Dodaj do ulubionych

Zbiórka w internecie

30.03.26, 14:00
Przeczytałam historię, zaoferowałam pomoc, nie tylko materialną i teraz wychodzą różne kwiatki, niefajne, teraz matka dziecka nalega na mnie, żebym pocisnęła znajomych z wpłatami. Cisnąć nie będę, to na 200%, ale jak się zachować w przypadku poprzednich obietnic, które złożyłam? Paczka pójdzie, ale co dalej?
Obserwuj wątek
    • czekamnawiatr Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 14:03
      Ale co wyszło? Matka dziecka za wpłaty robi sobie pazy? Czy opłaca wycieczki?
      • mia_mia Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 14:10
        Dziecko ma co nie co za uszami, jak się okazało, z drugiej strony sytuacja w domu tragiczna.
        • sitniczek Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 17:49
          Co to za obietnice? Skoro składałaś je nie wiedząc o pewnych nieprzyjemnych tematach, niespełnienie może być usprawiedliwione. Wszystko zależy od tego co to było
        • taki-sobie-nick Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 20:53
          mia_mia napisał(a):

> Dziecko ma co nie co za uszami, jak się okazało, z drugiej strony sytuacja w do
          > mu tragiczna.

Dużo za tymi uszami ma?

Bo jak dotąd zrozumiałam, że mamusia uznała cię (wraz z gronem twoich znajomych) za trwałe źródło gotówki.

A tragiczna to jaka? Brak wody, prądu i gazu czy całej łazienki?
    • okruchlodu Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 14:09
      A co obiecałaś? I dlaczego obietnicy nie wypełnisz? Nie chcesz? Nie potrafisz?
    • angazetka Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 14:12
      Ale jakie kwiatki i z jakiej okazji zbiórka?
    • lajtova Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 16:27
      Jola?
      • pepsi.only Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 17:32
        Jaka Jola?
        • alex.vause.is.back Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 17:47
          🐈
          • pepsi.only Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 17:48
            Myślisz? suspicious
            • alpepe Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 18:17
              Ale że właśnie ją rozmrożono i ona się dzieli wątpliwościami sprzed hibernacji?
              • ponis1990 Re: Zbiórka w internecie 31.03.26, 00:17
                Dopiero teraz się zastanawia czy wysłać paczkę, to by tłumaczyło czemu wtedy nie poszła
    • pepsi.only Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 17:32
      No to wyślij paczkę, którą obiecałaś, ale stanowczo odmów naganiania wpłat. Co do reszty obietnic- nie mam pojęcia jakich- zobaczysz, co się dalej wydarzy, jak zareaguje na paczkę, jak zareaguje na odmowę pociśnięcia znajomych. Po prostu poobserwuj sytuację z dystansu.
      • pepsi.only Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 17:39
        Myślę, że jeśli wychodzą "kwiatki", a czujesz dyskomfort, to jasne że masz prawo wycofać się z pomocy, i tragiczna sytuacja w domu nie uprawnia matki do manipulacji, czy żądań.
        Wystarczy jak jej powiesz, że pomagasz w zakresie jakim możesz.
        Wyslij to, co obiecałaś, żeby zamknąć temat twojej bezpośredniej, rzeczowej pomocy.
    • alexis1121 Re: Zbiórka w internecie 30.03.26, 18:08
      Skoro obiecałaś, to powinnaś pomóc. No chyba, że doszło do skandalu i oszustwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka