mala_mee 25.05.09, 19:50 Może gdzieś po drodze spuszcza mu łomot. Bo za głupotę się należy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cclement To pewnie jakiś forumowicz z gazeta.pl :) 25.05.09, 20:09 Biorąc pod uwagę nagonę forumowiczów z gazeta.pl na wrocławskich motorniczych przypuszczam, że to był jakiś czytelnik Gazety :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: To pewnie jakiś forumowicz z gazeta.pl :) IP: *.as.kn.pl 25.05.09, 21:51 Nie przypuszczaj więcej. Myślenie generalnie słabo ci wychodzi, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalony_ivan Re: To pewnie jakiś forumowicz z gazeta.pl :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.09, 15:54 A Tobie riposty niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Re: Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę 25.05.09, 20:10 Niedawno pisali o jakiś chuliganach na Osobowicach terroryzujących pasażerów, teraz jakiś naprany idiota. Wrocławska komunikacja miejska nie dość, że jest droga, nie punktualna, pojazdy brudne, w zimie nie ogrzewana, w lecie brak klimy, to w dodatku staje się jeszcze niebezpieczna. Ale oczywiście magistrat pewnie jest bardzo zadowolony z jakości usług świadczonych przez MPK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkon Re: Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę IP: *.chello.pl 26.05.09, 09:27 Pokaż mi w Polsce tramwaje z klimą, autobusy to jeszcze gdzieś się znajdą. Żeby komunikacja była punktualna to zlikwiduj wszystkie korki w mieście. Poza tym cwaniaczek od ustawiania rozkładów jazdy robił to wieczorami, gdy na mieście ruch jest mały. Nic zatem dziwnego, że żaden motorniczy czy kierowca nie mają szans zmieścić się w czasie. Oprócz tego przy opracowywaniu rozkładu jazdy nie wzięto pod uwagę bubli ze Skody, które mają mniejszą prędkość od pozostałych tramwajów i często blokują cykl świetlny na skrzyżowaniach. Swoją drogą ciekaw jest, kto w końcu beknie za kupno drogich i niepraktycznych Skód, inne tramwaje są tańsze i lepsze. A najlepsze na wrocławskie (i nie tylko) warunki są produkowane tu na miejscu (WRAZ). Są znacznie tańsze, sprawniejsze, cichsze. I serwis jest na miejscu, nie trzeba za każdą awarią dzwonić do Czech. Przypuszczam, że jak skończy się okres gwarancyjny w Skodach to i one się skończą. Wielki przekręt z tymi przetargami. A propos magistratu, to z pewnością jest on zadowolony z takiego układu, urzędasy mają samochody służbowe i wygodnie tyłki wożą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronisław Re: Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę IP: 90.156.120.* 26.05.09, 10:52 „Wrocławska komunikacja jest droga” – ponieważ około 70% społeczeństwa wozi się komunikacją za darmo, zatem podnosi się ceny biletów tym co płacą. ”niepunktualna” – między innymi przez takich kamieniomiotaczy jest niepunktualna. Może mi nie uwierzysz ale po wczorajszym incydencie (zdarzenie miało miejsce około godz 14) tramwaje wróciły na swój normalny czas około godziny 20 ale i tak nie wszystkie linie. Poza tym czasy są tak wyśrubowane, że ciężko by było zdążyć nawet bez zatrzymywania się na przystankach. ”Pojazdy brudne” – same się nie ubrudziły, a nie wszystko da się wyczyścić. „W zimie nie ogrzewane” – w tramwaju ogrzewanie można włączyć gdy temperatura na zewnątrz wynosi 0°C lub niżej. To reguluje przepis. Jeżeli się nie podoba, pisz pisma do władz MPK oraz do UM. Ponadto jeżeli stoją 4 osoby na przystanku najczęściej jest tak, że każda wchodzi osobnymi drzwiami. ”W lecie brak klimy” – Klimy nie ma między innymi dlatego, że ludzie nie płacą za przejazd. Klima kosztuje. „Komunikacja staje się niebezpieczna” – komunikacja miejska jest jak najbardziej bezpieczna, to ludzie (pasażerowie) stają się niebezpieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę IP: *.ita.pwr.wroc.pl 26.05.09, 14:29 A kowboje ze Straży Miejskiej ochraniają kontrolerów biletowych w godz. 8-16, zakładają blokady na koła i są bardzo uciążliwi dla mieszkańców miasta. A wygonić ich na ulice - niech czuwają nad bezpieczeństwem za nasze pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Kary cielesne 25.05.09, 20:26 Tak sobie myślę, że zamiast wsadzać takiego do więzienia należałoby po prostu połamać mu obie ręce. W majestacie prawa. Kijem, bez znieczulenia i już. Pochodzi sobie 6 tygodni w gipsie to zmądrzeje. Jak nie zmądrzeje to za drugim razem połamać też nogi. Za trzecim powiesić jako patologicznego zwyrodnialca, któego nie da się zresocjalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 20:36 I jeszcze by nikt nie mógł go ściągnąć, nim zgnije! To tak dla przestrogi! Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Popieram 25.05.09, 20:54 Gość portalu: :) napisał(a): > I jeszcze by nikt nie mógł go ściągnąć, nim zgnije! To tak dla przestrogi! to by drogi do miasta wyglądały w pewnym momencie jak po powstaniu Spartakusa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Gdzie pani rzecznik prasowa? IP: 94.254.142.* 25.05.09, 20:42 Gzie jest komentarz pani rzecznik prasowej MPK? oj przepraszam przecież tylko pracownik jest poszkodowany i przecież był to tylko drobny wybryk młodzieńczy.żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witness Re: od kamienia dureń nie miałby krwi na ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 22:01 widziałem tych gagatków, jeden miał całą prawą rękę we krwi. Odniosłem raczej wrażenie że w pijackim amoku od środka rozwalił te szybę. Zreszta nie była to szyba od motorniczego tylko od przednich drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger cytat artykułu 25.05.09, 20:59 Osiłek wysiadł na przystanku i uderzył w tramwaj z taką siłą, że kamień rozbił przednie drzwi, głowę motorniczego i drugą szybę - mówi dyspozytor ruchu MPK. - Motorniczy na szczęście nie odniósł poważniejszych obrażeń. nie wiem jak inni, ale w pierwszej chwili odniosłem wrażenie, że owy kamień rozwalił motorniczemu łeb w strzępy, skoro przeszedł jeszcze przez drugą szybę.. swoją drogą - "rozbicie głowy" jako nieistotne obrażenie? ciekawe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: cytat artykułu IP: 94.254.142.* 25.05.09, 21:54 Ty zupek berger nikt od ciebie nie oczekuje zadnych odpowiedzi bo jesteś ZALOGOWANY i dobrze że jesteś przynajmniej wiedzą kim jesteś i niepłacz później że twoje dane śmigają po sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.killman Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę 25.05.09, 21:39 Z taką siłą przebicia mógłby wiele zdziałać w europarlamencie. Z takimi pomysłami i inwencją - pasuje jak ulał do Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strydy Re: Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.09, 23:44 aż się ciśnie na usta (uwaga poezja chwili, więc sorki bardzo): sterydy biorę i wszystkich was spiorę, jak mnie nie posłuchacie to łapskiem pier*olnę przez gacie, jestem wielki i pijany, teraz na pewno euro wygramy jak nie wygramy to wam pokaże jak tram-wai-plusem jadą dresiarze! będzie się działo, będą boleści, aż wśród okrzyków tej nienawiści ktoś krzyknie głośno, na przekór światu "daj kamjenia!" i rzuci od razu. I wielka pójdzie fama po świecie, że we Wro pięknie, choć jeśli chcecie pojechać zaraz i go zobaczyć to lepiej w kasku, na wzór pałkarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LF Re: Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę IP: *.lanet.net.pl 26.05.09, 01:14 Dlaczego odniosłeś się do polityki? W jakim celu to zrobiłeś? Ulżyło Ci? Onanizowałeś się po napisaniu tego, nic nie wnoszącego postu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy jakie zarzuty? IP: *.chello.pl 25.05.09, 21:55 jakie zarzuty uslyszy ten chuligan? Znajac zycie wypuszczą go... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witness Chwilę potem przechodzili mi przed maską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 10:58 najpierw myślałem, że to chłopaki od mycia szyb ale jak zobaczyłem drugiego z krwią na prawej ręce skojarzyłem że chodzi o stojący tramwaj. Potem się wahałem czy by nie wysiąść i ich nie złapać :( Wg mnie takim debilom powinni ładować baty na tyłek zamiast urządzać procesy, areszty itp a potem się wywiną. Oby ich z aresztu nie wypuścili tylko - paragrafy o niszczenie mienia, zagrożenie życia i wstrzymywanie ruchu (czyli cos jak katastrofe lądową bo tramwaj na długo blokował ruch) Odpowiedz Link Zgłoś
forum.srp.com.pl Re: jakie zarzuty? 26.05.09, 16:39 Pewnie się skończy na niskiej szkodliwości społecznej czynu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzechu Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę IP: *.centertel.pl 26.05.09, 10:57 czytając poprzedni artykuł dotyczący nagannego zachowania motorniczej linii 14 ,które nie wezwała Policji na prośbę pasażera odniosłem wrażenie,że większość czytelników była oburzona taką znieczulicą i obojętnością owej prowadzącej tramwaj. Gdy czytam komentarze do tego artykułu jakoś nikt nie zadał pytania dla czego żaden z pasażerów czy obserwatorów tego zajścia nie zareagował i nie powstrzymał/złapał tego delikwenta???? Ja chyba znam odpowiedz...może to zwykła znieczulica? a możne zobojętnienie,albo strach ,ale proszę się następnym razem nie dziwić,że kierowca czy motorniczy najnormalniej w świecie boi się podjąć jakiejkolwiek interwencji z obawy o własne zdrowie lub nawet życie, bo ma świadomość,ze nikt nie stanie w jego obronie :( Na koniec dodam,ze nie pochwalam zachowania motornicze z poprzedniego artykułu jak i takie chuligańskie zachowanie tego osiłka i bierności gapiów :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major Za co IMPEL bierze kase? IP: *.as.kn.pl 26.05.09, 21:50 Przeciez tramwaje i autobusy MPK Wroclaw są chronione przez firme ochroniarską IMPEL.W takim razie po co angazuje sie w to policje?Za co ta firma bierze kase?Albo inaczej :na czym polega ochrona przez tą firme? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witness Re: Za co IMPEL bierze kase? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 21:58 no właśnie na tym polega że na niczym nie polega. Pewno bierze grube bańki co miesiąc i jeszcze refundacji za druk naklejek żąda. Tak się w Polsce robi kokosy/interesy Odpowiedz Link Zgłoś