Dodaj do ulubionych

potrzebuję pracy

03.11.05, 15:41
Hej. Czy ma ktoś pomysł na pracę wykonywaną w domu przez kobietę ciężarną,
która mogłaby przynieść chociaż minimalne zyski? Mój mąż pracuje i zarabia
ale starcza tylko na opłaty i na jedzenie. Muszę uzbierać na zimowe buty dla
2-letniej córki i jakieś inne zimowe rzeczy a nie chcę żeby chodziła w
używanych. Swetry sama jej robię na drutach. Ma ktoś jakieś pomysły lub
własne doświadczenia? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: potrzebuję pracy 03.11.05, 15:48
      jak masz talent do robotek recznych, to moze sprobowalabys sprzedawac sweterki
      ( niekoniecznie tylko sweterki i niekoniecznie tylko dla dzieci ) na allegro
      • czerska Re: potrzebuję pracy 03.11.05, 15:58

jak umiesz robic na drutach i/lub szydełkować, to możesz robić ozdoby
        świąteczne - np. aniołki, gwiazdki, płatki sniegu. Wiem, że ludzie dość chętnie
        takie rzeczy kupuja, szczególnie w okresie przedświątecznym - w galeriach takie
        wyroby "chodzą" nawet po 30 zł (!)

Pozdrawiam
        Karolina mama Igusi
      • b.bujak Re: potrzebuję pracy 03.11.05, 16:17
        jeszcze jedna mysl: u nas w miasteczku jest babka, ktora piecze domowe ciasta,
        ma na nie taki popyt, ze zeby kupic sernik na swieta, trzeba zamawiac kilka
        tygodni wczesniej, ciasta kosztuja ok. 20 zl za blache w zaleznosci od rodzaju
        ciasta ( potrzebnych produktow ); piecze tez na wesela, ma w kuchni niezla
        fabryczke; wiec jesli pieczesz dobre ciasta to sprobuj je sprzedawac, jak beda
        ludziom smakowaly, reklama sie szybko rozniesie "poczta pantoflowa"
        • kama1976 Re: potrzebuję pracy 03.11.05, 16:22
          Dziękuję za odpowidzi:-). Niestety z pieczeniem jest u mnie kiepsko tym
          bardziej w okresie ciąży. Ostatnio robiłyśmy z córeczką ciasteczka maślane no i
          spaliłyśmy trochę;-). Jednak spróbuję czegoś w związku z własnymi wyrobami
          rękodzielniczymi tylko nie wiem gdzie najlepiej zaoferować swój towar. Na
          targowisko raczej nie pójdę bo nie mam z kim zostawić córki.
          • b.bujak Re: potrzebuję pracy 03.11.05, 16:48
            jak juz wczesniej napisalam, sprobuj na allegro, jak masz dobry dostep do
            internetu; z tymi ciastami to tak strzelilam, przeciez nie wiem, w czym jestes
            dobra...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka