09.05.14, 21:02
Witam czy któraś z mam miała by ubranka dla rocznego chłopczyka ? Była bym bardzo wdzięczna jest trudna sytuacja po prostu proszę o pomoc mam na imię Magda 21l jestem z podkarpacia chłopak pracuje ale fortunow nie przynosi chłopiec nam rośnie ubranek potrzeba i wszystkiego a tu po prostu nas niestac czasem brakuje na pampersy mleko kaszki a niewspomnac o jedzonku dla maluszka typu sloiczki jezeli któraś z mam miała by ubranka zabawki buciki po swoich dzieciach a nie były by jej potrzebne To proszę o pomoc z gory dziękuje więcej o sytuacji napisze tylko osoba które chcą w jakiś sposób mi pomuc
Obserwuj wątek
    • joann79a Re: witam 09.05.14, 22:34
      To straszne co piszesz, ale uwierz mi jeszcze gorzej się czyta tekst bez kropek, przecinków i z wieloma błędami. W jakiej miejscowości mieszkasz?
      • 1krejzol2175 Re: witam 10.05.14, 07:08
        Medynia głogowska niedaleko lancuta
      • 1krejzol2175 Re: witam 10.05.14, 07:16
        Przepraszam za błędy czasem zapomina się o kropkach i wogole
        • atena12345 Re: witam 10.05.14, 10:34
          1krejzol2175 napisał(a):

> Przepraszam za błędy czasem zapomina się o kropkach i wogole

Czasem ??? Ty chyba do szkoły zapomniałaś pójść. Jak już nie umiesz pisać, to włącz sobie autokorektę.
          • 1krejzol2175 Re: witam 10.05.14, 13:00
            Jeżeli komuś zależy na pomocy nie patrzy na kropki przecinki czy cos ..tylko prosi ludzi o pomoc
            • prochottka1 Re: witam 10.05.14, 17:55
              1krejzol2175 napisał(a):

> Jeżeli komuś zależy na pomocy nie patrzy na kropki przecinki czy cos

jesli ktos naprawde potrzebuje pomocy potwierdza sytuacje na forum
              gdzie wczesniej pisalas i pomoc dostaje i to nie tylko materialna - ubrania czy jedzenie

1krejzol2175 napisał(a): ..tylko prosi ludzi o pomoc
              a co zrobiliscie zeby bylo wam lepiej ?
              poza proszeniem o pomoc?
              • 1krejzol2175 Re: witam 11.05.14, 11:24
                Chłopak chodzi do pracy ale jest ciężko ja nie pracuje narazie do gminy czy gdzieś byliśmy to powiedzieli ze nie należy nam się pomoc bo po prostu chłopak pracuje
                • penelopa40 Re: witam 12.05.14, 10:18
                  to może wróć do tej gminy "czy gdzieś" (zapewne jest to Gminny ośrodek pomocy społecznej), złóż wnioski, podanie o przyjście opiekunki społecznej, podaj ile zarabia chłopak, i poczekaj na odpowiedź na piśmie - takich spraw nie załatwia się na zasadzie "powiedzieli" ...
                  GOPS ma niskie kryteria dochodowe ale różne w stosunku do rożnych wypłacanych zasiłków, więc może jednak coś się tobie lub dziecku należy...
                  a może zapisz się do urzędu pracy? pracowałaś? jakieś "bezrobocie" może się należy?
                  • 1krejzol2175 Re: witam 12.05.14, 12:14
                    Właśnie byłam niedawno w gminie może cos dostaniemy tylko chłopak musi przynieść papier z pracy ile zarabia ale zawsze jakieś 200 zł bedzie a zadna z mam tutaj nie miała by ubranek po swoim Dzieciątku do ooddania ? Po prostu pytam .. Nie właśnie nigdzie nie pracowalam
                    • penelopa40 Re: witam 12.05.14, 16:52
                      zaświadczenie o zarobkach to chyba podstawa, logicznie rzecz ujmując...
                      szkoda, że nigdzie nie pracowałaś, gdybyś pracowała miałabyś może urlop macierzyński i wychowawczy,
                      a co robiłaś? uczyłaś się? w jakim wieku jesteście, chyba bardzo młodzi bo strasznie niefrasobliwi ....
                      ja akurat mam 14 letnie dziecko więc w kwestii ubranek nie pomogę...ale radzę trochę cierpliwości... przecież nikt tu nie czeka z workiem ubrań, że a nuż ktoś napisze a on zaraz startuje na pocztę z paczką...
                      • penelopa40 Re: witam 12.05.14, 16:58
                        doczytałam, że masz 21 lat...
                        p.s. jak się jest w trudnej sytuacji to się nie kupuje słoiczków tylko gotuje zupę, przeciera i podaje dziecku...
                        • 1krejzol2175 Re: witam 12.05.14, 17:05
                          Ja nie mowie ze dziecku same sloiczki podaje te sloiczki napisalam ogólnie tak a gotuje małemu zupki czy cos
                          • hedna Re: witam 12.05.14, 18:37
                            Dużo w Twoich wypowiedziach tego "czy coś".....

Czekaj cierpliwie,może ktoś ma coś do oddania.
                            A twoja rodzina,rodzina chłopaka pomaga?

• 1krejzol2175 Re: witam 12.05.14, 20:48
                              Chłopak ma mamę tylko to ona czasem tylko cos da a liczy na to ze mój chłopak jej cos da a z moja rodzina Nir bardzo pomogą bo sami nie maja za wiele
                        • 1krejzol2175 Re: witam 18.06.14, 21:05
                          Witam ma któraś z mam do oddania za darmo ubranka na rocznego chłopca ? Typu bluzy spodnie dresowe koszulki gi rękaw body Bardzo proszę o pomoc
                          • prochottka1 Re: witam 19.06.14, 07:45
                            1krejzol2175 napisał(a):

> Witam ma któraś z mam do oddania za darmo ubranka na rocznego chłopca

podaj rozmiar ubran bo dzieci sa mniejsze i wieksze
                            • 1krejzol2175 Re: witam 20.06.14, 23:51
                              Witam rozmiarowo mój synek 83 nosi będą i mniejsze zależy ubranka SA rożne a miała by pani jakieś ciuszki czy cos proszę o od bardziej chodzi mi o bluzy spodnie body długi r ..k takie jakie będą takie przyjme niema co narzekać jak ludzie chcą pomuc z gory dziękuje proszę o odpowiedz
                            • 1krejzol2175 Re: witam 20.06.14, 23:55
                              83 to jest minimalnie rozmiar zależy od ciuszkow 77-83 cos w tym stylu on bardzo malutki jest .. A ciuszki SA rozmiarowo raz takie raz takie ale jakie będą nie będę nazekac poprostu dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka