veneda1 15.06.09, 21:27 „Świat miejscem prawdy” to brzmi jak prowokacja. No chyba że organizatorzy/autorzy festiwalu wierzą we własny monopol na prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
herkson Re: świat miejscem prawdy 17.06.09, 12:56 Podaj więcej konkretów w wypowdzie. Ale poprzedzając ją powiem, że zawsze takie imprezy musza mieć chwytliwe hasło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veneda Re: świat miejscem prawdy IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 21.06.09, 23:28 Nie mogę podać więcej konkretów w wypowiedzi, bo ich nie ma. Zareagowałem na przewodnie hasło festiwalu „Świat miejscem prawdy” i to tyle. To hasło wydaje mi się strasznie pretensjonalne, nie mówiąc uzurpujące, bo tak rzucone, bez dalszych wyjaśnień, jest bez konkretnego znaczenia, a tylko brzmi jak pusty slogan. No bo czy sztuki pokazywane na tym festiwalu pokazują świat prawdy bardziej i lepiej niż sztuki innych festiwalach? Ja w to wątpię. I w ogóle jestem podejrzliwy to wszelkich sloganów, które zawierają słowo "prawda", a jeszcze gorzej jeżeli propagują, że mówią tylko prawdę. Trudno mi w te slogany uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś