Dodaj do ulubionych

Płacę i nie mam prawa wymagać

28.07.09, 12:53
Od kiedy podpisałem nową umowę z Vectrą cały czas mam problemy. Telewizja= zakłócenia, lub całkowity brak sygnału. Internet spowolniony, lub brak dostępu. Wczoraj to już był horror!! Nie ma bezpośredniego z nimi kontaktu, trzeba dzwonić do Gdyni, a tam "nic nie wiedzą". Jestem uziemiony na 18 miesięcy, bo na taki okres mam umowę. Dodam jeszcze, że dziwi mnie, że przy przedłużaniu umowy musiałem zapłacić 49 zł za aktywację??? Jak to jest u innych dostawców?
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Re: Płacę i nie mam prawa wymagać 28.07.09, 15:03
      Wypowiedz umowę i tyle. Masz podstaw o ile to co piszesz, jest prawdą.
      • tomek854 Re: Płacę i nie mam prawa wymagać 28.07.09, 17:18
        Jak to gó...ana firma to i tak będą Cię nachodzić. Ja miałem podstawy do
        odstąpienia od umowy kiedy miałem internet z Generacji (ciągłe problemy
        techniczne + chamskie zachowanie właściciela firmy argumentującego (kłamliwie)
        "nikt inny nie narzeka"). Napisałem pismo zgodnie z kodeksem cywilnym że z
        powodu nie spełnienia przez nich ich części umowy (czy jakoś tak, już nie
        pamiętam) uważam, że została ona rozwiązana z ich winy, podpis, wysłanie
        poleconym i zakończenie korzystania z ich usług.

Wysyłali mi listy z "pogróżkami" jeszcze przez długi czas, a, co najbardziej
        mnie rozbawiło, w kilka miesięcy po tym, jak ich roszczenie by się przedawniło,
        gdyby było zasadne, sprzedali mój dług do firmy windykacyjnej, która jednak
        chyba się poddała, bo potem znowu dostawałem makulaturę bezpośrednio od Generacji.

Niemniej jednak: jeśli masz podstawy, napisz wyraźnie na jakiej podstawie
        rezygunjesz z usług, wyraźnie zaznaczając że jest to z ich winy i cześć jak
        czapka. Niech się pienią.
    • Gość: taka prawda Re: Płacę i nie mam prawa wymagać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 17:24
      Ja już dawno wyleczyłem się z wszelakich kablówek czy to
      internetowych czy to TV. Internet tylko ADSL, a TV z satelity.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka