Dodaj do ulubionych

Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych

• krusnik02 Re: Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych 30.05.07, 09:41
      Dzięki temu, ze tego nie zrobili ten pajac nie siądzie długo za kółkiem. Gdyby
      zatrzymali go za pierwsze wykroczenie dostałby mandat i pojechałby dalej.
    • Gość: lukas Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 10:22
      A tym policjantom ktorzy go zatrzymali powinno sie odebrac odznaki. 12 km zajelo
      im zatrzymanie autobusu... Przeciez to smieszne, niedorzeczne, i tak jak napisal
      poprzednik jak mozna narazac zdrowie i zycie innych uczestnikow ruchu drogowego.
      A prawda jest taka ze za kim policja by nie jechala kilkadziesiat km to i tak
      punkty uzbiera.... Niech zaczna wreszcie pracowac w Policji ludzie zdrowo
      myslacy a nie przejawiajacy w swym zachowaniu przejawy debilstwa!!
    • zbyszko045 60 punktów karnych każdy to może mieć 30.05.07, 10:41
      nalicznie punktów to jedna sprawa a druga to dlaczego czekano aż 12 km i filmowano te wykroczenia.Przeciez można było dac znac z tylu światłami że popelnil przekroczenie pierwsze i napewno by zwolnil i jechal w zgodzie z przepisami.Uważam to za naginanie prawa do popisania sie przez policjantów takimi wynikami kontroli. Z g r o z a co potrafia zrobic Ci panowie z drogowki dla wykazania sie przed skarbówka z wykonania "planu' sciagania haraczu i przelożonym z "efektywności".Ostatnio zostałem ukarany mandatem 150 zł i 9 pkt.za zawrócenie na pustej drodze /w obu kierunkach/ bowiem dalej byla zamknięta.Policjanci mówili że dali by więcej punktów tak żeby zabraklo nawet całego limitu i odebrali prawo jazdy.Zaczęli liczyć ile pkt. i za co i tak wyszlo jakieś 40 pkt.Uważam to za łamanie prawa w państwie prawa.A tak na marginesie przy takim szastaniu punktami należałoby zwiększyć limit punktów do jakiś realnych granic.
      • koczisss Re: 60 punktów karnych każdy to może mieć 30.05.07, 10:51
        Nie było tak podwójnej ciągłej?
    • Gość: eeter Re: Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych IP: *.autocom.pl 30.05.07, 10:47
      bo sami mogliby spowodowac zagrożenie na drodze pościgiem
    • Gość: Tubylec Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych IP: 64.236.188.* 30.05.07, 11:03
      Ciekawe dlaczego nie zatrzymali go po pierwszym przewinieniu ??? Czy Policjanci
      otrzymują premie od wydanych mandatów i punktów karnych ???
      Czy GAZETA może to sprawdzić w końcu, to nie jest pierwszy taki przypadek.

Ciekawe dlaczego nie zatrzymali tego goscia po pierwszym wykroczeniu ?!!! Wiózł
      40 osób i wyprzedzał na skrzyżowaniach, narazał zycie pasazerów i innych
      uczestników ruchu a Policja nabijała sobie licznik. Nieodpowiedzialni kretyni.
      Kierowca też.
    • Gość: terencjusz Re: Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych IP: *.uwm.edu.pl 30.05.07, 11:07
      A to znacie:
      PAnie doktorze z moją żoną jest coś nie tak, nie chce się parzyć.
      A czy ona nie jest z Elbląga?
      A czemu?
      Bo moja żona jest z ELbląga.
      Uuuuu
      • Gość: MIŁA Re: Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych IP: *.ztpnet.pl 30.05.07, 11:15
        Zgadzam się z pierwszym postem. Za całe zło, przestepczość, przekraczanie
        przepisów przez kierowców i 100000000000 innych złych rzeczy odpowiedzialna jest
        POLICJA!!!!To dranie. A tak naprawdę to ty się lecz!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Pan_Mikołaj Re: Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych IP: 195.47.201.* 30.05.07, 12:23
        Ja pierdykam.
        TO tak jak moja samica nosorożca :P

• monster1972 gliniarze do nagany a nawet wywalenia z pracy! 30.05.07, 11:33
      przecież ten kmiot mogł kogoś zabić!

a oni sobie spokojnie film nagrywali, podczas gdy jakis matoł naruszał kolejne
      przepisy

rzeczywiscie, do policji trafiają coraz gorsze odpady atomowe

w zyciu bym na to nie pozwolił, mając koguta na dachu i lizak

ehh

• Gość: Bodek Re: gliniarze do nagany a nawet wywalenia z pracy IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.05.07, 14:00
        Dokładnie, jestem tego samego zdania. Gdyby kogoś "driver" zabił byliby
        współodpowiedzialni. Może chcą Spilberga zastąpić? To niech jadą do hollyłodu.
    • Gość: zenobia tlumacze IP: *.145.udn.pl 30.05.07, 11:34
      pirata drogowego trudniej zatrzymac, nie to co osoby robiace napisy do filmow
      no i w tym drugim wypadku jest zlota blacha
    • Gość: John F. Kenndy bzdura - czemu 60 pkt a nie 600pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:40
      "Zbrodniarz z Elbiga " dzięki dzielnym szeryfom z wozu bojowego w Schwiebus
      został sfotografowany, następnie schwytany i przykładnie ukarany. Dano mu 60
      pkt, a przecież należało mu się co najmniej 600, mimo, że nie pił, to zachowywał
      się jak pijany. A wynik poszedł w świat, ku przestrodze maluczkich.

Oczywiście nie popieram niebezpiecznej jazdy, jednak w artykule zabrakło mi paru
      istotnych informacji. Np. czy w czasie opisanej jazdy na trasie był duży ruch,
      jak się tłumaczył kierowca, czy kierowca miał np. spóźnienie itd.
      Często zdarza mi się jeździć po Polsce i opisane zachowanie kierowcy można
      przypisać, co dużej grupie kierowców. Nie twierdzę, że jestem aniołem i też mi
      się zdarza przekroczenie szybkości, czy przekroczenie podwójnej linii (np. gdy
      na takim odcinku jedzie traktor 20km/h). Staram się, żeby robić to w naprawdę
      wyjątkowych sytuacjach.
      Mam jednak spore wątpliwości co do działań policji i zgadzam się z 'barteksem0',
      że nadzór policyjny powinien przypatrzeć się patrolowi, który działał w opisany
      sposób. Wygląda to na zwykłe naciągactwo mające poprawić wyniki policyjne. Do
      ponownego zdawania na prawo jazdy wystarczy przekroczenie 20 pkt i czekanie, a
      właściwie dopuszczanie do wzrostu do 60 pkt świadczy o "kombinatorstwie"
      policjantów.
      A to, że kierowca był z Elbląga, nby o czym to świadczy? Że każdy elblążanin
      łamie przepisy drogowe ?
    • komisarz.halski Faktycznie, jedno mnie zastanawia 30.05.07, 11:55
      W artykule jest mowa o tym, że nałapał tyle punktów na odcinku 12-kilometrowym.
      Czym oni go gonili? Nieoznakowaną kolarzówką??? Albo nieoznakowaną motorynką??
      Powiem tak - przesadzili. Logicznie myśląc - trzeba postępować głupio pozwalając
      jechać temu idiocie przez 12 kilometrów patrząc na jego wyczyny. Ten przypadek
      jest wyjątkowy. "Pościg" przez 12 kilometrów. W większości przypadków policjanci
      widzą pędzący samochód i od razu starają się go zatrzymać. Zanim jednak go
      dogonią i zatrzymają - pirat zdąży nakręcić sobie punktów swoją głupotą. Jadąc
      jak pirat - trudno nie łapać punktów. Wystarczy 20 sekund pościgu, aby pirat
      nałapał punktów. I to nie jest tak, że policja celowo go punktuje. W ciągu
      wzorcowego postępowania policji pirat jest w stanie i to robi - nabija sobie
      punkty wykroczeniami. Podobny temat i dyskusja tutaj na innym forum
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=63230684&wv.x=2&a=63233013 -
      skopiujcie sobie, wklejcie w pasek adresu i poczytajcie
    • pils1 miszcz nad miszcze 30.05.07, 12:28
      może on nie wiedział co znaczą te namalowane na drodzie kreski ?
    • lady_godziwa Pogwalcenie praw cywilnych kierowcy 30.05.07, 12:41
      Odebranie prawa jazdy przez policjantow jest pogwalcenie praw cywilnych.

To nie policjant powinien odbierac przywilej czy prawo do jazdy a sad.
      To nie policjant powinien nakladac kary na kierowcow a sad.

Czas najwyzszy aby ukrócic władze policjantów!

Czasy komuny minely i takie postepowanie policji jest bezkarne !
      • Gość: Fishman0 BARDZO DOBRZE że policja zabiera!!!!! IP: 80.54.27.* 30.05.07, 13:24
        Gdyby nie zabierała taki człowiek za chwile wsiadł by do innego autka i pojechał
        dalej... i dobrze by wtedy sie stało gdyby zatrzymał sie na drzewie bo wtedy
        tylko on by ucierpiał... moim zdaniem powinni zabierać prawko na miejscu
        zdarzenia a do tego jeśli ktoś przekroczyłby jednorazowo granice punktów to
        powinni mu zabrać nie tylko prawo jazdy ale także i pozbawić możliwości
        ponownego go uzyskania!!!! dość już mamy wariatów przez których giną ludzie...
        może to wtedy dopiero uzmysłowi co poniektórym że życie to nie gra --> jak
        zginiemy nie mamy "quick save'a"!!!!
      • zigzaur Re: Pogwalcenie praw cywilnych kierowcy 30.05.07, 18:07
        Policjant jedynie PROPONUJE postępowanie mandatowe w sprawie o wykroczenia.
        Kierowca ma prawo NIE ZGODZIĆ się na postępowanie mandatowe, wtedy następuje
        rozprawa przed sądem grodzkim.
    • Gość: sisi Re: Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.05.07, 17:58
      moze większy mandat chcieli dac??????????
    • Gość: optyk26 Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych IP: *.chello.pl 30.05.07, 18:15
      Co chcą od kierowcy? Przecież Im wytłumaczył, że się spieszył. Przynajmniej
      dbał o klienta i jego czas. Nikogo nie skrzywdził a policjanci i owszem bardzo
      dobrego kierowcę.
      • Gość: obserwator Re: Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych IP: *.chello.pl 02.06.07, 18:07
        No tak, według tych wszystkich komentarzy wynika ze winni są Policjanci bo
        nagrywali bezmyślną jazdę barana i chcieli go udupić. A baran po prostu miał
        pecha...
        Ludzie w jakim my kraju żyjemy, gdzie jest takie przyzwolenie na łamanie
        przepisów!!!! Nie zastanawiacie sie nawet jakie bywają skutki takiej brawury.
        Przepisy nie są po to aby je łamać, tylko do utrzymywania porządku i bezpieczeństwa.

Polecam wszystkim jazdę z głową i czasem naprawde warto pomyśleć. To nie boli...
        A Policjantom gratuluję i życzę dalszych sukcesów.
    • Gość: malkontent ..to jeszcze nic!! jechał ktoś busem do lublina? IP: *.kulnet.kuleuven.be 30.05.07, 20:03
      ja jechałem w niedzielę, z jedną z tych firemek co to startują spod holiday-inn
      w warszawie

kierowca - szczyl o aparycji szczurka, po szkole zasadniczej chyba - jechał jak
      psychopata dosłownie, z rozpiętymi pasami, ostentacyjnie wydzwaniając po
      znajomych przez telefon komórkowy, agresywnie wyprzedzając "na trzeciego", itd.

do lublina (160 km) dojechałem w dwie godziny i może dziesięć minut - wysiadłem
      cały spocony - dość, że kilka miesięcy wcześniej przeżyłem na tej trasie innym
      busem całkiem poważny wypadek, kierowcy wtedy połamało nogi

zastanawiałem się co zrobić - zwrócić psychopacie uwagę? dzwonić na policję?
      życzyłem mu w duchu inspekcji drogowej

do warszawy wróciłem śmierdzącym pociągiem za 30 złotych, ale za to bez stresu
      • Gość: ostatni skaut Re: ..to jeszcze nic!! jechał ktoś busem do lubli IP: *.telsat.wroc.pl 30.05.07, 21:06
        dlaczego nie zgłosisz tego na policję
      • Gość: kar Re: ..to jeszcze nic!! jechał ktoś busem do lubli IP: *.crowley.pl 31.05.07, 07:59
        Fakt, 140 km/h niewyjęte!
    • Gość: niki Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych IP: 83.2.140.* 30.05.07, 20:40
      Tego kierowce należy skierować na badania psyhiatryczne.Bo normalny to on nie
      jest.
    • emarcki Re: Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych 30.05.07, 22:32
      Może biorą wzór z wojewody mazowieckiego (wykształcenie prawnicze), ten jechał na podwójnym gazie rowerem, a prawo jazdy zostało mu cofniętę za punkty jakies lata temu? Tutaj mie podoba mi sie bierność policji-czy oni są tak słabo wyszkoleni, że nie umieją zapuścić syreny i szklanki na dachu i zatrzymać faceta od razu? Przecież to się kwalifikuje-a co, jesli chuligani najpierw będa rzucali kamieniami w przechodniów, potem ich tłukli pięściami, potem pałami, na końcu kroili nożami-policja jaśnie panowie też poczekają na kumulację wykrocze4ń i trupa na chodniku? Jeśli ten facet jechał jak po prochach, to gdzie wyniki testu na narkotyki? Wariata trzeba było zdjąć od razu, a nie czekać sensacji. Wstyd.
    • Gość: kar Na pokładzie??? IP: *.crowley.pl 31.05.07, 07:47
      Oczywiście, na pokładzie autobusu, na pokładzie motocykla, pilot motocykla -
      żargon z angielskiego na polski. A może był to lotoautobus? Pozdrowienia dla
      redakcji.
      • and_nowak Re: Na pokładzie??? Tak, na pokładzie 31.05.07, 12:19
        Gość portalu: kar napisał(a):
        > Oczywiście, na pokładzie autobusu, na pokładzie motocykla, pilot motocykla -
        > żargon z angielskiego na polski. A może był to lotoautobus? Pozdrowienia dla
        > redakcji.
        To nie żargon, to twoja polszczyzna jest dość ograniczona. Ma pokładzie
        samolotu, statku, autobusu. Całkowicie poprawna konstrukcja zdaniowa. Podobie
        pilot jest w samolocie i bywa na pokładzie statku, lub jest pojazdem (samochód,
        motocykl), a czasami bywa używany do zmiany kanałów w TV.
        • zigzaur Re: Na pokładzie??? Tak, na pokładzie 31.05.07, 15:03
          Widocznie dlatego użyto określenia "na pokładzie", bo autobusem bujało jak
          statkiem w czasie sztormu.
    • Gość: primo Re: Pirat z Elbląga wykręcił 60 punktów karnych IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.07, 10:36
      "Odebranie prawa jazdy przez policjantow jest pogwalcenie praw cywilnych.

To nie policjant powinien odbierac przywilej czy prawo do jazdy a sad.
      To nie policjant powinien nakladac kary na kierowcow a sad.

Czas najwyzszy aby ukrócic władze policjantów!

Czasy komuny minely i takie postepowanie policji jest bezkarne !"

Bzdura! To jest przepis wzorowany na rozwiazaniach z krajow zachodnich, ostatnio
      wprowadzila to Szwecja i o ile sie nie myle Holandia.
      Prawo jazdy jest zabierane natychmiast, na drodze i samochod na lawete.
      Wykladnia jest bardzo prosta: gdyby po ulicy szalal wariat z pistoletem, to
      policja nie wysylalaby mu decyzji administracyjnej tylko odebrala bron.
      Wariatowi ktory sieje zagrozenie na drodze tez trzeba od razu odebrac narzedzie,
      zanim kogos zabije. Wazniejsze jest zycie innych ludzi niz dobre samopoczucie
      debila.
    • and_nowak Typowe chamstwo policjantów 31.05.07, 12:15
      Policja jest po to, żeby było bezpiecznie. Nie po to by łapać winnych.

Łapanie przestępców jest środkiem, a nie celem. Krótko mówiąć policja NIE
      POWINNA DOPUŚCIĆ DO TYLU WYKROCZEŃ. Oni mieli syrenę i wyjmowanego koguta. Może
      jakby jeszcze trochę wyczekali, to gościu by się upił i kogoś rozjechał - wtedy
      to by była kara, nieprawdaż ? Ale tu nie chodzi o karę, tzn. nie powinno o to
      chodzić.

U nas zawsze radiowóz stoi w krzakach ZA miejscem niebezpiecznym i łapie tych,
      którzy łamią przepisy. Dla naszego dobra byłoby lepiej postawić tam OZNAKOWANY
      wideoradar (może też pstrykać np. skręcających na zakazie), a policja powinna
      stać PRZED miejscem niebezpiecznym by swoją obecnością WYMUSIĆ poprawną jazdę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka