Dodaj do ulubionych

Kanalizacja wrocławskich osiedli

IP: *.lanet.wroc.pl 25.11.03, 20:02
Gdzie mieszka Dutkiewicz ??
Obserwuj wątek
    • drom75 Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli 25.11.03, 20:49
      Gość portalu: szatnia napisał(a):
      > Gdzie mieszka Dutkiewicz ??

na biskupinie mierny cwaniaczku :-p
      oczywiscie gdybys ty decydowal to zrobilbys ta inwestycje pod
      swoim domem? wnosze po rodzaju insynuacji, ktora wysnules -
      chyba na podstawie wlasnych postaw zyciowych.
      • lolo81 Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli 26.11.03, 15:23
        Dutkiewicz nie mieszka wogóle we Wrocławiu , ani na Muchoborze,
        ani na Biskupinie itd. A tak konkretnie to na północno-wschodnich
        rubieżach miasta.
    • Gość: Rafis Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 26.11.03, 01:34
      świetna wiadomość!!!
      Czekam az zostaną wybrani wykonawcy na wszystkich osiedlach :)
      • Gość: STrup A czy mogę zapytać... IP: *.chem.uni.wroc.pl 26.11.03, 09:09
        ... dlaczego taki pośpiech demonstrowany jest w dziedzinie skanalizowania
        Muchoboru oraz Oporowa (dodatkowe pieniadze się pojawiły i natychmiast będą
        użyte)?
        A tymczaasem nijak nie potrafię sie dowiedzieć kiedy się zaczna i - co
        wazniejsze - kiedy się skończą prace na moich Stabłowicach!
        Były wielkie spotkania z ludem, na poszczególnych osiedlach, u nas był
        Obremski. Mówił pięknie, że to juz lada chwila.
        Potem ponoć były problemy techniczne z dokumentacją.
        Potem ponoć z przetargiem.
        Był już ten przetarg czy nie? Jest już wykonawca? Kto to jest?
        Nigdzie ani słowa!
        Chodzi o inwestycje w skali przewyższającej znacznie most Tysiaclecia! Ludzie!
        Obudźcie się!
        Od wiosny 2003 już powinny roboty wrzeć! A nic się nie dzieje.
        A potem, jak niewykorzystane pieniądze trzeba będzie zwracać Brukseli, wszyscy
        będą narzekać na bezduszność unijnych biurokratów!
        I oczywiście nie będzie kogo wziąć za pysk za kolejną wpadkę.
        Drogi Rafisie! Jesteś blisko odpowiednich biurek.
        Wybadaj sprawę i daj znać.
        I powiedz tym z biura ISPA, żeby od czasy do czasy napisali jakis komunikacik
        do GW czy innych wrocławskich gazet, bo cisza w tej sprawie jest niepokojąca, a
        ludzie naprawdę podejrzewają wszystko co najgorsze!

• drom75 Re: A czy mogę zapytać... 26.11.03, 09:16
          Gość portalu: STrup napisał(a):
          > ... dlaczego taki pośpiech demonstrowany jest w dziedzinie skanalizowania
          > Muchoboru oraz Oporowa (dodatkowe pieniadze się pojawiły i natychmiast będą
          > użyte)?
          > A tymczaasem nijak nie potrafię sie dowiedzieć kiedy się zaczna i - co
          > wazniejsze - kiedy się skończą prace na moich Stabłowicach!

www1.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,1795026.html
          masz jeszcze jakies pytania ? ;-P

> A potem, jak niewykorzystane pieniądze trzeba będzie zwracać Brukseli,
          wszyscy
          > będą narzekać na bezduszność unijnych biurokratów!
          > I oczywiście nie będzie kogo wziąć za pysk za kolejną wpadkę.

no i wlasnie stad ten pospiech ktory nazwal bym po prostu sprawnoscia - tak
          bardzo jej brakuje w dzialaniach urzednikow a jak sie pojawia to zaraz jakis
          malkontent musi pomarudzic ....
          pozdrawiam
          • Gość: STrup Coś mie się widzi, że... IP: *.chem.uni.wroc.pl 26.11.03, 12:50
            ...drom75 macza palce w ISPie. Będzie więc kogo dręczyć.
            W pierwszych słowach mego postu dziękuję za link: to faktycznie przegapiłem,
            alem wczoraj nie miał sposobności przeczytać GW, co nadrobię dzisiaj.

A jak rzecz widać ze Stabłowic?

Otóż jest tak: dwa lata temu Obremski na spotkaniu z ludem pracującym (i
            niepracującym też) Stabłowic obiecał następne spotkanie po roku, ale niczego
            takiego nie było.
            Na wiosnę tego roku usiłowałem się w końcu czegokolwiek konkretnego wywiedzieć
            i dostałem pośrednio odpowiedź, że coś się tam poknociło z przetargami w
            Warszawie, że trzeba było dokumentacje drugi raz przygotowywac, że jednak
            wszystko jest OK i wszystko rusza.
            Tamże było też powiedziane, że Stabłowice są w pierwszej turze robót, co
            wzbudziło naszą radość oraz zwiększyło z tej radości konsumpcję per capita,
            choć była to radość z elementami niedowierzania, bośmy są już zdrowo
            doświadczeni przez los i władze miasta.
            Teraz jesteśmy ponoć w drugiej turze (też powód do konsumpcji, ale
            umiarkowanej), umowa będzie podpisana dopiero w marcu, z czego sprytnie
            dedukuję, że roboty nam się zaczną jesienią, a pogoda zatrzyma rozkopki na
            zimę, i tak oto będziemy mieli rok 2005 z rozgrzebaną budową. A co z tymi
            dzielnicami, które będą w 3. czy 4. turze robót? Jakim cudem chcecie skończyć w
            2006 (taki termin ma nasza umowa z ISPy, o ile wiem)!?
            Nadal też podtrzymuję prośbę o stały, aktywny kontakt Biura ISPy z mediami
            wrocławskimi. Wszyscy moi sąsiedzi (i ja też) czekamy na wiadomości jak kania
            na deszcz albo jak bedłki na jarmuż.
            • Gość: Rafis Re: Coś mie się widzi, że... IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 26.11.03, 23:02
              Po pierwsze: nie jestem blisko biurek tylko po prostu interesuje sie
              inwestycjami a informacje o ich przebiegu mozna znaleźć we wrocławskich
              gazetach, które pewnie maja jakies wtyki ;)
              Po drugie skoro umowa z wykonawca będzie podpisana w marcu to prace rusza
              dzien później!
              W dzisiejszych czasach szybkość prac zależy od kasy, ba własciwie to jest tak
              w każdych czasach ;)tak więc jedyne co może opóźniac prace to zaskarżanie
              przetargów.

pzdr.
              • Gość: STrup Kamień mi spadł z serca IP: *.chem.uni.wroc.pl 27.11.03, 08:51
                ...i nie tylko mnie. Właśnie wczoraj usiłowaliśmy z sąsiadami zrozumieć, co
                dokładnie kryje się za tym określeniem "podpisanie umowy w marcu". Sporo
                alkoholu poszło, ale nie pomógł. Teraz wiem, będę zgrywał poinformowanego.
                Najbardziej mnie jednak interesuje i daję tej obywatelskiej trosce wyraz raz za
                razem, czy miasto zdoła wydać pieniądze ISPA na czas. Bruksela jest bezwzględna
                jesli chodzi o procedury, terminy itp.!
                • Gość: Rafis Re: Kamień mi spadł z serca IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.11.03, 10:10
                  wiesz jak to bywa ;) anóz jakis mieszkaniec zaskarży budowe do gminy, potem
                  do wojewody, potem do NSA a potem jeszcze raz sie odwoła-wtedy może nie
                  zdązą ;)
                  • Gość: Kościelny Re:Obiecanki, cacanki, a STrupowi radość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.03, 17:30
                    Nie tak dawno w jednym z wątków o ulicy Świeżej, a zwłaszcza o jej nawierzchni
                    kolega Rafis autoratywnie zapewniał, że będzie robiona w pierwszej kolejności
                    gdy Wrocław otrzyma środki z na ten cel. Przyjąłem to za dobrą monetę ale
                    widzę, że będzie inaczej. Priorytety dotyczą starych ulic, a Świeża jest za
                    świeża. Koledze STrupowi radzę w związku z tym mniej środków przeznaczać na
                    bankiety, a więcej odkładać na kolejny remont zawieszenia.
                    • Gość: Rafis Re:Obiecanki, cacanki, a STrupowi radość IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.11.03, 19:55
                      Nigdy nic takiego nie pisałem więc nie kłam :)
                      • Gość: Kościelny Re: Nie rzucam słów na wiatr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.03, 23:07
                        Jak będę miał chwilę wolną to poszukam w starych wątkach. Pamiętam, że
                        radziłem wtedy STrupowi, żeby szykował bankiet dla forumowiczów bo pisałeś, że
                        jak będą środki z ISPA to zrobiona będzie w pierwszej kolejności kanalizacja i
                        dopiero potem nawierzchnia na znanej wszystkim ulicy Świeżej. A zresztą nie mam
                        potrzeby, żeby kłamać. Jestem może nieco upierdliwy za co najmocniej
                        przepraszam, ale w polemikach nie podpierałem się nigdy kłamstwem.
                        • Gość: Rafis Re: Nie rzucam słów na wiatr IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.11.03, 23:29
                          Pisałem inaczej bo nawet nie wiem gdzie jest ta świeża dlatego m.in. mówiłem,
                          że zbyt mała liczba mieszkańców może iniemozliwic odtworzenie asfaltowej
                          nawierzchni :)
                          Po drugie nie można wiedzieć, które osiedla będą następne choc maja byc
                          Stabłowice bo wszystko zalezy od przetargów a firmy w nich startujące sa
                          bardziej upierdliwe od Ciebie i czesto startuja tylko po to, żeby zaskarżyc
                          przetarg i popsuc szyki konkurencji :)

pzdr.
                          • Gość: STrup STrup przerażony! IP: *.chem.uni.wroc.pl 28.11.03, 08:13
                            Byłobyż możliwe, że Świeża zostałaby dziurawa?
                            Och, nie!!!
                            Wolę przepijać niż płacić za naprawę resorów!
                            A przy okazji: faktycznie chyba to nie Rafis ogłaszał, że Świeża jest w
                            pierwszej kolejności do kanalizowania. Nie był to również Rzecznik Kiniorski,
                            który zawsze starannie unika wiązania jego osoby i ZDiKu jako instytucji z
                            jakimikolwiek inwestycjami finansowanymi przez ISPę. To akurat mnie nieco
                            dziwi, w końcu podobno zarządzają drogami, więc powinni się interesować
                            wszystkim, co jest z nimi związane.
                            A gwoli uściślenia: Świeża jest jedną z dłuższych ulic Wrocławia: ma około 1,5
                            km długości, przy czym część faktycznie zamieszkała to ponad kilometr, reszta
                            to niemal wirtualne przedłużenie do działek pracowniczych, mające postać drogi
                            leśno-polnej. Na pewno liczba mieszkańców jest wystarczająca, aby zrobić asfalt
                            (w planach jest własnie asfalt): przy Świeżej jest, na oko, 120-130 domków,
                            czyli pod 200 rodzin (w wielu domkach mieszkają po dwie rodziny albo są to
                            bliźniaki).
                            Oprócz Świeżej, w tej samej sytuacji są jeszcze inne ulice, wśród których
                            podobnych rozmiarów i zaludnienia jest Górecka, a sporo ludzi mieszka też np.
                            przy Piotrkowskiej. Ta ostatnia to chyba najbardziej zawiła ulica we Wrocławiu:
                            tę nazwę noszą właściwie trzy różne ulice; nowoprzybyli zawsze mają kłopot ze
                            znalezieniem adresu. Taki to własnie słodki bałaganik panuje u nas na
                            Stabłowicach.

• jotesz Re: A czy mogę zapytać... 27.11.03, 09:11
          oporów skanalizowano (mieszkam na morelowskiego), bo wybudowano gimnazjum -
          planowane od kilkunastu lat (jeszcze jako szkoła podstawowa), więc trudno
          kilkaset młodych osób obsługiwać szmbem, co my robiliśmy (i dalej robimy) od
          tych kilkunastu lat...
    • Gość: gg Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli IP: 80.70.36.* 26.11.03, 12:24
      wlasciwie to Dutkiewcz mieszka za Psim Polem i jest to juz poza Wroclawiem w
      gminie dlugoleka:) tak przynajmniej mowil w czasie kampanii wyborczej; a na
      Biskupinie to byly prezydent mieszka
      • Gość: predo Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 21:50
        dutkiewicz mieszka w ramiszie - tuż za psim polem - poza wrocławiem , ramiszew
        jest niewielką wioską , większość domków ma tam normalne rozmiary , kilka w
        tym dutkiewicza to rezydencje , dutkiewicz ma też mały basen , na dwrewnianym
        płocie ma tabliczkę ze swoim nazwiskiem - to wszystko osiagnął przed
        prezydenturą - po co mu więc ona ????
        • Gość: Kościelny Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.03, 23:11
          Po co prezydentowi tabliczka? Może jest nieznany w środowisku?
    • Gość: szambo Re: Kanalizacja wrocławskich osiedli IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 19:25
      Zrobili kanalizacje na Oporowie przy Morelowskiego. Od czerwca nie mozna sie
      podlaczyc, nie bylo odbioru technicznego. Szkola zostala nie legalnie podlaczna
      do kanalizacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka