Dodaj do ulubionych

Wiadomosci z wyzszych sfer ...

13.12.12, 20:33
Poniewaz nie moge znalezc starego tematu, wiec zaczynam tu od nowa ...

Dwor zamiescil nowe oficjalne zdjecie ksiezniczki Estelle
w parku otaczajacym palacyk w ktorym mieszka ...
Jest tylko jedno zimowe zdjecie.

www.expressen.se/nyheter/har-ar-estelles-vinterhalsning/
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 13.12.12, 22:02
      Wspaniale, można ogladać sporo zdjęć
      -------a tu jakie piękne pokoleniowe dziedzictwo
      https://www.expressen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=bauta100&guid=036b990d-0d1d-4815-a5ec-a591e575d811
      • pia.ed Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 17.12.12, 01:06
        Ksiezniczka Madeleine przyleciala dzis do Szwecji ... razem ze swoim amerykanskim narzeczonym...
        Spedzili trzy dni w Alpach bawiac sie na slubie szwedzkiej przyjaciolki Madeleine,
        ktora wyszla za maz za Anglika.

Madelaine z narzeczonym bedzie obchodzic swieta Bozego Narodzenia w Sztokholmie.

www.expressen.se/nyheter/madeleine-och-chris-i-sverige-for-att-fira-jul/
        • pia.ed Pozdrowienia od ksiezniczki Estella 22.12.12, 18:15
          To bedzie jej pierwsze w zyciu Boze Narodzenie ...

www.aftonbladet.se/nyheter/article15974350.ab
          • pia.ed Ksiezniczka Madeleine sie wysilila ... 24.12.12, 22:08
            Na facebook umieściła zdjęcie choinki z parku w Haga
            (tam gdzie mieszka Victoria z mezem)
            i zdjęcie swego ukochanego pieska w śniegu ...

Czy ktoś wie jak wejść na jej konto?
            • marii51 Re: Ksiezniczka 26.12.12, 08:33
              malutka, a jaką ma kokardkę piękną we włosach...
              https://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/15974410/464/normal/38ac38aae2ac8/estellejul2.jpg

pia,ed pyta się...
              Czy ktoś wie jak wejść na jej konto?
              --trzeba być zarejestrowanym
              • pia.ed Re: Ksiezniczka 10.01.13, 13:24
                Oczywiscie trzeba byc zarejestrowanym ... a potem???
                Jak znalezc Madeileine na FB?
                • marii51 Re: Ksiezniczka 10.01.13, 18:52
                  Madeileine ? profil może być zastrzeżony tylko np dla znajomych...?
                  ps ,
                  żeby moc oglądać zdjęcia np moich wnucząt, to ja zapisać się musiałam do mojej np synowej lub syna czyli; ja ich oni mnie dodali do znajomych
                  ~~~~~~~~~~~~
                  Madeileine chyba też musiałabym poprosić o dodanie do znajomych i dopiero ???....
                  pia.ed prawda? , gdyby my ją, ona mas dopisała do swojego profilu wówczas mogłybyśmy jej zdjęcia widzieć.... smile
                  taka moja analiza ...
              • super.222 Re: Ksiezniczka 10.01.13, 15:56
                Wykapany ojciec ... hmm
                • pia.ed Re: Ksiezniczka 10.01.13, 23:49
                  super.222 napisała:
                  > Wykapany ojciec ... hmm

Na tym zdjęciu nie potrafię ocenić do kogo Estella jest podobna,
                  wiec napisze, ze sama do się jak prosię.
                  Jeśli jest podobna do ojca, to pewnie tez do matki księcia Daniela ...
                  a tego bym malej księżniczce nie życzyła ... wink
                  • marii51 Re: Ksiezniczka 11.01.13, 13:42
                    pia.ed
                    https://www.expressen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=e4f95677-578c-44c9-85f4-0d4435989909

to zdjecie powiekszyłam i tam jest ""Princessa Medelein"" TYLKO TY! POTRAFISZ POPRAWNIE WPISAĆ I MOZE ZOBACZYSZ PROFIL Medelein

• marii51 Re: Ksiezniczka 11.01.13, 13:46
                    PIA napisała
                    Jeśli jest podobna do ojca, to pewnie tez do matki księcia Daniela ...
                    a tego bym malej księżniczce nie życzyła ... wink

-
                    • pia.ed Re: Ksiezniczka 13.01.13, 00:30
                      Dzis zobaczyłam na okładce kolorowego tygodnika, ze następczyni tronu Victoria
                      urodzi w sierpniu swoje drugie dziecko ... Wcale tak głupio nie rozumują,
                      bo Szwedki maja zwyczaj rodzic w tym tempie: troje dzieci w ciagu 5 - 6 lat.
                      No ale prasa codzienna jeszcze nic na ten temat nie napisała,
                      wiec to tylko spekulacje.
                      • super.222 Re: Ksiezniczka 13.01.13, 09:22
                        >więc to tylko spekulacje<

Spekulant pewnie obserwował wszystko z ukrycia,
                        bo na dzień dzisiejszy, ciążę stwierdzić ... hmm.

Oglądając śliczną dziewczynkę z czerwoną kokardką, pomyślałam
                        że powinna mieć rodzeństwo. I jakby na moje *zapotrzebowanie*
                        te spekulacje o ciąży. Bo przychodzi taki czas, że wnioski nasuwają
                        się same. Poddani pewnie oczekują kolejnego potomka. big_grin

• pia.ed Re: Ksiezniczka 13.01.13, 13:51
                          Poddani oczywiscie oczekuja niedlugo nowego potomka, szczególnie ze
                          Victoria i Daniel chcą miec dużą rodzinę ... co najmniej troje dzieci
                          jak królowa Silvia i krol Carl Gustav.

Matka obecnego krola, Carola Gustava XVI miala piecioro dzieci,
                          ale z koniecznosci , bo pierwsze cztery to byly dziewczynki,
                          a wtedy wymagalo sie męskiego nastepcy tronu.
                          Gdyby nie udalo jej sie urodzić syna, to tron przeszedłby w posiadanie
                          brata jej męża, albo jego męskiego potomka.
                          • pia.ed Re: Ksiezniczka konczy 1 rok ... 09.02.13, 14:22

Ma urodziny w przyszla sobote ... ale nie bedzie zadnych oficjalnych uroczystosci jak sie spodziewali czytelnicy ... Bedzie wylacznie prywatna uroczystosc.
                            Przypuszczam ze na stronie dworu krolewskiego ukaze sie
                            kilka oficjalnych zdjec ksiezniczki Estelle.

http://www.dn.se/Images/2013/02/08/estelle_244.jpg
                            • pia.ed Re: Ksiezniczka Estelle urodzila sie 23/2 ... 20.02.13, 17:57
                              Pomyliłam się o tydzień, bo prasa za wcześnie zaczęła pisać wink

W sobote 28 lutego 2011 ... urodziła sie niedługo po północy. Nie bedzie żadnych oficjalnych uroczystości ... tylko obchody w gronie najbliższej rodziny.
                              Na stronie dworu królewskiego ukaże się pewnie kilka oficjalnych zdjęć księżniczki.
                              >
                              > http://www.dn.se/Images/2013/02/08/estelle_244.jpg
                              • pia.ed Re: Ksiezniczka urodzila sie 23/2 -2012 roku... 20.02.13, 17:59
                                Oczywiscie 23 lutego 2012 ... sorry ... sad
                                • marii51 Re: Ksiezniczka urodzila sie 23/2 -2012 roku... 20.02.13, 22:24
                                  ale minkasmile
                                  nie mogę...
                                  mmsem mam moich cudaczków w kąpieli ale otworzyć nie potrafię tej dziedziny z komórki--
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka