Dodaj do ulubionych

Sondaż...

05.11.06, 18:37
W kolejnym sondażu przedwyborczym bydgoszczanie stwierdzili, że wolą być
biedni niż bogaci, wolą brzydką Starówkę niż ładną, wolą wstydzić się miasta
niż być z niego dumni, wolą dziury na drogach niż porządne drogi. Szkoda. :-(
Obserwuj wątek
    • fer9 Re: Sondaż... 05.11.06, 18:48
      Poczekajmy, zobaczymy jaka próba i kto ten sondaż robił. Niby szcegóły, a
      bardzo ważne
    • bartas1 Re: Sondaż... 05.11.06, 18:51
      a co dombrowicz wygrał ten sondaż?
      • a_creep Re: Sondaż... 05.11.06, 18:58
        > a co dombrowicz wygrał ten sondaż?

Tak. Przecież nikt inny nie proponuje biednej zapyziałej Bydgoszczy.
        • bartas1 Re: Sondaż... 05.11.06, 19:08
          to ta puszka Pandory ma największe poparcie????????????????????????????????
          • a_creep Re: Sondaż... 05.11.06, 19:10
            > to ta puszka Pandory ma największe poparcie?

Niestety. Bydgoszczanie, jak widać, nie są zbyt mądrzy.
            • krysmat Re: Sondaż... 05.11.06, 19:13
              jezeli do tego dojdzie ze wygra to ja powiem wiecej .Powiem ze sa glupi!!!!
          • krysmat Re: Sondaż... 05.11.06, 19:11
            Ludzie zrobmy wszystko aby sie to nie przelozylo na wyniki za tdzien.
            Dombrowicz NIE NIE NIE po tysiace razy NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • sabina444 Re: Sondaż... 05.11.06, 19:15
      ja i moja rodzina będziemy głosować na Dombrowicza.
      pozdrawiam wszystkich Wiecznie Marudzących i Krytykujacych Forumowiczów
      • krysmat Re: Sondaż... 05.11.06, 19:17
        Spij dalej !!!! Tylko nie uszczesliwiaj nas tym snem
      • bartas1 Re: Sondaż... 05.11.06, 19:18
        będę strzelał , nazywasz się dombrowicz
      • enriver Re: Sondaż... 05.11.06, 19:36
        Skoro startuje sie z listy K.D. to trzeba go popierać ;)

K>D> przegra
      • coooler1 Re: Sondaż... 05.11.06, 19:50
        sabina444 napisała:

> ja i moja rodzina będziemy głosować na Dombrowicza.
        > pozdrawiam wszystkich Wiecznie Marudzących i Krytykujacych Forumowiczów

Ty chyba nie wiesz jaki błąd popełniasz ty i twoja rodzina !!! Jak można
        popierać osobę skłóconą z całym światem i do tego nieudolną ?
      • a_creep Re: Sondaż... 05.11.06, 19:59
        > ja i moja rodzina będziemy głosować na Dombrowicza.

To przez te nielegalne (zakazane przez Dombrowicza) reklamy? Bo z programem to
        się niewątpliwie nie zapoznawaliście...
        • coooler1 Re: Sondaż... 05.11.06, 20:02
          popieram. Pewnie sabina mieszka przy nowowyremontowanej uliczce. Chociaż
          odpowiedz dlaczego ty i twoje rodzina zamierzacie głosować na osobę ktora
          pragnie stagnacji miasta ?

Creep, skąd ten sondaż ?
          • a_creep Re: Sondaż... 05.11.06, 20:04
            > Creep, skąd ten sondaż ?

Z jutrzejszej Wyborczej.
            • coooler1 Re: Sondaż... 05.11.06, 20:43
              a_creep napisał:

> Z jutrzejszej Wyborczej.

Pocieszam się faktem, że w innych sondażach Konstanty przegrywa i to wyraźnie.
    • mac_byd Re: Sondaż... 05.11.06, 19:18
      K.D do lamusa!
      • ser.86 Re: Sondaż... 05.11.06, 20:27
        "wolą brzydką Starówkę niż ładną, wolą wstydzić się miasta
        niż być z niego dumni, wolą dziury na drogach niż porządne drogi. Szkoda. :-("

Można nie być za Dombrowiczem ale czemu zaraz pisać brednie- czy nie za
        Dombrowicza preprowadzono i przeprowadza się nadal szereg remontów na Starym
        Mieście ? Fara, kamienice, kładki na Wyspie, Spichrza, Pomnik, nawierchnia
        Długiej, Twardowski ??
        Czy nie za Dombrowicza wyremontowano mnóstwo nawierzchni asfaltowych oraz czy
        nie zrobiono równymi i utwardzonymi mnóstwo dziurawych gruntówek ??
        I czy nie za Dombrowicza bydgoszczanie przestali się wstydzić że są największym
        miastem bez uniwersytetu i diecezji oraz stali się dumni z całej masy wielkich
        sportowych imprez rozgrywanych w ich mieście ??

Ja nie jestem wielkim entuzjastą K.D. ale patrzmy trzeźwo na jego kadencję.
        • coooler1 Re: Sondaż... 05.11.06, 20:33
          rozumiem że głosujesz na Konstantego ?
          • kanton2 Re: Sondaż... 05.11.06, 20:44
            Przez 4-lata chyba wypada coś robić za przecież niemałą pensję.Przed kilkoma
            dniami byłem na południu Polski w 200-tys mieście . Ilośc przeprowadzonych tam
            renowacji , remontów jest kilkakrotnie większa niż w naszym miescie. Miasto
            pięknie oświetlone i ulice o nowoczesnej nawierzchni.Jeżeli chodzi o
            uniwersytety i powołanie kurii to nasz obecny prezydent nia miał na to
            większego wpływu. Mógł natomiast protestować kiedy wyprowadzano AMB i szpitale
            pod nadzór innego miasta ale tego nie uczynił.Na wiele spraw istotnych dla
            mieszkańców Bydgoszczy pozostał głuchy.Moim zdaniem żaden z panów którzy już i
            piastowali ten urząd nie powinni ponownie zasiadać w fotelu prezydenta.
        • a_creep Re: Sondaż... 05.11.06, 20:45
          > szereg remontów na Starym Mieście ?

Więcej na Starówce spieprzono niż poprawiono. Począwszy od betonowych kostek,
          prze plastikowe okna, odkładanie rewitalizacji Wyspy, zgodę na rozbudowę
          Kaskady, zapowiedź rezygnacji z remontu mostu Sulimy - Kamińskiego, chęć
          zrobienia plastikowego zadaszenia ulic, uwielbienia dla samochodów i tak dalej...

> Czy nie za Dombrowicza wyremontowano mnóstwo nawierzchni asfaltowych

Tak szczerze nie potrafię wymienić jednego skończonego remontu nawierzchni
          asfaltowej, który nie jest do poprawki, ale może gdzieś jest w mieście taka ulica.

Przypomnę też, że 4 lata temu obiecał minimum 50 km remontowanych dróg rocznie.

Pisząc o drogach miałem na myśli niechęć Dombrowicza do starania się o S5.
          Lobbować nie zamierza, bo to nie on podejmuje decyzje. Szkoda, bo inni lobbują.

> nie zrobiono równymi i utwardzonymi mnóstwo dziurawych gruntówek ??

Równe czy utwardzone? ;)
          Tak, jego głównym sukcesem jest ok. 20 km dróg osiedlowych.

> miastem bez uniwersytetu i diecezji
          > oraz stali się dumni z całej masy wielkich
          > sportowych imprez rozgrywanych w ich mieście ??

Jeśli fakt posiadania uniwersytetu i diecezji (pomijając już, co Dombrowicz
          zrobił by te powstały) ma być głównym powodem do dumy mieszkańców 360
          tysięcznego miasta, to przepraszam. Z imprez sportowych to ostatnio zaczynamy
          tracić przez brak inwestycji w infrastrukturę.

> Ja nie jestem wielkim entuzjastą K.D. ale patrzmy trzeźwo na jego kadencję.

Patrzę trzeźwo i na kadencję, i na zarys programu.
        • krysmat Re: Sondaż... 05.11.06, 21:03
          Wielkie imprezy sportowe byly przed jego nastaniem .Nie przypisuj mu
          uniwersytetow bo starania o nie zaczely sie dlugo przed nim.A to co uwazasz za
          osiagniecia to moze dla miasta wielkosci Inowroclawia to dla nich bylby to
          sukces a nie dla miasta osmego w Polsce
          • ser.86 Re: Sondaż... 05.11.06, 21:35
            Ja nie mówię, że Dombrowicz dużo zrobił, nawet trudno mi w ogóle wskazać czego
            konkretnie dokonał, ale było trochę choćby małych osiągnięć w ostatnim
            czteroleciu (nie mówię wcale że to dzięki niemu)
            Ale jeśli chodzi i imprezy sportowe to powinniśmy pamiętać, że 4 lata temu
            nazywano Łuczniczkę salą bankietową czy pomnikiem dla Jasiakiewicza, niektórzy
            mówili że jest ona nieporzebna bo nie ma jej jak zapełnić. A wreszcie w zeszłym
            roku doszliśmy do sytuacji odwrotnej- trzeba było z natłoku imprez zrezygnować
            z Ligi Swiatowej. Była też Astoria. Jest 2 liga piłki nożnej, ekstraklasa w
            siatkówce, zaplecze ekstraklay w siatkówce kobiet. Nie traktujmy też tych
            wszystkich wielkich sportowych imprez jak oczywistośc- bo nie byłyby nią one
            nawet w Warszawie. Za Jasiakiewicza było oczywiście też w miarę dużo tego,
            jednak za Dombrowicza mnóstwo ( mówię "za" niego a nie "dzięki" niemu)

Zagłosuję chyba na Dombrowicza chociaż wiem że dobrym kandydatem nie jest. Ani
            pewnie nawet najlepszym z tych co są. Ale nie mam faworyta.
            • krysmat Re: Sondaż... 05.11.06, 21:45
              Jak nie masz faworyta to chociaz nie pograzaj nas swoim wyborem.Co do hali to
              gdyby nie Jasiakiewicz to ciekawe ile tych swiatowych imprez mialbys w hali
              Astori lub Palacu Mlodiezy. Ale wybor nalezy do ciebie
              • coooler1 Re: Sondaż... 05.11.06, 22:03
                jak można głosować na konstantego ??? Czy wy nie czytacie gazet i nie oglądacie
                tv ? Co chwile słychać, że jakiś inwestor w Polsce łąduje grube pieniądze. U
                nas na topie są osiedlowe uliczki.
                • krysmat Re: Sondaż... 05.11.06, 22:26
                  Jak widac niektorym do szczescia wystarcza kwiaty na rondach
                  • coooler1 Re: Sondaż... 05.11.06, 22:29
                    kwiaty bezmyślnie zasadzone. wytrzymały miesiąc. Kto sadzi kwiaty jesienią?
                    • krysmat Re: Sondaż... 05.11.06, 22:31
                      No jak to kto? Czasowstrzymywacz myslal ze uda mu sie jesien zatrzymac a co za
                      tym idzie wybory jesienne
                      • coooler1 Re: Sondaż... 05.11.06, 22:41
                        żal mi się robi jak niektórzy tu deklarują poparcie dla niego.
                        • krysmat Re: Sondaż... 05.11.06, 22:45
                          A mnie szlak trafia i zeby tylko ten sondaz sie nie sprawdzil
                          • a_creep Re: Sondaż... 05.11.06, 22:56
                            > zeby tylko ten sondaz sie nie sprawdzil

W razie czego zostaje jeszcze druga tura. Podejrzewam, że większość mieszkańców
                            zgadzających się z wizją "Bydgoszcz biedna i brzydka" już w pierwszej turze
                            zagłosuje na Dombrowicza. W drugiej turze może liczyć na fanów Sidorkiewicza i
                            Walkowiaka, a to, mam nadzieję, nie wystarczy by wygrać.
                            • krysmat Re: Sondaż... 05.11.06, 23:07
                              Rowniez mam taka nadzieje.Z drugiej strony co sie stanie jak nasze nadzieje
                              okaza sie plonne? Strach myslec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka