Dodaj do ulubionych

Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę

25.05.09, 19:50
Może gdzieś po drodze spuszcza mu łomot. Bo za głupotę się należy.
Obserwuj wątek
    • cclement To pewnie jakiś forumowicz z gazeta.pl :) 25.05.09, 20:09
      Biorąc pod uwagę nagonę forumowiczów z gazeta.pl na wrocławskich
      motorniczych przypuszczam, że to był jakiś czytelnik Gazety :)
      • Gość: Roland Re: To pewnie jakiś forumowicz z gazeta.pl :) IP: *.as.kn.pl 25.05.09, 21:51
        Nie przypuszczaj więcej. Myślenie generalnie słabo ci wychodzi, prawda?
        • Gość: szalony_ivan Re: To pewnie jakiś forumowicz z gazeta.pl :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.09, 15:54
          A Tobie riposty niestety...
    • labeo Re: Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę 25.05.09, 20:10
      Niedawno pisali o jakiś chuliganach na Osobowicach terroryzujących pasażerów,
      teraz jakiś naprany idiota. Wrocławska komunikacja miejska nie dość, że jest
      droga, nie punktualna, pojazdy brudne, w zimie nie ogrzewana, w lecie brak
      klimy, to w dodatku staje się jeszcze niebezpieczna. Ale oczywiście magistrat
      pewnie jest bardzo zadowolony z jakości usług świadczonych przez MPK :)
      • Gość: Arkon Re: Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę IP: *.chello.pl 26.05.09, 09:27
        Pokaż mi w Polsce tramwaje z klimą, autobusy to jeszcze gdzieś się znajdą. Żeby
        komunikacja była punktualna to zlikwiduj wszystkie korki w mieście. Poza tym
        cwaniaczek od ustawiania rozkładów jazdy robił to wieczorami, gdy na mieście
        ruch jest mały. Nic zatem dziwnego, że żaden motorniczy czy kierowca nie mają
        szans zmieścić się w czasie.
        Oprócz tego przy opracowywaniu rozkładu jazdy nie wzięto pod uwagę bubli ze
        Skody, które mają mniejszą prędkość od pozostałych tramwajów i często blokują
        cykl świetlny na skrzyżowaniach.
        Swoją drogą ciekaw jest, kto w końcu beknie za kupno drogich i niepraktycznych
        Skód, inne tramwaje są tańsze i lepsze.
        A najlepsze na wrocławskie (i nie tylko) warunki są produkowane tu na miejscu
        (WRAZ). Są znacznie tańsze, sprawniejsze, cichsze. I serwis jest na miejscu, nie
        trzeba za każdą awarią dzwonić do Czech.
        Przypuszczam, że jak skończy się okres gwarancyjny w Skodach to i one się
        skończą. Wielki przekręt z tymi przetargami.
        A propos magistratu, to z pewnością jest on zadowolony z takiego układu,
        urzędasy mają samochody służbowe i wygodnie tyłki wożą.
      • Gość: Bronisław Re: Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę IP: 90.156.120.* 26.05.09, 10:52
        „Wrocławska komunikacja jest droga” – ponieważ około 70%
        społeczeństwa wozi się komunikacją za darmo, zatem podnosi się ceny
        biletów tym co płacą.
        ”niepunktualna” – między innymi przez takich kamieniomiotaczy jest
        niepunktualna. Może mi nie uwierzysz ale po wczorajszym incydencie
        (zdarzenie miało miejsce około godz 14) tramwaje wróciły na swój
        normalny czas około godziny 20 ale i tak nie wszystkie linie. Poza
        tym czasy są tak wyśrubowane, że ciężko by było zdążyć nawet bez
        zatrzymywania się na przystankach.
        ”Pojazdy brudne” – same się nie ubrudziły, a nie wszystko da się
        wyczyścić.
        „W zimie nie ogrzewane” – w tramwaju ogrzewanie można włączyć gdy
        temperatura na zewnątrz wynosi 0°C lub niżej. To reguluje przepis.
        Jeżeli się nie podoba, pisz pisma do władz MPK oraz do UM. Ponadto
        jeżeli stoją 4 osoby na przystanku najczęściej jest tak, że każda
        wchodzi osobnymi drzwiami.
        ”W lecie brak klimy” – Klimy nie ma między innymi dlatego, że ludzie
        nie płacą za przejazd. Klima kosztuje.
        „Komunikacja staje się niebezpieczna” – komunikacja miejska jest jak
        najbardziej bezpieczna, to ludzie (pasażerowie) stają się
        niebezpieczni.
      • Gość: wrocławianin Re: Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę IP: *.ita.pwr.wroc.pl 26.05.09, 14:29
        A kowboje ze Straży Miejskiej ochraniają kontrolerów biletowych w godz. 8-16,
        zakładają blokady na koła i są bardzo uciążliwi dla mieszkańców miasta. A
        wygonić ich na ulice - niech czuwają nad bezpieczeństwem za nasze pieniądze!
    • wielki_czarownik Kary cielesne 25.05.09, 20:26
      Tak sobie myślę, że zamiast wsadzać takiego do więzienia należałoby po prostu połamać mu obie ręce. W majestacie prawa. Kijem, bez znieczulenia i już. Pochodzi sobie 6 tygodni w gipsie to zmądrzeje. Jak nie zmądrzeje to za drugim razem połamać też nogi. Za trzecim powiesić jako patologicznego zwyrodnialca, któego nie da się zresocjalizować.
      • Gość: :) Popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 20:36
        I jeszcze by nikt nie mógł go ściągnąć, nim zgnije! To tak dla przestrogi!
        • radeberger Re: Popieram 25.05.09, 20:54
          Gość portalu: :) napisał(a):

> I jeszcze by nikt nie mógł go ściągnąć, nim zgnije! To tak dla przestrogi!

to by drogi do miasta wyglądały w pewnym momencie jak po powstaniu Spartakusa..
      • Gość: czytelnik Gdzie pani rzecznik prasowa? IP: 94.254.142.* 25.05.09, 20:42
        Gzie jest komentarz pani rzecznik prasowej MPK? oj przepraszam
        przecież tylko pracownik jest poszkodowany i przecież był to tylko
        drobny wybryk młodzieńczy.żenujące
        • Gość: witness Re: od kamienia dureń nie miałby krwi na ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 22:01
          widziałem tych gagatków, jeden miał całą prawą rękę we krwi. Odniosłem raczej
          wrażenie że w pijackim amoku od środka rozwalił te szybę. Zreszta nie była to
          szyba od motorniczego tylko od przednich drzwi
    • radeberger cytat artykułu 25.05.09, 20:59
      Osiłek wysiadł na przystanku i uderzył w tramwaj z taką siłą, że kamień rozbił przednie drzwi, głowę motorniczego i drugą szybę - mówi dyspozytor ruchu MPK. - Motorniczy na szczęście nie odniósł poważniejszych obrażeń.

nie wiem jak inni, ale w pierwszej chwili odniosłem wrażenie, że owy kamień rozwalił motorniczemu łeb w strzępy, skoro przeszedł jeszcze przez drugą szybę..
      swoją drogą - "rozbicie głowy" jako nieistotne obrażenie? ciekawe :-)
      • Gość: czytelnik Re: cytat artykułu IP: 94.254.142.* 25.05.09, 21:54
        Ty zupek berger nikt od ciebie nie oczekuje zadnych odpowiedzi bo
        jesteś ZALOGOWANY i dobrze że jesteś przynajmniej wiedzą kim jesteś
        i niepłacz później że twoje dane śmigają po sieci.
    • jacek.killman Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę 25.05.09, 21:39
      Z taką siłą przebicia mógłby wiele zdziałać w europarlamencie. Z
      takimi pomysłami i inwencją - pasuje jak ulał do Samoobrony.
      • Gość: strydy Re: Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.09, 23:44
        aż się ciśnie na usta (uwaga poezja chwili, więc sorki bardzo):

sterydy biorę i wszystkich was spiorę,
        jak mnie nie posłuchacie to łapskiem pier*olnę przez gacie,
        jestem wielki i pijany, teraz na pewno euro wygramy
        jak nie wygramy to wam pokaże
        jak tram-wai-plusem jadą dresiarze!

będzie się działo,
        będą boleści,
        aż wśród okrzyków tej nienawiści
        ktoś krzyknie głośno, na przekór światu
        "daj kamjenia!" i rzuci od razu.

I wielka pójdzie fama po świecie,
        że we Wro pięknie, choć jeśli chcecie
        pojechać zaraz i go zobaczyć
        to lepiej w kasku, na wzór pałkarzy!
      • Gość: LF Re: Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę IP: *.lanet.net.pl 26.05.09, 01:14
        Dlaczego odniosłeś się do polityki? W jakim celu to zrobiłeś? Ulżyło Ci? Onanizowałeś się po napisaniu tego, nic nie wnoszącego postu?
    • Gość: ciekawy jakie zarzuty? IP: *.chello.pl 25.05.09, 21:55
      jakie zarzuty uslyszy ten chuligan? Znajac zycie wypuszczą go...
      • Gość: witness Chwilę potem przechodzili mi przed maską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 10:58
        najpierw myślałem, że to chłopaki od mycia szyb ale jak zobaczyłem drugiego z
        krwią na prawej ręce skojarzyłem że chodzi o stojący tramwaj. Potem się wahałem
        czy by nie wysiąść i ich nie złapać :(

Wg mnie takim debilom powinni ładować baty na tyłek zamiast urządzać procesy,
        areszty itp a potem się wywiną. Oby ich z aresztu nie wypuścili tylko -
        paragrafy o niszczenie mienia, zagrożenie życia i wstrzymywanie ruchu (czyli cos
        jak katastrofe lądową bo tramwaj na długo blokował ruch)
      • forum.srp.com.pl Re: jakie zarzuty? 26.05.09, 16:39
        Pewnie się skończy na niskiej szkodliwości społecznej czynu...
    • Gość: grzechu Chuligan ranił motorniczego kamieniem w głowę IP: *.centertel.pl 26.05.09, 10:57
      czytając poprzedni artykuł dotyczący nagannego zachowania motorniczej linii 14
      ,które nie wezwała Policji na prośbę pasażera odniosłem wrażenie,że większość
      czytelników była oburzona taką znieczulicą i obojętnością owej prowadzącej
      tramwaj. Gdy czytam komentarze do tego artykułu jakoś nikt nie zadał pytania dla
      czego żaden z pasażerów czy obserwatorów tego zajścia nie zareagował i nie
      powstrzymał/złapał tego delikwenta????
      Ja chyba znam odpowiedz...może to zwykła znieczulica? a możne zobojętnienie,albo
      strach ,ale proszę się następnym razem nie dziwić,że kierowca czy motorniczy
      najnormalniej w świecie boi się podjąć jakiejkolwiek interwencji z obawy o
      własne zdrowie lub nawet życie, bo ma świadomość,ze nikt nie stanie w jego
      obronie :(
      Na koniec dodam,ze nie pochwalam zachowania motornicze z poprzedniego artykułu
      jak i takie chuligańskie zachowanie tego osiłka i bierności gapiów :(
      • Gość: major Za co IMPEL bierze kase? IP: *.as.kn.pl 26.05.09, 21:50
        Przeciez tramwaje i autobusy MPK Wroclaw są chronione przez firme
        ochroniarską IMPEL.W takim razie po co angazuje sie w to policje?Za
        co ta firma bierze kase?Albo inaczej :na czym polega ochrona przez
        tą firme?
        • Gość: witness Re: Za co IMPEL bierze kase? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 21:58
          no właśnie na tym polega że na niczym nie polega. Pewno bierze grube bańki co
          miesiąc i jeszcze refundacji za druk naklejek żąda. Tak się w Polsce robi
          kokosy/interesy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka