Dodaj do ulubionych

Szlachetna Paczka

23.11.11, 19:41
Pisałam juz na Pomocnych ale wrzucam jeszcze tutaj moze się ktos znajdzie kto będzie chciał wspomóc rodziny. Rzeczy nie musza być nowe więc może macie jakieś ciuchy zabawki czy coś innego co nie jest już wam potrzebne a możecie oddać naprawdę bardzo ubogim rodzinom zwłaszcza teraz gdy robimy w domach przedświąteczne porządki i wiele rzeczy wyrzuca sie na śmietnik można je spożytkować.

Jak już wspominałam w innych wątkach jestem w tym roku wolontariuszem Szlachetnej Paczki. Wiele ludzi mi pomaga gdy mi się wali ja niestety sama materialnie nie mogę wspomóc żądnej rodziny ale zaoferowałam swój czas i pracę, w związku z tym mam do Was wielką prośbę...
W sobotę otworzyliśmy już bazę danych potrzebujących rodzin i w związku z tym chciała bym zapytać może tu udało by się zorganizować jakąś paczuszkę nawet nie wielką. Oprócz tych rodzin w bazie jest jeszcze wiele na listach rezerwowych i jeśli znajdzie się więcej osób pomagających one też dostaną pomoc. Na listach rezerwowych są osoby równie potrzebujące jak w bazie danych z tym że za późno zgłoszonych i nie było już wolontariuszy którzy mogli się podjąć i wziąć w opiekę ową rodzinę...W jednej z opublikowanych rodzin którą mam pod sobą jest samotna mama z 5 dzieci (nieletnich dzieci) w tym 2 bardzo chorych opisy będą w bazie i może chociaż tu uda się nas zrobić jakieś paczki z ciuchów? butów? zabawek? słodyczy?, środków czystości czy żywności o przedłużonym terminie?
W poniedziałek miałam marsz po Sanockich urzędach, firmach i sklepach ale jest na prawdę ciężko niestety mieszam w rejonie o dużym bezrobociu i trudno to o darczyńców.
Pomyślcie może macie coś co wam jest nie potrzebne a innym by się przydało. Wiem że są rodziny proszące o pościel, garnki, sztućce, szklanki, obrusy czyli podstawowe rzeczy. Były też rodziny bardzo roszczeniowe też wspominałam ale takie odpadły na starcie.
Pozdrawiam Magda
Obserwuj wątek
    • vegutka Re: Szlachetna Paczka 24.11.11, 23:20
      Witaj, ja Ci już na maila kiedyś oferowałam ubrania damskie rozm 36/38 i ew trochę dziecięcych (gł rozm 74-86), ale pamiętam, że odpisałaś, że jesteś z Sanoka. Ja mieszkam w Krakowie i jeśli tutaj też byłaby jakaś potrzebująca ubrań rodzina, to chętnie przyłączę się do paczki (tak, jak piszesz zrobiłam porządki w szafie i trochę mi się tych ubrań uzbierało). Niestety wysyłka do innego miasta nie wchodzi w grę z racji gabarytów. Na terenie Krakowa mogłabym gdzieś podwieźć.
      • magdag28 Re: Szlachetna Paczka 25.11.11, 10:42
        vegutko musisz sie na szlachetnapaczka.pl zorientować gdzie macie w Krakowie magazyn i tam mozadzwonić i moze przyjmą ale raczej lwpeij sie skontaktować z jakims wolontariuszem z krakowa. Może wejdz na szlachetną paczke i pozagladaj na rodziny tam sa potrezby i przy kazdej rodzinie ejstwolontariusz i jakaś rodzina jak bedzie miala w potrzebach takie rzeczy jak masz do oddania to przy wolontariuszu tej rodziny bedzie możliwość wysłania do niego wiadomości tekstowej i moze w ten sposób? spro\óbuj :)
    • magdag28 Re: Szlachetna Paczka 26.11.11, 21:01
      nadal prosze o pomoc w szlachetnej
    • teresamaz1 Re: Szlachetna Paczka 17.10.14, 16:34
      Bardzo proszę o pomoc znam rodzinę, która potrzebuje jakiegoś styropiany na ocieplenie podłogi i drzwi futryny maja chyba 90 cm szerokości albo całe z futryną. Mają w domu tatę alkoholika, który nie pomaga a tylko jeszcze okrada dzieci. Maja pod domem mieszkalnym kotłownie i piwnicę jest strasznie zimno z tej piwnicy a nie mają drzwi ani też do piwnicy ani do ganku. Mają na strych takie drzwi białe między pokojowe jak to wcześniej się montowało ale szyby im powybijał. Ja nie wiem jak oni zimę przetrzymają. Na dodatek mama ich straciła pracę bo trafiła do szpitala i po zakończeniu chorobowego już jej powiedzieli że jej nie przyjmą. Tą szybę sobie te dzieci papierem pooklejały żeby im nie wiało. Oni są z okolicy Kielc bardzo proszę o pomoc. Podam kontakt do mnie, bo tam może odebrać ten drań, który tak marnuje dzieciom życie. gdyby ktoś był łaskawy pomóc to była bym bardzo wdzięczna 739 08 7613.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka