bylemwanglii 02.10.06, 15:23 dodatkowo doświadczenie jako IT Helpdesk, Szkoleniowiec i nauczyciel informatyki. Staż w branży IT: 5 lat, szkolnictwo 1.5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bylemwanglii Re: PHP/MySQL Web Developer 09.10.06, 15:20 Czyżby ściśle tajne? Nikt nie wie ile powinien "Programista serwisów internetowych" zarabiać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
robertcrow Re: PHP/MySQL Web Developer 09.10.06, 19:16 pytanie ile powinien czy ile zarabia? bo to istotna roznica w polsce ;-) mam praktycznie iedentyczne doswiadczenie zawodowe (7l helpdesk, rok samodzielne prowadzenie kursow,od 2l web developer) i niestety pracuje na wlasny rachunek bo oferty nie przekraczaja 3tys. a w przyszlym roku emigruje do UK :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bylemwanglii Re: PHP/MySQL Web Developer 10.10.06, 14:14 No to daj znać jak już będziesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
robertcrow Re: PHP/MySQL Web Developer 10.10.06, 14:47 Szlifuje jezyk, rozgladam sie za praca:-) Zaplanowany wyjazd na wiosne... Czy twoj nick oznacza ze byles i wrociles?;-) jak tam z naszymi umiejetnosciami? z ogloszen zauwazylem ze wieksze zapotrzebowanie jest na ASP ktorego ja niestety nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
bylemwanglii Re: PHP/MySQL Web Developer 12.10.06, 11:33 Byłem - w 2002 roku przez 7 miesięcy Co do umiejętności: zapotrzebowanie jest, ale oprócz PHP/MySQL zazwyczaj chcą albo ASP i .net albo Flash i ActionScript - szukają eksperta we wszystkim. :) Odpowiedz Link Zgłoś
slimagg Re: PHP/MySQL Web Developer 13.10.06, 00:05 ASP i .NET to nie jest cos zupelnie innego, jak sama nazwa wskazuje ASP.NET to jest jedno, mozesz w tym pisac w jezyku jakim chcesz strone internetowa, VB,C++,C#, J#, czyli wszystko od MS, a jezeli znasz to wszystko to pisanie programow pod wina tez nie jest problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
slimagg Re: PHP/MySQL Web Developer 13.10.06, 00:06 Tak wiec znanie ASP.NET lub flasha/as nie uwazalbym za bycie ekspertem od wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bylemwanglii Re: PHP/MySQL Web Developer 13.10.06, 10:07 slimagg napisał: > Tak wiec znanie ASP.NET lub flasha/as nie uwazalbym za bycie ekspertem od > wszystkiego. Nie zrozumiałeś mnie - zazwyczaj poszukiwanymi osobami są tacy, którzy są _doświadczonymi_ (wieloletnio) w pisaniu _jednocześnie_ pod PHP, ASP i Flasha/AS niektórzy jeszcze dodają do tego doskonały zmysł graficzny :) a ASP i .neta rozróżniłem, bo na początku było tylko ASP - potem MS zaczął wpychać dotneta wszędzie gdzie się da. :) Ja nie mam problemów np. z pisaniem pod VB ale zajmuję się PHP i dla potencjalnego pracodawcy liczę się jako PHPowiec ale już jako ktoś od technoilogii microsoftowych albo flasha niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bylemwanglii Re: PHP/MySQL Web Developer 13.10.06, 10:25 slimagg napisał: > ASP i .NET to nie jest cos zupelnie innego, Proszę bardzo - cytat z ogłoszenia: "...You must though have a passion to learn and develop in the latest technologies such as ASP, ASP.NET, SQL and C#..." Odpowiedz Link Zgłoś
bozychwal Re: PHP/MySQL Web Developer 27.10.06, 15:04 duze zapotrzebowanie jest etz na inzynierow systemowych unixowych z certyfikatami. Z certyfikatem inzyniera solarisa mozna przekroczyc 100k GBP rocznie (tyle placa duze instytucje) :) Ja z moim RHCE zarabiam 45k GBP rocznie (gdzie w PL oglem pomazyc nawet o polowie tego, certyfikat sam musialem sobie sponsorowac (wzialem kredyt - teraz mi sie zwrocil z nawiazka)) :) a Moj kolega WebDeveloper PHP zarabia 40kGBP rocznie :) wiec szlifuj jezyk bo naprawde warto ! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bylemwanglii Re: PHP/MySQL Web Developer 30.10.06, 15:14 bozychwal napisał: > Moj kolega WebDeveloper PHP zarabia 40kGBP > rocznie :) > > wiec szlifuj jezyk bo naprawde warto ! Ja szukałem pracy za 20-24k i niestety kończyło się na rozmowach... i to nie przez telefon a na miejscu w UK. Nie mam najmniejszych problemów z angielskim a moi rozmówcy rozumieją co do nich mówię :) mimo to jakoś nie chcą mnie zatrudniać :( Odpowiedz Link Zgłoś
marek_masdf Re: PHP/MySQL Web Developer 01.02.07, 23:27 > Ja szukałem pracy za 20-24k i niestety kończyło się na rozmowach... i to nie > przez telefon a na miejscu w UK. Nie mam najmniejszych problemów z angielskim a > moi rozmówcy rozumieją co do nich mówię :) mimo to jakoś nie chcą mnie zatrudni > ać :( A ja myślałem ze jako programista PHP z doświadczeniem i znajomością języka nie będzie problemów z pracą w Anglii.. Czyli to jednak nie prawda, że brakuje programistów.. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_masdf Re: PHP/MySQL Web Developer 16.01.07, 23:29 > Z certyfikatem inzyniera solarisa mozna przekroczyc 100k GBP > rocznie (tyle placa duze instytucje) :) Gdzie można zrobić taki certyfikat w Polsce? Ile kosztuje i ile trwa? Czy Solaris jest podobny do LINUX-ów? > Ja z moim RHCE zarabiam 45k GBP rocznie Co to jest RHCE? Odpowiedz Link Zgłoś
bylemwanglii Re: PHP/MySQL Web Developer 22.01.07, 10:20 marek_masdf napisał: > Czy Solaris jest podobny do LINUX-ów? > Co to jest RHCE? Jak zadajesz takie pytania to raczej nie bardzo masz szanse... pl.wikipedia.org/wiki/Solaris_(system_operacyjny) www.redhat.com/training/rhce/courses/ Odpowiedz Link Zgłoś
marek_masdf Re: PHP/MySQL Web Developer 24.01.07, 11:13 > Jak zadajesz takie pytania to raczej nie bardzo masz szanse... No tak wiem o tym że szans nie mam, to chyba oczywiste :) bo Solarisa to raz w życiu instalowałem i mi się to wydało podobne do Linux na pierwszy rzut oka..ale to tylko powierzchowne wrażenie.. Chodzi o to, że niebardzo mi się chce wierzyć w te 100k funtów dla administratorów z certyfikatem od Solarisa :) Odpowiedz Link Zgłoś
marzak75 Re: PHP/MySQL Web Developer 24.01.07, 12:26 mcpmag.com/salarysurveys/2006/charts/chart6.aspx To jest średnia "światowa" wg badania zleconego przez Microsoft. Jak łatwo zauważyć certyfikowany "magik" od Solarisa dostaje średnio (mediana) 75 000 USD rocznie brutto... Więc 100 000 funtów rocznie (czyli ponad 190 000 USD) to chyba ostatni kwartyl ?? Nawet jeśli uwzględnić, że M$ ze względów marketringowych zaniża zarobki specjalistów w innych niż jego własne technologie ;) Odpowiedz Link Zgłoś