Dodaj do ulubionych

Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym

30.06.09, 08:12
Czasami trzeba poświęcić dobro jednostki dla dobra ogółu. Mniejsze
zło trzeba wybrać.
Kiedy już woda sięgnie stojącej na kominie babie do brody, to, wobec
niemożności wzbicia się na miotle w przestworza, sama zajęczy o
pomoc.
Zalewajmy ją zatem!
Obserwuj wątek
    • Gość: grzdyl Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.magma-net.pl 30.06.09, 08:26
      a mi sie zdawalo, ze na terenach zalewowych nie mozna nic budowac, wiec jesli ktos cos tam postawil, to ze swiadomoscia konsekwencji...
      Zalewajmy ja zatem :]
      • brody Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 30.06.09, 08:30
        Obecnie to może nie można nic budować na terenach zalewowych, ale te
        domy powstały 30 lat temu (albo i więcej)
      • Gość: o!o Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 08:35
        pojęcie "terenu zalewowego" wydaje sie niezbyt uregulowane prawnie,
        stąd problemy... może trzeba pochylić się nad sprawą nie tylko
        wtedy, gdy idzie wielka woda - i w ramach programu "odra ileś tam"
        wybudowac nowe poldery - planowo, spokojnie, bez zaskoczeń.
        Chyba ktoś nie odrobił lekcji z lipca 1997!
        A z drugiej strony obowiązuje dziwna zasada "im gorzej tym lepiej":
        pismacy maja o czym pisać, jest afera, urzednicy pobiegają jak z
        pieprzem przez kilka dni, potem wręczą sobie premie i medale... bo
        gdyby robili to co do nich należy, nie byłoby szumu, jeszcze ktos
        pomyślałby że sa niepotrzebni...
    • nroht Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 30.06.09, 08:29
      Szlag mnie trafia jak coś takiego czytam. Z powodu jednej upartej baby taki cyrk
      się robi. Jeszcze ma pretensje, że nikt nie pomógł zrzucać bel ze słomą. To już
      jest szczyt! Poza tym mnóstwo ludzi ich czasu i energii jest zaangażowanych w
      nadskakiwanie rozkapryszonemu babsku, a w obecnej sytuacji pewnie byli bardziej
      potrzebni w innych miejscach.
      Aha, i z jakiej racji proponowano jej wykup gruntów?
      • Gość: gość Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.chello.pl 30.06.09, 08:53
        Kto wydał kiedyś decyzję o sprzedaży gruntu na terenie zalewowym powinien
        ponieść konsekwencję finansową związaną z przeniesieniem tej baby w inne
        miejsce.Nie może powtórzyć się sytuacja z Łan w 1997r przez upór kilku jednostek
        pół Wrocka zalało.Władze Wrocławia jesteście nieudolni i leniwi interesują was
        tylko zabawy i imprezy.Wstyd doprawdy że mamy takie władze.
        • Gość: Major Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 14:47
          Na szczęście nie mieszkam na terenach zagrożonych zalaniem.

Inaczej już dawno bym pewnie odsiadywał 20-letni wyrok za "wyrwanie chwasta".
    • wrobre Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 30.06.09, 08:33
      A kto i kiedy jej dał zezwolenie na osiedlenie się w polderze
      Bystrzycy ? W tej sytuacji pozostaje tylko zalewać mocniej aż sama
      wyjdzie.
      • ewa9717 Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 30.06.09, 08:35
        A jak to się dzieje, że prawo jest bezsilne wobec takich ludzi?
        • Gość: koloo Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: 217.149.246.* 10.07.09, 12:37
          pr4awo nie jest bezsilne!!!ludzie po prostu go nie znają kodeks
          cywilny sie klania) i tzw ludzkiej dobroci nie pozwola zalac
          biedbnej kobitki
      • Gość: clawz71 Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.09, 08:43
        A pomyślałeś o zakładnikach? Koni szkoda... Terrorystka #$%@&!
    • Gość: jezusek Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.fbx.proxad.net 30.06.09, 08:48
      dac babe pod kwiatkti co beda nawilzane przez powodz i spokoj
      • Gość: Doombringer Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 09:03
        Niezależnie od czasów w jakich powstał dom to jest teren zalewowy i skoro tam mieszka to wie jakie są konsekwencje. A na miejscu Służb zastanowiłbym sie co jest bardzie opłacalne. zalać kilka osiedli i wypałcać potem odszkodowania czy zaspokoić babę, dać jej odszkodowanie skoro taka wredna i zalac ja razem z końmi. Przykro mi ale taki typ terroryzmu do mnie nie przemawia. Konie nie są winne ale zapłacą za bezmyślność starej baby. Problem przedstawię prościej. W wierzowcu panuje pożar. jedna baba upiera sie, że nie wyjdzie bez swoich kotów i nikt nie zaproponował jej mieszkania zastępszego. podczas rozmów z nią i prób uratowania jej zycie ginie 1000 innych osób bo strażacy żeby dostać sie do tego tysiaca musza prebić się przez jej mieszkanie bo inna droga jest odcięta.
        Moja propozycja. Jeśli urzedy są bezsilne to zalejcie osiedla we wrocławiu, podajcie oficjalną przyczynę i niech ludzie z tych osiegli domagają sie odszkodowania od tej baby. Mam nadzieje, że ma na tyle kasy żeby opłacić tych ludzi, któży przez jej brak wyobraźni zostaną zalani.
        200 000 zł odszkodowania od łebka i babka do końca swojego krótkiego życia będzie płaciś tym, którzy ucierpieli żeby jej cenne mieszkanie i koniki zostały ponad wodą.
        • Gość: kola patolik Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: 80.54.202.* 30.06.09, 10:13
          "Paniom" można oskarżyć za znęcanie sie nad zwierzętami i świadome narażenie ich
          na utopienie, ale czy znajdzie sie chętny by ją zaspokoić ja proponuje mój
          szanowny przedmówca, to nie wiem, ale może o to tu chodzi...;}
    • hela_z_gazowni Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 30.06.09, 08:52
      Srał pies babę, pies jej mordę lizał. Jak głupia to niech płynie razem ze swoim
      synem i gospodarstwem. Głupota ludzka nie zna granic tylko koni i innych
      zwierząt szkoda. One nie mają opcji ewakuacji.
      Ciekawe czy ochrona zwierząt nie powinna się tym zająć, przecież zmoknięte i
      wystraszone konie powinny być odebrane, a baba powinna zostać skazana za
      znęcanie się nad nimi. Z Mietkowa powinno być spuszczane tyle wody ile wpływa,
      bo nie wiadomo co dziać się będzie za tydzień z pogodą.
      • 2_mirabelka40 Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 30.06.09, 14:45
        Nie wierzę w to co przeczytałam.Przechodziłam z psem przez ulicę
        w niedozwolonym miejscu i o mało nie dostałam mandatu za to, że psa narażam na
        niebezpieczeństwo ( nie mam pretensji). A tutaj gromada zwierząt jest narażona
        na niebezpieczeństwo i na dodatek ośrodek nie powinien istnieć w tamtym miejscu.
        To gdzie jest prawo.
    • monster1972 to proste jest:-) zalać tępą torbę po dach... 30.06.09, 09:06
      i w końcu zrozumie:)

• Gość: Dora Konie siłą ewakuować a babsztyla zalać!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 09:11
      Ona jest nienormalna!! Ta baba na mózg upadła!! Założę się że blondynka!! Chce
      potopić własne konie!! A potem pewnie będzie ryczeć, że jej nikt pomóc nie
      chciał, że dorobek życia straciła!! I odszkodowanie weźmie!!

Konie siłą babsztylowi odebrać i wywieźć w bezpiecznie miejsce.
      A ją zalać aż po dach!!
    • Gość: gosc jak jest głupia to trudno IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.09, 09:14
      Wie przecież dobrze, gdzie mieszka. Skoro nie zdecydowała się wyprowadzić, to
      teraz musi liczyć się z konsekwencjami.
    • Gość: miras Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.09, 09:14
      dostała za darmo słomę dla koni i jeszcze miała pretensje, że nikt nie chciał jej pomóc w zrzucaniu jej...
      masakra, skąd się takie jednostki biorą...
    • tentutaj Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 30.06.09, 09:18
      A sprowadzenie zagrożenia nie jest karalne?. Coś mi się wydaje, że od kilku
      lat nikt nie szuka rozwiązań tylko wytłumaczenia do nic nie robienia. PO
      wiecznie żywa.
      • Gość: Michał Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.e-wro.net.pl 30.06.09, 09:57
        Aż dziw, że PiS nie potrafił takiej prostej sprawy załatwić. Jak widać
        ważniejsze sprawy zaprzątały główki działaczy. A wcześniej inni tez coś
        słabo działali.
      • Gość: kaziu A mnie się zdawało że to Polska 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:52
        A ja myślałem, że tym miastem nieudolnie rządzą popaprańcy z Polska
        21 razem z PiS-Bis a nie PO - coś ci się chyba pobełtało...
        • Gość: Rokosz Re: A mnie się zdawało że to Polska 21 IP: *.chello.pl 01.07.09, 00:26
          Gościu kaziu, najpierw poznaj kompetencje różnych organów państwa, a dopiero
          potem udawaj, że myślisz. Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej we Wrocławiu
          zawsze podlegał i podlega Rządowi
      • guru133 Do spółki z PiSem i resztą kiedyś rządzącej 10.07.09, 14:53
        hołoty.
    • garym Stadnina 30.06.09, 10:09
      Pani właścicielka nie chce się wyprowadzić, bo czuje się dziedziczką na
      wschodnim brzegu Bystrzycy, przeganiając stamtąd obcych i łamiąc przy tym Prawo
      Wodne:

Prawo wodne.
      (Dz. U. Nr 115, poz. 1229)

Art. 27.
      1. Zabrania się grodzenia nieruchomości przyległych do powierzchniowych wód
      publicznych w odległości mniejszej niż 1,5 m od linii brzegu, a także
      zakazywania lub uniemożliwiania przechodzenia przez ten obszar.
    • bldc Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 30.06.09, 10:10
      Skoro nie chce się ewakuować i z tego powodu mają mniej wody spuszczać to OK.
      Poczekać, a jak zaleje inne osiedla to obciążyć babę kosztami ewakuacji i
      wszelkimi stratami które jej decyzja spowodowała.
    • xvart cała wina leży po stronie Centrum Zarządzania 30.06.09, 11:05
      Kryzysowego.
      Gdyby właściciele tego gospodarstwa po 1997 roku zostali obciążeni
      spowodowanymi przez siebie kosztami powodzi - ich gospodarstwo teraz
      miałoby nowego właściciela i nie byłoby problemu.
      Dodatkowo istnieją w Polsce przepisy o stanie wyższej konieczności.
      Można zwierzęta ewakuować nawet bez zgody właściciela, a potem
      gospodarstow zalać. I tyle.
      Jak ludzie chcą w nim zostać - droga wolna. A raczej płynna ;)
    • Gość: akuna-kotka Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.ask4.pl 30.06.09, 11:08
      Upór jednego człowieka... spowodował w 1997r zalanie 3/4 miasta Wrocławia
      zamiast 5 domów. A dzisiaj tereny zalewowe są dużo tańsze więc miasto chętnie
      wysprzedaje je developerom pod budowę nowych osiedli mieszkaniowych. Normalnie
      PARANOJA !!!!!
    • Gość: artek taaa, grunt to znaleźć kozła ofiarnego ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:11
      .. a forumowe stado hien rzuci się zaraz na niego (na nią) z ochoczym ujadaniem!
      • Gość: tyle w temacie Re: taaa, grunt to znaleźć kozła ofiarnego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:22
        Debilku, ale po co ujadasz. Wystarczy że zaleją babę po cichu i bez
        hałasu i nie będzie problemu. Ciekawe czy jak sprawa wyjdzie na jaw
        to takie młotki jak ty będą ją brać w obronę.
        • Gość: artek Re: taaa, grunt to znaleźć kozła ofiarnego ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:35
          Gość portalu: tyle w temacie napisał(a):
          > Debilku, ale po co ujadasz.

o proszę, uderz w stół a kolejna hiena się odezwie!
          rzygać mi się chce gdy czytam te wasze bluzgi ...
      • nroht Re: taaa, grunt to znaleźć kozła ofiarnego ... 30.06.09, 12:04
        no ok masz widać jakieś kontr argumenty tylko zapomniałeś jej przedstawić poza,
        właśnie, ujadaniem :)
        • Gość: lobo Re: taaa, grunt to znaleźć kozła ofiarnego ... IP: 80.54.192.* 30.06.09, 12:17
          w tej chwili to juz raczej nie ma co sie zastanawiac i wybrac mniejsze zlo. Ale
          pewnie gdyby byly zbudowane odpowiednie waly to mozna by bylo spuszczac wieksze
          ilosci wody ze zbiornikow. Ktos dal tylka i teraz najlepiej zalane dzielnice
          zwalic na wlascicielow gospodarstwa. Jak widac po wpisach, sprawdza sie to
          dobrze. Piekna propaganda, jakbym kroniki telewizyjne w PRLu ogladal, tam tez
          zawsze ladnie pokazywali kto jest wszystkiemu winien.
          • nroht Re: taaa, grunt to znaleźć kozła ofiarnego ... 30.06.09, 12:20
            Stary, masz trochę racji, ale teraz nie ma czasu na budowanie wałów czyż nie?
            • Gość: rydzyk fizyk Re: taaa, grunt to znaleźć kozła ofiarnego ... IP: *.ch.pwr.wroc.pl 30.06.09, 12:26
              Jak nie ma czasu, to trzeba będzie zapłacić tej pani trochę więcej...
              • nroht Re: taaa, grunt to znaleźć kozła ofiarnego ... 30.06.09, 12:34
                Trudno, ale czas przestać się z nią certolić. Zalać po dach i ratować miasto bo
                wtedy koszty mogą wszystkich zaskoczyć.
                • Gość: rydzyk fizyk Re: taaa, grunt to znaleźć kozła ofiarnego ... IP: *.ch.pwr.wroc.pl 30.06.09, 12:47
                  No to czemu wszyscy zamiast jej zapłacić, grożą morderstwem?

AA, zapomniałem, Szanowni Forumowicze to katolicy :-)
                  • nroht Re: taaa, grunt to znaleźć kozła ofiarnego ... 30.06.09, 12:57
                    wszyscy?? morderstwem?? chyba różne fora czytamy :)
            • Gość: lobo Re: taaa, grunt to znaleźć kozła ofiarnego ... IP: 80.54.192.* 30.06.09, 12:45
              to tez napisalem w pierwszym zdaniu ;)
              te waly trzeba bylo robic od 97 roku. No, a teraz ktos skrobnal glupi artykul,
              wszyscy jada po babce, a kolesie ktorzy powinni beknac za to co sie dzieje za
              chwile beda sobie premie przyznawac za dobrze wykonana robote.
              • nroht Re: taaa, grunt to znaleźć kozła ofiarnego ... 30.06.09, 13:04
                artykuł głupi, nie głupi. Opisuje obecną sytuację. Wałów nie ma i nie będzie, a
                troszcząc się o babkę, która (być może to zabarwienie nadane przez autora)
                jeszcze fochy strzela, można narobić dużeeego bigosu.
          • Gość: M Re: taaa, grunt to znaleźć kozła ofiarnego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 21:03
            Czy ty nie rozumiesz prostaku, że te tereny są przeznaczone pod ewentualne
            zalanie i nie da się ich odgrodzić wałami? Tej k... proponowali przeprowadzkę,
            wykup gruntów, ale babsztyl cały czas się stawia.

Na miejscu włodarzy miasta, w obliczu powodzi zawiózł bym do niej mieszkańców
            zalanych terenów. Oni by już z nią zrobili porządek.

Oszczędź sobie i nam czasu i nie wypowiadaj się na tematy, o których
            najwyraźniej nie masz najmniejszego pojęcia.
    • zgrozazgroza Upór jednego- niekompetencja drugiego 30.06.09, 11:19
      A co pan dyrektor Stefan Bartosiewicz zrobił w tej sprawie od 1997 roku? Zdaje
      się, że w tym okresie zasłynął jedynie wycięciem na wale Odry ponad 100 dębów,
      bo przeszkadzały w transporcie wrót do śluzy.
      • gh83 Re: Upór jednego- niekompetencja drugiego 30.06.09, 11:29

> A co pan dyrektor Stefan Bartosiewicz zrobił w tej sprawie od 1997 roku? Zdaje
        > się, że w tym okresie zasłynął jedynie wycięciem na wale Odry ponad 100 dębów,
        > bo przeszkadzały w transporcie wrót do śluzy.

Ponad 100? Bez kozery powiem pińcset.

http://www.drzewapolski.pl/News/deby_Bartoszowice.html
        • zgrozazgroza Re: Bez kozery 30.06.09, 14:06
          Faktycznie: stuletnich ale nie 100. Tak czy owak prokuratura nawet nie wszczęła
          postępowania a dyrektor po krótkim urlopie znowu jest na swoim stanowisku i
          teraz z poświęceniem może ratować miasto przed powodzią.
    • gh83 Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 30.06.09, 11:26
      Niech mi pan Stefan Bartosiewicz jeszcze raz nakreśli sprawę, bo ja go szczerze
      nie rozumiem. Zdaje mi się, że jego zadaniem jest m.in. ochrona miasta przed
      powodzią, z wykorzystaniem terenów zalewowych. Czy ktoś się na tych terenach
      wybudował czy nie, to już nie go problem. Jego problemem będzie, jeśli woda
      wedrze się do miasta w wyniku niewywiązania się ze swoich obowiązków.
      • Gość: gosc Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.dhcp.insightbb.com 30.06.09, 15:01
        To proste, zalac pana B., a potem niech on skazy osobe, ktora wydal mu
        pozwolenie na budowe w tym miescu.

Pozdrawiam
    • krasowy28 Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 30.06.09, 11:47
      Należy wybrać mniejsze zło. Zalanie jednego gospodarstwa jest
      mniejszym złem od zalania kilku miejscowości, czy dzielnic miasta.
      Jak baba się upiera ze się nie ewakuuje to olać ją i spuścić tę wodę.
      • Gość: eva Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.06.09, 12:27
        Nie przyszło Wam do głowy, że ta kobieta ma jakieś układziki? Bo gdyby chodziło o zwykłego, szarego mieszkańca, to już dawno byłby zalany po dach i nikt by go o nic nie pytał. A swoją drogą, czy ta kobieta ma jakieś sumienie? Brać na swoją odpowiedzialność los tylu ludzi!! I tylko koni żal.
        • Gość: eva Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.06.09, 12:36
          Jest jeszcze inna opcja: Ktoś chce uniknąć odpowiedzialnosci za zalane osiedla i całą winą obciążyć tą "upartą kobietę".
          • Gość: EDI Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.09, 13:03
            opcja prosta teren zalewowy zaproponować przeniesienie w inne miejsce odmowa
            zatem zna pani ryzyko swojego uporu brak odszkodowania po zalaniu i cześć pieśni
            w piz.u spuścić wodę wysłać tylko ekipę ratunkową zaleje babsztyla po dach
            ściągną ją z komina a już po wszystkim niech się martwi co dalej... A tak to
            tylko kombinuje jak by tu na powodzi zarobić...
    • Gość: paparazzi Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: 195.205.44.* 30.06.09, 13:13
      A nie przyszło Wam wszystkim do głowy, że powinniście tej Pani
      podziękować. Dzięki niej upusty ze zbiornika w Mietkowie są na tyle
      małe, że nie zalewają większej ilości gospodarstw i domów. Przecież
      RZGW właśnie o to chodzi, żeby móc spuszczać naraz większe ilości
      wody. Dzięki niej zarządzający zbiornikiem muszą działać z większym
      wyprzedzeniem i spuszczać wodę szybciej nie kumulując fali. Z
      myśleniem u nich nietęgo i upust wody rozpoczęto w czwartek, czyli
      ok. tydzień po rozpoczęciu ulewnych deszczy. Pomyślcie co by się
      stało, gdyby upust rozpoczął się teraz.
      • nroht Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 30.06.09, 13:26
        No tak, tylko rzecz w tym, że większy spust wytopiłby babce zwierzęta, a ją samą
        kompletnie odciął od świata co samo w sobie stanowiłoby dla niej poważne
        zagrożenie. Spust wody w tempie uniemożliwiającym jej życie nie oznacza
        zatopienia części Wrocławia. To właśnie fakt, że spust trzeba ograniczać ze
        względu na nią może spowodować, przy przedłużających się problemach pogodowych,
        przepełnienie zbiornika i w konsekwencji masakrę kiedy konieczne będzie awaryjne
        opróżnianie.
      • Gość: Gorol Cały artykuł o kant d.. rozbić ! IP: *.users.zlotniki.pl 30.06.09, 13:35
        Szanowni Państwo !
        Znam problem z innej strony niż tylko artykułu.
        Obarczanie winą za zalanie Leśnicy w 97 tej kobiety to PARANOJA!
        Nie znam powodów jej uporu, ale nigdy nikt nikogo nie zmuszał do
        ewakuacji. nie chce-nie musi. Dziennikarz nie wykazał się
        zgłębieniem problemu. Czy ktoś z oficjalnych władz może potwierdzić
        teze,że to przez 1 czy 2 gospodarstwa ograniczają spust wody z
        Mietkowa ?NIE!!A nawiasem mówiąc po to budowano zbiornik aby
        zatrzymywać nadmiar wody w takich sytuacjach. Gdyby puszczać tyle
        wody co wpływa to po co ten zbiornik ?
        • nroht Re: Cały artykuł o kant d.. rozbić ! 30.06.09, 13:38
          zbiornik nie jest z gumy.
          • Gość: gorol Re: Cały artykuł o kant d.. rozbić ! IP: *.users.zlotniki.pl 30.06.09, 13:50
            co ma piernik do wiatraka? pisałem o artykule i nierzetelnym
            potraktowaniu tematu. roi się w nim od przypuszczeń i domysłów a
            brak w nim FAKTÓW ! Mieszkam na Promenadzie i nikt tu nie był żadna
            straż czy policja !!!!!
            • nroht Re: Cały artykuł o kant d.. rozbić ! 30.06.09, 14:14
              Gość portalu: Gorol napisał(a):

> (...)A nawiasem mówiąc po to budowano zbiornik aby
              > zatrzymywać nadmiar wody w takich sytuacjach. Gdyby puszczać tyle
              > wody co wpływa to po co ten zbiornik ?

Czyżbyś nie pamiętał o czym piszesz?
            • Gość: pin Re: Cały artykuł o kant d.. rozbić ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 08:34
              Straż i policja były i ostrzegały, ale mieszkańców tych domów, którym groziło
              podtopienie (trzech)
        • Gość: M Re: Cały artykuł o kant d.. rozbić ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 21:06
          Człowieku kpisz czy o drogę pytasz? W/g ciebie zbiornik retencyjny to czarna
          dziura, która pochłonie nieskończoną ilość wody? W pewnym momencie trzeba
          dokonać zrzutu wody....
    • baca63 Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 30.06.09, 14:31
      W Mietkowie to chyba specjalnie zbierają wodę aby później były kontrolowane zrzuty i niekontrolowane podtopienia.
      • Gość: astra Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.wroclaw.mm.pl 30.06.09, 16:54
        baca63 napisał:

> W Mietkowie to chyba specjalnie zbierają wodę aby później były kontrolowane zrz
        > uty i niekontrolowane podtopienia.

Jakby Ci to wytlumaczyc.... Zbiornik jest po to zeby zbierac wode.
        A zrzuty sa konieczny przy przedluzajacym sie zalamaniu pogody. Nie ma w tym
        zadnej magii ani nic tak trudnego zeby idiota nie zalapal wiec wierze ze i Tobie
        sie uda.
        • Gość: halorobert Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 21:18
          Zrzut na Nowy Targ trwa więcej niż 10 lat.
          Bin Laden może Panom wybuduje parking.
          Taki po wieżę, a ona jest symbolem.
          Nie wstyd wam? Z takimi z wieży oczywiście.
          • b_szesnascie Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 01.07.09, 00:13
            Kozanów powinni zalać, jest na terenie zalewowym i nikt nie powinien
            z Kozanowa mieć pretensji. ZALAĆ KOZANÓW!!!
            • b_szesnascie Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 01.07.09, 00:19
              Powinni jeszcze zalać dworzec PKP bo to nieudacza firma
              pochłaniająca kupe kasy z naszych podatków i tak jest jednym wielkim
              szambem i jeszcze trochę wody z Mietkowa puścić do nowej, drogiej
              bardzo Wrocławowi potrzebnej FONTANNY, przecież fontanny powinny
              mieć wodę, a w Mietkowie się przelewa.
              • b_szesnascie Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 01.07.09, 00:38
                Artykuł pewnie napisany na zamówienie nieudacznych urzędasów, którzy
                przez ostatnie 12 lat nic nie zrobili aby zabezpieczyć miasto przed
                powodziami, to teraz mają kozła ofiarnego w postaci starszej Pani na
                którą można z rzucić odpowiedzialność za ewentualne podtopienia. A
                gdzie państwowe pieniądze (tzn. podatników) za które można było
                przez ostatnie 12 lat zabezpieczyć miasto - popłynęły do Watykanu,
                to i może wodę z Mietkowa też tam skierować.
                • b_szesnascie Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 01.07.09, 00:48
                  d.polskatimes.pl/k/r/13/c9/9f/484f9c1d1a78f_k2.jpg , piękny
                  uśmiech pani Magdo, pewnie premia będzie za artykuł z jadem, mam
                  nadzieje, że nikt nie postanowi zatopić pani zacisza domowego
                  którego dorobi sie pani na takich artykułach.
    • czarnymak Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 01.07.09, 07:35
      dla dobra ogółu - ZALAĆ!!
    • Gość: Smazalnia Story membrum wielbiciel leninizmu IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.09, 08:36
      Autor: membrum_virile 30.06.09,
      Czasami trzeba poświęcić dobro jednostki dla dobra ogółu. Mniejsze
      zło trzeba wybrać.
      Kiedy już woda sięgnie stojącej na kominie babie do brody, to, wobec
      niemożności wzbicia się na miotle w przestworza, sama zajęczy o
      pomoc.
      Zalewajmy ją zatem!

---

zapewne dziadek twoj, sluzacy w GRU wyznawal te doktryne zgodna z
      nauczaniem leninowskim!
      • Gość: marxus leninus Re: membrum wielbiciel leninizmu IP: 62.134.205.* 01.07.09, 09:48
        Ta doktryna, nieuku, pochodzi jeszcze z prawa Rzymu.
    • Gość: Wroclawianka Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: 80.50.36.* 01.07.09, 10:04
      Ja baby nie oskarżam, ale szczerze mówiąc boję się, że powtórzy się sytuacja z
      97, kiedy to zamiast skierować wodę z Odry na parę chałup w Łanach zalano pół
      miasta. Ktoś w Łanach miał długie ręce i szerokie plecy, bo kilku chłopów z
      widłami, to by saperzy przegonili.
      Wy się nie boicie, że jeśli fala na Bystrzycy będzie większa, to zaleje nie
      tylko Leśnicę, Jarnołtów i Marszowice, ale też np. Nowy Dwór czy Pilczyce? Bo ja
      się boję, że przez niezaradność urzędasów mój dom znów zaleje Odra
      • garym Re: Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym 01.07.09, 10:19
        Gość portalu: Wroclawianka napisał(a):

> Wy się nie boicie, że jeśli fala na Bystrzycy będzie większa, to zaleje nie
        > tylko Leśnicę, Jarnołtów i Marszowice, ale też np. Nowy Dwór czy Pilczyce? Bo j
        > a
        > się boję, że przez niezaradność urzędasów mój dom znów zaleje Odra

Ale w jaki sposób ND i Pilczyce. Woda z Bystrzycy wpadnie do Odry, popłynie pod
        prąd do Pilczy, a potem jeszcze wpłynie do Ślęzy i zaleje ND?
        Owszem jest możliwa cofka, czyli sytuacja gdy woda w rzece płynie pod prąd, ale
        to wtedy gdy zbiornik lub rzeka wywołujący cofkę, jest znacznie większy niż
        rzeka z cofką. Tak było na Ślęzy w 1997 gdy woda z Odry pompowana była do Ślęzy,
        a ta wylewała na osiedla.
    • Gość: wojtek Nie chce się ewakuować, więc zagraża innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 06:38
      Łatwo ciskać gromy na kobietę i dysponować jej mieniem po
      tendencyjnym artykule,trochę empati proszę!!Doświadczenie życiowe mi
      mówi że urzędnicy zaniedbali sprawę i teraz na babę zrzucają
      winę.Gdyby mieli w tym własny interes to sprawa by już dawno była
      załatwiona,a tak przypomnieli sobie gdy woda u progu,znależli sobie
      kozła ofiarnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka