chodzi o Romów, to wroclawianie maja uprzedzenia i nie ma co sie z tym ukrywac. Jednak Romowie zdają się nie walczyć z tym, a wręcz pomagają utrwalać wykreowany wizerunek. Wielokrotnie na ulicach Wroclawia zaczepiala mnie romska mlodziez ze slowami, ze jezeli nie dam, to po prostu ukradna. druga kwestia jest taka, ze chociaz romskie dzieci (nielicznie, ale jednak) sa posylane do polskich szkol, by chociazby nauczyc sie czytac, z danej szansy korzystać nie chca. czemu? poniewaz w domu maja taki przyklad: matka niepiśmienna, ojciec tak samo, ale jakos zyja. socjal jest, lekarz jak trzeba tez pomoze, po co zatem sie uczyc i pracowac? niestety wystepuje w takich przypadkach dziedziczenie bezrobocia. Nie uważam siebie za rasistę. Uważam, że na pewno są tacy przedstawiciele społeczeństwa romskiego, którzy są wykształceni, uczciwie pracują, płacą podatki - asymilują się ze społeczeństwem, które ich przygarnęło i wykarmiło oraz chcą i robią wszystko by być pełnoprawnymi jego członkami. Jednakże wciąż spora ilość wrocławskich Romów nie potrafi takiego modelu przyjąć. I właśnie stąd się biorą uprzedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:41 > Nie uważam siebie za rasistę. Uważam, że na pewno są tacy > przedstawiciele społeczeństwa romskiego, którzy są wykształceni, > uczciwie pracują, płacą podatki - asymilują się ze społeczeństwem, Brawo! Za marzenia. Pokaż mi choć _jednego_ przedstawiciela społeczeństwa romskiego, który jest wykształconym, uczciwie pracuje, płaci podatki. :D Równie dobrze możesz uważać, że na Marsie żyją Marsjanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.izacom.pl 18.03.09, 22:58 Znam takich. I znam też takich Polaków, którzy chleją non stop za pieniądze z zasiłków z opieki społecznej. W każdym narodzie są ludzie lepsi i gorsi, ale nie można na tej podstawie uogólniać. Wyobraź sobie, że zostałem kiedyś okradziony przez Cyganów, ale jakoś nie przyszłoby mi do głowy twierdzić, że każdy Cygan to złodziej. Złodziei narodowości polskiej też zdarzało mi się na swojej drodze spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świadek zdarzenia Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.09, 19:30 nie dalej jak miesiąc temu natknęłam się na bandę małych Cyganków ok 10-15 lat, którzy stsraszej kobiecie obrzucili okna jajkami, pani się zezłościła i prosiła o wymycie szyb, grożąc ze zawiadomi policję i rodziców - a małe Cygany wyśmiewały ją i wyzywały, skakały wkoło niej gotowe do uderzenia nawet. Jak oni przeklinali i wyzywali kobietę. Ja o mały włos również nie dostałam, przy okazji ! Oni powinni być separowani od społeczeństwa. niestety to inna cywilizacja i dokonują bez przerwy aktów bezprawia. Raz pojmali mojego brata w drodze ze szkoły, szukaliśmy go cały dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świadek zdarzenia Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.09, 19:34 A i jeszcze przypomniało mi się jak 2 razy obległy mnie cyganki na dworcu PKP i na poczcie w Rynku i gdy dostały ode mnie kilka złotych (stosunkowo za mało wg. nich) zaczęły mnie przeklinac i złorzeczyć, szarpać za rękaw, wyzywać i prawie pluć na mnie. Natomiast gdy szłam na spacer z wózkiem z niemowlęciem obrzucili mnie dla zabawy butelkami zapalonymi i wybuchającymi. Dziecko się obudziło i wystraszyło, musiałam prawie uciekać od tej dziczy. Najciekawsze, ze gdy szłam z wózkiem oni cała gromadą szli ze swoją babcią Cyganką, która odpalała im te butelki, któymi potem rzucali w ludzi ze swojego papierosa.... no coment Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 18.03.09, 21:06 Gość portalu: Świadek zdarzenia napisał(a): > Natomiast gdy szłam na spacer z wózkiem z niemowlęciem obrzucili > mnie dla zabawy butelkami zapalonymi i wybuchającymi. Dziecko się > obudziło i wystraszyło, musiałam prawie uciekać od tej dziczy. > Najciekawsze, ze gdy szłam z wózkiem oni cała gromadą szli ze swoją > babcią Cyganką, która odpalała im te butelki, któymi potem rzucali w > ludzi ze swojego papierosa.... > > no coment TAKIE urojenia to, moja droga "świadek zdarzenia", się leczy w odpowiednim szpitalu. (; Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnyx Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 19.03.09, 03:10 Dziwi cie to ? A zebraczka wysiadajaca z mercedesa tez cie zdziwi ? Mam nagrane na telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świadek zdarzenia Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.09, 10:01 było tak jak napisałam, szłam z dzieckiem w wózku na spacer - przechodząc obok grupy cyganów wracających z babcią Cyganką, bawili się rzucając butelkami które im odpalała od papierosa i rzucali nimi. Rzucili też za mną. Babka nawet nie zwróciła im uwagi tylko im zapaliła. Smieszy cie to ? bo mnie nie. Jakby mi wpadła do wózka to bys sie litował jakby o tym napisali w gazetach, a tak to TYLKO spadła obok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.09, 10:15 Gość portalu: Świadek zdarzenia napisał(a): > > > było tak jak napisałam, szłam z dzieckiem w wózku na spacer - Wierzę Ci,miałam podobną "przygodę", pijany,nalany opasły(pewnie z biedy i głodu) Cygan chciał mnie bić za to ,ze jestem Polką. W wózku było moje 2-miesięczne dziecko.Opisałam już to na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcdef Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.09, 17:08 ćśśśś to takie niepoprawne politycznie, co tam, ze prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-rr Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 19.03.09, 18:56 Koktajle Mołotowa odpalała??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.olesno.info.pl 11.04.09, 12:05 Przeginasz... U mnie w Oleśnie też to tałatajstwo żyje i mojego 4 letniego synka chcieli pobić, a jak gó...arzom powiedziałam, co o nich myślę to cała wataha się za mną rzuciła z obelgami i pluciem. U nas na plac zabaw nikt nie wejdzie jak tam Cyganie są i im się to oczywiście prawnie należy, bo plac zabaw dla dzieci to oczywiście z ich podatków :( Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hk Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.09, 19:38 Mnie rąbnęli kiedyś na kilkaset złotych. Więc apeluję - trzeba ich wspomóc ( najlepiej gotówką ) i tolerować, wszystko w imię tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhmhm [...] IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.09, 20:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 18.03.09, 20:09 nrr napisał: > Dlaczego GW ostatnio na siłę robi z nas rasistów? Nie wiesz biedaczku ? Nie rżnij głupa. 30% Wrocławian jesli nie więcej to przysięgli rasiści. Przeważnie sami gów..o znaczą i tak się dowartościowują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawiok Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:25 mi tam cygany nie przeszkadzaja, dopoki nie mam z nimi do czynienia w postaci zebrania czy kradziezy. Nie toleruje ich nierobstwa, do pracy by sie wzieli a nie grali po tramwajach na akordeonie. Nie sa u siebie, wiec jakies normy obowiazuja, a jak im sie nie podoba to wypad do krajow III swiata. We wroclawiu raczej nie ma rasizmu, nie liczac jakichs gowniarzy co ledwo od ziemi odrosli. Nie wazny kolor skory, a co kto soba reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr. Re: a raczej pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.09, 20:40 Czy "wroclawiok" moze mi powiedziec gdzie cyganie sa u siebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr. Re: a raczej pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.09, 20:44 Czy "wroclawiok" moze mi powiedziec gdzie cyganie sa "u siebie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: a raczej pytanie IP: *.acn.waw.pl 19.03.09, 00:31 W Pakistanie :) Poważnie. Sprawdź sobie skąd się wywodzą. Swoją drogą są też super aryjczykami i nawet Adolf H. miał tego świadomość, dlatego zabijał ich jako element aspołeczny a nie podludzi, jak nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnyx Re: a raczej pytanie 19.03.09, 03:13 Wygnano ich z Indii, za to samo, za co my ich nie lubimy. Moze ich przyjma. Takze Rumunie mozna okreslic jako "ich" kraj, chociaz stamtad tez ich przepedzaja, wiec przyjezdzaja do nas, zacytuje wypowiedz z konkurencyjnego portalum, z zeszlego roku " w Rumunii byla bieda, nie lubiano nas, ale w Polsce jest lepiej, dobrzy ludzie wspomagaja nas". Dokladnie. Dobrzy ludzie wspomagaja. Dlatego mozna siedziec i nic nie robic. A jak nie wspomoga, to ukrasc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.09, 20:27 jasne ze tak, ja bym dał nawet z 45 %. smutna prawda, hasło reklamujące Wrocław powinno brziec - miasto spotkań - dla białych. I to się nie zmieni, dopiero się zacznie jak czarni i 'inni' zaczną na dobre tu przyjeżdżac jak w europie zachodniej...teraz ich praktycznie nie ma, a co się dzieje. Czemu ci debile nie powyjeżdżali wszyscy...ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remik Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:51 Następny pracownik urzędu statystycznego :)))) Czy to szafowanie procentami ma jakieś uzasadnienie, masz jakieś dane? Piszesz czarni i "inni" rozumiem że jesteś we Wrocławiu gościem, tym "innym" który nie wiele rozumie z tego co pisze w obcym dla siebie języku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnyx Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 19.03.09, 03:17 Mowisz o tych innych, ktorzy narzucaja swoje prawa w obcych krajach (muzulmanie), lub podpalaja samochody ? Ilosc spalen samochodow we Francji w Nowy Rok w 1994/1995 = zero, ilosc spalonych samochodow w 2008/2009, cytuje "TYLKO" ponad 500. Rdzenni mieszkancy Wielkiej Brytanii, Niemiec, Francji nienawidza ich. Ale powodzenia w tkwieniu w twoich lewackich marzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remik Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:45 Wyjaśnij mi tylko miłujący odmienności kaleko umysłowy skąd wziąłeś te 30%? Reszty twoich żenujących wypocin nie komentuję bo szkoda klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.09, 20:59 jak to skąd ? Stąd to co ty wziąłeś ze jestem tym 'innym' i miłuje odmiennosc. powinienes wiedziec chyba. A serio ( pomijajac puste posty remika ) to jako wroclawianin od urodzenia ostatnio CHODZAC po miescie doszedlem do tych procentow. tak szacuje, moze sie myle, moze tylko ja mam pecha i widza wszedzie rasistow w tym miescie. oby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remik Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:10 Czyli jednak ankieter z rasistowską obsesją. Ty przygotowujesz te tendencyjne ankiety na stronach GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROM-ANTY(k) Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.09, 20:23 Ja byłem świadkiem w tramwaju jak Cygan zaczął bezceremonialnie dostawiać się do jakiejś polskiej kobiety, która jednoznacznie dawała mu do zrozumienia, że nie jest zainteresowana jego wulgarnymi zalotami. Na to ten Cygan zaczął ją oskarżać o rasizm, o to że uważa go za zwierzę czy coś takiego. Sytuację chciał załagodzić jakiś polski mężczyzna, zwrócił Cyganowi KULTURALNIE uwagę, żeby tak się do tej kobiety nie odzywał. Na to Cygan zaczął coś się wydzierać do niego po cygańsku, potem po polsku powiedział żeby szedł z nim na "solo" na koniec pokazując palcem po szyi gest odcięcia głowy. Na całe szczęście dla Polaka skończyło się tylko na groźbach. Cygan uciekł po tym jak jego cygański kolega przytomnie przypomniał mu, że zaraz ktoś może zadzwonić po policję. I bądź tu ku**a tolerancyjny! A Gazecie Wyborczej życzę większego obiektywizmu w pisaniu artykułów, bo prawdę trzeba pokazać z kilku różnych punktów widzenia, żeby móc się nazywać "opiniotwórczym medium". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.izacom.pl 18.03.09, 23:01 A ja byłem kiedyś w tramwaju świadkiem podobnej sytuacji, z tym, że do kobiety przystawiał się pijany polski menel. Czy to znaczy, że mam wszystkich Polaków (z sobą włącznie) uważać za bandytów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: 217.153.65.* 19.03.09, 09:27 Ale gdy skrytykujesz polskiego menela, to nikt nie oskarża Cię o rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willi breslauer Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.chello.pl 18.03.09, 20:37 A może to właśnie próba zasymilowania Romów na siłe przyniosła takie skutki i patologie.Upychanie ich pod przymusem po miastach i blokowiskach.Teraz już za późno, ale niechby wędrowali dalej z wozami,końmi przez wsie i miasteczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut sluchac lepiej, niz czytac bumbruma IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.09, 20:49 a ja tam z sympatia slucham piosenek z filmu "Tabor wedruje do nieba" www.youtube.com/watch?v=TmhA1993LWY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSN Re: sluchac lepiej, niz czytac bumbruma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:54 Może dlatego że jesteś ograniczony do wizerunku cyganów pięknie grających na skrzypcach nie powinieneś zabierać głosu w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Re: sluchac lepiej, niz czytac bumbruma IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.09, 20:59 a, ty co ! Wnuk Bieruta, ze masz pomysly na eutanazje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSN Re: sluchac lepiej, niz czytac bumbruma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:07 Prowokujesz i to w amatorski sposób lewaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.09, 20:54 Życze pani redaktor jako sasiadów Cyganów,ja taką gechennę miałam przez 2 lata.Nigdy więcej , pieknie sie pisze o tych nieukach, złodziei , nierobach siedząc za biurkiem. Niech pani zamieszka w okolicy cygańskiej i później napisze swój reportaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berliner Rany, Doroszewski pozdrawia IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.09, 20:57 jesli mials geCHenne prze 2 lata, to znaczy, ze zylas w szczesciu! Pewnie wyrzucili cie w IV klasie z lekcji o H ! Z drugiej strony lepiej CH, jest dluzszy! Odpowiedz Link Zgłoś
nastyyy Re: Rany, Doroszewski pozdrawia 18.03.09, 21:00 Polacy nie są tolerancyjni. Sama uważam się za osobę tolerancyjną - sami cyganie mi nie przeszkadzają. Jednak .. część waszej społeczności niestety, intensywnie pracuje na wasz wizerunek? Żebranie, kradzieże, rozboje.. Czy to ma poprawić sposób myślenia o was? Może warto pójść do pracy, zacząć uczciwie żyć? Owszem, jest też wielu polaków, za których i my musimy się wstydzić. Jednak nie oszukujmy się, proporcje były by rażące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Re: Rany, Doroszewski pozdrawia IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.09, 21:05 madry glos nastyy. Ci, ktorzy szukaja winy u innych sa nie lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Rany, Doroszewski pozdrawia IP: *.izacom.pl 18.03.09, 23:05 Na jakiej podstawie twierdzisz, że berliner jest Cyganem? Bo mu nie przeszkadzają? To jest właśnie typowa polska zaściankowa mentalność: jeśli ktoś broni ludzi innej narodowości, to na pewno sam nie jest Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnyx Re: Rany, Doroszewski pozdrawia 19.03.09, 03:22 A gdzie sedno komentarza ? Ze sami pracuja na swoj wizerunek bandytyzmem i ze Polakow o takich zapedach jest DUZO, DUZO, DUUUUZO mniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytor.biskupa.breslau Cyganie to grupa kryminogenna. I już. 19.03.09, 10:48 Dobrze powiedziane, jeśli banda łysych drze się na śniadą kobietę to wiadomo że jest to godne pały, kajdanek i potępienia ale jest to jednak margines. Krzykliwy ale margines, który ni jak nie ma się do 99% normalnych Polaków. Ale... czy jak na Sępa Sz. napadli mają siostrę i teraz na widok grupek cygan stojących w bramach czy przy starych BMW zchodzimy na drugą stronę jezdni to jest już rasizm z naszej strony?? Czy jak cyganie są wywalani z knajp bo klientom się podoba żebranie czy wrzaski w knajpie to też rasizm?? Czy jak BMW z cyganem dresem kasuje opłaty od żebrających cyganiątek i ludzie to potępiają to też rasizm?? O tym jak wygląda mieszkanie czy obozowisko cygan to już w ogóle szkoda gadać. Statystyki kryminalistyczne są nieubłagane, cyganie to grupa cholernie kryminogenna. Wiadomo, żadna nacja nie ma świętych ale wśród cygan odsetek przestępców jest po prosu duży. Przecież nikt mi nie powie że jak cygan dobrze się ubierze i pójdzie po pracę przy taśmie w fabryce to go nie przyjmą za kolor skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Doskonały pomysł ... IP: *.mofnet.gov.pl 19.03.09, 08:32 Muszę przyznać, że masz Reniu rewelacyjny pomysł !!! Wszystkich tolerancyjnych i pragnących asymilacji namawiam do zamieszkania w sąsiedztwie Cyganów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak-ateista nie musi robić.. to niestety prawda IP: *.static.korbank.pl 18.03.09, 21:13 wiekszosc świętojebliwych, "bogobojnych" polaczkow to zwyczajni rasisci, a ksenofobią smierdzą na 1000 km... niestety POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weni Re: nie musi robić.. to niestety prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:19 Ty jesteś POlak a twoi rodacy o innych poglądach to polaczki. Zakłamany mały człowieczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut ma racje IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.09, 21:24 sorki, ale ona ma racje - w niedziele podaja sobie rece i przyjmuja komunie, by w poniedzialek nawijac na forum o czarnuchach i smierdzacych cyganach. A do tego, "palaja miloscia" do innych w wierze i kolorze skory! Dobry Boze.... Ty to widzisz! Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Re: ma racje 19.03.09, 06:44 Ja tam dresów ani pijaczków nie spotykam, a to oni grzeszą czynnym rasizmem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.microchip.3s.pl 18.03.09, 21:18 proponuje mini konkurs literacki na wspomnienia pod patronatem GW "moj przyjaciel Rom" "Moj przyjaciel Gadź" jaki jest rejon tych paru ulic "przyjazny" dla białych hetereoseksualnych posiadaczy papierosow to chyba wiadomo to nie bede pisal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.fbx.proxad.net 18.03.09, 21:24 hitler miał rację chciał polaków pogodzić z cyganam każdy pozbyłby się wroga ale byłby spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berliner Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.09, 21:25 pewnikiem twoj dziadzio byl kapo u Romow w Brzezince! Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi a jaka jest wersja drugiej strony? 18.03.09, 21:46 bo rzetelne dziennikarstwo wymaga przedstawienia wersji obydwu stron konfliktu. a jeśli pisze się o jakims problemie to moze warto dokładniej go poznać... nie chcę twierdzić że cyganie nie spotykają się rasizmem ale poniekąd sami takie zachowania prowokują agresywnym lub uciążliwym zachowaniem, łamaniem norm prawnych i społecznych, filozofią życia oparta na utrzymywaniu się z pomocy społecznej... nie dziwie się ludziom ze nie chca mieć ich w swoim sąsiedztwie, że reaguja agresywnie gdy dostają mieszkania socjalne w ich okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
fibius Oto co mnie spotkało ostatnio 18.03.09, 21:47 Jadłem w barze mlecznym na Kuźniczej, wszyscy naokoło jedzą w spokoju, rozmawiając między sobą po cichemu, nie rozrzucając jedzenie naokoło. Przyszła grupa Romów, dwie matki, (chyba)babka, ojciec i 5dzieci. Usiedli na 4 stoliki i wrzeszczeli w swoim języku (nie, nie mówili tylko to były wrzaski) pomiędzy stolikami. Na podłodze wylądowały łyżka, widelec, ze 3-4 naleśniki i niezliczona ilość drobnych okruchów od naleśników bo dzieci jadły samoooodzielnie. Pod wszystkimi stołami było czysto, tylko pod nich był syf, Dosłownie jedzenie porozrzucane, sztucce bo dziecko 3-4letnie i 'je samodzielnie'. Matka tego wszystkiego oczywiście nie podnosiła tylko wrzeszczała z babką pomiędzy 2 stolikami olewając syfiarskie zapędy dzieci. Oczywiście była ceremonia żebrania i łażenia po stolikach, najpierw babka łaziła, potem matka. Jedna rodzinka robiła więcej syfu i hałasu niż WSZYSCY klienci baru mlecznego. Odnosząc naczynia usłyszałem od pracujących tam dziewczyn że znów przyszli i robią syf. Nawet nie musiałem zgadywać o kogo chodzi. Poza tym w moim życiu tylko raz mnie napadnięto ... tak, proszę zgadnąć kto to był. Chyba zbyt oczywiste. 200metrów od domu, gdy wracałem z zajęć podeszło dwóch cyganów z nożem i zażądało telefonu. Niestety znacząca większość cyganów powiela stereotypy, które raczej nie są stereotypami a rzeczywistością. Wszędzie na ulicach widzi sie ich żebrzących a gdy jakaś grupa niemiłosiernie wrzeszczy na cały autobus czy w barze to jakoś o dziwo są to cyganie. Opisany przez gazetę przypadek jest naprawdę rzadkością. I dlaczego Redakcja GZ robi na siłę z nas rasistów? Czuje się prześladowany przez GZ i oskarżany o rasizm. Może to nie Wrocławianie tylko GZ jest rasistą bo prześladuje mieszkańców Wrocławia i oskarża ich o zbrodnie przeciw ludzkości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Po prostu - GW nie jest polską gazetą. IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.09, 22:15 To gazeta polskojęzyczna, ale realizowana jest przez osoby które z Polską i Polakami zupełnie się nie utożsamiają, a często wręcz Polski i Polaków szczerze nienawidzą. I dlatego w GW co parę dni mamy artykuł o biednych wypędzonych/zakatowanych/prześladowanych przez Polaków Żydach/Cyganach/Murzynach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozdrawiam! Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:48 Wystarczy się przejść rynkiem, przejściem podziemnym na ul. Świdnickiej czy koło Galerii Dominikańskiej. Wszędzie są żebracy pochodzenia Romskiego próbujący wyłudzić kasę od przechodniów. Do pracy im się nie chce- wolą żebrać. Słyszałem już historie o ludziach którzy chcieli ich zatrudnić to oczywiście odmawiali... W ogóle sam kiedyś miałem mało przyjemną sytuację gdy Rom wyjechał z tekstem "Ziomuś daj szluga" jak odpowiedziałem "Nie palę" to usłyszałem epitety pod swoim adresem. Może niech bohaterka artykułu ma pretensje do znacznej części jej pobratymców za to że robią taką opinię Romom. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz kogo będziemy jutro prześladować?:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 22:27 W mijającym tygodniu wrocławianie prześladowali: Irakijkę, rabina, czytelnika-geja, cyganów ( nie pamiętam kolejności, ale codziennie komuś daliśmy POpalic:)) Kto oberwie w czwartek i w piątek oraz na deser w sobotę::) Obstawiajcie!!!! czeczeńskich azylantów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willi breslauer Re: kogo będziemy jutro prześladować?:))) IP: *.chello.pl 18.03.09, 22:39 W poniedziałek (23.03) jest dzień przyjaźni polsko-węgierskiej czyli może mamy szanse na jakiś bezinteresowny, pozytywny news:)Bo chyba,nie damy sobie wmówic niechęci do bratanków?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozdrawiam! Re: kogo będziemy jutro prześladować?:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 15:06 O nie! Ja to sobie wypraszam! Cyganów nie lubię w czwartki, środy i piątki rezerwuję swój czas na propagowanie antysemityzmu a w poniedziałki nienawidzę Murzynów. Soboty i niedziele tępię przybyszów z krajów arabskich. Aha bym zapomniał we wtorki jestem homofobem. Ja proponuję żeby każdy Wrocławianin zrobił sobie taką rozpiskę! Bardzo ułatwimy tym pracę redaktorom GW bo następnego dnia będą wiedzieli co napisać :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cacycacy Re: kogo będziemy jutro prześladować?:))) IP: *.microchip.3s.pl 19.03.09, 16:41 ja czuje ze sobie sam nie poradze z wypelnieniem tabelki bez pomocy Pana Redaktora nie mam pojecia gdzie wpisac Murzyna Homoseksualiste na poniedzialek czy na wtorek help gazeta!!! a jak to jeszcz niedaj boszz Zyd cały grafik mi rozpierniczy kurka macieju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz kogo prześladować?:))) rasizm jak dieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 23:35 > cały grafik mi rozpierniczy kurka macieju Ha, ha a dzisiaj nie POlewamy czarnym, nikt nie zgadł!!!!:))) Chciałbym jako jednostka społeczna wyjśc na przeciw oczekiwaniom Gabzdety, ale fakt bez grafika prześladowan i fobii nie POradzę sobie,tyle zadan, tyle fobii. Prześladowania w każdym dniu trzeba rozpisac jak dietę i wypełniac plan dnia. Mam nadzieję, że przyszłym tygodniu temat nie będzie kontynuowany, kultywowanie rasizmu w takim zakresie mnie przerasta:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek-rr Re: kogo będziemy jutro prześladować?:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 19:36 Sezon idzie to czas na motocyklistów! Odpowiedz Link Zgłoś
mibru.pl [...] 18.03.09, 22:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.fbx.proxad.net 18.03.09, 22:28 GW robi nas na siłę rasistów, ponieważ jest gazetą żydowską a Żydom na rękę jest być ofiarami w rasistowskiej Polsce. ======================================================= Czego to oni nie są w stanie zrobić żeby od nas tych 60 mld USD tzw. odszkodowań nie wyciągnąć. Dopóki pieniędzy nie dostaną to nagonka będzie trwać. -------------------------------- Proszę GW o niecenzurowanie tego wpisu z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
fibius A może masoni 18.03.09, 22:45 Jezu, jeszcze jeden PiSowiec. Już widzisz żydowskie spiski ... a może to kolaboracja z masonami i amerykańcami? Człowieku weź ty pomyśl zanim się zbłaźnisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruzac oko pieniędzy nie dostaną to nagonka będzie trwać IP: 63.84.202.* 18.03.09, 22:51 Gość portalu: Betty napisał(a): "GW robi nas na siłę rasistów, ponieważ jest gazetą żydowską a Żydom na rękę jest być ofiarami w rasistowskiej Polsce. ======================================================= Czego to oni nie są w stanie zrobić żeby od nas tych 60 mld USD tzw. odszkodowań nie wyciągnąć. Dopóki pieniędzy nie dostaną to nagonka będzie trwać." Eee tam, zaraz miliardy dolarow. Chodzi o to, zeby irytowac czytelnikow, wsadzac kij w mrowisko, zeby mnozyc liczbe komentarzy i odwiedzin na stronach internetowych GW. Wtedy reklamodawcy beda kupowac reklamy w GW i biznes bedzie sie krecil. Zaraz tam "miliardy dolarow",- my tu sobie ukrecimy pare milionikow rocznie i bedzie nam jak u Jahwe za piecem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berliner mamy na tapecie sporo IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.09, 23:08 pozostaja do omwienia: Maorysi, lud Bantu, Indianie z okolic Orinoko, Czuwasi, Eskimosi, ludy Afryki Srodkowej, Czarni Zydzi z Somalii, Hindusi w liczbie 700 narodowosci, Tamilowe i i chlopcy z okolic Kamienca Wroclawskiego. mamy wiec wiele tygodni przed soba... polskiej racji stanu i Balego Power'u. Nie beda pluc nam w twarz kolorowe ludziki, anie nie beda nami rzadzic! White Power , wolnosc dla kanarkow i szczyglow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosze Re: pieniędzy nie dostaną to nagonka będzie trwać IP: *.wroclaw.vectranet.pl 19.03.09, 08:36 aj waj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.izacom.pl 18.03.09, 23:06 Betty, skoro tak Ci Żydzi przeszkadzają, to co robisz na forum "żydowskiej" gazety? Nie ma czasem jakiegoś forum dyskusyjnego na stronie Waszego Dziennika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berliner Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.09, 23:10 ty Betty sprawdz swe geny... ide w zaklad, ze z okolic Jeruzalem, a jesli inne, to znaczy, ze babcia pusicila sie z Murzynem! Niech zyja Czarni! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota51 Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 18.03.09, 23:08 Ja lubie Cyganow, przyjaznilem sie z wieloma i mam generalnie dobra opinie o Nich. Muzyka cyganska jest wspaniala zycze tej rodzinie jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frankfurterka Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.09, 23:15 patrioto, to sie nie liczy... liczy sie "wyzszosc" genowa! Tacy jestesmy. Polacy zawsze szukaja slabszych od siebie. Stad ta dyskusja! Masz raxje, lepiej posluchac dobrej muzyki, niz czytac idiotyzmy "sarmatow" z Syberii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NS orthodox Każda rasa ma swój dom. Czarne bydło z Polski WON! IP: *.is.net.pl 16.07.09, 12:12 patriota51 napisała: > Ja lubie Cyganow, przyjaznilem sie z wieloma i mam generalnie dobra > opinie o Nich. Nich przez duże N? Ty nie nazywaj się patriota lecz idiota! > Muzyka cyganska jest wspaniala zycze tej rodzinie jak > najlepiej. Tak, świetnie się jej słucha pełniąc wartę w Auschwitz. Gość portalu: Igła napisał(a): > Chodzi o to, że murzyńskie oblicze nie jest tak samo ludzkie jak > oblicze człowieka białego. Czy murzyńskie oblicze w ogóle jest ludzkie? Od kiedy to niggersów uważamy za pełnoprawnych ludzi? Co by powiedział na to Pan Adolf Hitler? Polacy nie dość że nie dorośli do przemian dziejowego odrodzenia to jeszcze kalają swe i tak splugawione Dziedzictwo Krwi! A co do brudasów z Afryki, spójrzcie na to - cała galeria: niggermania.com/tom/gallery/pages/niggerinvention6fountains_jpg.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 18.03.09, 23:14 Problem z cyganami , to problem obyczajowy . Ich obyczaje nie jednokrotnie są w konflikcie z prawem. Należało by sobie odpowiedzieć na kilka pytań, które być może pomogą nam zrozumieć ten problem. Dlaczego ta grupa społeczna jest tak mało wykształcona ? Dlaczego przestępczość wśród tej grupy społecznej jest tak wielka? Dlaczego ojcowie sprzedają swoje nieletnie córki ? Dlaczego cyganów widzi się jako pasażytów na ciele społeczeństwa? Dlaczego kradzież dla cygana nie jest kradzieżą ? Tą gupe społeczną powinno się obiąć jakimś programem , który by im pomógł przystosować się do obecnych realiów ekonomicznych i prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willi breslauer Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.chello.pl 18.03.09, 23:53 Właściwie moznaby zastąpić cyganów w Twoim poście aborygenami.Takie pytania zadają sobie dzisiaj "cywilizowani" Aussies.Dotyczy to oczywiście tych Aborygenów, których po 1945 asymilowano na siłę, osiedlając w miastach.Napisałem wyżej, że nie byłoby problemu z patologią wśród Cyganów gdyby zostawiono ich w spokoju i pozwolono żyć po swojemu.Inżynieria spoleczna przyniosła swoje żniwo.To nie prawda,że są genetycznymi leniami i takie tam,przez wieki wędrowali po Europie, zarabiając graniem,handlem końmi ale też świadcząc rozmaite usługi typu kowalstwo.Nigdy nie przeczytałem o jakichś zorganizowanych akcjach przeciwko nim.To nie oni raptem wymyślili paszporty,dowody osobiste,meldunki,nipy obowiązek szkolny i inne. Nie mozna niestety nic poradzić przeciw skorumpowanemu urzędnikowi,politykowi,lokalnym układom ale łatwo zbluzgać Roma.Mieszkam od urodzenia we Wrocławiu i nigdy nie miałem przykrych zdarzeń z Cyganami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Free Willy Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.as.kn.pl 19.03.09, 00:14 Można mieszkać w Johannesburgu w enklawie dla białych i myśleć, że czarni są w RPA w mniejszości. Może po prostu żyjesz na Bielanach? Może na Krzykach albo na Świniarach? Tam ciężko mieć "przykre zdarzenia z Cyganami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willi breslauer Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.chello.pl 19.03.09, 00:41 Ciekawe dlaczego akurat podałes przykład z SA? Zaręczam Ci Romowie to aniołki w porównaniu z Kaffirs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Three Willy Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.as.kn.pl 19.03.09, 01:06 Miałem zupełnie co innego na myśli - życie obok czegoś, czego nie dostrzegasz i na tej podstawie budujesz stwierdzenie, że to coś nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.09, 09:05 chcą żeby ich normalnie traktować recepta jest prosta do szkoły zdobyć wykształcenie i pracować jak inni , a nie kradzież, żebranie albo rzępolenie serenad w tramwajach z kubeczkiem na kasę.Nieroby chcą szacunku to niech zapracuję sobie na niego a nie żerują na innych pasożyty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cacy Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.microchip.3s.pl 19.03.09, 21:45 a moze by tak GW w ramach walki z rasizmem wroclawian zaświeciła przykładem i zatrudniła Romke? oczywiscie za polska stawke ani mniej ani wiecej niz polak na rownozednym stanowisku a tak to zresztą chyba Ona sama nazywa sie Cyganką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a czemu nie Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:17 jezeli by ta romka spelniala wymagania, to czemu by jej nie zatrudnic na rownoRZednym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasistka tak jestem rasitką IP: *.magma-net.pl 19.03.09, 09:42 nie byłam nią..póki zycie nie sprawiło że przez 3 mc-e dzień w dzień jeździłam rano i wieczorem przez Brochów...i to latem.. strasch jechac autobusem, samochdódu strach zostawić.... plączą się, zaglądają...jak nieprzymierzając mapły jakieś... punktem kulminacyjnym było to, ze jak odmówiłam datku ( chcieli na chleb- to wyjęłam chleb z torby i chciałam im dać) wyzwali mnie, zaczęli sie zwoływać, że żebraków ( sic!!!!) z nich robię i próbowali wyrwac torebkę... pierwszy raz ruszłam autem z piskiem opon....jakis gnojek niemal rzucił mi sie na maskę... i jak tu nie być rasistą????? potwierdzam słowa któregos z przedmówców- do rozwoju potrzebne jest mieszanie się genów- chów wsobny prowadzi do degeneracji Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 19.03.09, 09:58 Gość portalu: willi breslauer napisał(a): > Właściwie moznaby zastąpić cyganów w Twoim poście aborygenami.Takie > pytania zadają sobie dzisiaj "cywilizowani" Aussies.Dotyczy to > oczywiście tych Aborygenów, których po 1945 asymilowano na siłę, > osiedlając w miastach.Napisałem wyżej, że nie byłoby problemu z > patologią wśród Cyganów gdyby zostawiono ich w spokoju i pozwolono > żyć po swojemu.Inżynieria spoleczna przyniosła swoje żniwo. Jesteś bardzo daleko oddalony od realiów. Nie ma innej metody na podniesienie statutu społecznego w dzisiejszych realiach , jak podniesienie poziomu socjalnego tych ludzi, przez edukację. Edukacja podnosi świadomość człowieka, a ta z kolei zrozumienie własnego losu. W krajach o wyższym stopniu demokracji jak Polska, jest to oczywiste. Tam cyganie żyją lepiej , i nie są tak wielkim problemem społecznam, jak w krajach byłej komuny. Pracowałem przez pięć lat z cyganem na zachodzie, był on człowiekiem który zainwestował w edukacje , był on bardzo sumiennym , dobrze pracował, był punktualnym. Każda firma chciała by mieć takiego pracownika. A więc nie bujaj w obłokach. Jest tylko jedna możliwość, człowiek musi się dopasować do realiów, nie odwrotnie. > > To nie prawda,że są genetycznymi leniami i takie tam,przez wieki wędrowali > po Europie, zarabiając graniem,handlem końmi ale też świadcząc > rozmaite usługi typu kowalstwo.Nigdy nie przeczytałem o jakichś > zorganizowanych akcjach przeciwko nim.To nie oni raptem wymyślili > paszporty,dowody osobiste,meldunki,nipy obowiązek szkolny i inne. > Nie mozna niestety nic poradzić przeciw skorumpowanemu > urzędnikowi,politykowi,lokalnym układom ale łatwo zbluzgać > Roma.Mieszkam od urodzenia we Wrocławiu i nigdy nie miałem przykrych > zdarzeń z Cyganami. > We Wrocławiu na pograniczach miasta mieszkali cyganie. Tworzyli oni coś w rodzaju getta. W tych gettach znajdowały się tzw. Meliny , gdzie można było kupić wódkę, a nawet za opłatą zaspokoić swoje potrzeby seksualne. Jednym z takich miejsc było osiedle cyganów za Biskupinem w stronę Odry i Sępolna. Nie jednoktotnie sam korzystałem i ich usług, a nawet wpadłem w ręce milicji przez przypadek, kupując tam alkohol. Ale to daleka przeszłość. Kto nie widzi możliwości z profitowania z obecnego rozwoju , jest sam sobie winien. Postępu nie da rady zatrzymać, można się tylko do niego dopasować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cacy Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.microchip.3s.pl 19.03.09, 15:39 wiesz wili za uszczesliwianiem na sile to i ja nie jestem przemusowym osiedlaniem czy robieniem PC marmelady w mozgu tylko czemu aborygeni? pojechalismy do indii? zabralismy im ziemie, dzieci? nie mam nic przeciw nim ale robienie z kogokolwiek św krowy mnie wpienia zapominasz ze nie tylko cyganów przerabiano na sile rowniez kułaków prywaciarzy i inny element antysocjalistyczny szczegolna dyskryminacja oni dostali innym po prostu zabrali i co żal komuś? Odpowiedz Link Zgłoś
themoony Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy 18.03.09, 23:24 Każdy kij ma dwa końce jak to się mówi. Ciągle jestem pewny, że nie można nikogo zaczepiać ani wyzywać i po porostu nienawidzić za samo tylko pochodzenie, rasę, kolor skóry czy wyznanie. Bo ludzi bardziej łączą cechy charakteru a te są już niezależne od całej reszty. Cygani bardzo często jednak żebrzą, wyłudzają pieniądze i to najczęściej ojcowie wykorzystują swoje żony i dzieci, a dzieci już w ogóle są najbardziej poszkodowane, bo najbardziej bezbronne. Nie wiem jednak czemu gazeta wyborcza robi się coraz mniej obiektywna i przeprowadza falę nagonek co jakiś czas: że Wrocław jest już praktycznie niemiecki i że Wrocławianie to same nietolerancyjne świnie, rasiści i tym podobne. Powinno się zawierać opinie obu stron i bynajmniej nie dopasowywać ich do swojej teorii, tylko teorię dopasować do wypowiedzi! czego dziennikarze tej gazety najwyraźniej już nie potrafią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DogFielder Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.as.kn.pl 18.03.09, 23:55 1. Pokrzywdzony Cygan? Czym pokrzywdzony? Tym, że nie chciało się do szkoły iść? Tym, że bez pracy nic na tym świecie nie dają? Tym, że pół Ołbinu jest w ich władaniu przez 24h na dobę? Krzywda im się dzieje, faktycznie. 2. Od XIII wieku, jak Cyganie oderwali się od swoich korzeni hen w Zachodnich Indiach, zawsze sobie świetnie dawali radę. Niegdyś rasizm wyglądał w ten sposób, że wpadała hałastra do taboru, zabierała kilku dla przykładu i paliła ich żywcem. Polecam w tym temacie "Kozła Ofiarnego" Rene Girarda. Teraz jesteśmy niesamowicie tolerancyjnym społeczeństwem, które akceptuje Cyganów w swoim otoczeniu. Bo za bardzo nie ma innego wyjścia. 3. Pięknie ubrany Cygan, wciskający mi na Jedności Narodowej kradzione z centrów handlowych perfumy, nie wygląda na pokrzywdzonego. Wygląda na pewnego siebie dżolera, który w życiu się pracą nie pobrudził. Co bardziej bezczelni "handlują" tuż pod Galerią. To można łatwo sprawdzić, Pani Redaktor. Oczywiście wg obywatelstwa ci ludzie są Polakami, żeby nie było wątpliwości. 4. Cyganie to wędrowny lud i w drodze jest ich miejsce. Od siedmiuset lat są w ruchu, nie osiadali na dłużej, mieli swoje zawody i chyba tylko Makłowicz się cieszy z cygańskich fachów, bo może kupić "najlepsze na świecie patelnie". Co jest dzisiejszym fachem cygańskim doskonale wiemy. Oficjalnie nazywa się to bezrobocie. Im zaszkodziła próba wejścia w strukturę miejską. Życie w cegle nie leży w ich naturze. 5. Porównując liczbę burackich Polaków do liczby burackich Cyganów wychodzi tak wielka dysproporcja na niekorzyść tych drugich, że może lepiej, aby niektórzy powstrzymali swoje obłudne i fałszywe wyobrażenie o własnej tolerancji. Gdyby Waszym dzieciom osoba o śniadej cerze i wiadomym pochodzeniu ukradła portfel i zagroziła odebraniem życia, to śpiewalibyśmy jednym głosem teraz. Mimo wszystko nie życzę nikomu takich doświadczeń. 6. Zachęcam tych porządnych Cyganów, którzy jednak są między nami, aby przemówili do rozsądku jednostkom, które ewidentnie pracują na szkodę wszystkich Cyganów nie tylko we Wrocławiu. Działajcie, prowadźcie kampanie informacyjne i namawiajcie analfabetów do podjęcia nauki w szkołach. Na tym polega asymilacja, że NAŚLADUJE SIĘ grupę, która dominuje na danym obszarze, naśladuje się tych najlepszych, którzy są powszechnie akceptowani w danym środowisku i otoczeni są szacunkiem, a nie strachem. Moja mama miała w swojej szkole podstawowej, a potem w średniej kolegę Cygana, którego dobrze wspomina. Dlatego, że nie wyróżniał się na siłę, miał ambicję i siłę, aby udowodnić, że jest coś wart. Dlatego wiem, że to złe jednostki pracują na niekorzyść Cyganów, ale tych niestety wydaje się być po prostu więcej. 7. Muzułmanie wrocławscy zatrzymują swoją odrębność kulturową, ale nie robią tego ostentacyjnie i szanują tych, do których przyszli. Szanują swoją kulturę, ale i swoich sąsiadów. Kultura Bliskiego Wschodu to też głośna zabawa, ekspresyjna mowa z akompaniamentem gestykulacji. To często spontaniczność i wybuchowość, ale pośród swoich. Czas porzucić rozmowy na pełny regulator, afiszowanie się z brakiem szacunku do swoich żon (obserwowałem to wielokrotnie) czy traktowanie Polaków jako tych, których można wycyckać, bo są naiwnie tolerancyjni. Obudźcie się z tego ciepłego snu zimowego, póki jeszcze są w ludziach resztki sympatii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.as.kn.pl 19.03.09, 03:15 Całkowicie się zgadzam z Twoim zdaniem. Dodam jeszcze, że najwyższy czas, aby władza traktowała Cyganów na równi z innymi obywatelami. Dlaczego nie pracują, nie płacą podatków, czynszu, stale doją społeczeństwo, wyciagając rękę po zasiłki, dodatki mieszkaniowe, wymuszają umorzenia długów czynszowych i bezkarnie robią następne długi, nie posyłają dzieci do szkół itd.? Cyganie mają postawę roszczeniową, w urzędach zachowują się bezczelnie, wymuszają pierwszeństwo przyjęcia, są agresywni. Nie uznają żadnych zasad współżycia w tym kraju. Biorąc pod uwagę ten świadomie przez nich wybrany "styl życia", proszę nie oczekiwać euforii ze strony tyrającego na nich społeczeństwa. Osobiście jestem wkurzona, że moja ciężka praca jest marnowana na nierobów i cwaniaków. Wolałabym, aby te pieniądze przeznaczono na moją emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: Wołają na nas: Cygani, brudasy, czarnuchy IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.09, 08:35 > Cyganie mają postawę roszczeniową, w urzędach zachowują się > bezczelnie, wymuszają pierwszeństwo przyjęcia, są agresywni. > Nie uznają żadnych zasad współżycia w tym kraju. Dokładnie, jeszcze jeden przykład,czekam z dzieckiem w kolejce do lekarza,dziecko ma gorączkę,czuje sie fatalnie.Wpada Cyganka gó...ara moze 16-17 lat z matką jak mniemam i malutkim dzieckiem. I co? I od progu drze mordę,bo delikatniej tego nie można określić,że ona pier...ku... i nie będzie w takiej kolejce czekać, nawrzeszczała na wszystkich nas łącznie z pracownikami przychodni i ...weszła bez kolejki do lekarza. Mój komentarz....dziwicie się,że was nie lubimy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad GW to taki Troll IP: *.as.kn.pl 19.03.09, 00:38 GW to taki Troll, co karmi się wyzywaniem Wrocławian od rasistów. Po lekturze wyborczej przez ostatnie kilka dni, każdy przyjezdny będzie przekonany, że w naszym mieście jest jakaś rasistowska dzicz na każdym kroku. Tymczasem, ja osobiście tego nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś