omarta 22.07.04, 14:31 właśnie zniósł jajko i robi sobie gniazdo! dziwna kolejność ale cóż, moze nie znam sie na ptakach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woy Re: gołąb na balkonie 22.07.04, 14:41 Gołębica raczej :) no ciekawa kolejnośc, co będzie dalej. w. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: gołąb na balkonie 22.07.04, 14:45 uups cóż za kompletna nieznajomość tematu z mojej strony ciekawe co będzie dalej ja mam w planie usuniecie tego gniazda ale szef sie na mnie drze, żeby nie Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: gołąb na balkonie 22.07.04, 14:48 kamerka internetowa, tj w bocianim gniazdku, gdzieś to było. ja bym gołebicę zostawił, fakt guana będzie sporo. w. omarta napisała: > uups > cóż za kompletna nieznajomość tematu z mojej strony > ciekawe co będzie dalej > ja mam w planie usuniecie tego gniazda ale szef sie na mnie drze, żeby nie Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: gołąb na balkonie 22.07.04, 14:50 no właśnie, to cholerne guano!!! i tak obsrywają nam balkon niemiłosiernie, że az strach na niego wyjść (a ja tu biegam boso). i dlatego bym się tego gniazda najchetniej pozbyła Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: gołąb na balkonie 22.07.04, 14:56 to może gniazdo z jajem podrzucić na balkon obok :) w. omarta napisała: > no właśnie, to cholerne guano!!! > i tak obsrywają nam balkon niemiłosiernie, że az strach na niego wyjść (a ja tu > > biegam boso). i dlatego bym się tego gniazda najchetniej pozbyła Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: gołąb na balkonie 22.07.04, 15:00 mam taki plan ale musze poczekać aż je uwiją! dopiero znosza patyczki itp Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: gołąb na balkonie 23.07.04, 09:51 prace w zakresie budowy gniazda od wczoraj nie posunęły sie do przodu nic a nic jajo nadal leży na kafelkach przecież nic się z niego nie wykluje bo za zimno!! Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: gołąb na balkonie 23.07.04, 10:21 W moich okolicach jest sporo gołebi grzywaczy, to takie dzikie gołąbki, opiekują jak się należy gniazdem. Każdego poranka oskubują resztki czereśni. W tych czereśniach sporo robactwa więc majaniezłą wyżerkę. A co z tym jajem? Może u miejskich gołębi tak jest. w. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: gołąb na balkonie 23.07.04, 15:25 gołąbki się wzięły do roboty gałązek i patyczków przybywa Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: gołąb na balkonie 26.07.04, 09:41 po weekendzie gniazdo nabiera kształtów Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: gołąb na balkonie 27.07.04, 14:22 O co, nabrało? Kształtów, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: gołąb na balkonie 27.07.04, 14:25 mialam na mysli Wojtku, ze bezładna sreta patyczków nabiera kształtów gniazda żeńszeń i lecytyna Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: gołąb na balkonie 27.07.04, 14:30 I o to się przecież zapytuję! Czy gniazdo wygląda jak na gniazdo (Żeby gniazdo było gniazdem), czy ciągle to jakaś sterta patyków jest. Jak nie, to pociągnąłbym gołębie do odpowiedzialności! Wnioskuję, iż szef ma raczej poglądy ekologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: gołąb na balkonie 27.07.04, 14:32 nie zuważyłam żebu miałwybitnie proekologiczne poglady czasem ma odchyły, w róznych dziedzinach Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: gołąb na balkonie 27.07.04, 14:31 jak na gniazdo przystało - miało być Odpowiedz Link Zgłoś
omarta relacji ciąg dalszy 10.08.04, 12:07 Gołębica wysiaduje, upał nieziemski Mojemu szefofi chyba jej troche żal bo postanowił przynieść jej wody!!! nawet umył talerzyk... moje tłumaczenia nic nie dają no comments Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: relacji ciąg dalszy 10.08.04, 12:08 a potem TY umyjesz parapet :) uot życie Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: relacji ciąg dalszy 10.08.04, 12:21 Ja drogę przewiduję i wskazuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: relacji ciąg dalszy 10.08.04, 12:25 wolfgang87 napisał: > Ja drogę przewiduję i wskazuję :) > ale sobie czy ptakom? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: relacji ciąg dalszy 10.08.04, 12:28 Ptakom wskazuje szef Mnie interesuje twoja droga Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: relacji ciąg dalszy 10.08.04, 12:30 moja??? sama sobie sterm, zeglarzem, kucharzem... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: relacji ciąg dalszy 10.08.04, 13:08 Sterem ci LPR Żegluje za ciebie PKP i MPK A kucharzyć możesz sobie sama - na tyle ci Partia pozwoli :) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: relacji ciąg dalszy 10.08.04, 13:13 Wolf to widocznie Ty potrzebujesz coby ktoś Toba kierował mi to wychodzi całkiem nieźle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: relacji ciąg dalszy 10.08.04, 12:54 wkaz mi więc o Wszechwidzący namiar na tanie noclegi w grodzie Kraka impreza cykliczna, od października bodajże Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: relacji ciąg dalszy 10.08.04, 13:07 Impreza pięciocykliczna ? :))) Termin by się zgadzał. Zwana studiami ? Jest schronisko na ul Oleandry. Jest tam chyba najtaniej w Kraku, tyle że pokoje wieloosobowe. Potem już niestety na dzień dobry dostajesz 50zł za jedynkę, a i to gdzieś na zadupiach Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: relacji ciąg dalszy 10.08.04, 13:12 nie pięcio cykliczna dziewięcio czy nawet dziesięcio, jakos tak bo w październiku podwójna wizyta! ale jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: gołąb na balkonie 23.08.04, 16:15 oj, zadnego młodego z tego jajak nie będzie! Wynaturzona gołębica gniazdo i jajo opóściła teraz leży sobie tak samo ześmiardnie się jedynie no cóż, prawa natury :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: gołąb na balkonie 24.08.04, 08:36 Romantycy - mam na myśli Romantyków, a nie romantyków - niechybnie potraktowaliby to jako jakiś symbol. Ale symbol czego - cholera wie. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: gołąb na balkonie 24.08.04, 10:40 Ano! Gdyby u Marty odrzucić 5 wersy to wyszła by z tego nawet poezja :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: gołąb na balkonie 24.08.04, 10:40 Esz.... miało być: "piąty wers" a nie "5 wersy" Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: gołąb na balkonie 24.08.04, 10:49 o! aż przeczytam co napisałam! z wylęgu nici na 100% własnie zajrzałam w kacik a w jaju DZIURA! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: gołąb na balkonie 24.08.04, 10:55 Marta, uważaj! A nie było tam jakieś galaretowatej mazi. Jak tak, to niechybnie OBCY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: gołąb na balkonie 24.08.04, 10:58 obcy nie był z jaja tylko ewentualnie z kokonu! a poza tym miał zywiciela pośredniego: człowieka a nie jakąś pergaminowo-kredową skorupkę Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: gołąb na balkonie 24.08.04, 11:04 Ale to Obcy 102 - zmutowane bydle Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: gołąb na balkonie 24.08.04, 11:05 Poza tym żywiciel... No przykro mi , Marto, ale Ty nim jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: gołąb na balkonie 24.08.04, 11:08 wojtek_kosynier napisał: > Poza tym żywiciel... > No przykro mi , Marto, ale Ty nim jesteś... ??? słonka za duzo na Wigrami? czy co? jeszcze nie zgłupiałam do reszty, żeby miejskie gołębie dokarmiać Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: gołąb na balkonie 24.08.04, 11:10 Jakie Wigry masz na myśli? Jeżeli chodzi o klub, to Wigry zostały zalane ostatnio przez Pomorzankę Sejny (0:2). Kilbole płaczą, a mi to zwisa Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: gołąb na balkonie 24.08.04, 11:33 Kibice może i płaczą,bo kibole to na pewno przystanki rozwalają. Jak dobrze, że w suwałkach jest tak mało przystanków ! Nie ma co niszczyć. A Marta jako żywiciel dobrze by się sprawdziła. Może nawet sobie tasiemca kiedyś kupi w sklepie zoologicznym :) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: gołąb na balkonie 24.08.04, 13:00 wolfgang87 napisał: > A Marta jako żywiciel dobrze by się sprawdziła. > Wypraszam sobie! To jakieś pomówienia! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: gołąb na balkonie 24.08.04, 13:34 Ciekawe czy tak łatwo udałoby ci się wyprosić sobie tasiemca. Albo jeszcze lepiej: wyprosić go z siebie Odpowiedz Link Zgłoś