Gość: szatnia IP: *.lanet.wroc.pl 25.11.03, 20:02 Gdzie mieszka Dutkiewicz ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drom75 Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli 25.11.03, 20:49 Gość portalu: szatnia napisał(a): > Gdzie mieszka Dutkiewicz ?? na biskupinie mierny cwaniaczku :-p oczywiscie gdybys ty decydowal to zrobilbys ta inwestycje pod swoim domem? wnosze po rodzaju insynuacji, ktora wysnules - chyba na podstawie wlasnych postaw zyciowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo81 Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli 26.11.03, 15:23 Dutkiewicz nie mieszka wogóle we Wrocławiu , ani na Muchoborze, ani na Biskupinie itd. A tak konkretnie to na północno-wschodnich rubieżach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 26.11.03, 01:34 świetna wiadomość!!! Czekam az zostaną wybrani wykonawcy na wszystkich osiedlach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup A czy mogę zapytać... IP: *.chem.uni.wroc.pl 26.11.03, 09:09 ... dlaczego taki pośpiech demonstrowany jest w dziedzinie skanalizowania Muchoboru oraz Oporowa (dodatkowe pieniadze się pojawiły i natychmiast będą użyte)? A tymczaasem nijak nie potrafię sie dowiedzieć kiedy się zaczna i - co wazniejsze - kiedy się skończą prace na moich Stabłowicach! Były wielkie spotkania z ludem, na poszczególnych osiedlach, u nas był Obremski. Mówił pięknie, że to juz lada chwila. Potem ponoć były problemy techniczne z dokumentacją. Potem ponoć z przetargiem. Był już ten przetarg czy nie? Jest już wykonawca? Kto to jest? Nigdzie ani słowa! Chodzi o inwestycje w skali przewyższającej znacznie most Tysiaclecia! Ludzie! Obudźcie się! Od wiosny 2003 już powinny roboty wrzeć! A nic się nie dzieje. A potem, jak niewykorzystane pieniądze trzeba będzie zwracać Brukseli, wszyscy będą narzekać na bezduszność unijnych biurokratów! I oczywiście nie będzie kogo wziąć za pysk za kolejną wpadkę. Drogi Rafisie! Jesteś blisko odpowiednich biurek. Wybadaj sprawę i daj znać. I powiedz tym z biura ISPA, żeby od czasy do czasy napisali jakis komunikacik do GW czy innych wrocławskich gazet, bo cisza w tej sprawie jest niepokojąca, a ludzie naprawdę podejrzewają wszystko co najgorsze! Odpowiedz Link Zgłoś
drom75 Re: A czy mogę zapytać... 26.11.03, 09:16 Gość portalu: STrup napisał(a): > ... dlaczego taki pośpiech demonstrowany jest w dziedzinie skanalizowania > Muchoboru oraz Oporowa (dodatkowe pieniadze się pojawiły i natychmiast będą > użyte)? > A tymczaasem nijak nie potrafię sie dowiedzieć kiedy się zaczna i - co > wazniejsze - kiedy się skończą prace na moich Stabłowicach! www1.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,1795026.html masz jeszcze jakies pytania ? ;-P > A potem, jak niewykorzystane pieniądze trzeba będzie zwracać Brukseli, wszyscy > będą narzekać na bezduszność unijnych biurokratów! > I oczywiście nie będzie kogo wziąć za pysk za kolejną wpadkę. no i wlasnie stad ten pospiech ktory nazwal bym po prostu sprawnoscia - tak bardzo jej brakuje w dzialaniach urzednikow a jak sie pojawia to zaraz jakis malkontent musi pomarudzic .... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Coś mie się widzi, że... IP: *.chem.uni.wroc.pl 26.11.03, 12:50 ...drom75 macza palce w ISPie. Będzie więc kogo dręczyć. W pierwszych słowach mego postu dziękuję za link: to faktycznie przegapiłem, alem wczoraj nie miał sposobności przeczytać GW, co nadrobię dzisiaj. A jak rzecz widać ze Stabłowic? Otóż jest tak: dwa lata temu Obremski na spotkaniu z ludem pracującym (i niepracującym też) Stabłowic obiecał następne spotkanie po roku, ale niczego takiego nie było. Na wiosnę tego roku usiłowałem się w końcu czegokolwiek konkretnego wywiedzieć i dostałem pośrednio odpowiedź, że coś się tam poknociło z przetargami w Warszawie, że trzeba było dokumentacje drugi raz przygotowywac, że jednak wszystko jest OK i wszystko rusza. Tamże było też powiedziane, że Stabłowice są w pierwszej turze robót, co wzbudziło naszą radość oraz zwiększyło z tej radości konsumpcję per capita, choć była to radość z elementami niedowierzania, bośmy są już zdrowo doświadczeni przez los i władze miasta. Teraz jesteśmy ponoć w drugiej turze (też powód do konsumpcji, ale umiarkowanej), umowa będzie podpisana dopiero w marcu, z czego sprytnie dedukuję, że roboty nam się zaczną jesienią, a pogoda zatrzyma rozkopki na zimę, i tak oto będziemy mieli rok 2005 z rozgrzebaną budową. A co z tymi dzielnicami, które będą w 3. czy 4. turze robót? Jakim cudem chcecie skończyć w 2006 (taki termin ma nasza umowa z ISPy, o ile wiem)!? Nadal też podtrzymuję prośbę o stały, aktywny kontakt Biura ISPy z mediami wrocławskimi. Wszyscy moi sąsiedzi (i ja też) czekamy na wiadomości jak kania na deszcz albo jak bedłki na jarmuż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Coś mie się widzi, że... IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 26.11.03, 23:02 Po pierwsze: nie jestem blisko biurek tylko po prostu interesuje sie inwestycjami a informacje o ich przebiegu mozna znaleźć we wrocławskich gazetach, które pewnie maja jakies wtyki ;) Po drugie skoro umowa z wykonawca będzie podpisana w marcu to prace rusza dzien później! W dzisiejszych czasach szybkość prac zależy od kasy, ba własciwie to jest tak w każdych czasach ;)tak więc jedyne co może opóźniac prace to zaskarżanie przetargów. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Kamień mi spadł z serca IP: *.chem.uni.wroc.pl 27.11.03, 08:51 ...i nie tylko mnie. Właśnie wczoraj usiłowaliśmy z sąsiadami zrozumieć, co dokładnie kryje się za tym określeniem "podpisanie umowy w marcu". Sporo alkoholu poszło, ale nie pomógł. Teraz wiem, będę zgrywał poinformowanego. Najbardziej mnie jednak interesuje i daję tej obywatelskiej trosce wyraz raz za razem, czy miasto zdoła wydać pieniądze ISPA na czas. Bruksela jest bezwzględna jesli chodzi o procedury, terminy itp.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Kamień mi spadł z serca IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.11.03, 10:10 wiesz jak to bywa ;) anóz jakis mieszkaniec zaskarży budowe do gminy, potem do wojewody, potem do NSA a potem jeszcze raz sie odwoła-wtedy może nie zdązą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kościelny Re:Obiecanki, cacanki, a STrupowi radość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.03, 17:30 Nie tak dawno w jednym z wątków o ulicy Świeżej, a zwłaszcza o jej nawierzchni kolega Rafis autoratywnie zapewniał, że będzie robiona w pierwszej kolejności gdy Wrocław otrzyma środki z na ten cel. Przyjąłem to za dobrą monetę ale widzę, że będzie inaczej. Priorytety dotyczą starych ulic, a Świeża jest za świeża. Koledze STrupowi radzę w związku z tym mniej środków przeznaczać na bankiety, a więcej odkładać na kolejny remont zawieszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re:Obiecanki, cacanki, a STrupowi radość IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.11.03, 19:55 Nigdy nic takiego nie pisałem więc nie kłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kościelny Re: Nie rzucam słów na wiatr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.03, 23:07 Jak będę miał chwilę wolną to poszukam w starych wątkach. Pamiętam, że radziłem wtedy STrupowi, żeby szykował bankiet dla forumowiczów bo pisałeś, że jak będą środki z ISPA to zrobiona będzie w pierwszej kolejności kanalizacja i dopiero potem nawierzchnia na znanej wszystkim ulicy Świeżej. A zresztą nie mam potrzeby, żeby kłamać. Jestem może nieco upierdliwy za co najmocniej przepraszam, ale w polemikach nie podpierałem się nigdy kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Nie rzucam słów na wiatr IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.11.03, 23:29 Pisałem inaczej bo nawet nie wiem gdzie jest ta świeża dlatego m.in. mówiłem, że zbyt mała liczba mieszkańców może iniemozliwic odtworzenie asfaltowej nawierzchni :) Po drugie nie można wiedzieć, które osiedla będą następne choc maja byc Stabłowice bo wszystko zalezy od przetargów a firmy w nich startujące sa bardziej upierdliwe od Ciebie i czesto startuja tylko po to, żeby zaskarżyc przetarg i popsuc szyki konkurencji :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup STrup przerażony! IP: *.chem.uni.wroc.pl 28.11.03, 08:13 Byłobyż możliwe, że Świeża zostałaby dziurawa? Och, nie!!! Wolę przepijać niż płacić za naprawę resorów! A przy okazji: faktycznie chyba to nie Rafis ogłaszał, że Świeża jest w pierwszej kolejności do kanalizowania. Nie był to również Rzecznik Kiniorski, który zawsze starannie unika wiązania jego osoby i ZDiKu jako instytucji z jakimikolwiek inwestycjami finansowanymi przez ISPę. To akurat mnie nieco dziwi, w końcu podobno zarządzają drogami, więc powinni się interesować wszystkim, co jest z nimi związane. A gwoli uściślenia: Świeża jest jedną z dłuższych ulic Wrocławia: ma około 1,5 km długości, przy czym część faktycznie zamieszkała to ponad kilometr, reszta to niemal wirtualne przedłużenie do działek pracowniczych, mające postać drogi leśno-polnej. Na pewno liczba mieszkańców jest wystarczająca, aby zrobić asfalt (w planach jest własnie asfalt): przy Świeżej jest, na oko, 120-130 domków, czyli pod 200 rodzin (w wielu domkach mieszkają po dwie rodziny albo są to bliźniaki). Oprócz Świeżej, w tej samej sytuacji są jeszcze inne ulice, wśród których podobnych rozmiarów i zaludnienia jest Górecka, a sporo ludzi mieszka też np. przy Piotrkowskiej. Ta ostatnia to chyba najbardziej zawiła ulica we Wrocławiu: tę nazwę noszą właściwie trzy różne ulice; nowoprzybyli zawsze mają kłopot ze znalezieniem adresu. Taki to własnie słodki bałaganik panuje u nas na Stabłowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: A czy mogę zapytać... 27.11.03, 09:11 oporów skanalizowano (mieszkam na morelowskiego), bo wybudowano gimnazjum - planowane od kilkunastu lat (jeszcze jako szkoła podstawowa), więc trudno kilkaset młodych osób obsługiwać szmbem, co my robiliśmy (i dalej robimy) od tych kilkunastu lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli IP: 80.70.36.* 26.11.03, 12:24 wlasciwie to Dutkiewcz mieszka za Psim Polem i jest to juz poza Wroclawiem w gminie dlugoleka:) tak przynajmniej mowil w czasie kampanii wyborczej; a na Biskupinie to byly prezydent mieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 21:50 dutkiewicz mieszka w ramiszie - tuż za psim polem - poza wrocławiem , ramiszew jest niewielką wioską , większość domków ma tam normalne rozmiary , kilka w tym dutkiewicza to rezydencje , dutkiewicz ma też mały basen , na dwrewnianym płocie ma tabliczkę ze swoim nazwiskiem - to wszystko osiagnął przed prezydenturą - po co mu więc ona ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kościelny Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.03, 23:11 Po co prezydentowi tabliczka? Może jest nieznany w środowisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szambo Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 19:25 Zrobili kanalizacje na Oporowie przy Morelowskiego. Od czerwca nie mozna sie podlaczyc, nie bylo odbioru technicznego. Szkola zostala nie legalnie podlaczna do kanalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś