cavemac 05.06.09, 11:45 Zapraszam do mnie na relację filmową: wrocphoto.blox.pl/2009/06/fontanna-na-Pergoli-pierwszy-pokaz.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pysiek38 Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłum 05.06.09, 11:46 Organizacja pierwsza klasa. "Specjalne autobusy" nie zatrzymywały się na żadnym przystanku, żeby zabrać ludzi na pergolę chociaż jeden za drugim jechały prawie puste, a zwykła komunikacja miejska prawie nie kursowała. W związku z tym spóźniony tłum mknął przez grunwald, żeby zobaczyć na co prezydent wydał 20 milionów. Ich milionów. Niestety szara wrocławska rzeczywistość przeważyła - widzieliśmy korki i źle funkcjonującą komunikację, zamiast pięknej fontanny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: 94.42.104.* 05.06.09, 11:55 Tu dobre zdjęcia: wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 17:17 Gość portalu: s napisał(a): > Tu dobre zdjęcia: wroclaw.fotolog.pl Dobrymi zdjęciami to ja bym tego nie nazwała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soft gun Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.Biskupin.wroc.pl 05.06.09, 18:35 Nie wiem co chcesz - moim zdaniem lepsze niż te z Gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertw18 Wiocha, Kitsch i głupota, ale blisko Niemiec... IP: *.umcs.lublin.pl 05.06.09, 19:11 więc będą dalej trwonić środki (dziesiątki milionów) na jakieś głupstwa i oddłużać swoje lecznice z tego, co należy do skarbony ogólnopolskiej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestescie smutni Re: Wiocha, Kitsch i głupota, ale blisko Niemiec. IP: *.anonymouse.org 05.06.09, 19:29 Pozdrowienia dla zakompleksionego Wschodu. Podrzucimy Wam pomysl: domy mozna stawiac z czegos innego niz z drewna. Aha - nie zapomnij kupic ukrainskich fajek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRC Re: Wiocha, Kitsch i głupota, ale blisko Niemiec. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 23:01 Dodam jeszcze, ze firanki to też fajna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .^ Re: Wiocha, Kitsch i głupota, ale blisko Niemiec. IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.06.09, 18:51 Powiedz to o firankach Szwedom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 19:24 no lepsze niż z te gazety ale też nie pokazują - "wspaniałego spektaklu" - dobrze że gazeta filmik wrzuciła! Nie byłem więc wreszcie zobaczyłem:) Rzeczywiście spektakl super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 22:02 Gość portalu: soft gun napisał(a): > Nie wiem co chcesz - moim zdaniem lepsze niż te z Gazety Bez wątpienia, ale nadal nie czyni to z nich dobrych zdjęć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marze_na Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 11:57 Dojechałam na czas, wróciłam cało. Komunikacją miejską oczywiście. I tylko z trwogą patrzyłam przez okno tramwaju na niezliczone ilości samochodów próbujących się wydostać z okolic Hali, blokujących torowiska i skrzyżowania, jadących przez trawniki albo poboczami wśród maszerującego tłumu. Gdzie wy ludzie macie mózgi? To naprawdę taki wielki problem zostawić auto kawałek dalej i przespacerować się kilkaset metrów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubo Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.06.09, 13:36 Ja tak zrobiłem. Zostawiłem auto pod akademikami na Grunwaldzkiej. Nie miałem problemu, żeby zaparkować. Dojście na Pergolę zajęło mi niecałe 15 minut (w przeciwieństwie do naiwniaków, którzy szukali wolnych miejsc parkingowych koło Hali, na wszystkich okolicznych trawnikach i w Parku Szczytnickim), powrót trochę dłużej, bowiem uliczki wokół Pergoli nie są przystosowane do obsłużenia takiej ilości ludzi. Wszyscy, którzy jakimś cudem wcisnęli auta wszędzie gdzie się dało wokół Hali, stali później w masakrycznych korkach - o wiele dłużej, niż ja szedłem do auta i wracałem nim do domu. Pozdrawiam tłuste, leniwe dupska, które należy dowieźć pod samo miejsce, bo 15-minutowy spacer stanowi problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo... Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.lanet.net.pl 05.06.09, 14:16 no, kulturalny nubo się znalazł dla mnie stanowi to problem, bo mam po niedawnym złamaniu spuchniętą kostkę i każde 100 metrów boli jak diabli dla mojej mamy, która ma kręgosłup w proszku, też stanowi to problem dla mojego dziadka, który porusza się o kulach, kilkaset metrów stanowi barierę nie do przejścia dla mojej babci, która ma cukrzycę, obrzęki limfatyczne i w związku z tym nadwagę- też to problem to co, fontanna tylko dla młodych i zdrowych? nigdy nie pozdrawiam chamów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o!o Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 14:32 to jak ta twoja drużyna chorych odstała godzinę albo i więcej przed/na pokazie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo... Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.lanet.net.pl 05.06.09, 16:49 nie byliśmy, niestety; łatwo było przewidzieć, co będzie się działo... nikt nie pomyślał, że nie tylko młodzi i zdrowi mają prawo obejrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnebouwierze Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.chello.pl 05.06.09, 18:58 Racja. O niewidomych też zapomnieli - a oni też przecież mają prawo zobaczyć. Po tym, co mówisz i wczorajszych obrazkach z okolic grunwaldzkiego, wnioskuję, że stan zdrowia mieszkańców Wrocławia musi być naprawdę fatalny - sami chorzy i niepełnosprawni, a do tego wszyscy z poważnymi problemami zdrowotnymi. Do tego blisko 20 tysięcy chorych osób, poczuło nieodpartą chęć zobaczenia fontanny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-idiot Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.09, 06:25 niezły pajac z ciebie, sieczkobrzęku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marze_na Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 14:35 Korzystanie z komunikacji publicznej też stanowi problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.srv.volvo.com 05.06.09, 15:02 Całe show tutaj: www.youtube.com/watch?v=wXUg4TLxk54 www.youtube.com/watch?v=MBxv9BAN_vY www.youtube.com/watch?v=c4t7Z0ubsFQ Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu 05.06.09, 15:10 to wy do ciechocinka powinniscie jechac a nie stac pod fontanna ponad godzine. i na koniec w twoim stylu - nigdy nie pozdrawiam klamcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo... Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.lanet.net.pl 05.06.09, 16:55 wysłać ci wyniki mailem? nie wiem, czy uda mi się zeskanować rtg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: 81.168.254.* 05.06.09, 15:54 to ty ofiara losu jesteś i tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez_emocji zapytaj magistrat IP: *.limes.com.pl 05.06.09, 17:09 czy zapewnia dowoz osob niepelnosprawnych i miejsca dla nich. z reguly, na dobrze zorganizowanych imprezach publicznych sa specjalne mikrobusy i zarezerwowany sektor. poza tym zwroc uwage ze to glownie osobom takim jak ty (a zwlaszcza osobom poruszajacym sie na wozkach) blokuja mozliwosc poruszania sie po miescie ludzie uzaleznieni od wlasnej wygody, wjezdzajacy i parkujacy samochody gdzie sie tylko da (i gdzie sie nie da) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubo Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.06.09, 17:48 Gość portalu: ooo... napisał(a): > no, kulturalny nubo się znalazł > > dla mnie stanowi to problem, bo mam po niedawnym złamaniu spuchniętą kostkę i > każde 100 metrów boli jak diabli > dla mojej mamy, która ma kręgosłup w proszku, też stanowi to problem > dla mojego dziadka, który porusza się o kulach, kilkaset metrów stanowi barierę > nie do przejścia > dla mojej babci, która ma cukrzycę, obrzęki limfatyczne i w związku z tym > nadwagę- też to problem > > to co, fontanna tylko dla młodych i zdrowych? > > nigdy nie pozdrawiam chamów wczoraj kilka godzin przed koncertem zdejmowano mi gips z nogi, też po złamaniu, jednak dałem radę przejść te 15 minut, mimo, że łatwo nie było mam rozumieć z twojego posta, że każdy, kto próbował wcisnąć się samochodem koło Hali Stulecia miał (do wyboru:) spuchniętą kostkę, kręgosłup w proszku, urazy stawów, cukrzycę, żylaki, nadwagę, raka, aids, ból głowy, przeziębienie i generalnie wszystkie utrapienia świata? Bez jaj. Nigdy nie pozdrawiam baranów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.e-wro.net.pl 05.06.09, 14:01 >Gdzie wy > ludzie macie mózgi? To naprawdę taki wielki problem zostawić auto kawałek dalej Co tam się działo na Wybrzeżu Wyspiańskiego i Mickiewicza to przechodzi ludzkie pojecie. Kierowcy poszaleli chyba. Widziałem ludzi którzy próbowali podnosić wycieraczki ale co to bucom nic nie wadziło. Jeden pieszy co się podrapał o krzaki załadował z kopyta w drzwi wiec chyba zostawił niezłą pamiątkę. Już niedługo Wrocław będzie tak wyglądał na co dzień a nie podczas imprez. Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu 05.06.09, 12:02 Puste autobusy? Nie byłeś tam. Zbiorkomy były załadowane po brzegi. Żeby się nie spóźnić, wystarczyło przyjść na czas. A co do wypadku panów, to smutne, ale pech. Fajerwerki były porozstawiane wokół, ludzi było bardzo dużo, możliwe że ktoś jeden przewrócił. Wierzę, że zostanie zrobione wszystko aby im pomóc. Niepotrzebnie zagrodzono część Pergoli, przez co część ludzi chcąca się dostać znanymi sobie ze spacerów trasami, musiała organizować prowizoryczne obejścia przez tereny zielone. Pokaz był ładny, ale wierzę że będzie lepszy gdy jego kompozytorzy (jak to nazwać?) lepiej poznają możliwości zainstalowanego sprzętu. Xe. PS. 15 milionów, nie 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miasto Wybuchów POD = Pechowe Ofiary Dynamizmu IP: 87.118.104.* 05.06.09, 12:10 Pechowe Ofiary Dynamizmu (w skrócie: POD) nie zagrożą marszowi Sternika Sudetów w obsadzaniu stanowisk fachowcami z klucza mafijno-politycznego. Zapewne bezpieczeństwem imprezy zajmował się kulturoznawca albo inny fizyk molekularny, z doktoratem z religii. Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Re: POD = Pechowe Ofiary Dynamizmu 05.06.09, 12:34 Gość portalu: Miasto Wybuchów napisał(a): > Zapewne > bezpieczeństwem imprezy zajmował się kulturoznawca albo inny fizyk molekularny, > z doktoratem z religii. Przyklady? Nazwiska? Mysle ze wtedy jednak byloby gorzej. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łapy precz Re: POD = Pechowe Ofiary Dynamizmu IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.09, 14:20 zaraz, zaraz, łapy precz od kulturoznaznawcow - bo ci zwykle ląduja na bezrobociu jeszcze zanim ostygnie im dyplom, a jedyny kulturoznawca ktoremu sie udało we wro to Zdrój, reszta to mniejsze lub wieksze nieudacznictwo, wiec raczej nie dostaja pracy po mafijno-partyjnych plecach, im po prostu nic nie wychodzi... idz na uni i zobacz co tam sie dzieje w katedrze kulturoznawstwa, nikt im nic łatwopalnego do rak nie da:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MHM Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: 78.8.8.* 05.06.09, 12:04 Skąd wziąłeś kwotę 20mln ? Tak naprawdę ta fontanna kosztowała nie całe 10mln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 12:05 od kilku dni na stronach miasta byla informacja o kursujacych autobusach i przystankach: Swidnicka - Dominikanski - Hala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zal Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.chello.pl 05.06.09, 12:42 Autobusy Miały trzy przystanki: Świdnicka - Pl. Dominikański - Hala Stulecia. Wg mnie powinni im dorobić przystanek jeszcze na Pl. Grunwaldzkim, bo gdy akurat chciałem się najpierw dostać do siebie, na Biskupin, to musiałem "odpuścić" sobie parę tramwajów... I pozdrowienia dla Pana z Pl. Grunwaldzkiego, który chciał najwyraźniej przebić się za wszelką cenę do autobusu specjalnego mimo, że był informowany o braku przystanku. I dla meneli, przez których nie szło wytrzymać w tramwaju i nie pozwalali na szybkie domknięcie drzwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elemelek23 Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.houston.hp.com 05.06.09, 12:48 ale co sie dziwic, ze korki, ze tlum? to bylo do przewidzenia, ze nagle wszyscy beda walic w tym samym momecie w to samo miejsce... wroclawskie ulice maja niestety slaba przepustowisc i nie sa z gumy :P co do samej fontanny widok przepiekny, jednak moim zdaniem powinna byc symentryczna a nie ustawiona tylko do przodu, wtedy widz stojacy z boku czy z tylu widzilaby to samo, co widz stojacy z przodu... a przez to ze fontanna byla jednostronna tylko niewliu sposrod zgromadzonych mogla ogladac widok 'wlasciwy' Odpowiedz Link Zgłoś
nifares85 Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłum 05.06.09, 12:04 Co do wypadku z fajerwerkami: jak się prosi ludzi żeby nie wchodzili bo teren jest zamknięty z powodu pokazu sztucznych ogni a tłum i tak się pcha i setki pytań dlaczego i czemu nie wolno to nie dociera. Dopiero jak się coś stanie to nagle jak oni tam weszli. Niestety jak ktoś nie rozumie po polsku to trudno. Nie wiem też do końca w którą stronę dokładnie poleciała ta petarda ale sądzę że nie poza strefę bezpieczeństwa?! Sam pokaz był genialny, bardzo mi się podobał i uważam że można o nim powiedzieć: poziom europejski. Ale komunikacja fatalna, trzeba było zamknąć dla aut całą Curie Skłodowskiej a puszczać tylko komunikację. Wracałem na pieszo bo na szczęście tylko do Grunwaldu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.am.wroc.pl 05.06.09, 12:24 mylisz się co do miejsca upadku fontanny. Zdarzenie miało miejsce poza strefą bezpieczeństwa (stałam 2 m od tych panów). petarda poleciała do tyłu prosto w ludzi (wg mnie w tym miejsca nie powinni stać ludzie, nie mniej "strefa bezpieczeństwa" była pusta, jednak jak wpuszczano tam ludzi to nie ich wina).jak zwykle coś we Wrocławiu nie wypali (albo wręcz przeciwnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 14:36 Petarda poleciala poza strefę bezpieczeństwa w sam środek tłumu, stałam akurat parę rzędów przed tymi panami i tylko dzięki temu przeleciała mi ona nad głową. Od strony bezpieczeństwa ten pokaz dopracowany nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.zs18.wroc.pl 05.06.09, 14:41 Pokaz fajerwerków był zle zabezpieczony. Wiem cos o tym bo tam stałam. Nad sobą miałam tysiace fajerwerków, które w pewnym momencie zaczeły spadac na Nas.Ludzie zaczęli uciekac.Tam gdzie zostały odpalone fajerwerki nie powinno byc ludzi,ale nikt tego nie zabezpieczył.Koło mnie pan dostał odłamkiem w twarz,mi spadł odłamek na kurtkę.Pokaz fontann był piękny , tylko zepsuł je pokaz spadających odłamków na ludzi. Koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gloggie Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.pl 05.06.09, 23:37 Gość portalu: Ann napisał(a): > Pokaz fajerwerków był zle zabezpieczony. Wiem cos o tym bo tam > stałam. Nad sobą miałam tysiace fajerwerków, które w pewnym > momencie zaczeły spadac na Nas.Ludzie zaczęli uciekac. No bez przesady. To nie 'fajerwerki' zaczęły spadać, co ich rozerwane, zwęglone papierowe osłony. Kawałki te nie są na tyle duże, aby cokolwiek mogło się przez nie stać. To wygląda przecież jak resztki po spalonej w ognisku książce. Poza tym jak sobie wyobrażasz zabezpieczenie strefy 'zagrożonej' odłamkami? Mają zabronić stania w okręgu o średnicy 1km od miejsca odpalania sztucznych ogni? Bo niby jak mają przewidzieć jaki będzie akurat wiatr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FilipSosna Daliśmy czadu !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 12:13 Fontanna pierwsza klasa, skaczący po szczycie pergoli twardziele też ;-). Na 15 minut przed 22 spokojnie można było znaleźć fajne miejsce do oglądania - nie narzekajcie. Synator niestety nie wytrzymał do końca bo po 10 minutach trzylatek już był oszołomiony tym co zobaczył i usłyszał. Wymagana była ewakuacja. Dzięki wszystkim za to, że się zjawili w tak ogromnej ilości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klikaczu Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 12:17 A skąd ty wiesz że ci ludzie weszli poza strefę?? Do twojej i informacji to byłem akurat w tym miejscu gdzie poleciały te fajerwerki i byliśmy dokładnie w miejscu gdzie MOŻNA było stać, tzn. po za trawą okalającą niecke i dokładnie tam gdzie kazała nam stać pani z zabezpieczenia. A fajerwerki poleciały w tłum dlatego,. że po pierwszym ich odpaleniu jedno "pudełko" zaczęło się palić i pewnie coś się uszkodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 13:00 "niezwykły spektakl" - ale na tych zdjęciach to raczej nic niezwykłego nie widać! beznadziejne są! Macie może jakieś lepsze? podajcie linka:) Odpowiedz Link Zgłoś
wawoce Kocham gazetę wyborczą ! 05.06.09, 12:27 będę głosować na Protasiewicza/ Huskowskiego, dlatego bardzo mnie cieszy jak wyborcza wynajduje w pięknym widowisku takie mankamenty jak: 1) korki, przeciez od czego jest komunikacja publiczna (tramwaje, jechałem 23 i była prawie pusta, trzeba znać się trochę na schemacie komunikacji publicznej, a nie czekać na tramwaj, który bezpośrednio podwiezie pod HS); 2) fajerwerki 3) tłum, przecież wejściówki powinni dostać wyłącznie redaktorzy GW, Zdrojewska, i inne panie zatrudnione po "instytucjach kulturalnych" miasta Wrocławia. Według mnie to nie fontanna była najmilszym wydarzeniem wczorajszego dnia, ale mieszkańcy Wrocławia, którzy tłumnie stawili się na otwarcie. Super wyglądał tłum ludzi okalający pergolę, a zwłaszcza flesze od aparatów. Po prostu bomba :) Cieszy mnie to, że robi się coś w mieście dla zwykłych mieszkańców; nie może być tak, że pieniądzę idą wyłącznie na drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: Kocham gazetę wyborczą ! 05.06.09, 13:04 Najłatwiej narzekać i pisać o korkach. Nie wymaga to wysiłku, a ciemna masa z przyjemnością to kupi. Ale co poradzić na to, że ludzie są głupi i cały czas szczytem luksusu jest pokazanie się w samochodzie zamiast skorzystać z komunikacji miejskiej albo po prostu wsiaść na rower. Już nie wspominając o spacerze. I nie pieprzcie głupot, że daleko, bo można podjechać tramwajem w okolice centrum, pod Galerię czy na Grunwald i przejść się spacerkiem dziesięć minut. Ale po co, lepiej wsiąść w super furę, bo komunikacja śmierdzi i cisnąć się w korkach, a potem narzekać na przepustowość wrocławskich ulic. Najbardziej mi się chciało śmiać z tych wszystkich, którzy stali w swoich furach w korku na Skłodowskiej, kiedy już było po pokazie i ludzie spokojnie wracali z pergoli. Nauczka na przyszłość - komunikacja miejska jest po to, by z niej korzystać. Najchętniej to oni wszyscy by wjechali pod samą fontanne i oglądali pokaz niczym kino samochodowe. Oczywiście wszyscy w owych samochodach z pewnością by znaleźli miejsce by zaparkować pod halą. Sam pokaz, moim zdaniem, kawał dobrej roboty. Fontanna jest piękna, a w połączeniu z otoczeniem robi jeszcze większe wrażenie. Połączenie dźwięku z fontanna i sztucznymi ogniami daje rewelacyjny efekt. Kawał dobrej roboty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raio Myślenie nie boli IP: *.tktelekom.pl 05.06.09, 13:27 "Najbardziej mi się chciało śmiać z tych wszystkich, którzy stali w swoich furach w korku na Skłodowskiej, kiedy już było po pokazie i ludzie spokojnie wracali z pergoli. Nauczka na przyszłość - komunikacja miejska jest po to, by z niej korzystać." Wiesz geniuszu że oprócz fontanny i zoo za mostem zwierzynieckim mieszkają też ludzie. Co więcej tamtędy też wiedzie droga do podwrocławskich miejscowości a nie każdy wiedział że właśnie dzisiaj otwierają wytrysk dutkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Myślenie nie boli IP: 79.110.198.* 05.06.09, 13:42 > Wiesz geniuszu że oprócz fontanny i zoo za mostem zwierzynieckim mieszkają też > ludzie. Co więcej tamtędy też wiedzie droga do podwrocławskich miejscowości a > nie każdy wiedział że właśnie dzisiaj otwierają wytrysk dutkiewicza. A ty geniuszu pomyslales ze o 23 nie jedzie nagle 200aut z tamtych okolic do miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o!o widziałem raz ciekawy spór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 14:44 sprzeczał się z głową tęgi mur, lecz choć rozmówca chłop na schwał, to mur jak mur, wciąż murem stał (j.kaczmarek) O niewydolności komunikacyjnej miasta, zbiorowej i indywidualnej wiadomo nie od wczoraj, lecz wydaje się, że wielu wciąż wierzy że właśnie stał sie cud i dziś będzie ok. Właśnie dziś i teraz korki zniknęły, tramy i busy przyjechały czyste i luźne. ;-) Ludzie, gdzie wy żyjecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aba Re: Kocham gazetę wyborczą !-to się lecz na głowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 13:40 a kogo to obchodzi na kogo głosujesz.chyba PO dała ci w kieszeń za ten tekścik ..dziwne że twój głos będzie zależał od jakieś imprezki.ciekawe czy po wyborach Huskowski czy Protasiewicz zorganizują podobny cyrk z europarlamentu.Zapomnij naiwniaku Odpowiedz Link Zgłoś
kejterin Re: Kocham gazetę wyborczą !-to się lecz na głowę 05.06.09, 22:33 glosuj na kogo chcesz; juz bez przesady-laczyc impreze z wyborami! moze Twoj przedmowca mial swojego faworyta pomimo imprezy wiec nie wyzywaj go od naiwniakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DROGI Re: Kocham gazetę wyborczą ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.09, 23:53 o przepraszam! ale w obecnej sytuacji powinny iść w głównej mierze na drogi!! fakt ze fontanna robi wrazenie i jestem jak najbardziej za!! ale drogi to katorga!! a ze niby jak ma Pani dojechac do Pergoli?? czy tramwaj czy samochod to po jakiejs drodze czy szynowej czy asfaltowej!! lub piechota jak kto woli ale droga musi być! prosze nie porównywać inwestycji potrzebnych POLSCE z inwestycjami upiększającymi miasto!! Odpowiedz Link Zgłoś
merv Ładnie ale za głośno 05.06.09, 13:01 Co za kretyn tak podkręcił dźwięk? Stojąc 5 metrów od głośników można było ogłuchnąć! Czy tak ma wyglądać codziennie puszczana muzyka czy tylko ten jeden raz? Bo ja mam inną definicję relaksu. A całość wygląda pięknie - brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnuszka Re: Ładnie ale za głośno 05.06.09, 14:24 wczoraj być nie mogłam, ale wcześniej słuchałam prób nagłośnienia - porażka, łomot straszny, miałam nadzieję, że to trochę ściszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Ładnie ale za głośno IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.09, 21:38 to po co tam stawałeś Odpowiedz Link Zgłoś
kantner Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłum 05.06.09, 13:13 Po jakiego grzyba we wroclawiu kolejna fontanna? W dodatku jeszcze w takiej beznadziejnej lokalizacji? Widac, miasto nie ma realnych problemow (marne drogi, korki, zla komunikacja publiczna) i folguje sobie wydajac kase na arcy-potrzebne i mega-urzyteczne artefakty jak FONTANNA! Bravo, w nastepnej kolejnosci poprosimy o pomalowanie trawnikow na zielono! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELJOT Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 13:39 Kantner! Ty sobie mózg pomaluj. Może byc na zielono!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.devs.futuro.pl 05.06.09, 13:42 kantner napisał: > Po jakiego grzyba we wroclawiu kolejna fontanna? W dodatku jeszcze w takiej > beznadziejnej lokalizacji? Widac, miasto nie ma realnych problemow (marne > drogi, korki, zla komunikacja publiczna) i folguje sobie wydajac kase na > arcy-potrzebne i mega-urzyteczne artefakty jak FONTANNA! Bravo, w nastepnej > kolejnosci poprosimy o pomalowanie trawnikow na zielono! A może kolejny kościół by się przydał? Albo pomnik w kształcie krzyża bo ostatnio czego by się nie upamiętniało to tylko krzyż. Ja zostawiłem auto w domu i z Jedności Nar. przyszedłem na piechotę i tak samo wróciłem więc na nic nie narzekam, było fajnie i na poziomie. A jak widziałem jak tłum próbował się wydostać samochodami spod pergoli przypomniał mi się cytat z "Dnia świra" : "jak śniadanie szykuje to o korkach słucham..." i tak dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.e-wro.net.pl 05.06.09, 14:15 > A może kolejny kościół by się przydał? A co miasto wybudowało tak wiele kościołów ? Lecz się wyznawco "czegostam" > Albo pomnik w kształcie krzyża bo > ostatnio czego by się nie upamiętniało to tylko krzyż. Krzyż jako upamiętnieni czyjejś śmierci.Tak trudno zrozumieć, że nie tak dawno ludzie ginęli abyś mógł teraz swobodnie głupoty wypisywać a na grobie postawić wizerunek szatana jeśli cię krzyże mierżą ? > Ja zostawiłem auto w domu i z Jedności Nar. przyszedłem na piechotę i tak samo > wróciłem więc na nic nie narzekam, Alez narzekasz, przeczytaj co napisałeś. >było fajnie i na poziomie. Było średnio jeśli się stało z boku. Dopiero teraz na filmie widzę ze było całkiem całkiem. Ale warto było przyjść zobaczyć głupotę kierowców. Widziałem trzy puste autobusy stojące na ul.Mickiewicza a kierowcy śmiali się do obsady samochodu nadzoru MPK ze tak podłej organizacji dawno nie widzieli i że tam ich niepotrzebnie przysłano. Zdaje się ze panowie z samochodu nadzoru wtórowali im w tych kpinach. A jak widziałem > jak tłum próbował się wydostać samochodami spod pergoli przypomniał mi się cyta > t > z "Dnia świra" : "jak śniadanie szykuje to o korkach słucham..." i tak dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.lanet.net.pl 05.06.09, 16:44 przydały by się pewnikiem nowe autobusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubo Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.06.09, 14:04 fontanna była po to,. żebyś zapomniał o problemach trapiących miasto, typu marne drogi, korki, zła komunikacja publiczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piper Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 15:58 Po 40 latach komuny która nic we wrocku nie robiła tych kilka lat prosperity nie wystarczy żeby wyremontować wszystkie drogi ale z roku na rok jest coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 13:17 Drodzy internauci! nic wam nie pasuje: tu za drogo, tu korki, tu za głośno, beznadziejnie bo przede mną stanął za wysoki chłopak. A nie lepiej poprostu cieszyć się pieknym widowiskiem? Bylło cudownie! Dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.e-wro.net.pl 05.06.09, 14:45 >Drodzy internauci! nic wam nie pasuje: tu za drogo, tu korki, tu za >głośno, > beznadziejnie bo przede mną stanął za wysoki chłopak. No i co że stał ? >A nie lepiej poprostu > cieszyć się pieknym widowiskiem? tak cię cieszyły plecy chłopaka ? > Było cudownie! :D >Dziękuje! :D Nie ma za co, to nie były moje plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu 05.06.09, 20:23 Było super! Bardziej mi się podobała niż sławna grająca fontanna w Pradze. Powinni tę też ogrodzić, zrobić miejsca siedzące i urządzać spektakle za biletami. Odpowiedz Link Zgłoś
kejterin Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłum 05.06.09, 13:43 i bardzo pieknie ze mamy taka fontanne we wroclawiu-nawet, jesli byla droga... a jakim sposobem cos takiego mialoby byc tanie? Widowisko nie odstaje, moim zdaniem, od tego w Barcelonie, choc miejscówa troche gorsza (mniej miejsca po prostu), ale jest jaka jest. Jedyni w Polsce mamy taki bajer i powinnismy byc z tego dumni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.e-wro.net.pl 05.06.09, 14:41 >Widowisko nie odstaje, moim zdaniem, od tego w Barcelonie, choc >miejscówa > troche gorsza (mniej miejsca po prostu), Chyba nie byłeś w Barcelonie. >ale jest jaka jest. jest jaka jest -masz rację. Około 150 dysz to około 70 000 za dyszę. Z lewej strony było 38 dysz z czego w 4 spaliły się zielone żarówki co daje wynik kilkunastu procent awarii juz w pierwszej godzinie. Mam nadzieję ze do wymiany zarówki nie trzeba będzie spuszczać całej wody b to by znaczyło ze po tygodniu połowa podświetlenia nie będzie działała. Tak naprawde fontanna wygladała ładnie ale dzieki laserom i sztcznym ogniom. Koło północy to był zwykły wytrysk a zmiany ciśnienia i kolorów były chaotyczne. Zatem chyba bez dodatkowych fajerwerków fontanna będzie dość banalna. Może jak ktoś wleje kilka butelek płynu do naczyń jak to robili w zdroju i na pl.Legionów to jakieś kolorowe bańki będą strzelać w niebo. Przy okazji stratowano klomby i połamano drzewka po których wdrapywano się na pergolę. Jeśli fontanna kosztowała mniej niż10 milionów ( gazety podawały że całe otoczenie kosztowało prawie 20 mln) to sporo będzie kosztowało usunięcie szkód. Dziwne ze nie obniżono wczoraj ceny biletu na wystawę bo tłumy wychodziły stamtąd zawiedzione. Uważam ze niepotrzebnie zrobiono taki szum medialny i zrobiono taki spęd . Fontanna będzie włączona w sobotę i niedziele ale nie wiem czy będą lasery i ognie. > Jedyni w Polsce mamy taki bajer i powinniśmy byc z tego dumni! Ja się raczej wstydzę z tego co Wrocławianie zrobili z chodnikami , trawnikami i ścieżkami rowerowymi. Park nie nadaje się do wpuszczania tam takiej liczby aut. Policja powinna stać przed mostem i zawracać kierowców . To chore aby park który ma służyć ludziom i ptakom zamieniany był w parking i patki były straszone w środku nocy wystrzałami. To chore, chore. Lepiej wyciąć park co da nowe możliwości np oglądanie pokazów z siedzeń samochodów. Jeśli miałbym coś podpowiedzieć to stworzenie galerii widokowych na Hali Ludowej co dałoby zupełnie inna perspektywę na fontannę. Ponieważ Wrocławianie mają w nosie spacerowanie po parku ale lubią bajery łatwo się domyślić, ze jeśli fontanna będzie czynna częściej to z parku nic nie zostanie. Jedyne rozwiązanie to wieczorami zamykanie ulicy Mickiewicza i robienie z niej ulicy jednokierunkowej w celu umożliwienia tam parkowania. jeden patrol wystarczy do regulacji ruchu. Wczoraj sporo policji i Straży było na imprezie ale zamiast regulować ruch i zabraniać nielegalnego parkowania siedzieli w radiowozach. Przynajmniej te co ja widziałem. Zatem fontanna spoko, ale wrocławianie to zmotoryzowana hołota . Nie dziwi zatem że karetki miały problem z dojechaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kejterin Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu 05.06.09, 17:03 bylam w Barcelonie, gdybym nie byla to bym nie porownywala. Pewnie masz troche racji w tym, ze nie bardzo potrafimy sie zachowac w takich sytuacjach-spedach tlumu. Nie wiem, jak funkcjonowala Policja, widzialam, ze kierowali ruchem. Byc moze lepiej mozna bylo to zorganizowac i byc moze odpowiednie sluzby wyciagna konsekwencje z tego, co sie dzialo, zobaczymy nastepnym razem. Mimo wszystko wole dostrzegac pozytywy. A za ludzi niszczacych drzewa i rzucajacych puszki i butelki gdzie popadnie-choc tez mnie takie cos mocno wkurza- nie moge byc odpowiedzialna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lecterro Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 14:01 a mostu na południu Wrocławia jak nie było tak nie ma. To co Niemcy pobudowali to stoi. Po Grunwaldzkim następny most w Oławie ... taka fontanna to własnieklasyczne kretyńskie polskie Polonishe Wirtshaft Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Dutkiewicz zakasował Zdroja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 14:20 Za naszą kasę zbudował sobie pomnik i wszyscy go już zapamiętają jako Wielkiego Budowniczego. A że żadnej drogi ani mostu nie zbudował? Że remont Hallera zamiast roku trwa już dwa? To się wytnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDF Re: Dutkiewicz zakasował Zdroja IP: *.chello.pl 05.06.09, 14:39 > A że żadnej drogi ani mostu nie zbudował? > Że remont Hallera zamiast roku trwa już dwa? > To się wytnie... Kłamca,sfrustrowany opluwacz,kłamca.....tego się nie wytnie Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Dutkiewicz zakasował Zdroja 05.06.09, 14:49 Gość portalu: MonX napisał(a): > Za naszą kasę zbudował sobie pomnik i wszyscy go już zapamiętają > jako Wielkiego Budowniczego. Poczekaj, poczekaj, Dutkiewicz się dopiero rozpędza. Prawdziwy pomnik będzie kosztował miliard złotych i stanie koło glinianek. Sikawy koło hali to dopiero uwertura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDF Re: Dutkiewicz zakasował Zdroja IP: *.chello.pl 05.06.09, 14:56 Czy ludzie we Wro wiedzą,że to ty wysadziłeś młyny św Klary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: Dutkiewicz zakasował Zdroja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 15:22 A ty, kolego, z ratusza piszesz? Ile płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piper Re: Dutkiewicz zakasował Zdroja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 16:09 Protestujcie dalej mieszkańcy wielkiej wyspy protestujcie , gdyby nie wasze protesty most z Armii Krajowej już by dawno był ale może i lepiej że tam mieszkają tacy kretyni bo dzięki temu mamy most warszawski i nową Kromera Krzywoustego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piper Re: Dutkiewicz zakasował Zdroja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 16:02 Debilu a most warszawski to pryszcz zastanów się co piszesz . Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Dutkiewicz zakasował Zdroja 06.06.09, 00:01 No i Szczytnicki. Trochę długo ale jest. Kupa kasy poszła na fontannę mi by raczej zależało na tym, żeby zrobili obwodnicę albo chociaż usprawnili komunikacje miejską. (Zlikwidować tramwaje a w miejsce torów zrobić normalne wydzielone pasy ruchu dla autobusów. teraz jak jest remont albo tramwaj sie popsuje to żaden nie pojedzie autobus zawsze moze łatwo takie miejsce ominąć! A ile kosztuje utrzymanie torowisk i trakcji! Toż tramwaj to wynalazek którego świetność juz dawno minęła. Zamiast inwestować w jakieś historyczne wehikuły zrobiliby komunikację miejską z prawdziwego zdarzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Dutkiewicz zakasował Zdroja IP: *.lanet.net.pl 05.06.09, 18:38 Monx, chłopcze. Nie masz zielnego pojęcia co się we Wrocławiu dzieje i buduje więc się nie wypowiadaj. Hallera nie jest w remoncie. Wypowiedź "A że żadnej drogi ani mostu nie zbudował?" przmilczę, bo aż głupio z takim kretyńską wypowiedzią polemizować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: Dutkiewicz zakasował Zdroja IP: *.wroclaw.mm.pl 06.06.09, 00:02 Jasne! Remontu Hallera nie ma i nigdy nie było (bo to Wiśniowa, co?) Dutkiewicz zbudował wszystko sam i od podstaw. Co jeszcze wymyśli PR wielkiego prezydęta? Jest tylko jeden problem, Macieju. Mieszkam we Wrocławiu już ponad 40 lat i dużo jeżdżę po mieście. Po innych miastach też. I jak widzę, co się we Wrocławiu dzieje, to szlag mnie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Dutkiewicz zakasował Zdroja IP: *.lanet.net.pl 06.06.09, 00:49 Nie było i nie ma ani remontu Hallera, ani remontu Wiśniowej. W zeszłym roku było jedynie rozbudowywane skrzyżowanie tych ulic. "Dutkiewicz zbudował wszystko sam i od podstaw" A kto tak powiedział? Dutkiewicz, pomimo kilku wpadek i zaniedbanych spraw (opóźnienia w remontach, czystość miasta) zrobił bardzo dużo dla naszego miasta. Ściągnął do naszego miasta potężne firmy (fabryki i centra informatyczne), mocno zainwestował w remonty i rozwój infrastruktury, wypromował nasze miasto w Europie poprzez starania o Expo, Eit oraz Euro. Euro dostaliśmy, na Eit wziąż mamy szansę. Jestem zdecydowanie zadowolony z jego dwóch kadencji i na pewno zagłosuję na Niego po raz trzeci. Na chwilę obecną mamy, lub będziemy mieli lada moment kilka potężnych inwestycji. Autostradowa Obwodnica Wrocławia, obwodnica śródmiejska, stadion, lotnisko, tramwaj+ Też często bywam w innych miastach i widzę co tam się dzieje. W godzinach szczytu chociażby Berlin, Londyn czy Warszawa stoją w korku. Takie są uroki życia w mieście. Korki są nieuniknione i się ich nie pozbędziemy. Obwodnice trochę pomogą, ale przyszłością dla naszego miasta powinna być komunikacja miejska i aglomeracyjna. I w to trzeba inwestować najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Dutkiewicz zakasował Zdroja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 08:31 Witam, bywam w pięknym Wrocławiu rzadko, średnio 2 razy w roku, ale widzę jak to miasto się zmienia, i to w tempie oszałamiającym, co chwilę jakaś budowa, remonty etc. Jest to chyba najbardziej dynamicznie rozwijające się miasto w Polsce. A fontanna jest świetna, robi ogromne wrażenie, a wrażenie musi kosztować:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Dutkiewicz zakasował Zdroja IP: *.lanet.net.pl 06.06.09, 13:12 :) dzięki. Co do Dutkiewicza to na wielki plus mogę dodać jeszcze bardzo udaną odbudowę piłkarskiego Śląska i dążenie do reaktywacji koszykówki. Szczególnie to drugie mnie niesamowicie cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 14:43 Pokaz faktycznie fajny, choć dopiero na filmie widzę jakies animacje. przy pregoli stałem z boku i animacje nie były czytelne. Szkoda. Co do korków. Ludzie.. nie miejcie pretensji do tych którzy pojechali samochodem. Ja sam zaparkowałem o 22 pod samą halą. Fakt Wjazd tam i wyjazd stamtąd zajął mi sporo czasu ale nie podejrzewam, żebym komunikacją miejską załatwił to szybciej. Stało wszystko... samochody, tramwaje, autobusy. A mieszkam po drugiej stronie miasta. Jak rozwiązać problemkorków? Po pierwsze przy hali stulecia i zoo od zawsze brakuje miejsc postojowych. Nalezy gdzieś wygospodarować kawałek placu na parking. Część ruchu generowały samochody szukające miejsc. Po drugie to organizacja. Przy wyjeździe ruch najbardziej blokowały swiatła na pl. grunwaldzkim. Dlaczego nie było tam żadnego policjanta kierującego ruchem? Światła powinny być wyłączone, wszystkie wjazdy na rondo zamknięte, a otwarty powienien być wjazd z biskupina i wszystkie zjazdy z ronda. W 20 minut wszystko by się odkorkowało. Nie widziałem ani jednego funkcjonariusza kierującego ruchem. Światła zmieniały się swoim rytmem. Z niektórych uliczek na rondo nikt nie wjeżdżał, kiedy ruch od biskupina był zamknięty czerwonym światłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyc Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.router.finemedia.pl 05.06.09, 16:03 Kłamstwo... o 23.15 na Rondzie Reagana stali policjanci i puszczali cały ruch z Biskupina mimo czerwonego światła - wiem, widziałem. Problem w tym że kierowcy zgłupieli i mimo znaków policji nie jechali tylko stali nie wiedząc "czy na pewno mogą". Fontanna rewelacyjna, układ komunikacyjny też - przyjechałem mpk pod Halę, wyjechałem mpk z Ronda Reagana na które poszedłem na nogach... Miło i przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.09, 23:04 Jeśli widziałeś to pewnie byli. Ja ich nie widziałem, ani efektów ich pracy. Nie wiem o której znalazłem się na rondzie ale wierz mi... nikt tam wtedy ruchem nie kierował. Możliwe że policjanci pojawili się później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oglądacz Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 16:00 Twój materiał jest bardzo słaby. Zajmij się może klejeniem znaczków pocztowych niż filmowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłum IP: *.medford.tufts.edu 05.06.09, 16:21 zajebista , szkoda ze u nas w gdansku nic nie potrafia zrobic, a ruiny wyspy od 50 lat strasza. Porzyczcie nam prezydenta na 2 lata !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdanszczanin akurat potrafia - jesli slyszalas o fontannie IP: *.limes.com.pl 05.06.09, 17:18 czterech kwartalow (choc to innego typu przedsiewziecie, o niebo bardziej kameralne co nie znaczy ze gorsze). tymczasem wrocek ma piekna fontanne i zdezelowane tramwaje i sciezki rowerowe-buble, a gdansk ma wyremontowane torowiska, najlepsze sciezki rowerowe w polsce i SKM. Wole komunikacje i jakosc zycia w 3miescie, bez dwoch zdan, a obie aglomeracje znam bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDF Re: akurat potrafia - jesli slyszalas o fontannie IP: *.chello.pl 05.06.09, 17:24 wrocek ma piekna fontanne i > zdezelowane tramwaje i sciezki rowerowe-buble, a gdansk ma wyremontowane > torowiska, najlepsze sciezki rowerowe w polsce i SKM. Wole komunikacje i jakosc > zycia w 3miescie, bez dwoch zdan, a obie aglomeracje znam bardzo dobrze Dlaczego ordynarnie kłamiesz?Boże co za ludzie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: akurat potrafia - jesli slyszalas o fontannie IP: *.lanet.net.pl 05.06.09, 19:26 akurat tabor we Wrocławiu mamy w dużo lepszym stanie niż ten w Gdańsku. A torów mamy prawie 3 razy więcej, więc u nas trochę więcej czasu potrzeba na remont wszystkiego. Dróg rowerowych mamy bardzo dużo, lecz nie są one połączone w jeden system. Niedługo to się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłum IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 16:52 Dwie osoby ranne za 20 baniek - wychodzi po 10 na rannego. Kolejny sukces włodarzy tej prowincjonalnej dziury z pretensjami. Tak dalej panowie! A Ołtaszyn po pas w g... i błocie już trzeci rok. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 No to organizatorzy mają przerąbane. Ciekaw jestem 05.06.09, 16:54 jakie odszkodowania przyzna poszkodowanym sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megge Tyylko narzekacie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.09, 17:08 Faktycznie kupa kasy na to poszła no ale czemu nie można się cieszyć, tylko wymyślać problemy ;]. Wiadomo, jak wy byście zarządzali pieniędzmi to by było cool, bosko i w ogóle super. Gdy ja szłam policjanci sobie stali i gó... robili ;]. Ludzie ulicami szli. Najbardziej żal mi tylko okolicy po tych tysiącach ludzi, tych trawników. Gdy czytam wasze komentarze jak się sprzeczacie to mam niezły ubaw ;) pozdrawiam gorąco ;D Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Powiedz to tym którzy wylądowałi w szpitalu. 05.06.09, 17:42 Myślisz że oni odpuszczą miastu? Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour Zazdrośnicy i biedacy z innych miast... 05.06.09, 17:30 ... łączcie się! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my moherowianie Re: Zazdrośnicy i biedacy z innych miast... IP: *.chello.pl 05.06.09, 18:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=96270784&a=96270784 POzdrówka od J.Nowaka,o.Rydzyka i naszej PO=PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 dziwne rzeczy fascynują was polaków 05.06.09, 17:37 pomysłodawcę zaś pewnie wyświetlacz taniego chińskiego radioodtwarzacza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDF Re: dziwne rzeczy fascynują was polaków IP: *.chello.pl 05.06.09, 17:47 A ty kto? Kultura wymaga abyś się przedstawił.Np >jestem karpacio z Kaliningradu i nie podoba mi się wrocławska fontanna< Het jy verstaan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glapa Re: dziwne rzeczy fascynują was polaków IP: *.toya.net.pl 06.06.09, 00:02 a ciebie debilu ? za mało masz intelektu żeby zrozumieć taki pokaz . Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Napisz co fascynuje was Białorusinów i przyswój 06.06.09, 00:14 sobie nieuku że Polak pisze się z dużej litery:) Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Nie należy potępiać w czambuł 05.06.09, 17:44 Ot - wypadek, który może się zawsze zdarzyć. Należy tylko wyciągnąć z tego wnioski na przyszłość. Ekipa medyczna przy imprezach zbiorowych powinna być na miejscu zawsze. To nie są wielkie koszty dla miasta - a będzie bezpieczniej. Pomimo tego "potknięcia" popieram takie inicjatywy władz Wrocka. Jutro będzie lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIGDAŁEK Re: Nie należy potępiać w czambuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 21:44 Jedynie oglądać pokazy w TV w okularach ochronnych bo odbiornik może też .. no wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teoretyk Ile kosztowała? IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 18:33 W Toruniu nam postawili "podobną" za 3 mln. Już była naprawiana. Straszny chłam tu mamy niestety. Także u nas tak na oko z tej całej kwoty z 2.5 mln się rozpłynęło, a fontanienka się wydaje kosztować max. 500 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Torunska fontanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 19:18 www.youtube.com/watch?v=d1hYfS6olgA&feature=related Fakt, że mniejsza i niezbyt zgodna z projektem. Miała obrazować ruch sfer niebieskich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hasz Re: Torunska fontanna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.09, 19:25 Jedyne podobieństwo obu fontann polega na tym że i tu i tu jest woda Odpowiedz Link Zgłoś
jonnek Re: Torunska fontanna 05.06.09, 19:37 Gość portalu: hasz napisał(a): > Jedyne podobieństwo obu fontann polega na tym że i tu i tu jest woda Taki już urok fontanny, że bez wody ani rusz ;-) Ale dodalbym, ze jeszcze światło i to różnokolorowe. poza tym woda leci z dołu do góry wyrzucana małymi dyszami, no i tych dysz jest sporo. Ach, jeszcze muzyka w obydwu przypadkach. No i tłum ludzi dookoła. W zasadzie podobieństw jest tyle, że Toruń mógłby domagac się odszkodowania za plagiat ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hasz Re: Torunska fontanna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.09, 19:57 poza tym woda > leci z dołu do góry wyrzucana małymi dyszami Nie tylko są też ruchome dysze oraz laserowe projekcje na tafli wody no i oczywiście kilkanaście razy większa skala. więc nie przesadzał bym z tym szukaniem podobieństw ;). A takich fontann jak ta toruńska jest we Wrocławiu kilka vide fontanna przy Magnolia park www.youtube.com/watch?v=kcJ6H5WX61M Nie piszę tego żeby jakiegoś flamea rozpalać Toruń to bardzo piękne miasto ale z tym porównywaniem obu fontann to lekkie przegięcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hasz Re: Torunska fontanna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.09, 04:28 > Ale dodalbym, ze jeszcze światło i to różnokolorowe. poza tym woda > leci z dołu do góry wyrzucana małymi dyszami, no i tych dysz jest > sporo. No i jeszcze jedno zapomniałem poza tym że na wrocławskiej fontannie pośród 300 dysz są gdzieniegdzie ruchome dysze zmieniające bieg strumienia wody to to są też stałe dysze "sikające" po skosie a nie w górę. No i zobaczyć animację głowę tygrysa na olbrzymiej tafli wody = Bezcenne ;). Polecam każdemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Breslauer Co to jest Hala Stulecia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 18:40 Wszystkie normalne gazety piszą tak, jak powinny - HALA LUDOWA, tylko ten Wyborczy gniot wymyśla ciągle Halę Stulecia, na pamiątkę bitwy, w której z rąk naszych zaborców zginęło 9 tys, Polaków, w tym m.in. książę Józef Poniatowski. Sawka, przenieś swoją redakcję na Breslauer Platz w Berlinie - będziesz tam czul sie jak wśród swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDF Re: Co to jest Hala Stulecia? IP: *.chello.pl 06.06.09, 12:07 Breslau,Breslau uber alles!, jak ja lubię wkurzać takich "wolskich" niudaczników.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Breslauer Re: Co to jest Hala Stulecia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 17:19 A czym niby ich wkurzasz? Swoim wieśniactwem. Wkurzasz rodziców, ale to ich problem, nie nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłum 05.06.09, 19:02 Szanowni redaktorzy! To nie fontanna wystrzeliła,a część ogni sztucznych! trochę logiki w wymyślaniu tytułów by się przydało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Fontanna wystrzeliła w niebo i niestety w tłu IP: *.chello.pl 05.06.09, 19:13 organizatorzy złamali ustawe o imprezach masowych! gdzie jest policja i prokuratura?? Odpowiedz Link Zgłoś