Dodaj do ulubionych

Szmajdziński. Co o nim sądzicie?

24.12.03, 04:07
Wiem, że jest już późna pora ale nie mogę wytrzymać wypowiedzi tego typa. Akurat teraz w TV 4. Uważam, że wpakował nas w cały ten Irak i jego _okupację_.
Jednocześnie jako członek rządu przewalił obwodnicę autostradową. Aż mnie ściska, że ostatnio głosowałem na SLD. Ale w następnych wyborach tego błędu już nie zrobię.
Obserwuj wątek
    • sapere Re: Szmajdziński. Co o nim sądzicie? 24.12.03, 09:12
      >Wiem, że jest już późna pora ale nie mogę wytrzymać wypowiedzi tego typa.
      Akurat teraz w TV 4. Uważam, że wpakował nas w cały ten Irak i jego _okupację_.
      > Jednocześnie jako członek rządu przewalił obwodnicę autostradową. Aż mnie
      ścisk
      > a, że ostatnio głosowałem na SLD. Ale w następnych wyborach tego błędu już
      nie
      > zrobię.

Drogi wroc1! Zgadzam się z Tobą w zasadniczej kwestii: "nie mogę wytrzymać
      (...) tego typa". Od siebie dodam jeszcze: i wszystkich jego SLD-owskich
      kolegów. Cieszę się, że w następnych nie zagłosujesz na nich, ale - na Boga! -
      nie przesuń swoich preferencji na Talibów z LPRu lub neobolszewików z
      Samoobrony! Proponuję lekkie przesunięcie w kierunku centroprawicy. Pozdrawiam
      i życzę radosnych świąt. S
      Drogi wroc1
      • Gość: Rafis Re: Szmajdziński. Co o nim sądzicie? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 24.12.03, 12:25
        Jak dla mnie ten koleś jest jednym z nielicznych nieumoczonych z całej tej
        bandy :)
        • Gość: justicje Re: Szmajdziński. Co o nim sądzicie? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.03, 09:21
          Nie wierzę !
          A sprawa pożyczki, o której było głośno ?
          Nie chciał się przyznać, od kogo ja dostał.
          Gdyby była "przydzielona" uczciwie, to nie byłoby takiego zamętu wokół problemu.

Fama niesie, że pożyczkodawcą był biznesmen-polityk z Wrocławia, o zgodnej
          orientacji politycznej...
    • docg Towarzysz Szmajdziński 24.12.03, 12:28
      Towarzysza Szmajdzińskiego poznałem w roku 1987, kiedy ja byłem w wojsku, a on
      jako działacz organizacji młodzieżowej (albo już PZPR - nie pamiętam)
      przyjechał do nas żeby wygłosić pogadankę propagandową. Z tego całego
      bolszewickiego bełkotu zapamiętałem tylko tyle, że Polska nie musi się martwić
      o zadłużenie zagraniczne, bo to jest problem nie nasz, ale tych, którzy nam
      pożyczyli. Z chęcią wysłuchałbym jeszcze raz pogadanki tow. Szmajdzińskiego,
      ale obawiam się, że on tych kartek już nikomu nie pokaże :-))
      pozdrawiam
    • Gość: Freiarbeiter Re: Szmajdziński. Co o nim sądzicie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.12.03, 19:21
      Po panu ministrze Janku Parysie w MON-ie powstała wielka dziura. To jest
      niestety smutny fakt. Brak też pana Radka Sikorskiego. I dlatego mamy pełno
      talibów w Klewkach.
      • Gość: Obserwator Chciałbym, żeby po Parysie została... IP: 212.127.66.* 26.12.03, 15:29
        Gość portalu: Freiarbeiter napisał(a):
        > Po panu ministrze Janku Parysie w MON-ie powstała wielka dziura.
        [...]

Chciałbym, żeby Parysie została wielka dziura...i nic więcej,
        nie tylko w MON-ie. On już się dorobił (na odszkodowaniach za III Rzeszę).

A towarzysz Szmaja jest rasowym przykładem typowego PRL-owskiego karierowicza
        (ZSMP,PZPR), więc co tu więcej pisać....
    • Gość: stefano Re: Szmajdziński. Co o nim sądzicie? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 17:18
      Pana Szmajdzinskiego spotykam kazdego roku podczas wakacji , plywamy obok
      siebie , grywamy na sasiednich kortach . On poprostu taki juz jest , to tak
      jakby osla chwalic za duze uszy .
      To czlowiek grupy , ktora psula i psuje Polske , a ze nie wychylal sie zabardzo
      to i dobrze , kazdy z nich w SLD ma szanse cos poprawic . Jak dotad wszystkie
      zmarnowali i mysle , ze tak bedzie nadal .
      Czy ich wybierac ? Dla przekory lub z zemsty na tesciowej .
      • alias11 Re: Szmajdziński. Co o nim sądzicie? 26.12.03, 20:48
        Absolwent AE i przez pare lat przewodniczacy Rady Uczelnianej SZSP na tej
        szczytnej uczelni. Pozniej o dziwo nie poszedl po linii SZSP, lecz "wstapil"
        do ZSMP i byl tam "vice" przez ladnych kilka lat. To on sciagnal do ZSMP
        Nawrata i paru innych kolesi z AE.

Okropny bufon i od zarania dziejow etatowy dzialacz - aparatszczyk. Nie
        potrafi funkcjonowac bez ukladow - taka konstrukcja. W sumie to dosyc mroczna
        postac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka